Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φταίει η πιπίλα ή απλά πάτησε φρένο???


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ζητήσω και εγώ την πολύτιμη βοήθεια του φόρουμ. Γέννησα με ΦΤ με επισκληρίδιο στην 40η βδομάδα στις 11/7/2010 ένα υγιέστατο αγοράκι 3.130 γρ. (δεν έχω αυτή τη στιγμή όλες τις μετρήσεις του μπροστά μου, άμα χρειάζονται θα τις βάλω αύριο...). Θήλασα αποκλειστικά από τη στιγμή που ήρθαμε σπίτι, χάρη στο φόρουμ και στα σεμινάρια του Ιπποκράτειου... Στις 10 ημέρες ο μπέμπης μου είχε φτάσει και ξεπεράσει το βάρος γέννησης (3.200 γρ.). Από τότε βάζει πολύ καλό βάρος και με τον θηλασμό πήγαιναν όλα μια χαρά. Σήμερα να φανταστείτε είναι 3,5 μηνών και περίπου 7.300 γρ. (τελευταία ζύγιση σε παιδίατρο 11/10/2010 6.950 γρ.). Τσίσα επίσης φαίνονται αρκετά, κακάκια γενικά νορμάλ εκτός από μερικές μέρες που ήταν νερουλά χωρίς σποράκια. Οπότε καταλαβαίνετε, γάλα υπάρχει...

Στο πρόβλημά μου τώρα... από την αρχή όλοι πίεζαν για πιπίλα... μάλιστα στην πρώτη παιδίατρο που πήγα και μου είπε για πιπίλα ο μπέμπης ήταν 10 ημερών. Δεν τους άκουσα τότε. Στις 35 μέρες πήγα στον τωρινό παιδίατρο. Και αυτός μου είπε οπωσδήποτε πιπίλα, ειδικά στον ύπνο αλλά και γενικώς πάντα... δεν τους άκουσα ούτε τότε... όταν ο μικρός έγινε 8 εβδομάδων τελικά υπέκυψα καθώς είχε εδραιωθεί ο θηλασμός και έκλαιγε απαρηγόρητα ενώ εκνευριζόταν όταν ήθελε απλά να πιπιλίσει και το στήθος έτρεχε γάλα. Από τότε που πήρε πιπίλα η αλήθεια είναι ότι ηρέμησε αρκετά, τον βοηθάει κυρίως στον ύπνο (σε συνδυασμό με αγκαλιά και βόλτες :D) και για να τον ηρεμώ όταν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς (πχ. στο αυτοκίνητο και μετά το μπάνιο... αν και τελευταία δεν την χρειάζεται πια μετά το μπάνιο... μεγάλωσε το αντράκι μου :-D).

Μπουκάλι δεν πήρε μετά το μαιευτήριο (άλλη ιστορία αυτή), εκτός από μία φορά που είπαμε να δοκιμάσουμε με τον άντρα μου με δικό μου γάλα (αποτύχαμε οικτρά!!! Μα και τι μπελάς το μπουκάλι!!!!).

Εκτός όμως που ηρέμησε, φάνηκε σαν να αραίωσε τα γεύματά του. Μη φανταστείτε τεράστια διαφορά... εκεί που έτρωγε κάθε 1,5 ώρα τα πήγε κάθε 2 ώρες, ενώ τις νύχτες συνεχίζαμε στον ίδιο ρυθμό (κάθε 2 ώρες και πάλι, εκτός από τον πρώτο του ύπνο, 20.00 - 23.00 περίπου). Α, έτρωγε πάντα από το ένα στήθος κάθε φορά για 5-10 λεπτά συνήθως, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που έφτανε πιπιλώντας το 20λεπτο.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως όταν θήλαζε έδειχνε να χάνει τη θηλή, κάνοντας έναν ήχο σαν πάφλασμα της γλώσσας και χάνοντας το κενό αέρος, ξανάπιανε τη θηλή, την ξανάχανε κλπ. Δεν έδινα σημασία καθώς έβαζε κανονικά βάρος και όλα έδειχναν φυσιολογικά (έκανε δηλ. πάνω από 10 - 12 γεύματα το 24ωρο).

Όμως αργότερα άρχισε να κλαίει στο 3λεπτο στο στήθος ειδικά την ημέρα και να χτυπιέται και να ηρεμεί μόνο με βόλτα. Πλέον έχει ελαττώσει αρκετά τη διάρκεια των γευμάτων κάνοντας μόνο 1-2 "κανονικά-χωρίς κλάματα ή χάζι" γεύματα την ημέρα (τη νύχτα είμαστε στα ίδια περίπου). Επίσης να πω ότι πλέον την ημέρα μου κάνει κάτι κενά 3-4 ώρες, ενώ τη νύχτα 2,5 ώρες περίπου (κάνει πλέον περίπου 7-8 γεύματα, πολλά από τα οποία όμως δεν είναι "ολοκληρωμένα" κυρίως λόγω κλάματος). Γενικώς βγάζει και κάμποσες γουλιές, ακόμα και όταν τον κρατάμε όρθιο, ρεύεται συχνά και δυνατά (σε σημείο που να κλαίει αμέσως μετά), πολλές φορές δείχνει να πονάει, ειδικά τις βραδυνές ώρες, ενώ την ημέρα ξυπνάει μερικές φορές με ξαφνικό κλάμα...

Τα στήθη μου σχεδόν ποτέ πλέον δεν αδειάζουν εντελώς και τα αισθάνομαι συχνά - πυκνά πρησμένα, φτάνοντας ακόμα και να πονάνε λίγο και να σκληραίνουν... ο μικρός σταμάτησε να αποκοιμιέται στο στήθος το βράδυ - εκτός από μερικές εξαιρέσεις καθώς και τη νύχτα - και κοιμάται με πιπίλα και αγκαλιές.

Γενικά φοβάμαι ότι δεν παίρνει το λιπαρό γάλα (εξ ου και τα νερουλά κακάκια?) και ότι θα ελαττωθεί το γάλα μου και θα χάσω τον θηλασμό!!! Διαβάζω και για το φρένο που βάζουν τα μωρά που έβαλαν πολύ βάρος στην αρχή και εύχομαι να είναι αυτό... αλλά άμα δεν είναι αυτό??? Μήπως έχει ΓΟΠ και γι' αυτό κλαίει στο στήθος? Ή απλά δεν πεινάει? Αλλά γιατί σταματάει κλαίγοντας? Μπορείτε να με βοηθήσετε άραγε?

Σκέφτομαι να πάω και σε σύμβουλο θηλασμού να μας δει... Σκέφτηκα ακόμα να παρατήσω την πιπίλα, μήπως τελικά φταίει αυτή, αλλά μας έχει βοηθήσει αρκετά και εμένα (πονάω όταν κλαίει και δεν μπορώ να τον παρηγορήσω...) και αυτόν... (παλιά ήταν πολύ ανήσυχος και έκλαιγε πολύ, τώρα πια πιστεύω πως ήταν από την έλλειψη ύπνου όπου τον βοηθάει η πιπίλα...).

Πήρα και μάρσιπο μέι τάι αλλά ακόμα δεν τον έχει συνηθίσει...

Και τι να κάνω για να παίρνει το λιπαρό γάλα? Να του δίνω ένα στήθος πολλές φορές μέχρι να αδειάσει? Και το άλλο που πρήζεται τι να το κάνω? Δεν θα ελαττωθεί έτσι το γάλα?

Πω πω, τεράστιο το μήνυμά μου! Συγγνώμη!!! Όταν γράφω δε σταματάω!!!

Ευχαριστώ πάντως εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου tella, να χαιρεσαι το μωράκι σου.

θα σου πω απλά δυο πραγματάκια που σκέφτηκα διαβάζοντας το μήνυμά σου, χωρίς να σε καλύψω σε όλα όμως....

Αρχικά, πιστεύω πως έχει αραιώσει τα γεύματα επειδή όντως έβαλε πολύ βάρος μέχρι τώρα. Αυτό φαίνεται φυσιολογικό.

Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι οι γουλιές, τα ρεψίματα και ο πόνος που λες. Μέχρι τώρα δηλαδή δεν είχε γουλιές και έντονα ρεψίματα; Καλό θα ήταν να δείτε μήπως έχει ΓΟΠ και γι αυτό είναι ανήσυχος και στο στήθος. Μήπως πονάει. Αν η ΓΟΠ είναι κρυφή μπορεί να κάνει οισοφαγίτιδα κ να πονάει το μωρό όταν πίνει γάλα.

 

Από την άλλη, και η δικιά μου είχε τον τελευταίο καιρό παρόμοια συμπεριφορά με κλάμα και μικρή διάρκεια γευμάτων και κατέληξα ότι θέλει να θηλάζει σε ξαπλωτή στάση. Κατάληξα στο ότι ίσως της είναι δύσκολο να διαχειριστεί τη ροη. Αλλά αν εσύ έχεις σημάδια πως μπορεί να πονάει, μάλλον είναι ΓΟΠ.

 

Έπειτα, αυτό που λες για το λιπαρό γάλα, θα καταλάβεις ότι δεν το παίρνει αν τα κακά του γίνουν πράσινα. Τότε καλό είναι να δίνεις το ένα στήθος για 2-3 γεύματα συνεχόμενα μέχρι να ξαναγίνουν κίτρινα. Το άλλο θα το αδειάζεις λίγο με το χέρι, ίσα να μη σε πονάει και σε λίγες μέρες θα ρυθμιστεί η παραγωγή σου σύμφωνα με τις αναγκες του μωρού και δεν θα πρήζεσαι πια.

 

Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι να σας δει σύμβουλος θηλασμού, αν έχετε κοντά, αλλά αυτό που προέχει άμεσα είναι να δείτε την περίπτωση της ΓΟΠ. Καλό είναι να μην το καθυστερήσετε.

 

Καλή τύχη και καλή συνέχεια :)

iCNap3.png
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου dp78. Και εσύ να χαίρεσαι τη μπέμπα σου!! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!!!

Γουλιές έβγαζε από πολύ μικρός, ξεκίνησε όταν ήταν περίπου 10 ημερών. Όλοι λέγανε όμως ότι είναι φυσικό να έχει αναγωγές, καθώς ήταν και λαίμαργος και δεν ανησυχούσαμε αφού έβαζε βάρος. Αργότερα ήρθαν οι κολικοί, οπότε και δεν συνδέσαμε ποτέ τον πόνο με τις γουλιές... τώρα όμως μιας και οι κολικοί μας πέρασαν μάλλον (δεν έχουμε αυτά τα έντονα τεντώματα και μαζέματα ποδιών) άρχισα και εγώ να κάνω συνειρμούς. Ρεψίματα έχει αρκετά εδώ και καιρό, ενώ ένα διάστημα είχε και μπόλικα αέρια (αυτά μας πέρασαν πια).

Για την ξαπλωτή στάση. Έχεις δίκιο, ένα διάστημα που και εγώ αισθανόμουν ότι η ροή ήταν μεγάλη μας είχε βοηθήσει τότε... τώρα όμως έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και ξαπλωτοί.

Το άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως πονάει επειδή στραβοκαταπίνει ή προσπαθεί να καταπιεί μεγάλη ποσότητα γάλακτος, γιατί πολλές φορές κάνει χαρακτηριστικούς ήχους και μετά αφήνει το στήθος και ξεσπάει σε κλάμα...

Χθες πάντως ένα οικογενειακός φίλος / παλιός παιδίατρος μας είπε να μην ανησυχούμε για ΓΟΠ και ότι είναι σπάνια και συνδέεται μόνο με έντονες ρουκέτες (που σε εμάς είναι σπάνιες)... επίσης άλλος παιδίατρος μας είπε ότι το κάνει επειδή τον ενοχλούν τα δοντάκια αλλά δεν πείθομαι γιατί βλέπω που συνήθως κλαίει μετά από γουλιά (και όταν καταπίνει και όταν βγάζει καμιά φορά)... δεν μπορώ να ησυχάσω, δε ξέρω... μάλλον θα ψάξω για κανέναν καλό παιδογαστρεντερολόγο όπως λες και εσύ, εδώ στη Θεσσαλονίκη που είμαι... αν γνωρίζει καμία από τα μέλη του φόρουμ ας μου προτείνει κανέναν :-) Η εξέταση είναι ένας απλός υπέρηχος, έτσι δεν είναι?

Για τα κακά δηλαδή να μην ανησυχώ αφού δεν είναι πράσινα, ακόμα και αν είναι υδαρή... Καλό αυτό, ένα άγχος λιγότερο :-)

Εν τω μεταξύ τώρα το μεσημέρι έφαγε για μια φορά πολύ καλά 20 λεπτά και αποκοιμήθηκε χωρίς κλάματα και καταχάρηκα, γιατί το πρωί είχαμε πάλι τα ίδια... τι να πω... θα δούμε!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Εχω και εγώ αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις με τα κακά. Μουσταρδί μεν αλλά υδαρή και χωρίς σποράκια. Εμφανίστηκαν μετά από κάποια ίωση που πέρασε (με πυρετό) και γι΄αυτό δεν έδωσα σημασία αλλά συνεχίζονται τώρα 15-20 μέρες και αρχίζω να ανησυχώ λιγάκι. Δεν ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι?

 

JQVOp3.png

Link to comment
Share on other sites

Χθες πάντως ένα οικογενειακός φίλος / παλιός παιδίατρος μας είπε να μην ανησυχούμε για ΓΟΠ και ότι είναι σπάνια και συνδέεται μόνο με έντονες ρουκέτες (που σε εμάς είναι σπάνιες)...

 

Ένα μωρό μπορεί να έχει σιωπηλή ΓΟΠ, δηλαδή να μην έχει ρουκέτες και αναγωγές αλλά μπορεί να κάνει οισοφαγίτιδα και να κλαίει απαρηγόρητα για ώρες από τον πόνο.

 

Η ΓΟΠ δεν είναι καθόλου σπάνια.

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ένα μωρό μπορεί να έχει σιωπηλή ΓΟΠ, δηλαδή να μην έχει ρουκέτες και αναγωγές αλλά μπορεί να κάνει οισοφαγίτιδα και να κλαίει απαρηγόρητα για ώρες από τον πόνο.

 

Η ΓΟΠ δεν είναι καθόλου σπάνια.

 

Αγλαΐα ευχαριστώ για την απάντησή σου! Η αλήθεια κρύβεται τελικά σε μια πρόταση που μου είπες σε ένα άλλο μήνυμά σου, ότι δηλαδή η ευθύνη για το παιδί σου είναι δική σου και μόνο... τελικά σε κανέναν δεν πρέπει να παραχωρούμε αυτό το δικαίωμα/υποχρέωση προς τα παιδιά μας... χωρίς φυσικά να υποτιμώ τις συμβουλές ειδικών και δικών μας ανθρώπων, αλλά τελικά μόνο ως τέτοιες πρέπει να τις παίρνουμε, ως συμβουλές και όχι ως πανάκεια... κόντεψα να τσακωθώ με τον τωρινό μας παιδίατρο γιατί επιμένει ότι μόλις κλείσει τους τέσσερις μήνες ο 3,5 μηνών και 7,5 κιλών μπέμπης μου πρέπει "οπωσδήποτε" να πάρει συμπλήρωμα σιδήρου επειδή θηλάζω αποκλειστικά... βγάζοντας "σε αυτόν τον τομέα" καλύτερα τα γάλατα σκόνη!!! Τη συζήτηση δε θα σας τη γράψω εδώ, αλλά καταλήξαμε να μου λέει: "πήγαινε σπίτι, ψαξ'το στο ιντερνετ και θα δεις ότι έχω δίκιο" και εγώ να του απαντάω "το έκανα ήδη, θα το ξανακάνω όμως και θα σας φέρω τα άρθρα"... έλεος... φυσικά και δεν θα του δώσω...

Link to comment
Share on other sites

: "πήγαινε σπίτι, ψαξ'το στο ιντερνετ και θα δεις ότι έχω δίκιο" και εγώ να του απαντάω "το έκανα ήδη, θα το ξανακάνω όμως και θα σας φέρω τα άρθρα"... έλεος... φυσικά και δεν θα του δώσω...

 

Να του πεις ότι θα του δώσεις μόνο αν οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν έλλειψη, αλλιώς θεωρείται επικίνδυνο. Και να δούμε τι θα σου απαντήσει...

 

Εκτός κι αν ο γιατρός σου, εκτός από γιατρός, είναι και μάντης!

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Link to comment
Share on other sites

Να του πεις ότι θα του δώσεις μόνο αν οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν έλλειψη, αλλιώς θεωρείται επικίνδυνο. Και να δούμε τι θα σου απαντήσει...

 

Εκτός κι αν ο γιατρός σου, εκτός από γιατρός, είναι και μάντης!

 

Μάλλον πρέπει να είναι και μάντης! Γιατί αυτό ακριβώς του είπα...

"θα του κάνουμε εξετάσεις δηλαδή?"

Απάντηση: "Όχι, δε χρειάζεται, προληπτικά θα του δώσουμε το σίδηρο"

Εγώ (και καλά δε ξέρω): "Δηλαδή όλα τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά χρειάζονται από τόσο νωρίς σίδηρο? Είναι κάτι σαν κανόνας?"

Απάντηση: "Ακριβώς, κανόνας!"

 

Άντε βγάλε άκρη...:?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει να είναι και μάντης! Γιατί αυτό ακριβώς του είπα...

"θα του κάνουμε εξετάσεις δηλαδή?"

Απάντηση: "Όχι, δε χρειάζεται, προληπτικά θα του δώσουμε το σίδηρο"

Εγώ (και καλά δε ξέρω): "Δηλαδή όλα τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά χρειάζονται από τόσο νωρίς σίδηρο? Είναι κάτι σαν κανόνας?"

Απάντηση: "Ακριβώς, κανόνας!"

 

Άντε βγάλε άκρη...:?

 

Ο σίδηρος που είναι παραπανίσιος επικάθεται σε ζωτικά όργανα και τα καταστρέφει. Επιπλέον εμποδίζει την απορρόφηση ασβεστίου και επηρεάζει δυσμενώς όλη την ανάπτυξη του παιδιού.

 

Όσο χρήσιμος είναι τόσο βλαβερός μπορεί να γίνει.

 

Ο γιατρός σου είναι εντελώς ανεύθυνος και επικίνδυνος. Αυτό που ασκεί δεν είναι ιατρική.:?

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημερα,θα ηθελα να ρωτησω που πρεπει να παω και τι εξετασεις να κανουμε στο μωρο για ΓΟΠ.

εδω και καποιες μερες καθε απογευμα ειδικα,κλαιει και δεν ξερουμε τι εχει,κολικοι δεν πιστευω να ειναι,οταν τρωει το βραδυ ,σταματαει κλαιει,κανει τοξο το σωμα του και δεν τρωει πολυ,επισης βγαζει και λιγο γαλα ,σχεδον παντα μετα απο τα γευματα,οχι πολυ,αλλα μια φορα εβγαλε πολλες γουλιες,ευχαριστω!

να πω οτι πινει το δικο μου γαλα σε ολα τα γευματα,που εχω αντληση με θηλαστρο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...