mellousamanoulla Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Γεια σας ειμαι από κύπρο και έγκυος στην 30η εβδομάδα (έχω ένα παιδάκι 6 ετών). Να σας πω ότι πέρσι τον αύγουστο είχα μια παλίνδρομη κύηση στις 8 εβδομάδες και μετά τον απρίλιο έμεινα ξανά έγκυος αλλά προληπτικά έπαιρνα ασπιρίνη μέχρι την 18η εβδομάδα και έπερνα και προγεστερόνη (ενέσεις αλλά και υπόθετα τόσο πρωκτικά όσο και κολπικά) πάλι μέχρι την 18η εβδομάδα. Μετά τα σταμάτησα και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά τώρα πριν μια εβδομάδα ανακαλύψαμε ότι έχω διαβήτη κύησης. Αγόρασα το μηχανάκι και μετρώ τη γλυκόζη μου και μαζί άρχισα και διατροφή. Ενώ όλα τα επίπεδα είναι φυσιολογικά μόνο το ζάχαρο νηστείας είναι πάντα λίγο πάνω από το κανονικό και μου είπε ότι μάλλον από εβδομάδας θα αρχίσω ινσουλίνη. Εντωμεταξύ με φοβίζει πολύ ο διαβήτης γιατί άκουσα ότι μπορεί να προκαλέσει ενδομήτριο θάνατο ή συγγενείς ανωμαλίες στο βρέφος (ξέρετε κάτι γι αυτό?). Φοβάμαι επίσης να βάζω τις ενέσεις ινσουλίνης δεν ξέρω πως να τις βάζω μήπως κάνω λάθος και που και επίσης άκουσα ότι πρέπει να γεννήσω μέχρι την 38η εβδομάδα και δεν ξέρω αν θα είναι ώριμοι οι πνεύμονες του μωρού τότε αν γεννηθεί πρόωρα. Συγγνώμη αν σας κούρασα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη όλα κύλησαν ομαλά και έτσι τώρα που τα αντιμετωπίζω αυτά είναι πρωτόγνωρα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elina1978 Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 πολλες γυναικες ειχαν διαβητη κυησης αλλα ολα πηγαν μια χαρα.αυτο ελειπε οποια εχει διαβητη να παθαινει ολα αυτα!!!υπομονη χρειαζεται και να ακολουθης αυτα που σου λεει ο γιατρος σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleniza Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Kαλημερα!!!!!!!!!!!!Να μην φοβασε τιποτα εγω ειχα στην πρωτη εγκυ.διαβητη και εκανα ινσουλινη.Δεν ειναι τιποτα,δεν [οναει καθολου.Οι μετρησεις με πονουσαν πιο πολυ.Γεννησα στις 38 εβδομαδες και το μωρο ητν μια χαρα.Δεν χρειαστικε τιποτα και εμενα εξαφανιστηκε ο διαβητης μολις γεννησα.Τωρα ειμαι παλυ εγκυος και εγω στις 30εβδομαδες παλι με διαβητη.Σου ευχομαι καλο υπολοιπο και με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellousamanoulla Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς με τη διατροφή δεν έπεσαν οι τιμές της γλυκόζης και γυμναστική δεν μπορώ να κάνω πονάω φοβερά την πλάτη μου έτσι απο σήμερα αρχίζω ινσουλίνη. eleniza ποτε γεννας με το καλό? εμένα με έχουν για 11 του ιανουαρίου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαμαλευτερακι Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Με το καλο κοπέλα μου όλα περίφημα θα πάνε θα δεις και εδώ θα είμαστε σε λήγουν μήνες που θα μας περιγραφής πως θα γελά το δεύτερο ζουζούνι σου κ εγώ στη δεύτερη εγκυμοσύνη πέρασα πολλά είχα λιγομνια μπαίνω βγαίνα στο νοσοκομείο και έκανα πολλές εξετάσεις μου έλεγαν πολλά πιθανά σενάρια μέχρι κ για σιψεμια στο μωρό τελικά γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι που δεν χρήστηκε καμία περεταίρω ιατρική φροντίδα \ σκέψου θετικά και μην ανησυχείς πολλές μανούλες αντιμετώπισαν τον διαβήτη κυήσεις και ολλα πήγαν περίφημα Quote ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xionatoula Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 mellousamanoula αν ολες οι μετρησεις σου ηταν καλες εκτος απο το ζαχαρο νηστειας λιγο υπερβολικο δεν ειναι που σε αρχιζει ινουλινη? Το ζαχαρο νηστειας ειναι εκτος οριων καθημερινα? Περιπου ποσο κυμμαινεται? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellousamanoulla Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 Όλες οι μετρήσεις μου ήταν πάνω από εκατο από 103-120 και μου είπε βασικά να κάνω μια ινσουλίνη το βράδυ γύρω στις 8-10 για να καλύψουμε τη γλυκόζη νηστείας. Πονάει αυτό το στυλό? μου έδωσε 8mm συριγγούλες για το στυλό Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts