Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερωτήματα για θηλασμό με ένα ελεύθερο χέρι

Recommended Posts

Διαβάζω εδώ και καιρό αυτά που γράφετε με πολύ ενδιαφέρον και αν δεν γράφω συχνά στο φόρουμ είναι γιατί νιώθω ότι δεν αφήνετε κανένα κενό...Τώρα όμως που σιγά-σιγά πλησιάζει ο καιρός να έρθει και το δεύτερο μωρό μας, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Τον γιο μου τον θήλασα 7 μήνες χωρίς να δώσω σκόνη και διέκοψα γιατί ήθελα που και που να πίνω και να καπνίζω (τώρα πια ξέρω ότι ήταν βλακεία). Είχα ξεκινήσει πολύ άσχημα λόγω κακής θέσης του μωρού. Όταν ήταν 12 ημερών χρειάστηκε να νοσηλευθεί για 10 ημέρες γιατί ανέβασε πυρετό. Τελικά ομφαλίτιδα -μάλλον ενδομήτρια- οπότε τέλος καλό. Στο νοσοκομείο εγώ πάλευα με πόνο και κλάμα, ώσπου η εκεί παιδίατρος μου έδειξε με μια κίνηση πώς να ανασηκώνω το στήθος μου και έκτοτε ήταν το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, αλλά είχα και τα 2 χέρια κατειλημμένα. Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι ότι διαβάζοντάς σας βλέπω ότι κατά τον θηλασμό έχετε ένα χέρι ελεύθερο, όσο για εσάς που χρησιμοποιείτε sling έχετε 2 (!!) χέρια ελεύθερα. Αυτό μου φαίνεται επιστημονική φαντασία!!! Ζητάω τις συμβουλές σας για στάσεις που θα μου άφηναν έστω ένα χέρι ελεύθερο για να ασχολούμαι με τον μεγάλο μου. Σας ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Δες εδώ, έχει και φωτογραφίες:

http://www.thilasmos.gr/staseis%20thilasmou.htm

Επίσης αν βάλεις breastfeeding στο http://www.youtube.com θα σου βγάλει διάφορα βιντεάκια.

Στην πορεία θα τα βρεις και μόνη σου, εγώ ας πούμε της κάνω μία λαβή την ώρα που θηλάζει και της κόβω τα νύχια. Δηλαδή την σφηνώνω ανάμεσα στο σώμα μου και στο μηρό μου, με το πόδι πάνω στον καναπέ.

Σιγά-σιγά θα τα καταφέρεις να κάνεις τα πάντα, μόνο μην πίνεις/τρως καυτά πάνω από το μωρό! Στο λέω γιατί εγώ καμιά φορά ξεχνιέμαι, αλλά μετά συνέρχομαι.

Σου εύχομαι καλή διασκέδαση με το θηλασμό. Είναι σούπερ!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Σου εύχομαι καλή διασκέδαση με το θηλασμό. Είναι σούπερ!

Πολύ καλό αυτό! Και βέβαια, αφού εδραιωθεί η γαλουχία, είναι διασκέδαση!!! :D8)

Κι ας παιδεύονται καποιες με μπιμπερό και αποστειρώσεις... :wink:

Για μεγαλύτερη ελευθερία στα χέρια σου (και αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις sling) να πάρεις ένα καλό μαξιλάρι θηλασμού, θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις τουλάχιστον ένα χέρι ελεύθερο (θα μπορείς να διαβάζεις ας πούμε ένα βιβλιαράκι στο πρώτο σου παιδάκι).

Για μεγαλύτερη ελευθερία στα χέρια σου (και αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις sling) να πάρεις ένα καλό μαξιλάρι θηλασμού, θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις τουλάχιστον ένα χέρι ελεύθερο (θα μπορείς να διαβάζεις ας πούμε ένα βιβλιαράκι στο πρώτο σου παιδάκι).

Kαλό το μαξιλάρι αλλά το sling σου λύνει τα χέρια και στο περπάτημα και στις δουλειές...

Εγώ δεν είχα sling και κουτσοβολευόμουν με ένα μάρσιπο που τον φορούσε και ο άντρας μου μια χαρά. Κάθε βράδυ έτσι τον έβγαζε βόλτα. Ακόμη και αυτό ήταν καλό. Αργότερα δοκίμασα κάτι μάρσιπους που είχαν περίπου δυνατότητες σλινγκ (τους λέγαμε μάρσιπους κάμα σούτρα!), τους είχε παραγγείλει στο διαδίκτυο μία φίλη (είχε δίδυμα και είχε δύο). Όταν κατέβαινα για δουλειές στην αγορά, περνούσα από το σπιτι και έπαιρνα το ένα μωρό για να την ξεκουράσω και έκανα όλες τις δουλειές κουβαλώντας το μωρό! :wink:

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ όλες. Ο φόβος μου είναι ότι επειδή δεν θα συγκρατώ το στήθος με το χέρι, θα αρχίσει το μωρό να δαγκώνει τη θηλή όπως ο μεγάλος μου. Ίσως όμως με ειδικό μαξιλάρι και λίγη φαντασία να τα καταφέρουμε. Αλήθεια, καμιά σας δεν είχε αυτό το θέμα, να πρέπει δηλαδή να ανασηκώνει το στήθος; Όχι ότι έχω κανά τεράστιο, αλλά λόγω της βαρύτητας, δεν έλεγχα το στοματάκι του μωρού. Ίσως αυτή τη φορά να αποφύγω κάποια λάθη. Θέλω πολύ να ασχολούμαι αν μπορώ και με τον μεγάλο, ειδικά τον πρώτο καιρό που οι θηλασμοί θα είναι ατελείωτοι...

φαντάζομαι οτι πειραματιζόμενη θα βρείς διάφορα,εγώ ας πούμε απο τον γιό μου θυμάμαι ακόμα,έκανα σχεδόν τα πάντα θηλάζοντας,και το μωρό δεν καταλάβαινε τίποτα.... 8) μεγάλη ξεκούραση.