Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θέλει να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό

Recommended Posts

Καλημέρα και από εμένα και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Ο μικρός μου είναι 3 ετών και είναι η 2η χρονιά του στον παιδικό σταθμό.

Η περίοδος προσαρμογής του πέρυσι ήταν χάλια. Τις δύο πρώτες ημέρες τα πήγε τέλεια και δεδομένου ότι γνώριζε το χώρο και ήταν και ο μεγάλος αδελφός του στη διπλανή τάξη, την τρίτη μέρα αποφασίσαμε να τον αφήσουμε μέχρι το μεσημέρι. Δυστυχώς όμως άρχισε να κλαίει από νωρίς και με κακή συνενόηση με τους παππούδες και τις δασκάλες δεν τον πήραμε εγκαίρως. Από τότε άρχισε να κλαίει, στην πορεία ηρέμησε λίγο αλλά χρειάστηκε να αλλάξουμε σπίτι και ξανάρχισε το κλάμα και λίγο αργότερα άλλαξαν και οι 2 από τις 4 δασκάλες του. Τελικά σταμάτησε να κλαίει το Φεβρουάριο. Εν τω μεταξύ συμβουλευτήκαμε και την παιδοψυχολόγο του σταθμού που είπε ότι σίγουρα δυσκολεύεται αλλά ότι τελικά θα το ξεπεράσει.

Φέτος κλαίει όταν τον αφήνουμε και οι δασκάλες μας λένε ότι μετά από 2-3 λεπτά ηρεμεί και περνάει και καλά. Κάθε πρωϊ όμως μου λέει ότι έχει απεργία για να μην πάει, και φαίνεται ότι γενικώς τον απασχολεί το θέμα: κάθε βράδυ ρωτάει τον αδελφό του τί μέρα είναι και αν έχουν την επομένη σχολείο, το πρωί όταν ξυπνάει ρωτάει το ίδιο, όταν ζωγραφίζει συνήθως φτιάχνει κι ένα παιδάκι που κλαίει γιατί δεν θέλει το σχολείο.

Μπορώ να κάνω κάτι για να τον βοηθήσω;

Διαφημίσεις

κοπελα μου δεν πειραζει που κλαιει θα συνηθισει... και μενα η μικρη οταν πρωτοπηγε παιδικο για αρκετο καιρο στην αρχη μολις εμπαινε στο σχολικο ουρλιαζε μεχρι τον σταθμο και μετα ηρεμουσε... βεβαια τον πρωτο μηνα καθοταν σε μια γωνια και της πηρε αρκετο καιρο να πλησιασει....

εγω αυτο που εκανα ειναι να της υπενθυμιζω συνεχεια τα θετικα του παιδικου οτι θα κανει φιλους, θα μαθει πολλα πραγματα θα φτιαχνει χειροτεχνιες οπου θα τις φερνει σπιτι και ολα αυτα... την καθησυχαζα βεβαια οτι μετα απο λιγες ωρες θα την φερουν πισω σπιτι σε μενα.. ακομα και τωρα που παει τριτο χρονο παιδικο της λεω τι ωραια που θα περασει και ολα θετικα πραγματα... πρεπει να εχεις και εσυ θετικη σταση απεναντι του και εφ'οσον βλεπεις οτι περναει καλα μην κανεις πισω... υπομονη και επιμονη και ολα θα στρωσουν