Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Mπερδεμενη νεα διδυμομαμα ζητα βοηθεια!

Recommended Posts

:roll:εια σας κοριτσια...

είμαι νεα μανουλα με 2 διδυμακια 23 ημερων.Αν και καναμε κακη αρχη θα ήθελα τοσο πολυ να θηλασω για όσο περισσότερο καιρο γίνεται.Είμαι διατεθιμένη να κάνω τα πάντα αρκει να ξέρω τον τρόπο.Είμαι λιγο μπερδεμένη και αγχωμενη...:confused:πιο κατω παραθέτω τα στοιχεια:

Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος :36+4

Β. Το φύλο του βρέφους :α)κοριτσι β)αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

κοριτσι μεγιστη 13,8 ελαχιστη 9

αγορι μεγιστη 14,6 ελαχιστη 11

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Μετα τη γέννα στη ΜΕΝΝ και τα δυο το κοριτσι για 5 ωρες στο οξυγονο και το αγόρι απλα για παρακολουθηση.

Επίσης για ίκτερο το κορ'ιτσι στο 3ο 24ωρο για 50 ώρες και το αγόρι στο 5ο 24ώρο για 24 ώρες

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

9/10/2010 κοριτσι αγορι

2100 2900

15/10/2010 2080 2820

26/10/2010 2430 3130

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

κορίτσι 7-9

αγορι δυσκολο να τα μετρήσω γιατι θηλαζει για πολλες ωρες. ζηταει 8-12 φορες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

κοριτσι : στα περισσότερα την ξεκιναω απο το στήθος αλλα σε 1-2 θα καθησει για 1-2 λεπτα

αγορι : σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

κοριτσι : όλα τα γευματα είναι σε μπουκαλι απο θηλαστρο εκτος απο 1-2 και μερικες φορες συμπληρωμα 20-30 μλ συνολικα 120-150 μλ

αγορι: σε 6 μερες 120μλ(δυο βραδια απο 60)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. symphony medela διπλο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: πριν να θηλασει το αγορι εκανα 7-8 τωρα 5-6

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι συνήθως μετα το θηλασμο

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10-15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). κοριτσι: καθε φορα που την αλλάζω 8-10

αγόρι :το ιδιο

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

κοριτσι : 4-5

αγόρι : 3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το κοριτσι,η Ελενη,παρόλο που γεννηθηκε μικρουλα μεσα στην κλινικη επιανε το στηθος πολυ καλα και καθόταν για αρκετη ώρα.Νομίζω πως έχασα το παιχνιδι οταν την κράτησαν μέσα για ίκτερο και δεν μου είπαν καν οτι μπορώ νατη θηλάζω στη μενν.(δεν ήξερες δε ρωταγες:oops:)

Οταν ήρθαμε σπίτι μόλις πήγαινα να τη βάλω στο στήθος τραβιόταν προς τα πίσω και εκλαιγε με πολυ τσατιλα!:shock::shock:Ξεκίνησα να τη βάζω πανω μου για να με μυρίζει(εγω ήμουν γυμνη).Ετσι άρχισε σιγα σιγα να δεχεται να ακουμπα η θηλη μου το στοματακι της.Στη συνέχεια την έβαζα πριν απο κάθε γευμα στο στηθος μεχρι να αρχίσει να δυσανασχετει κι ετσι σιγα σιγα αρχισε να πιανει.Τωρα εδω και 2-3 μερες δεχεται τη θηλη για 2 λεπτα (οχι παντα ομως)αλλα επειδη δεν ξερει με ποναει παρα πολυ.2 φορες καθησε απο μιση ώρα:lol:.

Το αγορι,ο Μιχαήλ,εκανε τα ίδια οταν γυρίσαμε σπιτι αλλα πιο ήπια κι έτσι εδω και 6 μερες τρωει σχεδον αποκλειστικα απο στηθος.Ωστοσο μου εχει ερεθίσει πολύ τις θηλες και καθε φορα που τον βαζω ποναω τα πρωτα λεπτα.Μονο μια φορα επιασε τόσο καλα που δεν πονόσα καθόλου και ένιωθε κι αυτός ευχαριστημένος.όταν με πονάει προσπαθώ να τον βγαζω και μετα να ξαναπροσπαθω για αρκετες φορες αλλα ποτε δεν τα εχουμε καταφερει:cry::cry:Ξυπναει για να φαει καθε 2 με 230 ωρες κατα κανόνα για 10 εως 30 λεπτα αλλα σε 2-3 γευματα το 24ωρο θα καθισει για 2 ωρες περιπου.Συνήθως όταν πειναει κλαιει.Τα μεσημερια μετα απο το φαγητο καθεται ξύπνιος μεχρι το επομενο γευμα λετε να πειναει;Τα βραδια μετα το μπανακι δεν χορταίνει με τίποτα και εδω και δυο βραδια του εδωσα απο 60μλ και κοιμηθηκε(κι αυτο όχι γιατι δεν έχω υπομονη αλλα γιατι η Ελενη εχει κολικους και πρεπει να την έχω αγκαλιτσα...)

Συνηθως θέλουν να τρων μαζι.Οταν είναι ο μπαμπας μας εδω είναι εύκολο αλλα όταν λείπει κανει΄η μανα τα ακροβατικα της και δυσκολευομαι.μαλιστα τους εχω βάλει μερικες φορες μαζι στο στηθος.Η πρωτη φορα ήταν στην κλινικη (εγχειρισμενη και μονη μου)και πηγε πολυ καλα, για αρκετα λεπτα τα παιδια ετρωγαν.Οσες φορες προσπαθησα στο σπίτι απετυχε.Η μικρη εκνευρίζεται κι τρεχω σαν την τρελη να δωσω μπουκαλι έχοντας πάντα τον Μιχαηλ στο στηθος.:cool:

Δεν έχω χρόνο για να προσπαθησω και τη μικρη μου να τη βάζω περισσότερο και αισθανομαι τυψεις:oops:Θελω παρα πολυ να μαθει κι εκεινη.Υπαρχει κανενα κολπακι; το μαξιλαρι θηλασμου θα βοηθούσε;

Επίσης φοβαμαι μήπως δεν έχω γάλα:confused:Αφου τελειώσει ο Μιχαηλ βγάζω με το θηλαστρο και απο τα 2 απο 20 εως 110μλ συνηθως 60.Τα δίνω στην Ελενη αλλα δεν φτανει πάντα.

Το στηθος που τον είχα βγάζει πολυ λίγο.Να τον αλλαζω ή να τον αφηνω στο ένα κι όσο φάει;;;

Λιγο μπερδεμα ε;;

καθε απαντηση, καθε εμπειρια θα μου είναι χρησιμη....

lMz8p3.png[

Διαφημίσεις

Nα σου ζήσουν τα μωράκια σου!

Πιστεύω πως πας πολύ καλά με δεδομένες τις συνθήκες (μόνη σου με δίδυμα, στα οποία έχει δοθεί μπουκάλι!) Το αγόρι ουσιαστικά θηλάζει αποκλειστικά και το συμπλήρωμα που του έδωσες οφειλόταν πραγματικά στις συνθήκες με τη μικρή που ήθελε κι αυτή αγκαλιά.

Το βασικό τώρα είναι να μάθουν τα μωρά και κυρίως η μικρή να πιάνουν καλά, ώστε και να παίρνουν περισσότερο γάλα και να μην σε πονάνε.

Ρίξε μια ματιά σ' αυτά τα βιντεάκια http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

ώστε να δεις ποιό είναι το σωστό πιάσιμο και τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Ένα μαξιλάρι θηλασμού σίγουρα θα σε βοηθούσε, θα έφερνε το μωρό πιο ψηλά, ώστε να μην αναγκάζεσαι να σκύβεις και θα μπορούσες να το κρατάς πιο άνετα στη σωστή θέση. Ειδικά αν τα θηλάζεις ταυτόχρονα, πιστεύω πως είναι απαραίτητο.

Επίσης θα σε βοηθούσε ένα σλινγκ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19537 ώστε να μπορείς να έχεις αγκαλιά το μωρό που έχει κολικούς ή να θηλάζεις και να ασχολείσαι ταυτόχρονα με κάτι άλλο.

Για τη μικρή δοκίμασε και μια διαφορετική προσέγγιση: Συνεχίζεις να τη βάζεις στο στήθος στην αρχή κάθε γεύματος, για όσο συνεργάζεται, στη συνέχεια δίνεις το αντλημένο και μετά την ξαναβάζεις στο στήθος (είναι πιθανό να συνεργαστεί καλύτερα όταν είναι κάπως χορτάτη) πηγαίνεις έτσι, ακολουθώντας και το μωρό και σιγά σιγά αυξάνεις το χρόνο παραμονής στο στήθος. Πρόσεξε μόνο να μην μειώσεις απότομα το συμπλήρωμα που της δίνεις, μείωνε μόνο 30 -40 μλ την ημέρα, κράτα σταθερή τη μείωση για 2-4 μέρες και μετά μειώνεις κι άλλο με τον ίδιο τρόπο. Δες κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853 για περισσότερες λεπτομέρειες (μην σε αγχώσει το ότι λέει για πολλές αντλήσεις, εσύ ήδη κάνεις αντλήσεις και έχεις και το άλλο μωρό, πιστεύω με λίγη επιμονή και σιγά σιγά θα αρχίσει και η μικρή να θηλάζει περισσότερο!)

HXuSp2.pngaS46p2.png