Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ολοι μου λενε να δωσω πιπιλα

Recommended Posts

καλημερα!!εχω ενα μωρακι 2,5 μηνων που θηλαζει αποκλειστηκα!το θεμα ειναι οτι ειναι αρκετα ανησυχο κατα τη διαρκεια της ημερας ακομα και οταν ειναι πληρως χορτασμενο(το καταλαβινω γιατι κανει το στηθος μου πιπιλα)ολοι μου λενε να του δωσω πιπιλα και η παιδιατρος επιμενει πως η χρηση της δεν υπονομευει το θηλασμο και το μωρο δεν μπερδευεται.να τονισω πως το μωρο δεν δεχεται την πιπιλα παρα μονο ελαχιστες φορες που της εδωσα και ηρεμισε για λιγο.τι να κανω?να επιμενω περισοτερο στην πιπιλα οπως μου λενε ολοι η θα κανω κακο στο θηλασμο?οι μεγαλυτεροι λενε πως δεν υπαρχει μωρο που να εχει μεγαλωσει χωρις πιπιλα.ειναι αληθεια?

Διαφημίσεις

καλημερα!!εχω ενα μωρακι 2,5 μηνων που θηλαζει αποκλειστηκα!το θεμα ειναι οτι ειναι αρκετα ανησυχο κατα τη διαρκεια της ημερας ακομα και οταν ειναι πληρως χορτασμενο(το καταλαβινω γιατι κανει το στηθος μου πιπιλα)ολοι μου λενε να του δωσω πιπιλα και η παιδιατρος επιμενει πως η χρηση της δεν υπονομευει το θηλασμο και το μωρο δεν μπερδευεται.να τονισω πως το μωρο δεν δεχεται την πιπιλα παρα μονο ελαχιστες φορες που της εδωσα και ηρεμισε για λιγο.τι να κανω?να επιμενω περισοτερο στην πιπιλα οπως μου λενε ολοι η θα κανω κακο στο θηλασμο?οι μεγαλυτεροι λενε πως δεν υπαρχει μωρο που να εχει μεγαλωσει χωρις πιπιλα.ειναι αληθεια?

Εγώ δεν έχω δώσει καθόλου πιπίλα.

zr2np2.png

οι μεγαλυτεροι λενε πως δεν υπαρχει μωρο που να εχει μεγαλωσει χωρις πιπιλα.ειναι αληθεια?

καλημερα χριστιανα! ναι υπαρχουν τετοια μωρα. εγω και τα αδερφια μου δεν πιασαμε ποτε πιπιλα και μας θηλαζε αποκλειστικα η μαμα μας(μιλαω σοβαρα , δεν κανω πλακα).

σε πληροφορω τα ιδια συνεχισαμε και οι 3 στα παιδια μας. οι μονες πιπιλες που μπηκαν σπιτια μας ηταν απο δωρα, ε και οπως μπηκαν βγηκαν:wink:

μα δεν εχουν να ασχοληθουν με κατι αλλο???:evil:

συγνώμη για αυτό που θα πω αλλά σου λένε βλακείες!φυσικά κ υπάρχουν παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς πιπίλα αλλά αυτό είναι άσχετο. σημαντικό δεν είναι τι κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι γονείς στα παιδιά τους αλλά τι θέλεις εσύ για το δικό σου παιδί. καταρχήν, θεωρείς ότι η πιπίλα βοηθάει το δικό σου παιδί;και αν ναι με ποιο τρόπο; ποια ανάγκη δηλ της καλύπτει; αν η απάντηση είναι πως όχι, νομίζω θα πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου σε αυτά που σου λένε.νομίζω πως εφόσον εχει αδραιωθεί η γαλουχία η πιπίλα δεν θα την επηρε'άσει αλλά το λέω με επιφ'υλαξη... σκέψου όμως και όλα τα άλλα αρνητικά της πιπίλας πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις

vyLxp3.pngG7Azp3.png

εμενα ειναι 7 μηνων και πιπιλα τιποτα, θηλαζε και θηλαζει......το στηθος μας κανει και για πιπιλα...δεν τρεφουμε μονον, καθησυχαζουμε κιολας...

παντως να σου πω οτι ο δικος μου που ηταν και ειναι μωρο δυσκολο στον υπνο και θελει μονιμως το στηθος για να αποκοιμηθει, οταν εχω προσπαθησει να του δωσω πιπιλα απλα την εχει πεταξει...

στην ηλικια του δικου σου προσπαθησα να του δωσω για να ξεκουραστω.....το αποτελεσμα αρνητικο,,,,,,η πιπιλα απλα τον εκνευριζε,,,η πιπιλα κανει νευρικα πολλα παιδακια γιατι απλα δεν βγαζει τιποτα.....αυτο στο ειπαν οι φωστηρες που επιμενουν να του δωσεις πιπιλα?

κουκλα μου εσυ εισαι η μαμα του, εσυ αποφασιζεις, κανενας δεν θα σου πει τι να κανεις....σαφως μπορεις να του δωσεις πιπιλα αν αυτο θες, το παιδι σου μπορει να την δεχθει ομως μπορει και οχι...

παντως εγω στον δικο μου προσπαθησα να του δωσω πιπιλα αφου εκλεισε τον 3 μηνα....για να μην παθει συγχηση θηλων....την απερριψε περιτρανα τον εκνευριζε οποτε κι εγω δεν επεμεινα....καλυτερα που την απερριψε....φαινεται ο γιος μου ειναι πιο σοφος και πιο εκλεκτικος απο μενα

κουραγιο

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω κι εγω με τη νελλιτσα..οτι θεωρεις εσυ σωστο..οταν ημουν στο μαιευτηριο εβλεπα την μικρη που ειχε σχεδον ολη την ωρα τα χερακια στο στομα κι οταν ρωτησα γιατι και τι να κανω γι αυτο (ημουν ασχετη τοτε) ,μου ειπαν οτι επρεπε να διαλεξω ή στο δαχτυλο ή στην πιπιλα..και οτι φυσικα η πιπιλα κοβεται ενω το δαχτυλο οχι.. γυρισα κι εγω στο σπιτι και της εδωσα πιπιλα απο το 2ο βραδυ..ΔΥΣΤΗΧΩΣ..αν ηξερα οτι ειναι απολυτα φυσιολογικο το πιπιλισμα (για να αυξηθει το γαλα ή γιατι απλα πειναει και ΔΕΝ ειναι δυνατον να εχει προγραμμα τοσο μωρο) δεν θα της εδινα ή τουλαχιστον θα το καθυστερουσα..κι αυτο στο λεω γιατι η μικρη μου εχει χαμηλο βαρος και πιστευω οτι αν δεν της ειχα δωσει πιπιλα, θα ηταν πιο βαρυ μωρο..απλα με την πιπιλα δεν της ελειπε το στηθος και δεν εδειχνε εντονα σημαδια πεινας και φυσικα εγω ημουν ενθουσιασμενη που το μωρο μου ετρωγε ανα τριωρο... υπαρχει βεβαια και η συγχιση των θηλων που μπορει να παθει ενα μωρο..το καθε μωρο ομως ειναι μοναδικο κι εχει τις δικες του αντιδρασεις.μπορει το μωρο σου να παρει πιπιλα και ολα να ειναι οπως πριν, μπορει ομως και οχι..εγω αν το ηξερα απο την αρχη οτι υπηρχε περιπτωση να επηρεασει τον θηλασμο, δεν θα της εδινα..δεν ηξερα ομως..κι αν η μικρη ειχε ''φυσιολογικο'' βαρος δεν θα προβληματιζομουν, τωρα ομως πιστευω οτι μπορει να εφταιξε και η πιπιλα..ελπιζω να μην σε μπερδεψα.. αν δεν εχεις καποιο συγκεκριμενο λογο για να τις δωσεις πιπιλα, μην το κανεις..μην ξεχνας κι οτι η πιπιλα δεν υπηρχε πριν εκατομμυρια χρονια..

83hKp3.png

ειχα παρει στην μικρη 5-6 πιπιλες αλλα τελικα δεν της εδωσα παρα μονο για να τη βγαλω φωτογραφιες 2-3 φορες θαπο τοτε αγνοειται η τυχη τους εκτος απο μια που την εχω φυλαξη σε μια βαλιτσα με τα πρωτα της μωρουδιακα

εφοσων θηλαζεις δεν ειναι και τοσο απαραιτητο αξεσουαρ ο σιγαστηρας

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

οι μεγαλυτεροι λενε πως δεν υπαρχει μωρο που να εχει μεγαλωσει χωρις πιπιλα.ειναι αληθεια?

Ε, βέβαια αλήθεια είναι, αν εξαιρέσεις τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που έζησαν επί δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν κατασκευαστούν οι πιπίλες:rolleyes:

Εκτός αν φύτρωναν παλιά πιπιλόδεντρα και δεν το ξέρω:rolleyes:

Καλά, όπως εχεις καταλάβει, αν ακούς τους καλοθελητές που λενε την γνώμη τους με επιμονή χωρίς να τους ρωτήσεις, δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.

Εγώ ως μωρό δεν θήλασα καθόλου, αλλά πιπίλα δεν πήρα.

Η κόρη μου θηλάζει, αλλά πιπίλα δεν πήρε.

Πολλά μωρά που θηλάζουν δεν παίρνουν πιπίλα, προτιμάνε το real thing.

Στην ηλικία του μωρού σου, θεωρητικά δεν υπάρχει φόβος για σύγχιση θηλών ή για υπονόμευση του θηλασμού, οπότε εν τέλει είναι δική σου απόφαση

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ούτε εμείς πιπίλα, ούτε δάχτυλο. Μάλιστα την κρίσιμη περίοδο που έμπαινε στον πειρασμό να πιπιλίσει το δάχτυλό του τον έβαζα στο στήθος κι έτσι δεν το συνήθισε ποτε. Να σου πω πώς το σκέφτηκα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποθηλάσουμε, γιατί να πρέπει να αποπιπιλώσουμε κιόλας. Δηλαδή δύο αποχωρισμούς, δύο προσαρμογές;

Βέβαια έχω τη δυνατότητα να είμαι συνέχεια μαζί του και να καλύτπω και τις ανάγκες πιπίλας (οι οποίες όσο περνάει ο καιρός μειώνονται συνέχεια).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Επίσης έχω την εντύπωση ότι έτσι πιπιλάνε μόνο όταν το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η πιπίλα είναι πάντα διαθέσιμη στερεωμένη επάνω τους τις περισσότερες φορές ή απλά στο στόμα τους. Δε χρειάζεται να πάει τουαλέτα, να μαγειρέψει, να βάλει τις κάλτσες της, να ο,τιδήποτε. Συνεπώς έχουν απεριόριστη πρόσβαση και πολλές φορές τη χρησιμοποιούν απλά γιατί υπάρχει. Ενώ το στήθος το αποζητούν όταν το έχουν πραγματικά ανάγκη, με αποτέλεσμα όσο μεγαλώνουν η συχνότητα να ελαττώνεται. Τα παραπάνω είναι από εμπειρική παρατήρηση παιδιών φίλων μου και από συζητήσεις με γονείς του νηπιαγωγείου. Αν έχετε παρατηρήσει κάτι διαφορετικό καταθέστε το μήπως γενικεύω τελείως αυθαίρετα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

να σου πω κι εγω που το παιδι μου παιρνει πιπιλα?και θηλαζε κανονικα οσο ειχα γαλα και μπορουσε και το συμπληρωμα επαιρνε μετα με το μπιμπερο και μια χαρα την εφτυνε την πιπιλα για να βαλει το χερακι της και να το πιπιλισει..

οποτε η πιπιλα δεν νομιζω να σε βοηθησει στο να μην βαλει το παιδι το δαχτυλο στο στομα..αλλωστε πιπιλα ειναι οποτε θελει μπορει να τη βγαλει,δεν νομιζεις?παρολο που ηταν σαφως πιο ησυχη οταν ειχε πιπιλα,αυτο ομως δεν την εμποδιζε απο το να την πεταξει και μαλιστα επιδεικτικα και στη συνεχεια να κλαψει,να βαλει το χερι στο στομα και ο,τι αλλο υποτιθεται οτι η πιπιλα θα την εμποδιζε να το κανει..

γνωμη μου ειναι πως αν το παιδι σου δεν την εχει αναγκη,πραγμα που εσυ θα κρινεις,τοτε να μην δωσεις πιπιλα..

τωρα θα μου πεις εσυ γιατι το εκανες?το εκανα επειδη μου ματωνε το στηθος οταν πιπιλιζε και φοβομουν μην πιει αιμα..απειρη μαμα κιολας..αστα να πανε..

η δικια μου τωρα την εχει σαν μασητικο πιο πολυ παρα σαν πιπιλα και πιστευω θα με διευκολυνει αυτο για να την κοψω..θα δειξει..παντως επιμενω..αν δεν κρινεις ΕΣΥ απαραιτητη την πιπιλα ΜΗΝ δωσεις..

Καλησπέρα,

εγώ θήλασα μέχρι 4 μηνών ,αλλά δεν πηρα ποτέ πιπίλα.

Τωρα ο γιός μου(4 μηνών )θηλάζει αποκλειστικά και του προσπάθησα πιπίλα από 3 μηνων που ήμουν πια σίγουρη οτι "τον είχε" τον θηλασμό.Ξεκινησα γιατί είναι δύσκολος στον ύπνο και γρινιάρης γενικότερα και μου είχαν πει οτι θα βοηθούσε(επισης ειχε ξεκινήσει να βάζει χέρι στο στόμα).

Τελικά?Τη εχουμε χρησιμοποιήσει 2-3 φορές σύνολο,νομίζει οτι είναι παιχνίδι και την φτύνει και γελάει.Το χέρι στο στόμα το βάζει γιατί τρίβει τα ούλα του .

Τι να πω?Είναι ορισμένα παιδάκια που έχουν τσαμπουκά και δεν παίρνουν από πιπίλες?:lol::lol:

QqmLp3.png

• 8 months later...

είμαι ακριβώς στην ίδια φάση και τους ίδιους προβληματισμούς:

το μωράκι είναι 2,5 μηνών, ανακάλυψε τα χέρια της και κυρίως τον αντίχειρά της, μου λένε όλοι να δώσω πιπίλα, εγώ δε θέλω. Νομίζω ότι είναι mute button και αν συνηθίσει (και συνηθίσω) να της δίνω πιπίλα κάθε φορά που γκρινιάζει, δε θα μάθω ποτέ γιατί γκρίνιαζε. Δεν είμαι δα και έμπειρη μαμά!

Επίσης, φοβάμαι αυτό που οι φίλοι μου πάθανε, να ξυπνάει το μωρό τη νύχτα επειδή έχασε την πιπίλα και να χρειάζεται να πάει κάποιος να της την ξαναδώσει.

Αλλά φυσικά, αν μου πει κάποιος ότι σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης τα μωρά χρειάζονται να πιπιλάνε κάτι, τότε προτιμώ την πιπίλα από το δάκτυλο.

Να πω επίσης ότι το μωρό πιπιλάει το δάκτυλό της όταν πεινάει (αυτό είναι ok) αλλά και πολλές φορές όταν είναι στο κρεβάτι μισοκοιμισμένη (αυτό δε μου αρέσει)

Τι λέτε, μπορώ να αποφύγω εντελώς να πιπιλάει συστηματικά το δάκτυλο και τη χρήση πιπίλας;

Διαφημίσεις

οι κοπέλες που θηλάσατε αποκλειστικά και δίνατε στήθος κάθε φορά που ήθελε το μωρό να πιπιλίσει, και καταφέρατε να αποφύγετε την πιπίλα, τί κάνατε όταν ήσασταν κάπου έξω;

οι κοπέλες που θήλαζαν αποκλειστικά και έδιναν στήθος κάθε φορά που ήθελε το μωρό να πιπιλίσει, και καταφέρατε να αποφύγετε την πιπίλα, τί κάνατε όταν ήσασταν κάπου έξω;

Θηλάζουμε ;)

zr2np2.png

Υπάρχουν μωρά που θέλουν σαν τρελλά την πιπίλα και άλλα που δεν την θέλουν καθόλου.

Υπάρχουν γονείς που τους φαίνεται αδιανόητο να μεγαλώνει ένα μωρό χωρίς πιπίλα (και μπορεί να κάθονται να του την κρατάνε με τις ώρες μέχρι να τη συνηθίσει) και άλλοι που με το πρώτο φτύσιμο τα παρατάνε (όπως εγώ)

Αν μέχρι τώρα θηλάζετε καλά, ο θηλασμός δεν κινδυνεύει από τη πιπίλα.

Αν νομίζεις ότι η πιπίλα θα βοηθήσει εσένα και το μωρό σου δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Και θα δεις σε ποια κατηγορία ανήκει το μωρό σου και σε ποια εσύ. :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

αν μπορούσα να αποφασίσω εγώ, δε θα έδινα καθόλου πιπίλα.

Αλλά αν το δω το παιδάκι ότι θέλει να πιπιλάει συνέχεια και πιπιλάει συστηματικά το δάκτυλο, θα δώσω. Προς το παρόν τη βλέπω να πιπιλάει το δάκτυλο για λίγο, πολλές φορές, αλλά σύντομα βαριέται! Δεν έχω παρατηρήσει να βάζει τον αντίχειρα στο στόμα σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Θηλάζουμε ;)

το θέμα είναι ότι όταν είμαστε σπίτι και έχει νευρικότητα, τη βάζω λίγο στο στήθος, μπορεί να θέλει αυτό, μπορεί και όχι, βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί να έχει πονάκια ή να θέλει να κοιμηθεί.

Αν είμαι έξω όμως, δε μπορώ να δοκιμάσω αν έχει αποτέλεσμα αυτό, γιατί για να θηλάσω έξω πρέπει να πάω με το αυτοκίνητο κάπου ήσυχα κλπ, τα ξέρεις. Είναι ολόκληρη διαδικασία.

Νέα μαμά είμαι, τώρα μαθαίνω κι εγώ, προσπαθώ να παρατηρώ το μωράκι, αλλά πολλές φορές δεν ξέρω γιατί κλαίει ή παραπονιέται και πρέπει να δοκιμάσω διάφορα.

το θέμα είναι ότι όταν είμαστε σπίτι και έχει νευρικότητα, τη βάζω λίγο στο στήθος, μπορεί να θέλει αυτό, μπορεί και όχι, βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί να έχει πονάκια ή να θέλει να κοιμηθεί.

Αν είμαι έξω όμως, δε μπορώ να δοκιμάσω αν έχει αποτέλεσμα αυτό, γιατί για να θηλάσω έξω πρέπει να πάω με το αυτοκίνητο κάπου ήσυχα κλπ, τα ξέρεις. Είναι ολόκληρη διαδικασία.

Νέα μαμά είμαι, τώρα μαθαίνω κι εγώ, προσπαθώ να παρατηρώ το μωράκι, αλλά πολλές φορές δεν ξέρω γιατί κλαίει ή παραπονιέται και πρέπει να δοκιμάσω διάφορα.

Όχι δεν είναι ολόκληρη διαδικασια, είναι απλά δημόσιος θηλασμός, όπερ σημαίνει θηλάζεις εκεί που κάθεσαι, είτε είσαι σε εστιατόριο, ταβέρνα, παραλία, μαγαζιά ή οπουδήποτε αλλού. Υπάρχει θέμα εδώ "Δημόσιος θηλασμός", μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Ειδικά αν έχεις το μωρό σε ένα μάρσιπο ή σλινγκ, θηλάζεις άνετα χωρίς να φαίνεται τίποτα.

zr2np2.png

Μαλλον οι μεγαλυτεροι δεν εχουν γνωρισει το γιο μου που ουτε ζωγραφιστη δεν την θελει την πιπιλα τις εχω κανει ολες βραχιολι...

δηλαδη αποκλειετε το μωρακι να περναει καποιο πονακι η απλα να ειναι λιγο πιο ανησυχο?

οι κοπέλες που θηλάσατε αποκλειστικά και δίνατε στήθος κάθε φορά που ήθελε το μωρό να πιπιλίσει, και καταφέρατε να αποφύγετε την πιπίλα, τί κάνατε όταν ήσασταν κάπου έξω;

εγω εδινα το στηθος μου παντου ετρωγε και κοιμοταν,,,γυρω στον τεταρτο μηνα προσπαθησα να του δωσω πιπιλα για να αρχισει να ξεκολλαει απλα την απερριπτε περιτρανα,,,δεν την θελουν ολα τα μωρα την πιπιλα,,,το μπουκωμα της πιπιλας δηλαδη,,,,εφοσον θηλαζεις απολαυσε το,,,οσο για ττο δαχτυλο ειναι πολυ νωρις για να πεις οτι ειναι κατι που θα παγιωθει

τα παιδια που θα χορτασουν το στηθος της μαμας σπανιως θα φανε κολλημα μ την πιπιλα η το δαχτυλο,,,κι αν γινει θα ειναι περιστασιακο οποτε μην ανησυχεις

τα παιδια δεν κανουν το στηθος πιπιλα αλλα την πιπιλα στηθος οταν αυτο τους λειπει

θηλάζω αποκελιστικά από την αρχή. Όταν η μικρή μου ήταν περίπου 10 ημερών, άρχισα να αντλώ 1-2 έξτρα γεύματα την ημέρα, με σκοπό να την ταϊζουν και άλλοι όταν για κάποιο λόγο δεν μπορώ να θηλάσω, λείπω από το σπίτι κλπ.

Τότε έκανε και τους πρώτους κολικούς, και έριχνε τέτοιο κλάμα και τσιρίδα που δεν μπορούσε με τίποτα ούτε να κάτσει στο στήθος, ούτε να κοιμηθεί, ούτε να ηρεμήσει... με συμβουλή της παιδιάτρου έδωσα πιπίλα, που η μικρή την καλοδέχτηκε και πραγματικά είδα διαφορά στη γκρίνια. (Βέβαια μετά άλλαξα μπιμπερό και bye bye κολικοί).

Τώρα είναι 2 μηνών, ο θηλασμός (σύμφωνα με όσα διαβάζω εδώ και αλλού) έχει εδραιωθεί, βάρος παίρνει συνέχεια κανονικά, θηλάζει εύκολα και γρήγορα, οι αντλήσεις πάνε καλά και το στήθος πια ούτε πρήζεται ούτε αδειάζει, είναι σχεδόν πάντα νορμάλ και όποτε ζητήσει η μικρή να θηλάσει το γάλα είναι εκεί.

Με λίγα λόγια, από 10 ημερών "χειριζεται" στήθος, μπιμπερό και πιπίλα. Ποτέ δεν την είδα να μπερδευεται και να δυσανεσχετεί, ξέρει πάντα τι θέλει και το απαιτεί, και πάντα καταλαβαίνει τι έχει στο στόμα και πράττει αναλόγως. Αρα αν ρωτούσες εμένα christiana000, θα σου έλεγα "γιατί όχι? από το να μάθει το δάχτυλο ή να κάνει το στήθος σου καραμέλλα, ίσως η πιπίλα είναι η λύση!" :oops:

7Y7np3.png