Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Recommended Posts

Ταΐζω ένα μωρόspacer.gif12/10/2010spacer.gifspacer.gif του Οδυσσέα Ιωάννουodyssgir.jpg

"Ταΐζω ένα μωρό. Ένα ζωικό κουβαράκι τεσσάρων μηνών, μονίμως γελαστό, ένα κουτάκι αγάπης, το δελφινάκι μου. Όταν το φιλάω δεν ξέρω πως κρατιέμαι και δεν του κόβω κομμάτια - ποτέ δεν θα μάθει ότι την αρτιμέλειά του την χρωστάει στη γενναία αυτοσυγκράτησή μου, στα αστείρευτα αποθέματά μου πειθαρχίας και αυτοέλεγχου…

Τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου ξαπλώνει στο κρεββάτι ανάμεσά μας. Ακούω τα πνευμόνια του, ανάσα την ανάσα γυμνάζεται στην ζωή και από γατί γίνεται άνθρωπος. Ένα μωρό είναι σαν το αναμμένο τζάκι, ποτέ δεν είναι ίδιο, ποτέ δεν θα πετύχεις το ίδιο σχήμα φωτιάς.

Ταΐζω ένα μωρό. Κι όλος ο κόσμος γίνεται στόμα. Βγάζει ήχους, σπέρματα λέξεων ωραίων, υγρούς ήχους, γεμίζει σιγά σιγά την θάλασσά του να ʽχει να δελφινοβολτάρει. Έχει και πατούσες. Αμέ! Ο Θεός να τις κάνει… Τα κλειδιά του σπιτιού είναι μεγαλύτερα… Παλεύει να κρατήσει το κεφάλι της όρθιο, κάθε μέρα και καλύτερα. Σκαρφαλώνει πάνω μου σαν σκίουρος που έχει πάρει L.S.D, γελάει συνέχεια. Τι γελάς ρε σαχλαμάρα;

Ταΐζω ένα μωρό. Ξέρω πως ποτέ δεν θα κάνω κάτι σημαντικότερο. Δεν μου ανήκει, δεν του ανήκω, η σχέση είναι καθαρή από την αρχή. Αλλά κάποιος πρέπει να κρατάει το μπιμπερό… Στα σπάνια κλάματά της μια χνουδωτή καμηλοπάρδαλη αποδεικνύεται πιο χρήσιμη από εμένα. Μόνο αυτή μπορεί να σταματήσει το κλάμα. Αρχίζω να έχω θέμα με την καμηλοπάρδαλη. Ή αυτή ή εγώ!

Μακάρι να αγαπήσει την θάλασσα και να θελήσει να της την μάθω. Μακάρι να αγαπήσει και να θελήσει να μου μάθει.

Βέβαια δεν έχω αυταπάτες. Τον βλέπω τον διάλογο να έρχεται

- Καλημέρα λουλούδι μου!

- Δεν μας χέζεις ρε πατέρα πρωί πρωί;

Ταΐζω ένα μωρό. Κι όλος ο κόσμος γίνεται γάλα."

Συγκινήθηκα απίστευτα με αυτό το άρθρο του Οδυσσέα Ιωάννου και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας...

Νομίζω ότι εκφράζει όλους τους γονείς του κόσμου...

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=69&smid=379&ArticleID=4090&reftab=218&t=Ταΐζω-ένα-μωρό

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Διαφημίσεις

Καταπληκτικό ! Μακάρι όλοι οι γονείς να μπορούμε πάντα να δίνουμε τα πάντα στα παιδιά μας - και δεν εννοώ τα υλικά - χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα και γνωρίζοντας ότι τα παιδιά μας είναι μεν ένα κομμάτι του εαυτού μας αλλά ανήκουν στον εαυτό τους και όχι σε εμάς. Να δίνουμε απλόχερα την αγάπη και τη φροντίδα και να χαιρόμαστε πραγματικά να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν και να ανεξαρτητοποιούνται ευτυχισμένα.

Καταπληκτικό ! Μακάρι όλοι οι γονείς να μπορούμε πάντα να δίνουμε τα πάντα στα παιδιά μας - και δεν εννοώ τα υλικά - χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα και γνωρίζοντας ότι τα παιδιά μας είναι μεν ένα κομμάτι του εαυτού μας αλλά ανήκουν στον εαυτό τους και όχι σε εμάς. Να δίνουμε απλόχερα την αγάπη και τη φροντίδα και να χαιρόμαστε πραγματικά να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν και να ανεξαρτητοποιούνται ευτυχισμένα.

Γι'αυτό μου άρεσε τόσο... Πέρα από την τρυφερότητα που βγάζει (που κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα πιο συγκινητική όταν εκφράζεται από μπαμπάδες), είναι και πάρα πολύ σωστός ο τρόπος σκέψης του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Η παιδεία του Ιωάννου φαίνεται στο κείμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάει ένας μπαμπάς για την... πρωτότοκη κόρη του!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Διαφημίσεις

τί άντρας! τα σέβη μου στη μάνα του και στη γυναίκα του!

Τυχαίνει να γνωρίζω την γυναίκα του sevoula μου, όποτε θα της τα μεταβιβάσω!!!;)

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Ποιος είναι ο Οδυσσέας Ιωάννου, μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες και εάν γράφει κάπου να μου πείτε που ? Και μόνο από αυτό το κείμενο το εκτίμησα πάρα πολύ.

Ποιος είναι ο Οδυσσέας Ιωάννου, μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες και εάν γράφει κάπου να μου πείτε που ? Και μόνο από αυτό το κείμενο το εκτίμησα πάρα πολύ.

Είναι ένας καταπληκτικός δημοσιογράφος-στιχουργός.

Κάνω copy-paste το bio του όπως αυτό δημοσιεύεται στο www.protagon.gr όπου και αρθογραφεί (από εκεί κατέβασα και το κείμενο του).

Οδυσσέας Ιωάννου Πέρασε από σχολείο, Πανεπιστήμιο, ωδείο, στρατό για να καταλήξει στο ραδιόφωνο, κάνοντας καθημερινή εκπομπή επί 22 συνεχόμενα χρόνια, 6-8 το απόγευμα, στον 902 και τον ΜΕΛΩΔΙΑ. Γράφει σε περιοδικά και εφημερίδες από το 1986. (Μουσική, Ένα, VOX, Ήχος, OZ, Μετρό, Δίφωνο, Ριζοσπάστης, Αυγή, Καθημερινή). Έχει εκδόσει δύο βιβλία, μία συλλογή διηγημάτων από τις εκδόσεις Κέδρος το 1999 ,«Ζει το κορίτσι του Fruit punch?» 5η έκδοση 2007 και «Κέρματα», από τις εκδόσεις Ιανός, συλλογή κειμένων και χρονογραφημάτων δημοσιευμένα στο ΜΕΤΡΟ και την Καθημερινή της Κυριακής.

Έχει συνεργαστεί ως στιχουργός τραγουδιών με τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Μητροπάνο, Σταμάτη Κραουνάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Γιώργο Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Λειβαδά, Βασίλη Λέκκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Δάρρα κ.α.

Εξαρτημένος από το ποδόσφαιρο, την θάλασσα, και εσχάτως από την κόρη του, Αεκτζής, μανιώδης καπνιστής, δεν πίνει σταγόνα αλκοόλ, ένας ακόμη αντιφατικός άνθρωπος…

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Xριστέ μου... τι τέλειοοο!!! (Και σιγά που δεν θα ήταν...)

Σοφία μου γνωρίζεις είπες τη γυναίκα του??? Να της πεις να του πει ότι έχει μια ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΝΟΩ :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ - ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ!!! Είμουνα νια και γέρασα που λένε με την εκπομπή του - βιβλία του - τραγούδια του.

(Λες να ζηλέψει??? Χε χε χε... Καλά θα κάνει! Γιατί τον γνώρισε αυτή κι όχι εγώ?? Ε?? :evil::evil: Αυτό μην της το πεις. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:)

Το ξέρω είμαι πολύ τρελή... 8)8):cool:

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Διαφημίσεις

Σοφία μου γνωρίζεις είπες τη γυναίκα του??? Να της πεις να του πει ότι έχει μια ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΝΟΩ :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ - ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ!!! Είμουνα νια και γέρασα που λένε με την εκπομπή του - βιβλία του - τραγούδια του.

(Λες να ζηλέψει??? Χε χε χε... Καλά θα κάνει! Γιατί τον γνώρισε αυτή κι όχι εγώ?? Ε?? :evil::evil: Αυτό μην της το πεις. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:)

:PΝαι την γνωρίζω προσωπικά και είναι ένας εξίσου φοβερός άνθρωπος σαν τον άντρα της!!! Ααααα!!!Είναι και κουκλάρα...;)

Νομίζω πως θα διαβάσει σίγουρα αυτά που λες, αλλά επειδή είναι εντελώς ακομπλεξάριστη θα γελάσει και θα χαρεί!!!;):lol:

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ.

Τρελός έρωτας με τον Οδυσσέα Ιωάννου. Ο άντρας μου χάρηκε που έφυγε από το ΜΕΛΩΔΙΑ για να μην τον πρήζω καθημερινά!!

Τι ταλέντο, τι τραγούδια που γράφει, τι φωνή ήταν αυτή, τι να πεις για τον Οδυσσέα!!!

Νομίζω πως θα διαβάσει σίγουρα αυτά που λες, αλλά επειδή είναι εντελώς ακομπλεξάριστη θα γελάσει και θα χαρεί!!!;):lol:

ουυυπςςς...!!!! :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::lol::lol::lol::lol::lol::oops::oops::oops::oops::oops::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

διάβαζα το άρθρο και νόμιζα ότι άκουγα τη φωνή του :)

αξιόλογος...το αρθράκι του πλημμυρισμένο με αγάπη που δεν φοβάται να δείξει...

μακάρι να μεγαλώσω ένα τέτοιον άντρα...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

Μερικοι άνθρωποι απλα εχουν το χαρισμα να εξωτερικευουν με λογια αυτα που νιωθουν και σκεφτονται τοσο τελεια που απλα κολλάς.....και αυτοι οι άνθρωποι δεν πρεπει να σταματουν να εκφραζονται ...και εμεις απλα να τους ακουμε..ή να τους διαβαζουμε.....

...και οσο για το κειμενο απλα ....ειναι τελειο...ισως οτι πιο τρυφερο διαβασα τελευταια.....

:PΝαι την γνωρίζω προσωπικά και είναι ένας εξίσου φοβερός άνθρωπος σαν τον άντρα της!!! Ααααα!!!Είναι και κουκλάρα...;)

Χαχαχα ετσι ακριβως...

Και εγω τη γνωριζω προσωπικα και σιγουρα θα τα ευχαριστηθει τα σχολια σας.

Οσο για την κουκλα τους.. αξιζει 100 τετοια κειμενα απο τον μπαμπακα της!!

Μπραβο Οδυσσεα!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Ειναι απιστευτο!

Με εκανε να κλαψω , να γεμισω συναισθηματα και συγκινηση!

Ειναι ωραιο να μπορεις με τοσο απλα λογια να εκφρασεις τοσα πολλα!

Ειναι πραγματικο χαρισμα!

]foxfoxsrd20110228_-6_My+child+is.png

OByrp3.png

Αντιγράφω.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ.

Τρελός έρωτας με τον Οδυσσέα Ιωάννου. Ο άντρας μου χάρηκε που έφυγε από το ΜΕΛΩΔΙΑ για να μην τον πρήζω καθημερινά!!

Τι ταλέντο, τι τραγούδια που γράφει, τι φωνή ήταν αυτή, τι να πεις για τον Οδυσσέα!!!

Ξαναμανααντιγράφω..... εκτός από αυτό με τον άντρα μου. Ο δικός μου δε χάρηκε.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png