Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πόσο συχνά βγάζετε βόλτα ένα μωρό 18-24 μηνών;

Recommended Posts

καλημέρα,

εσείς πόσο συχνά βγάζετε βόλτα ένα μωρό 18-24 μηνών και πού το πηγαίνετε; το μωρό μου είναι 18 μηνών και εγώ είμαι στον 4ο μήνα έγκυος και μου είναι δύσκολο να τον βγάζω συχνά μόνη μου αλλά στεναχωριέμαι γιατί μέσα στο σπίτι όλη μέρα δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Νομίζω είναι στην ηλικία που πρέπει να βγαίνει συχνά και ψάχνω τρόπους για να το κάνω όσο το δυνατόν πιο εύκολο για μένα.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ όταν ήμουν έγκυος την ίδια ηλικία είχε και ο δικός μου. Τον έβγαζα σχεδόν κάθε ημέρα (εκτός αν φυσούσε ή έβρεχε). Δεν θέλουν και πολλά σε αυτή την ηλικία. Τρελενόταν να τον βάζω στα καρότσι του σούπερ μάρκετ. Μέρα παρά μέρα λοιπόν πηγαίναμε σούπερ μάρκετ ή JUMBO (δεν ήταν απαραίτητο να ψωνίσουμε) και όλο και κάποιος με βοηθούσε να τον βάλω και να τον βγάζω από το καρότσι. Επίσης στο ATHENS Χαρτ πουλύ συχνά. Έχει μικρό παιδότοπο. Εκεί συνήθως έτρωγε το απογευματινό γιαουρτάκι. Και πολλές βόλτες με το καρότσι. Είχα μαζί μου το σκαμνάκι για να ανεβαίνει και να κατεβαίνει στο καρότσι και στο κάθισμα του αυτοκινήτου και το είχε βρει παιχνίδι. Με την άδεια από τη δουλειά είχαμε πολύ χρόνο να περάσουμε μαζί. Βγαίναμε βόλτα μέχρι και 2 ημέρες πριν γεννήσω.

LlIEp3.pngOjjvp3.png

Καλημέρα.

Γιατί δεν το βγάζεις μια βόλτα για περπάτημα στη γειτονία σου για να ξεφύγει και το μώρο και παράλληλα να κουραστεί?

Διαφορετικά μια μεγαλύτερη βόλτα με το καρότσι δεν νομίζω οτι σε επιβαρύνει.... για παιδική χαρά δε σου λέω γιατί θα σε κουράσει... σκέφτηκα επίσης τη βόλτα σε κάποιο εμπορικό το οποίο είναι στεγασμένο και σου προσφέρει μια λύση για τις μέρες που βρέχει ή έχει πολύ κρύο..

Καλημέρα κι από μένα. Εγώ τον γιο μου τον έβγαζα κάθε μέρα έξω πριν ακόμαι σαραντήσει, ακόμα και τον χειμώνα όταν δεν φυσούσε και δεν έβρεχε. Όσο είχα και τις αδειες και δεν είχα πάει στην δουλειά, πηγαίναμε βόλτα και παιδική χαρά πρωί - απόγευμα. Κι εγώ είμαι στον 5ο μήνα και ο γιος μου έιναι 28 μηνών και συνεχίζουμε και βγαίνουμε κάθε μερα έξω όσο έχει ακόμα καλό καιρό γιατί βλέπω πόσο πολύ ευχαριστιέται να παίζει και να βρίσκεται με άλλα παιδάκια!

συμφωνώ κορίτσια μαζί σας και γιαυτό αισθάνομαι τύψεις, θέλω να τον βγάζω κάθε μέρα. έχω όμως ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: μετακομίσαμε πρόσφατα στην οικογενειακή πολυκατοικία μας και μένουμε 4ο όροφο χωρίς ασανσέρ.....!!!!(σκοπεύουμε να βάλουμε κάαααποια στιγμή) και αυτό είναι το δύσκολο: πώς θα ανεβοκατέβουμε 4 ορόφους;;;σκέφτομαι να τον παίρνω από το χέρι αλλά φοβάμια θα τον ξεθεώνω και μόνο με αυτό. για την ώρα έχω βρει τη λύση να μου τον κατεβάζει η πεθερά μου φεύγοντας ή ο άντρας μου πριν πάει στη δευτερη δουλειά και περιμένω γυρνώντας ο άντρας μου από τη δουλειά να γυρίσουμε μαζί για να μου τον ανεβάσει... γιαυτό "κολλάω". πρέπει να ακολουθώ συγκεκριμένα ωράρια για να τον βγάζω. θα επιχειρήσω να ανεβοκατέβουμε μόνοι μας τα σκαλια και ο Θεός βοηθός.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

συμφωνώ κορίτσια μαζί σας και γιαυτό αισθάνομαι τύψεις, θέλω να τον βγάζω κάθε μέρα. έχω όμως ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: μετακομίσαμε πρόσφατα στην οικογενειακή πολυκατοικία μας και μένουμε 4ο όροφο χωρίς ασανσέρ.....!!!!(σκοπεύουμε να βάλουμε κάαααποια στιγμή) και αυτό είναι το δύσκολο: πώς θα ανεβοκατέβουμε 4 ορόφους;;;σκέφτομαι να τον παίρνω από το χέρι αλλά φοβάμια θα τον ξεθεώνω και μόνο με αυτό. για την ώρα έχω βρει τη λύση να μου τον κατεβάζει η πεθερά μου φεύγοντας ή ο άντρας μου πριν πάει στη δευτερη δουλειά και περιμένω γυρνώντας ο άντρας μου από τη δουλειά να γυρίσουμε μαζί για να μου τον ανεβάσει... γιαυτό "κολλάω". πρέπει να ακολουθώ συγκεκριμένα ωράρια για να τον βγάζω. θα επιχειρήσω να ανεβοκατέβουμε μόνοι μας τα σκαλια και ο Θεός βοηθός.
καλησπέρα. είναι πολυ δύσκολο αυτο που λες.που να πας έγκυος με ενα παιδί και σε τόσα σκαλιά!!!!!!!!!

εμείς βγαίνουμε καθημερινά,παμε βολτες με το καροτσι,παμε σουπερ μαρκετ η οταν πάμε για καφε παντα τον παίρνουμε μαζι μας.μονο που βλεπει τα παπουτσια του κανει σαν τρελος απο την χαρα του.οταν βρεχει ολη την ωρα κοιτάζει την πορτα η το παράθυρο και πολυ στεναχωριέμαι:(

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

και εγώ στεναχωριέμαι πολύ που δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. αισθάνομαι τύψεις. αλλά και χτες που πήγα στο γιατρό μου μου είπε με τίποτα να μην τον σηκώνω γιατί μπορεί όλα να πηγαίνουν καλά και ξαφνικά να γίνει κάτι κακό. και δεν το διακινδυνεύω. πρέπει να βρω εναλλακτικές. βέβαια σκ και όταν δε δουλεύει ο άντρας μου απόγευμα πάντα βγαίνουμε. η παιδίατρος και ο γυναικολόγος μου είπαν να μην αισθάνομαι άσχημα γιατί λίγο πολύ τα περισσότερα παιδιά της πόλης σε αυτή την ηλικία έτσι περνάνε τη μέρα τους, στο σπίτι αλλά δε μπορώ να το δεχτώ...

4opXp3.png 1cSqp3.png

• 1 year later...

Κι εμεις καθε μέρα βγαίναμε και όχι μια φορά..μου αρέσουν κι εμένα οι βόλτες και περνούσαμε τέλεια..τον τελευταίο μήνα όμως με τους εμετους που έχω βγαίνει μέρα παρα μέρα και αισθάνομαι πολύ άσχημα...λες και την έχω μαντρώσει...ελπίζω σύντομα να επανέλθουμε στα παλιά, γιατί κι εγώ νιώθω κλεισμένη.

Εγω στον 7ο μήνα, η μικρή μου 19 μηνών. Πόσο συχνά να την βγάλω μόνη μου, μια ταλαιπωρία καταντάει...και από ότι βλέπω πολλές δεν τα σηκώνετε στην εγκυμοσύνη.Εγω την σηκώνωμ όσο μπορώ λιγότερο αλλά καθόλου δεν γίνεται. μένουμε και σε τριόροφη μεζονέτα και για να ανεβοκατέβουμε 2 ορόφους την κρατάω από τα χεράκια και ανεβοκατεβαίνει μόνη της τα σκαλιά. Οπότε εντέλει βόλτα 4-5 φορές την εβδομάδα αλλά κυρίως οικογενειακώς. Περισσότερο δεν μπορώ