Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

λογοθεραπεία παροχές ικα και τεβε


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ένα αγοράκι 4 χρονών που χρειάζεται λογοθεραπεία.

Επειδή έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω είτε ΙΚΑ είτε ΤΕΒΕ θα ήθελα να ρωτήσω (εάν κάποιος γνωρίζει) τι είναι προτιμότερο ,καθώς και τι χρηματικές παροχές δίνει κάθε ταμείο

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Οσον αφορά το ΙΚΑ που ε΄χω προσωπική άποψη πρώτα πρώτα κλείνεις ραντεβού στο ειδικό τμήμα του ΙΚΑ που βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 17, στην Αθήνα και εκεί αφού γίνει αξιολόγηση σου εγκρίνουν θεραπείες για ένα χρόνο. Οσον αφορά τις λογοθεραπείες και μόνο αυτές το μέγιστο ποσό που μπορείς να πάρεις από το ΙΚΑ είναι τα 200 ευρώ το μήνα, τώρα βέβαια αν περάσουν και εργοθεραπεία και ειδική διαπαιδαγώγηση στην γνωμάτευση τότε μπορείς να φτάσεις το αστρονομικό!!!!!!!!!! ποσό των 242 ευρώ το μήνα. Πάντως εμένα η κόρη μου που κάνει λογοθεραπεία για δεν λέει κάποια γράματα σωστά παίρνουμε 180 ευρώ το μήνα. Μετά με αυτή την γνωμάτευση κλείνεις ράντεβού για επιτροπή στο τοπικό ΙΚΑ που υπάγεσαι, μη νομίσεις οτι βλέπουν το παιδί, απλά σου επικυρώνουν την γνωμάτευση και κάθε μήνα με αντίγραφο της απόφασης και την απόδειξη του κέντρου που πάει το παιδί πηγαίνεις στις παροχές και παίρνεις τα λεφτά σου.Τρε'ις μ'ηνες περίπου πρίν απο την λήξη της απόφασης που έχεις στα χέρια σου κλείνεις ξανά ραντεβού για την επόμενη φορά. Οσον αφορά το ΤΕΒΕ δεν ξέρω καθόλου.Αν θες στοιχεια για το ΙΚΑ όπως πχ. τηλέφωνο για ραντεβού σου το στέλνω γιατί δεν το έχω πρόχειρο τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι έτσι είναι... Το παιδί περνάει από το ΙΚΑ της οδού Ηπείρου. Είναι εντυπωσιακό και άκρως αποτελεσματικό. Μην σε τρομάζει που πας σε ΙΚΑ. Είναι τέλειο και οι κοπέλες έχουν μεγάλη θέληση και είναι εμπιστοσύνης.

 

Το μειονέκτημα είναι ότι για να κλείσεις ραντεβού περνάνε μήνες και ήδη έχεις ξεκινήσει να δίνεις χρήματα στον λογοπεδικό. Αλλά τα δικαιολογούν μία και καλή.

 

Εάν το παιδί δεν χρειάζεται πολλές συνεδρίες και έχεις την τύχη να σου εγκρίνει το ΙΚΑ ένα χρόνο αλλά το παιδί στην ιδιωτική λογοπεδικό κάνει λιγότερο από ένα χρόνο, τότε ίσως έρχεται η μία η άλλη.

 

Στην περίπτωση που σκέφτεσαι να κάνει στο ΙΚΑ λογοθεραπεία αυτό είναι δύσκολο γιατί αναλαμβάνουν πολύ έντονες περιπτώσεις και όχι απλά κάποιο παιδί που δεν λέει κάποια γράμματα ή κάποια συμπλέγματα.

 

Για ΤΕΒΕ δεν γνωρίζω ... καλή τύχη λοιπόν. (θα εντυπωσιαστείς από το ΙΚΑ Ηπείρου)

Link to comment
Share on other sites

Οκ, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 'Εκλεισα ραντεβού στο ΙΚΑ για τον Μαιο αλλά μου είπαν ότι μπορώ να αρχίσω τις λογοθεραπείες μέχρι και έξι μήνες πριν (δηλ Δεκεμβριο) και να πάρω τα χρήματα αναδρομικά.

Μήπως πρέπει να κλείσω και ραντεβού και για την επιτροπή από τώρα ή αυτό γίνεται άμεσα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατ' αρχήν γεια σας συγχαρητήρια για το φόρουμ είναι πολύ ωραίο!

Στα δικά μου τώρα, έχω την κόρη μιας φίλης μου που η δασκάλα της είπε ότι έχει μαθησιακές δυσκολίες. Είναι 10 ετών στην Πέμπτη τάξη. Είμαι στο Ίλιον, που πρέπει να την πάμε για να κάνουμε διάγνωση; Σε κρατικό φορέα εννοώ.

Συμφέρει να πάει με το ΙΚΑ ή με το ΤΕΒΕ; Πού πάει για κάθε ταμείο;

Τι ποσοστά καλύπτουν από το κόστος;

Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να δώσετε θα ναι ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα, θα αρχίσω λέγοντας το εξης, το να πει η δασκάλα οτι το παιδί έχει μαθησιακές δυσκολίες δεν σημαίνει και οτι έτσι ε΄ναι! Μπράβο της πάντως που ασχολέιται με τα παιδιά της τάξης και αντιλαμβάνεται το αν υπάρχουν δυκολίες! Τώρα μπορείς να κάνεις τα εξής: αν είσαι ασφαλισμένη του ΙΚΑ πας στο ΙΚΑ, αν έχεις οποιαδήποτε άλλη ασφάλεια πάς σε ιατροπαιδαγωγικό κέντρο στην περιοχή σου (τα οποία ανήκουν στο ΕΣΥ και βρίσκονται σε νοσοκμεία ή σε κέντρα ψυχικής υγείας) διαφορετικά μπορείς να πας σε ΚΕΔΔΥ ή όπως λεγόταν παλιά ΚΔΑΥ. Πρόκειται για φο΄ρεα του Υουργείου ΠΑιδείας και παας ανεξάρτητα ασφάλισης. Σε όλα δεν πληρώνεις τίποτα απλά οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες. Καλο είναι να μην αποθαρρυνθείς και να κλέισεις ραντεβού σο οποίο να πας. ¨ΟΣο για τη λογοθεραπέια σε παιδιά με μαθησιακές βοηθά να βρεις ένα δάσκαλο ειδικής αγωγής και να του κάνει μαθήματα και όχι λογοθεραπεία.

Link to comment
Share on other sites

vaw ευχαριστώ για την απάντηση.

Βρήκα αυτό απο το ΙΚΑ http://www.ika.gr/gr/infopages/healthservices/hospkpy/home.cfm

 

Στη Βορείου Ηπείρου είναι το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ ή Αραχώβης και Ιπποκράτους; (αυτό κάπου το διάβασα στο Ιντερνετ).

Link to comment
Share on other sites

εμεις ξεκινησαμε με ΤΕΒΕ. Πηρα γνωματευση απο Αναπτυξιολογο στο Παιδων, την ενεκρινε ο ελεγκτης του ΤΕΒΕ και με αυτη και την αποδειξη του λογοπεδικου παω και πληρωνομαι. Εγκρινουν το 75% απο τα 240 ευρω μεγιστο.

Με τον καινουργιο χρονο θα ειμαστε ΙΚΑ. Εκλεισα ραντεβου στην Ηπειρου για Απριλη νομιζω και μου ειπαν οτι θα τα παρω αναδρομικα ολα μετα (ελπιζω).

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΤΕΒΕ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 215 ΕΥΡΩ.ΝΟΜΙΖΩ 180 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ 35 ΓΙΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ 185 Η 190 ΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ,ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΙΩΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

πιο ειναι το τηλ που παίρνεις να κλεισεισ ραντεβου στην ηπειρου?

 

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 9 months later...

οταν ο γιατρος που παρακολουθει το παιδι συνιστα εργοθεραπειες και λογοθεραπειες και πας στην ηπειρου σου ....εγκρινουν μονο τις λογοθεραπειες? δεν παιρνεις καθολου χρηματα για τις εργοθεραπειες....?δεν τις καλυπτει το ικα δηλαδη? διαβασα κατι για 240 ευρω για λογοθεραπειες και τιποτα ηια εργοθεραπειες..καταλαβα λαθος??

και κατι ακομα....ποσες φορες την βδομαδα θα πρεπει να πηγαινει το παιδι στο φυσιοθεραπευτηριο για τις εργοθεραπειες και λογοθεραπειες αν μας εγκρινουν για ενα χρονο στην ηπειρου???

Link to comment
Share on other sites

δε ξερω απολυτα αλλα σου λεω οτι ξερω

αναλογα το παιδι και τη περιπτωση σου εγκρινουν ενα χ νουμερο απο λογοθεραπεις και διαφορες ειδικες θεραπειες

πχ εμας 15 λογο και 20 ειδικης διαπαιδαγωγησης

αυτο μεταφραζεται σε 2 μαθηματα τη βδομαδα (γιατι φυσικα δε δινεις 10 ευρω στη λογοθεραπεια στο μαθημα)

τιμη στο ΙΚΑ στο περιπου 9,6 η λογοθεραπεια και 1,κατι!!!! η ειδικη θεραπεια και κατι αναλογο αν εχεις και εργοθεραπειες μεσα

το ποσο που μου επιστραφηκε ηταν περιπου το 75% οποτε αρκετα ικανοποητικο

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

ο γιατρος μας εγραψε 20 λογοθεραπειες , 20 εργοθεραπειες και 20 ειδικης συμπεριφορας για ενα ετος.

οπως βλεπω τα οικονομικα μας...."δεν βγαινουμε" για ολα αυτα....αλλα αν μπορουσαμε να τα πληρωσουμε... ποσες ωρες απο την καθε θεραπεια θα καναμε μεσα στην εβδομαδα??

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω εγγκριση για 16-20-20

αν βρεις καποιον με 30 ευρω το μαθημα εμενα μου βγαινει σε 2 μαθηματα τη εβδομαδα

και κοστος 60 ευρω το μηνα τελικο

απο εκει και περα εξαρταται το επιπεδο του παιδιου

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κοριτσια μπορει να γινομαι κουραστικη αλλα αυτο το διαστημα μου εχουν πεσει πολλα μαζεμενα και εχω μπλοκαρει και δεν μπορω να σκεφτω καθαρα και δεν μπορω να υπολογισω το πιο απλο....και ομως δεν μπορω.

ειχαμε ξεκινισει με φυσιοθεραπειες :

20 κινησιοθεραπειες

20 ηλεκτρομαλαξη

20 χειρομαλαξη

20 διαθερμιες

20 λαζερ

20 αν. ασκησεις

20 εργοθεραπεια

μηνιαιως για 6 μηνες

για ολα τα παραπανω....επαιρνα απο το ικα 240 ευρω...πηγαινοντας στο φυσιοθεραπευτηριο 2 φορες την εβδομαδα , η καθε συνεδρια κρατουσε 1 ωρα.

......τωρα με

20 λογοθεραπειες,

20 εργοθεραπειες και

20 συμπεριφορας...

για ενα ετος.

ποσες συνεδριες της 1 ωρας θα κανει ο μικρος...τι θα ειναι η καθε συνεδρια...και ποσο θα στοιχιζουν και ποσο θα παιρνω απο το ικα??

πως τα υπολογιζουν....και τι ειναι αυτο το 20??? ή σε καποιες αλλες περιπτωσεις 16??

 

ευχαριστω για το χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

εμας μας εγκριναν 16

υπολογισε τις λογοθεραπειες χ9,6 περιπου

και τα αλλα χ 1,5 , δε θυμαμαι ακριβη ποσα

κανει καπου 250 αυτο συνολο αν μπορει να στα γραψει ολα το κεντρο που τον πας

το ποσες ωρες ειναι στο κετρο ειναι αναλογο ποσο στο χρεωνουν

με 30 πας στα 2 μαθηματα τη βδομαδα

οποτε μπορει να εισαι κατι αναλογα και φετος

περαστικα να σου ειναι ολα!

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

για αυτα που εκανε ο μικρος πληρωναμε 280 ευρω....τα 240 τα παιρναμε απο το ικα - τα καλυπτε - και βαζαμε απο την τσεπη μας 40 ευρω.

τωρα οπως τα βλεπω τα πραγματα....αυτο θα υσχυει μονο για τις λογοθεραπειες στο περιπου.(20 Χ 9.6 = 192 οποτε 280 - 192 = 88 ευρω)

οι εργοθεραπειες και οι θεραπειες συμπεριφορας...στην ουσια θα τα βαζουμε απο την τσεπη μας.(20 Χ 1.5 = 30 οποτε 280 - 30 = 250 ευρω εργοθεραπειες και αλλο τοσο συμπεριφορα...) πολλα!!!!

και αντε πες δεν κανω τις θεραπειες συμπεριφορας γλιτωνω 250...και παλι ειναι πολλα 88 +250 = 338 λογο+εργο

γατουλα εσεις γιατι κανετε αυτες τις θεραπειες??εχετε καποια διαγνωση??

Link to comment
Share on other sites

θα πληρωνεις δηλ 280 + 280? με μπερδεψες!

εμας η λογοθερπευτρια μας καλυπτει λογο και ειδικη αγωγη, οποτε μου ερχεται στο περιπου το 75% καλυψη

εμεις ειμαστα απλα πισω στο λογο και το κυνηγησα απο μονη μου

τωρα ειμαστε ΟΚ!

στο 2ωρο το ενδομαδιαιο δε θα καλυπτονται ολα? ε ποσο σου χρεωνει τη ωρα? 60-70?

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

280 ευρω / 8 φορες το μηνα = 35 ευρω η ωρα

 

αλλα και οι 8 φορες ηταν το ιδιο αντικειμενο....φυσιο.

 

τωρα εχουμε 3 διαφορετικα (λογο, εργο, συμπερ.)για αυτο δεν ξερω ποσες φορες απο το καθενα πρεπει να κανει μεσα στην βδομαδα !!

μα τον αντρα μου σκεφτηκαμε το εξης....

να κανουμε 2 φορες λογο την βδομαδα...και να πληρωνουμε εξτρα 40 ευρωκαι να παιρνουμε τα υπολοιπα 240 απο ικα....και για εργο...να κανουμε τα μισα μαθηματα....και απο 280 να πεσουμε στα 140 χωρις να παιρνουμε τιποτα απο πουθενα.

πως βαζουν θεραπειες να κανει καποιος οταν δεν καλυπτονται?? ρωτανε αν εχουμε λεφτα??? και μιλαμε για παιδακι...που δεν γινεται να μην θελεις να κανεις τα παντα για να το βοηθησεις!!

και εμεις ειμαστε πολυ πισω στο λογο....ουτε μαμα ουτε μπαμπα....ουτε νανι....τιποτα....κατι τσιριδες μονο εχουμε και κατι στριγκλιες...και πολλα νευρα ...επειδη δεν μπορουμε να τον καταλαβουμε!!

Link to comment
Share on other sites

ουφ, τι ηλικια ειστε

ρωτηστε το κεντρο ποσες ωρες θελεις και μη πηζεις με υπολογισμους τωρα

στη 1 ωρα πιθανα γινονται ΟΛΑ! στο δικο μου του εκανε και παιχνιδια στυλ εργοθεραπειας αλλα δε μπορουσε να καταγραψει εργοθεραπειες απλα

μπορει να μην ειναι τοσα πολλα, περν α μιαβολτα απο το κεντρο σου και ρωτα συνολα και μετα βλεπεις

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ουφ !

Καλησπέρα !

 

Με θέλετε κι εμένα στην παρέα σας ?????

Λοιπόν... για τον Νικόλα... την Πέμπτη θα πάμε για αξιολόγηση (σε ιδιώτη)... μου έδωσε η κοπέλα το τηλ του ΙΚΑ επί της Ηπείρου... ΟΚ, θα προσπαθήσω από αύριο να πιάσω γραμμή για να κλείσω ραντεβού...με το νέο έτος βεβαίως-βεβαίως ...

Ερωτησούλα :

Αν έχω παραπεμπτικό για θεραπείες από Αν/λογο στο ΑΤΤΙΚΟ για το ΙΚΑ μετράει ή τσάμπα θα μπω στον κόπο ???? Επειδή είχαμε πάει 1η φορά τον Μάϊο και μας είχε πει να περάσουμε χωρίς ραντεβού να μας γράψει θεραπείες (δεν ξέρω τί πακετάκι ακριβώς εννοούσε λογοθεραπεία+εργοθεραπεία ή τί άλλο ακόμη και πόσες ακριβώς)....

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ουφ !

Καλησπέρα !

 

Με θέλετε κι εμένα στην παρέα σας ?????

Λοιπόν... για τον Νικόλα... την Πέμπτη θα πάμε για αξιολόγηση (σε ιδιώτη)... μου έδωσε η κοπέλα το τηλ του ΙΚΑ επί της Ηπείρου... ΟΚ, θα προσπαθήσω από αύριο να πιάσω γραμμή για να κλείσω ραντεβού...με το νέο έτος βεβαίως-βεβαίως ...

Ερωτησούλα :

Αν έχω παραπεμπτικό για θεραπείες από Αν/λογο στο ΑΤΤΙΚΟ για το ΙΚΑ μετράει ή τσάμπα θα μπω στον κόπο ???? Επειδή είχαμε πάει 1η φορά τον Μάϊο και μας είχε πει να περάσουμε χωρίς ραντεβού να μας γράψει θεραπείες (δεν ξέρω τί πακετάκι ακριβώς εννοούσε λογοθεραπεία+εργοθεραπεία ή τί άλλο ακόμη και πόσες ακριβώς)....

 

Πάρε το παραπεμπτικο το Αν/λογου μαζι σου, θα τους βοηθησει, αλλά δεν μετράει η γνωμάτευσή του για το ΙΚΑ. Μονο η γνωματευση της συγκεκριμένης ομάδας στην Ηπείρου μετράει.

Η κορούλα μου ειναι 6 χρονών και ο μικρός μου 3μιση.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...