Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προκληση στην 38η εβδομαδα με το παιδι ψηλα και τον τραχηλο κλειστο γινεται??

Recommended Posts

ειμαι 38 εβδομαδων και 3 ημερων. Λόγω ανεπαρκειας πλακουντα ο γιατρος μου μου λεει οτι πρεπει να γεννηθει το παιδι .

Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να γεννησω με καισαρική αλλα ο τραχηλος ειναι κλειστος και το παιδι δεν εχει εμπεδοθει:cry::cry:

Αν κανω προκληση θα κατεβει ο μπεμπης ή τζαμπα θα κοιλοποναω για να παω μετα για καισαρικη?

Εχει καμια σας αντιστοιχη εμπειρια?

Διαφημίσεις

Kαλημέρα και με το καλό! Στην πρώτη μου κόρη είχα μόνο συσπάσεις στις 36 εβδομάδες. Το μωρό ψηλά και ο τράχηλος ερμητικά κλειστός. Γέννησα μετά από 14 ώρες, αλλά αν δεν με βοηθούσε τόσο η μαία ο γιατρός θα με πήγαινε για καισαρική. Στη δεύτερη έκανα πρόκληση στις 38+ και πάλι το παιδί πολύ ψηλά αλλά μετά από τη βοήθεια μαίας και γιατρού (ειδικευόμενου) γέννησα μετά από 12 ώρες. Θέλω να πω πως μπορεί να σου πάρει αρκετές ώρες αλλά αν σε βοηθήσουν όλα θα πάνε καλά, αρκεί βέβαια να μη ζοριστεί πολύ και το μωρό (αυτό το παρακολουθείτε με τον τοκογράφο) και να το αντέξεις κι εσύ.

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία, διότι έκανα καισαρική, αλλά ξέρω ότι για τον τράχηλο βάζουν κάποιο υπόθετο από το προηγούμενο βράδυ που βοηθάει στη διαστολή. Μέχρι πότε σου είπε ο γιατρός ότι πρέπει να γεννήσεις? Μήπως λίγο περπάτημα βοηθούσε στο να κατέβει το μωρό και να μαλακώσει ο τράχηλος.

Το γιατρό πώς τον έχεις ψυχολογήσει? Είναι τύπος που θα κάτσει να σε περιμένει ή θα βρει δικαιολογία να σε βάλει για καισαρική? Πάντως, για την αναμονή (στην περίπτωση που αργεί το μπεμπέ) μπορεί να σου κάνουν και επισκληρίδειο.

5k3tp2.png

Καλημέρα και απο μένα

Το πρώτο μου παιδι το γέννησα με πρόκληση στις 40 εβδομαδες ακριβώς. Το παιδι δεν είχε εμπεδωθεί και ο τράχηλος ήταν κλειστός. Έκανα εισαγωγή στις 1:00 το προηγούμενο βράδυ, γύρω στις 2:00 μου έβαλαν υπόθετο για να μαλακώνει ο τράχηλος (καμία ενόχληση σε αυτό το στάδιο) και στις 6:30 περίπου το πρωί μου έβαλαν τους τεχνητούς πόνους. Στις 10:50 γέννησα φυσιολογικά (με επισκλ), μέσα σε 4 ώρες δηλ περίπου.

Το δεύτερο, πάλι δεν είχε εμπεδωθεί αλλα ο τράχηλος ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση και δεν χρειάστηκε υπόθετο. Έκανα πρόκληση στις 39w+4d λόγω ηπαρίνης και γέννησα επίσης φυσιολογικά με επισκληρίδιο όπως και στην 1η. Έκανα εισαγωή στις 7:00 το πρωί, ο ορός μπήκε γύρω στις 8:00 και γέννησα στις 13:40.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που ήμουν πιο κοντά στην 40η εβδομάδα, αλλά όπως είδες και οι δυο τοκετοί μου δεν διήρκεσαν πολλές ώρες. Όπως μου είχε πει η γιατρός μου, το ότι είναι ψηλα δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, γιατί είναι πολύ πιθανό να κατέβει τελευταία στιγμή με τις συσπάσεις από την πρόκληση.

Με το καλό το μωράκι σου

Θ 15/01/2008, Κ 10/4/2009

TT2qp3.png

kalimera kai apo mena...

Egw genisa stin 39bdomada me proklisi.Ithela na genisw fisiologika alla an den mporousa sigoura den tha to diakindineua, se auto paizei rolo poso empistosini exeis ston giatro sou.Emena loipon o giatros mou, mou ebale ena ipotheto to proigoumeno bradi kai to prwi piga stin kliniki kata tis 6.00 me spispaseis 3.Genisa stis 1.15 to mesimeri me episkliridio kai den mporw na pw oti katalaba tromerous ponous .An exeis empistosini ston giatro sou min anisixeis ola kala tha pane, kai gw fobomoun kai den katalaba gia poion logo meta tha kratas stin agkalia sou to aggeloudi sou kai ta xexnas ola!Me to kalo sou euxome kai oxi anxos....Koita na euxaaristitheis tin empeiria

Fphzp3.png

Διαφημίσεις

Πιστευω ειμαι σχετικα κοντα στην περιπτωση σου..Μπηκα με προκληση στις 39+6, δλδ μια μερα πριν την πητ για τους ιδιους λογους.Η αποψη μου ειναι οτι εσυ θα μπορουσες να περιμενεις λιγο ακομα.Τελικα μετα απο 4-5 ωρες με διαστολη 1 μπηκα για καισαρικη.Ευχομαι να γεννησεις φυσιολογικα και ευκολα!Και ενα υγιεστατο μωρακι!

Καλημέρα και από εμένα!

Εγώ γέννησα και τις 2 κορούλες μου με πρόκληση. Καμία δεν είχε εμπεδωθεί απλώς στην πρώτη (που γεννήθηκε 41+4) ο τράχηλος ήταν πιο μαλακός. Στη δεύτερη (που γεννήθηκε 37+1 γιατί μπήκαμε εκτάκτως επειδή υπήρχε φόβος για προεκλαμψία) ο τράχηλος ήταν εντελώς κλειστός. Και στις δύο χρειάστηκαν περίπου 9 ώρες μετά τον ορό και στην πρώτη δεν έκανα ούτε καν επισκληρίδιο. Εάν το παιδί αντέχει και ο γιατρός το παλέψει μπορεί να γίνει φυσιολογικός τοκετός.

Καλημέρα!

Εφόσον τίθεται θέμα ανεπέρκειας πλακούντα προφανώς πρέπει να γεννήσεις (είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική αν δεν τα καταφέρεις τελικά φυσιολογικά) γιατί το παιδάκι σου θεωρείται πλεον τελειόμηνο και θα τα καταφέρει έξω από την κοιλίτσα μοια χαρά ενώ μέσα πλεον δυσκολεύεται εφόσον δεν τρέφεται καλά.

Δυστυχώς η ανεπάρκεια πλακούντα δε σου δίνει χρονικό περιθώριο πολλών ημερών για να περιμένεις να μαλακώσει ο τράχηλος και να εμπεδωθεί το μωράκι σου.

Οπότε όλα εξαρτώνται από την ανταπόκριση του οργανισμού σου στα φάρμακα της πρόκλησης και φυσικά τις αντιδράσεις του μωρού σου που θα κρίνουν την εξέλιξη του τοκετου και φυσικά τον τρόπο.Ό,τι όμως κι αν γίνει τελικά να κρατάς στο μυαλό σου πως δεν έχει σημασία ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα - μια γερή μάνα με ένα γερό μωρό στην αγκαλιά της!!!

Με το καλό!!!

*

εγώ γέννησα 41 και 2 με πρόκληση επειδή το μωρό δεν είχε εμπεδωθεί. ο τράχηλος ήταν μαλακός και ανοιχτός από την 38η εβδομάδα. επί 2 ημέρες προσπαθοπύσαμε με τους τεχνητούς πόνους αλλά την 1η δεν με έπιασαν οι πόνοι παρότι είχα συσπάσεις και το μωρό δεν κατέβαινε. τη 2η ευτυχώς τα καταφέραμε να ξεκινήσει η ενεργός φάση του τοκετού 2 ώρες πριν με βάλει για καισαρική. εγώ θα σου πρότεινα να το προσπαθήσεις με φυσιολογικό. έχω ακούσει περιπτώσεις που το μωρό κατεβαίνει εκείνη την ώρα. σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να κρτάς το μπουμπούκι σου αγκαλιά!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις κοριτσια να ειστε καλα!

Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι απο οτι κοβω τον γιατρο και την μαια του δεν με ενθαρυνουν για φυσιολογικο τοκετο, δυστιχως και αυτο που σκεφτομαι ειναι να προσπαθησω με προκληση και αν δεν τα καταφερω να παω για καισαρικη.

Φοβαμαι ομως οτι αν δεν με υποστηρίξουν ο γιατρος και η μαια θα καταλήξω σίγουρα σε καισαρικη κατι θα βρουν να μου πουν για να με τρομαξουν εκεινη την ωρα.....

Θα δω μεχρι την Δευτερα μηπως εχει εμπεδωθει το παιδι. Αν εχει γινει αυτο τοτε ο γιατρος λεει οτι οι πιθανοτητες να καταφερω να γεννησω φυσιολογικες αυξανονται σε αντιθεση με τωρα που θεωρει πως δεν εχω πιθανοτητες και πως τζαμπα θα κανουμε την προκληση. Οχι ομως οτι αρνειται να μου την κανει απλα με αποτρεπει με τις υπαρχουσες συνθηκες.

Τι να πω ειδωμεν....

Διαφημίσεις

Να ρωτησω και κατι ακομη.... απο την ωρα που θα μου κανουν την ενεση με την προκληση σε ποση ωρα θα με πιασει και θα αρχησουν οι συσπασεις?

Μπορει και να μην με πιασει το φαρμακο?

Σε εσας τι εγινε?

Εξαρτάται από τον οργανισμό, νομίζω. Μια φίλη μου δεν την έπιασε καθόλου και τελικά έκανε καισαρική, μια άλλη από το άγχος της έπαθε συσπάσεις 2 ώρες πριν της βάλουν το φάρμακο και δε χρειάστηκε καθόλου, γέννησε φυσιολογικά μερικές ώρες αργότερα.

Αλλά θα σου πρότεινα να μην αγχώνεσαι πάρα πολύ, όπως είπε και η anna+, σημασία δεν έχει ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα, να κρατήσεις το μωράκι σου γερό αγκαλιά και όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες!

5k3tp2.png

anpap γεια σου. Δε μου δόθηκε καν η ευκαιρία να πάω για φ.τ. (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και μπήκα προγραμματισμένα για κ.τ.

Αυτό που σκέφτομαι σύμφωνα με όσα γράφεις είναι να πάρεις μια 2η γνώμη. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά εφόσον θες τόσο πολύ να γεννήσεις φυσιολογικά (και πολύ καλά κάνεις) ψάξτο.

Ισχύει αυτό που λέει ο γιατρός για τον πλακούντα σίγουρα ή μήπως βρίσκει δικαιολογία για να σε βάλει για κ.τ.;

Έχω ακούσει τέτοια περίπτωση, γι' αυτό στο λέω. Η κοπέλα τότε (από ένστικτο) πήγε και σε άλλο γιατρό, τελευταίες μέρες (καλή ώρα όπως κι εσύ

) και εκείνος της είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα...και τα κατάφερε με φ.τ. λίγες μέρες μετά.

Βέβαια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, μπορεί όντως να υπάρχει πρόβλημα, αλλά και πάλι θα έλεγα να προσπαθήσεις για φ.τ. έστω με πρόκληση.

Εύχομαι όλα να σου πάνε τέλεια και να έχεις στην αγκαλιά σου ένα υγιέστατο μωρό!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

zaxarenia μου δεν τιθεται τετοιο θεμα γιατι επειδη το ειχα και εγω στο νου μου αυτο που λες οταν ειδαμε στο doppler που εκανα στο μητερα (με αλλο γιατρο) και μου ειπε οτι εχουμε προβλημα με τον πλακουντα και το αμνιακο υγρο τον ρωτησα και μου ειπε τα ιδια με τον δικο μου γιατρο.

Να ρωτησω και κατι ακομη σε εσας που κανατε προκληση περα απο τον ορο σας βαλανε και υποθετο για να μαλακωσει ο τραχηλος απο οτι διαβαζω.

Οταν γεννουσατε σας ανοιγε τον τραχηλο ο γιατρος με το χερι!!! ή ανοιξε μονος του? ρωταω για να ξερω τι με περιμενει.....

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα στην 40η εβδομάδα επειδή κι εμένα είχε ωριμάσει ο πλακούντας. Επειδή κι ο δικός μου τράχηλος ήταν ερμητικά κλειστός (πριν κάποιες εβδομάδες είχα βγάλει και το ράμμα της περίδεσης) και το μωρό αρκετά ψηλά, μπήκα στο μαιευτήριο την παραμονή για να μου βάλουν το κολπικό υπόθετο. Το πρωί μου έσπασε η μαία τα νερά και κατάφερε ζουλώντας την κοιλιά μου, να κατέβει το μωρό και να γεννήσω φυσιολογικά.

Πιστεύω κι εγώ ότι είναι στο χέρι του γιατρού και της μαίας να κάνουν ό,τι μπορούν για να γεννήσουμε φυσιολογικά. Εννοείται πάντα, αν αντέχουμε εμείς και το μωρό μας!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

zaxarenia μου δεν τιθεται τετοιο θεμα γιατι επειδη το ειχα και εγω στο νου μου αυτο που λες οταν ειδαμε στο doppler που εκανα στο μητερα (με αλλο γιατρο) και μου ειπε οτι εχουμε προβλημα με τον πλακουντα και το αμνιακο υγρο τον ρωτησα και μου ειπε τα ιδια με τον δικο μου γιατρο.

Μάλιστα...οπότε εφόσον υπάρχει όντως πρόβλημα προσπάθησε για φ.τ. με προκληση. Να είσαι ήρεμη, όσο γίνεται!;) ¨Ολα θα πάνε καλά!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Eμένα όπως σας είπα παραπάνω μου έβαλε κολπικό υπόθετο για να ανοίξει την παραμονή της προγραμματισμένης γέννας. Βέβαια απ'ότι κατάλαβα δεν άνοιξε και ιδιαίτερα κι όταν έσπασε τα νερά, άνοιξε κάποια στιγμή μόνος του.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Καληπερα εγω γεννησα με καισαρικη ειχα ΠΗΤ 23/06 και γεννησα 06/07 διοτι ο γιατρος ειναι υπερ του φυσιολογικου και με κρατησε ο ανθρωπος με παραταση οσο μπορουσε.Η αιτια σκληρος τραχηλος,το παιδι ειχε κατεβει κανονικα αλλα η αιτια που ο τραχηλος εμενε κλειστος φανηκε στην καισαρικη,ο μπεμπης ναι μεν ειχε παρει θεση αλλα το προσωπο του κοιταγε να στο πω πιο "πλαγια"εξου και στο δεξι μερος του κεφαλιου του ειχε ενα καρουμπαλακι που ηταν λογω της κακης θεσης (καπου εβρισκε)...που μετα απο ενα μηνα εστρωσε.Λοιπον μπηκα με προκληση μπας και αλλα ο τραχηλος δεν ανοιγε με τιποτα...με την κολπικη εξεταση που εκανε ο γιατρος καθε μια ωρα τιποτα διαστολη 0 με τον γιατρο να πιεζει και καθε φορα να ακουμπαει και το κεφαλι του μπεμπη.....τελικα μπηκα καισαρικη μετα απο πολύ πιεση προς το γιατρο(παραλιγο να τσακωθω που το καθυστερουσε) που περιμενε να δει καποια εξελιξη....

Ευχαριστω για τις απαντησεις κοριτσια να ειστε καλα!

Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι απο οτι κοβω τον γιατρο και την μαια του δεν με ενθαρυνουν για φυσιολογικο τοκετο, δυστιχως και αυτο που σκεφτομαι ειναι να προσπαθησω με προκληση και αν δεν τα καταφερω να παω για καισαρικη.

Φοβαμαι ομως οτι αν δεν με υποστηρίξουν ο γιατρος και η μαια θα καταλήξω σίγουρα σε καισαρικη κατι θα βρουν να μου πουν για να με τρομαξουν εκεινη την ωρα.....

Θα δω μεχρι την Δευτερα μηπως εχει εμπεδωθει το παιδι. Αν εχει γινει αυτο τοτε ο γιατρος λεει οτι οι πιθανοτητες να καταφερω να γεννησω φυσιολογικες αυξανονται σε αντιθεση με τωρα που θεωρει πως δεν εχω πιθανοτητες και πως τζαμπα θα κανουμε την προκληση. Οχι ομως οτι αρνειται να μου την κανει απλα με αποτρεπει με τις υπαρχουσες συνθηκες.

Τι να πω ειδωμεν....

αν δεν γινετε αλλιως και πρεπει να γεννησεις με καισαρικη τι πειραζει?αν αυτο ειναι το καλυτερο για να βγει με ασφαλεια το μωρο σου δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.να ευχεσαι να ειναι γερο και τυχερο και να πανε ολα καλα και για τους δυο σας τωρα με οτι τροπο θα βγει δε νομιζω οτι παιζει τοσο μεγαλο ρολο.ευχομαι τα καλυτερα.

Γεια σας κορίτσια! Είμαι 38w3d κι εχθές που πήγα στον γιατρό, στον υπέρηχο που κάναμε φάνηκε ότι ο πλακούντας είναι στο τελευταίο στάδιο, το μωρό 3270kg(δεν πήρε πολύ βάρος από την τελευταία φορά) και το αμνιακό μου ελάχιστο. Έτσι, αύριο βράδι μπαίνω για πρόκληση! Το κεφαλάκι του μωρού είναι πολύ χαμηλά αλλά για τον τράχηλο δεν ξέρω. Υπάρχει κανένας τρόπος να το κάνω να συμβεί από μόνο του και να με πιάσουν οι πόνοι ή πλέον δεν προλαβαίνω???

Επίσης, έχω ακούσει ότι στην πρόκληση οι πόνοι είναι πιο έντονοι και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξει σε καισαρική. Ξέρετε κάτι εσείς?

με το καλο το μωρακι σου!!εγω με προκληση γεννησα στις 39 κ6 βδομαδες.γεννησα φυσιολογικα. το βραδυ μου εβαλαν ενα υποθετο και γυρω στις 7 τον ορο.οι πονοι δεν ηταν ανυποφοροι κ οταν αρχησαν να γινονται εκανα επισκληριδειο.καθε γεννα βεβαια ειναι διαφορετικη .δεν εχω ακουσει με προκληση κ στο τελος καισαρικη αλλα σιγουρα θα συμβαινει.το θεμα ειναι να εισαι ηρεμη κ να μην πανικοβληθεις.αντε και μ ενα πονο.απολαυσε το ειναι μοναδικο!!!!!!

με το καλο το μωρακι σου!!εγω με προκληση γεννησα στις 39 κ6 βδομαδες.γεννησα φυσιολογικα. το βραδυ μου εβαλαν ενα υποθετο και γυρω στις 7 τον ορο.οι πονοι δεν ηταν ανυποφοροι κ οταν αρχησαν να γινονται εκανα επισκληριδειο.καθε γεννα βεβαια ειναι διαφορετικη .δεν εχω ακουσει με προκληση κ στο τελος καισαρικη αλλα σιγουρα θα συμβαινει.το θεμα ειναι να εισαι ηρεμη κ να μην πανικοβληθεις.αντε και μ ενα πονο.απολαυσε το ειναι μοναδικο!!!!!!

ΣΕ ευχαριστώ πολύ! Απλά ήθελα να έρθει φυσιολογικά από μόνο του, έτσι το φανταζόμουν. Τώρα που ξέρω πότε θα γίνει είναι πολύ αγχωτικό, αλλά τουλάχιστον να είναι καλά το μωράκι μου.

Εσύ από το βράδι που σου έβαλαν το υπόθετο μέχρι το πρωί που έβαλαν τον ορό, τί έκανες? Μπόρεσες κοιμήθηκες? Και μετά από πόση ώρα άρχισαν να σε πιάνουν οι πόνοι?

α ξεχασα να σου πω για μενα μην κανεις κατι ωστε να ερθει απο μονο του.αν ειναι να ρθει θα ρθει βασικο αυτο!!!και γω ειχα αγχος μου περασε μολις μπηκα μεσα και αφησα εξω τους δικους μου.σε βαζουν στις ωδινες αφου πρωτα σου παρουν ιστορικο και ολα τα υπολοιπα σου περνουν αιμα.σου βαζουν μετα τον καρδιοτοκογραφο και καθεσαι.εμενα μπηκε ο αντρας μου μεσα και ειχα παρεα μεχρι να ερθει μιλαγα με τις μαιες γινονται γρηγορα ολα αυτα. γυρω στις 3 μου εβαλαν το υποθετο.μετα κοιμηθηκαμε λιγο μην φανταστεις βαρια.που γεννας?