Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μαζι μας στο κρεβατι

νενα

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια.Λοιπον εμεις εχουμε πια σοβαρο προβλημα.οταν γεννησα τον γιο μου ο αντρας μου δουλευε σε μια εταιρεια και ελειπε συχνα απο το σπιτι στο εξωτερικο.Εγω επειδη φοβομουν τις νυχτες[μεναμε στη Γερμανια]επαιρνα τον γιο μου απο 2 μηνων διπλα μου στο κρεβατι.τωρα ειναι 8 χρονων και κοιμαται ακομα αναμεσα μας.τι δωματια τον καναμε ,τι κινητρα του δωσαμε .τι να σας πω.δεν μπορει μονος του με τιποτα.και τωρα καναμε και τον μικρο που ειναι 2 μηνων και δεν ξερω τι να κανω.υπαρχει καποια λυση γιατι εχω πια απογοητευθει.

γεια σας μανουλες.λοιπον εγω εχω ενα αγορακι 2 μηνων και 1 εβδομαδας.εχει υψος 63 εκ.και ζυγιζει 7600.ο παιδιατρος μας ειπε πως ειναι στα ανωτατα επιπεδα.εχει καμμια αναλογη περιπτωσ紨

Διαφημίσεις

τετοια λεγε μου να αυτοκτονησω... και εμας η μικρη ειναι 15 μηνων και δεν κοιμαται αλλου παρα μονο στο κρεβατι μας... και να την μεταφερω κοιμησμενη στο δικο της ξυπναει τη νυχτα και κλαιει...

Δεν εχω ιδεα τι να κανω :?

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Κορίτσια δεν υπάρχουν συνταγές ούτε κανόνες που ισχύουν για όλα τα παιδιά και για όλες τις οικογένειες.

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας και τις ανάγκες του παιδιού αλλά και οι ανάγκες τις δικές σας τη νύχτα.

Νένα προσωπική μου άποψη είναι να μην απογοητεύεσαι και να προσπαθήσεις να βρεις τρόπο να βοηθήσεις το γιο σου να αρχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του.

Ξεκίνα με σχετικές ιστορίες και παραμύθια. Κάνε το δωμάτι ότου όμορφο και ενδιαφέρον (για τον ίδιο και τους φίλους του, όχι για σένα).

Παρότρυνέ τον να περνάει χρόνο εκεί, είτε παίζοντας είτε διαβάζοντας.

Δώστ' του κάτι δικό σου (ή δικό σας) για να κοιμάται μαζί, πχ μια μπλούζα σου ή μια μαξιλαροθήκη σας.

Δημιουργήστε μια τελετουργία που θα τον βοηθήσει να κοιμηθεί, πχ πρώτα να πλύνετε μαζί τα δόντια σας, να ξαπλώσει, να τον σκεπάσεις, να πείτε ένα τραγουδάκι ή να τουδιαβάσεις ένα παραμύθι.

Άφησέ του ένα φωτάκια αναμμένο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και ιδέες, ώστε να δεις τι ταιριάζει καλύτερα στο γιο σου και στην ιδιοσυγκρασία του και να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

Διάβασε κι εδώ και σίγουρα θα βρείς κι άλλες βοηθητικές ιδέες

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=79&postdays=0&postorder=asc&start=15

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2596&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ίσως θα ήταν καλή ιδέα τους πρωινούς ύπνους να τους κάνει στο δωμάτιό του και να περνάτε περισσότερο χρόνο εκεί. Μπορεί αυτό να βοηθήσει.

Τι πιστεύεις ότι του αρέσει τόσο στο να κοιμάται στο κρεββάτι μαζί σου; Ίσως αν μάθεις αυτό να μπορέσεις να του το δώσεις και όταν είναι στο δωμάτιό του και σιγά σιγά να συνηθήσει.

εμεις ειχαμε παντα προβλημα με τον υπνο ,πριν απο μισο χρονο ,τον πηραμε στο κρεββατι και απο τοτε κοιμοταν μαζι μας,ουτε κουβεντα για το κρεββατι του,εδω και μια εβδομαδα ομως τον βγαλαμε απο την κουνια και τον βαλαμε σε μεγαλο κρεββατι και ως δια μαγειας,εκει που μας λεγαν ολοι οτι τοσο καιρο εχει συνηθισει στο κρεββατι μας,αμεσως κοιμηθηκε στο καινουργιο το δικο του!!ηταν η καταλληλη στιγμη και προφανως το παιδι ηταν ετοιμο για την αλλαγη,θα σου ελεγα να μην ανησυχεις και σε λιγο καιρο καποιο κολπο θα βρεις που τοτε θα το δεχτει και θα το δει αλλιως και θα κοιμηθει στο δικο του κρεββατι!! :D:D

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσια!εχθεςντο βραδυ ειχαμε παλι τα ιδια.ουτε να το ακουσει δε θελει για να παει διπλα στο δικο του δωματιο.μα το χειροτερο απο ολα εινα οτι και ο μπαμπας του αρχισε να κανει πισω για να αποφυγει τη γκρινια.αφου αναγκαστηκα να παρω το νινι και να παω εγω σε αλλο δωματιο.αν δεν εχω την υποστηριξη απο τον αντρα μου απο ποιον μετα να περιμενω.κοριτσια νιωθω οτι η επαφη μας χανεται σιγα σιγα..

γεια σας μανουλες.λοιπον εγω εχω ενα αγορακι 2 μηνων και 1 εβδομαδας.εχει υψος 63 εκ.και ζυγιζει 7600.ο παιδιατρος μας ειπε πως ειναι στα ανωτατα επιπεδα.εχει καμμια αναλογη περιπτωσ紨

Νενα, αυτο που αντιμετωπιζεται εσεις να ξερεις οτι το εχουν πολλες οικογενειες. Εμενα η ανιψια μου πηγε πεντε χρονων στο κρεβατι της. Υπομονη θελει κ σε καμια περιπτωση μην το αφησεις να επηρεασει τη σχεση με τον αντρα σου. Κ προσωπικη μου αποψη θα ηταν να μην το πιεζεις το θεμα τωρα ιδιως με τον ερχομο του μωρου. Δε θες να αισθανθει οτι το καινουριο μωρο θα τον διωξει απο την αγκαλια της μαμας κ του μπαμπα.. Με το χρονο κ λιγο λιγο θα φυγει μονος του. Αφου καταφερατε κ κανατε κ παιδακι κατω απο αυτες τις συνθηκες ολα καλα :wink:

Γιατί δεν ξεκινάς να κοιμάσαι μαζί του στο δωμάτιό του για λίγες μέρες, ώστε να αισθανθεί ασφάλεια στο χώρο? Επίσης να περνάει αρκετές ώρες μέσα στη μέρα στο δωμάτιό του. Σταδιακά θα φεύγεις λίγο λίγο. Στα βιβλία υπάρχουν αρκετές τεχνικές αλλά και στο forum έχουν ακουστεί αρκετές ιδέες. Θέλει χρόνο να συνηθίσει αλλιώς, πώς να περιμένεις από ένα τόσο μικρό παιδάκι να παραιτηθεί απλά από κάτι που το αρέσει?