Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δραστηριότητες ποιες δοκιμάζουμε και για πόσο καιρό δοκιμάζουμε?

Recommended Posts

Πόσος καιρός είναι αρκετός για ένα 4χρονο για να δει τι του αρέσει να κάνει π.χ. για άθληση? Πως διαλέγουμε τις δραστηριότητες? Αν το παιδί δεν έχει δει κατι πως θα ξέρει τι του αρέσει?

Για άθληση θα προτιμούσα να μπορώ να πάρω τα παιδιά σε αθλητικό κέντρο που να δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτή η επιλογή δεν υπάρχει έτσι βασίζομαι στο τι νομίζω /νομίζουν ότι τους αρέσει. Αν δεν τους αρέσει ? Πόσο καιρό τους λέμε να το δοκιμάσουν? Τους λέμε να το δοκιμάσουν?

(Εγώ είμαι εναντίον του να κάνει κάτι το παιδί που δεν είναι διασκεδαστικό σε αυτή την ηλικία, αλλά ξέρω ότι άλλη άποψη έχεις για κάτι αν το γνωρίσεις καλύτερα)

Διαφημίσεις

Και εγω την ιδια απορια ειχα πριν απο ενα χρονο που ηθελα να ξεκινησω την κορη μου καποια δραστηριοτητα, αλλα λογω ηλικιας 3 (περισυ) δεν ειχα πολλες επιλογες. Ετσι αποφασισα να την ξεκινησω κολυμβητηριο. Οταν πηγα εκει το συζητησαμε, οτι μπορει να μην της αρεσει κτλ, οποτε καναμε 2-3 δοκιμαστικα και αφου ειδα οτι το παιδι ηθελε και του αρεσε, συνεχισαμε και πηγαν ολα καλα. Καποια στιγμη, κανα μηνα μετα, δεν ηθελε να πηγαινει, μου ζητουσε χορο, της εξηγησα οτι ειναι μικρη ακομα και δεν μπορει να παει στο χορο και ....αυτο ηταν!!!! Δεν μου ξαναειπε κατι.

Φετος πηγαινει και κολυμβητηριο και χορο. Προτιμει το χορο, αλλα με ρωταει και ποτε θα παει κολυμβητηριο!!!

Πιστευω οτι με 2-3 δοκιμαστικα θα καταλαβεις αν αρεσει στο παιδι σου η δραστηριοτητα που θα εχεις επιλεξει. Εκτος αν εκεινο ζηταει κατι επιμονα!

Jannis είναι μικρούλι ακόμη για πολύ οργανωμένα πράγματα. Δοκίμασε κάτι σε μουσικοκινητική αγωγή (π.χ. ORFF) αν και πραγματικά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο σε αυτή την ηλικία να παίζουν απλά με τους φίλους, τους γονείς και τα αδέλφια τους.

Μπορείτε να πάτε μαζί για ποδήλατο ή για γυμναστική σε κάποιο ανοιχτό χώρο, αλλά μην μπεις ακόμη σε διαδικασία προπόνησης. Άστο για το δημοτικό αυτό. (ξέρεις τότε που θα ρωτάς σε πόσες γλώσσες και ποιες να γράψεις το παιδί κι εγώ θα σου λέω φρόντισε να έχει μία δραστηριότητα άθλησης και μία τέχνης. Μια ζωή κόντρα πάω χμμμμ!)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Jannis είναι μικρούλι ακόμη για πολύ οργανωμένα πράγματα. Δοκίμασε κάτι σε μουσικοκινητική αγωγή (π.χ. ORFF) αν και πραγματικά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο σε αυτή την ηλικία να παίζουν απλά με τους φίλους, τους γονείς και τα αδέλφια τους.

Μπορείτε να πάτε μαζί για ποδήλατο ή για γυμναστική σε κάποιο ανοιχτό χώρο, αλλά μην μπεις ακόμη σε διαδικασία προπόνησης. Άστο για το δημοτικό αυτό. (ξέρεις τότε που θα ρωτάς σε πόσες γλώσσες και ποιες να γράψεις το παιδί κι εγώ θα σου λέω φρόντισε να έχει μία δραστηριότητα άθλησης και μία τέχνης. Μια ζωή κόντρα πάω χμμμμ!)

Συμφωνώ, καλύτερα έξω παιχνίδι, ποδήλατο κλπ,

αλλά εδώ βόρια ... εδώ και 2 εβδομάδες μας έχει σαπίσει, βρέχει κάθε μέρα και πολύ, παιχνίδι έξω ούτε το απόγευμα που τους παίρνω από τον παιδικό ούτε στον παιδικό τους βγάζουν (ενώ βγαίνανε έξω και παίζανε για 1 1/2 ώρα συνολικά την μέρα) Κάνουν λίγη "μουσικοκινιτική αλλά ο 4χρονος γιος μου έχει ορμόνες εφηβίας, δεν εκτονώνεται με τίποτα! Δοκίμασα κολυμβητήριο, 1 φορά καλά καλά το αγόρι δεν μπήκε μέσα μόνο καθόταν στην άκρη της πισίνας (άλλο θέμα αυτό - πρέπει να πάμε 2-3 φορές για να το αποφαίσει) το κοριτσάκι μπήκε κανονικά και μετά αρωστήσανε (την άνοιξη που τους ξαναδοκίμασα το ίδιο...αν βρω κουράγιο θα το ξαναδοκιμάσω ...)

Το κοριτσάκι μου πηγαίνει 2 φορές την εβδομάδα μπαλέτο και το λατρεύει μου το ζητούσε από πέρσι αλλά φέτος την πήρα. Το αγοράκι δεν ήξερα τι να το κάνω ποδόσφαιρο είναι έξω - βρέχει συχνά άρα δεν έχει νόημα έτσι το πήρα "ενόργανη" στον Δήμο. Αυτός είναι ευχαριστημένος, τρέχει κάνει γυμναστική εκτονώνεται αλλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το πρόγραμμα είναι λίγο "στρατιωτικό"...

Βασικά δεν θέλω προπόνηση, θέλω να βρώ κάτι για γυμναστική - μέσα (όχι λόγο κρύου λόγο βροχών) που να είναι και διασκεδαστικό, όπως έχει η μικρή το μπαλέτο, αλλά δεν ξέρω για το αγόρι τι θα μπορούσε να είναι ...

η εκτόνωση όμως είναι απαραίτητη, όταν δεν βρέχει τον βγάζω έξω κιας έχει κρύο, στο σχολείο όμως δεν ξέρω αν θα τους βγάζουν γιατί οι μαμάδες οι περισσότερες φοβούνται. Όταν βρέχει όμως δεν τους βγάζουν ούτε στο σχολείο, ούτε εγώ τα απογεύματα και γίνονται οι καναπέδες παιδότοπος!

Θα σου το πω αλλά μη με πυροβολήσεις. Πήγαινέ τον μπαλέτο με τη μικρή. Μουσικοκινητική κάνουν σε αυτή την ηλικία, θα είναι μαζί τα αδελφάκια (οπότε γλιτώνεις από ζήλειες) και άσκοπα πηγαινέλα στην πόλη. Από του χρόνου ή καλύτερα από το δημοτικό και μετά ξεκινάτε ποδόσφαιρα, πολεμικές τέχνες και λοιπά μπρουταλ σπορ.

Στο ίδιο νήμα υπάρχει θέμα για αγοράκια και μπαλέτο ρίξε μια ματιά (μόλις σου περάσει το εγκεφαλικό που σου προκάλεσα).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Εγω αυτο που εγραψα οτι παει χορο, δεν ειναι ακριβως χορος. Το μαθημα λεγεται προσχολικη αγωγη, ειναι αγορια και κοριτσια μαζι, κανουνε καποιες ασκησουλες με τα στεφανια, με κορδελες, παιζουν παιχνιδια κτλ. και ειναι του δημου.

Θα με βόλευε το μπαλέτο αλλά έχει βάλει βέτο ο μπαμπάς!

και αφού δεν το ζήτησε ο ίδιος αυτήν την μάχη δεν την δίνω ...

άσε που τον έχει ήδη πείσει ότι αυτά τα πράγματα είναι για τα κορίτσια μόνο - σε περίπτωση που ζηλέψει και θέλει...

Αχ αυτές οι δραστηριότητες!

Η κόρη μου πέρσυ -4 ετών- άρχισε ενόργανη με πολύ χαρά, μετά από 3 μήνες δεν

ήθελε να πάει άλλο, ανεξήγητα, και επέμενε να πάει μπαλέτο,

την πήγα, της άρεσε, αλλά προς το τέλος της χρονιάς δηλ. τον Ιούνιο, μου έλεγε ότι

δεν θα ξαναπάει μπαλέτο του χρόνου, επίσης για ανεξήγητους -για εμένα- λόγους.

Φέτος τον Σεπτέμβριο, που πλέον είναι 5 χρονών, άρχισε τέννις, γιατί το ζητούσε από το καλοκαίρι, και αφού πήγε ήδη πάνω από μήνα, προχθές δεν ήθελε να πάει, γιατί λέει είναι κουραστικό!

θα με τρελάνει;

και πόσο μπορώ να την πιέσω, για να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα;

και αν δεν την πιέσω καθόλου, δεν θα με έχει του χεριού της;

και όπως λες jannis, μετά το Νηπιαγωγείο, το σπίτι δεν μας χωράει...

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Κι εγώ θα συμφωνήσω με όσους είπαν μουσικοκινητική και θεατρικό παιχνίδι!

Και από άθλημα κολύμπι...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Θέλετε να ανοίξω ένα θέμα με απλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και να τα απασχολείτε όταν βρέχει κ.λ.π.; Μπορεί να έχουν κίνηση μπορεί και όχι, αλλά θα περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Θα προτείνουν και οι άλλες συνάδελφοι σίγουρα.

Serba καλό θα είναι σε τόσο μεγάλο παιδί να εξηγηθείς ότι δεν ξεκινάμε κάτι και το παρατάμε μόλις ζοριστούμε λίγο. Πες της να δώσει ένα περιθώριο δύο τριών μηνών μέχρι να αποφασίσει. Αν και ομολογουμένως το τένις είναι λίγο ζόρικο για αυτή την ηλικία και γενικότερα είναι προτιμότερα τα αθλήματα και οι δραστηριότητες που θα έχει επαφή με άλλα παιδιά και θα λειτουργούν ως ομάδα.

Δεν μπορείτε τις καθημερινές να συναντιέστε και με φιλαράκια τους να παίζουν όλα μαζί; Τι τα θέλετε τα πολύ οργανωμένα και πειθαρχημένα βρε κορίτσια; Καλά είναι και για τα όρια κ.λ.π. αλλά από το δημοτικό και μετα΄όλο σε τέτοιες υποχρεώσεις θα είναι, ας παίξουν τώρα λίγο ελεύθερα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Θέλετε να ανοίξω ένα θέμα με απλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και να τα απασχολείτε όταν βρέχει κ.λ.π.; Μπορεί να έχουν κίνηση μπορεί και όχι, αλλά θα περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Θα προτείνουν και οι άλλες συνάδελφοι σίγουρα.

Ναι ναι... και ναι!!!:D

Δεν μπορείτε τις καθημερινές να συναντιέστε και με φιλαράκια τους να παίζουν όλα μαζί; Τι τα θέλετε τα πολύ οργανωμένα και πειθαρχημένα βρε κορίτσια; Καλά είναι και για τα όρια κ.λ.π. αλλά από το δημοτικό και μετα΄όλο σε τέτοιες υποχρεώσεις θα είναι, ας παίξουν τώρα λίγο ελεύθερα.

Αυτό κάνω και είναι ότι καλύτερο όχι μόνο για τα πιτσιρίκια αλλά και για μένα που δεν σαλτάρω, μιλάω και με ενήλικες (να κρατιέται σε ένα επίπεδο ο εγκέφαλος ρε αδελφέ) και είμαστε όλοι χαρούμενοι! Βέβαια όταν δεν βρέχει χτυπάμε στάνταρ την κάρτα στις κούνιες γιατί όπως και να το κάνεις διαφορετικά ξεδίνουν τα πιτσιρίκια σε ανοιχτό χωρο και διαφορετικά σε κλειστό.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

μιλάω και με ενήλικες (να κρατιέται σε ένα επίπεδο ο εγκέφαλος ρε αδελφέ)

Καλά αυτό κι αν είναι θέμα. Πάω να σαλτάρω! Αφού φοβάμαι όταν θα γυρίσω στη δουλειά τι θα κάνω μη χαζέψω τελείως! Αχ!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ο γιος μου είναι 5 χρονών και κάνει 1 ώρα την εβδομάδα μουσικοκινητική αγωγή. Είναι πολύ ευχαριστημένος και περιμένει αυτή την ώρα με πολλή χαρά. Σε συνεννόηση με την καθηγήτρια είχε παρακολουθήσει κάποια μαθήματα πέρισυ, στο τέλος της σχολ. χρονιάς, δοκιμαστικά κι ύστερα το συζητήσαμε μαζί του, για να καταλάβει ότι θα πρέπει να παρακολουθεί το μάθημα με συνέπεια. Δείχνει να το έχει καταλάβει, προς το παρόν τουλάχιστον.

Είμαι κι εγώ της άποψης ότι μια τέτοια δραστηριότητα (και μόνο μια) είναι υπεραρκετή για αυτή την ηλικία και νομίζω ότι αυτό βοηθά και στο να κρατά το ενδιαφέρον του.

Τα άλλα απογεύματα παίζουμε μαζί (επιτραπέζια, ζωγραφιές, τραγούδια, λίγο υπολογιστή:mrgreen:υπάρχουν εξαιρετικά software για αυτή την ηλικία), ή μαγειρεύουμε ή διαβάζουμε μια ιστορία και τη συζητάμε. Καλεί τον φίλο του 1 φορά την εβδομάδα και άλλη 1 πηγαίνει εκείνος, και κάθε Παρασκευή βλέπουμε ταινία όλοι μαζί (ε, τρώμε και λίγο ποπκορν:oops:). Αυτά όλα χωρίς την αίσθηση ότι ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα, ακολουθούμε απλώς τα κέφια μας. Επίσης φροντίζω να έχει πάντα ελεύθερη ώρα για να κάνει ό,τι θέλει, π.χ. να παίξει μόνος του, να χαζέψει λίγο, βρε αδερφέ... Ναι, όταν συναντιέται με το άλλο παιδάκι, είναι ευκαιρία και για μας τις μαμάδες να τα πούμε λίγο και να χαλαρώσουμε.

Έχουμε μπροστά μας χρόνια με πολύ τρέξιμο και διάβασμα, ας τα αφήσουμε λίγο χαλαρά ακόμη.

Αχ αυτές οι δραστηριότητες!

Η κόρη μου πέρσυ -4 ετών- άρχισε ενόργανη με πολύ χαρά, μετά από 3 μήνες δεν

ήθελε να πάει άλλο, ανεξήγητα, και επέμενε να πάει μπαλέτο,

την πήγα, της άρεσε, αλλά προς το τέλος της χρονιάς δηλ. τον Ιούνιο, μου έλεγε ότι

δεν θα ξαναπάει μπαλέτο του χρόνου, επίσης για ανεξήγητους -για εμένα- λόγους.

Φέτος τον Σεπτέμβριο, που πλέον είναι 5 χρονών, άρχισε τέννις, γιατί το ζητούσε από το καλοκαίρι, και αφού πήγε ήδη πάνω από μήνα, προχθές δεν ήθελε να πάει, γιατί λέει είναι κουραστικό!

θα με τρελάνει;

και πόσο μπορώ να την πιέσω, για να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα;

και αν δεν την πιέσω καθόλου, δεν θα με έχει του χεριού της;

και όπως λες jannis, μετά το Νηπιαγωγείο, το σπίτι δεν μας χωράει...

συγγνώμη αν σε στενοχωρήσω... αλλα δεν πρέπει να "υποκύπτεις" στους ανεξήγητους λόγους της μικρής.

τι θέλω να πώ; οτι πρέπει (τη γνώμη μου λέω) να επιμείνεις να τελειώνει αυτο που αρχιζει. πχ ξεκίνησε ενόργανη; ωραία, να τελειώσει η χρονιά και του χρονου αν δε θελει, δε θα ξαναπάει.

ξεκίνησε μπαλέτο; να τελειώσει η χρονιά και του χρονου αν δε θέλει δε θα ξαναπάει. ξεκίνησε τέννις; να τελειώσει η χρονιά και του χρονου αν δε θελει, δε θα ξαναπάει.

αλλιως το παίρνουνε σκοινί- κορδόνι για όλα! και στο σχολείο ακόμη... αλλα επειδή ξέρουν οτι εκει δε θα τους γινει το χατήρι, δεν προσπαθούνε καθόλου να μας πείσουνε. απλώς πηγαίνουν. κανένα παιδί δε θελει να παει πουθενά. ολα θελουν να κατσουν σπιτι τους με τη μανούλα τους, να παίξουν και να δούνε τηλεόραση. δε γινεται ετσι "δουλειά", ομως;

τι να κάνουμε; λιγη υπομονή από μέρυς μας. σιγουρα μας βολέυει κι εμας να μην τρέχουμε μαζί με το παιδί απο 'δω κι απο 'κει γιατι κι εμείς οι ίδιες ειμαστε κουρασμένες. αλλα... πού θα πάει αυτό; θα κλέισουμε το παιδί σπίτι; μονο σχολείο και διάβασμα; δε λεει... νομίζω!

age.png

Διαφημίσεις

συγγνώμη αν σε στενοχωρήσω... αλλα δεν πρέπει να "υποκύπτεις" στους ανεξήγητους λόγους της μικρής.

τι θέλω να πώ; οτι πρέπει (τη γνώμη μου λέω) να επιμείνεις να τελειώνει αυτο που αρχιζει. πχ ξεκίνησε ενόργανη; ωραία, να τελειώσει η χρονιά και του χρονου αν δε θελει, δε θα ξαναπάει.

ξεκίνησε μπαλέτο; να τελειώσει η χρονιά και του χρονου αν δε θέλει δε θα ξαναπάει. ξεκίνησε τέννις; να τελειώσει η χρονιά και του χρονου αν δε θελει, δε θα ξαναπάει.

αλλιως το παίρνουνε σκοινί- κορδόνι για όλα! και στο σχολείο ακόμη... αλλα επειδή ξέρουν οτι εκει δε θα τους γινει το χατήρι, δεν προσπαθούνε καθόλου να μας πείσουνε. απλώς πηγαίνουν. κανένα παιδί δε θελει να παει πουθενά. ολα θελουν να κατσουν σπιτι τους με τη μανούλα τους, να παίξουν και να δούνε τηλεόραση. δε γινεται ετσι "δουλειά", ομως;

τι να κάνουμε; λιγη υπομονή από μέρυς μας. σιγουρα μας βολέυει κι εμας να μην τρέχουμε μαζί με το παιδί απο 'δω κι απο 'κει γιατι κι εμείς οι ίδιες ειμαστε κουρασμένες. αλλα... πού θα πάει αυτό; θα κλέισουμε το παιδί σπίτι; μονο σχολείο και διάβασμα; δε λεει... νομίζω!

Ένας χρόνος όμως μπορεί να είναι αιωνιότητα για το 4χρονο! Μου φαίνεται λογικό για 8χρονο και βάλε. Και έστω ότι κάτι δεν μας αρέσει. Δηλαδή νομίζαμε ότι μας ενδιαφέρει και τώρα δεν μας ενδιαφέρει. Γιατί να χάνουμε τον χρόνο μας? Το θέμα είναι πόσος καιρός είναι αρκετός για να ξέρουμε αν μας ενδιαφέρει κάτι ή όχι...

Για μένα οι δραστηριότητες έχουν σημαντική διαφορά από το σχολείο. Στο σχολείο πρέπει να πάει. Φυσικά θέλω να του αρέσει κιόλας αλλά για τα επόμενα 16 χρόνια αυτή είναι η πραγματικότητα...

Για τις δραστηριότητες, για μένα, σε καμοιά δεν πρέπει να παει, ούτε τώρα, ούτε στα 10, ούτε στα 16.

Φυσικά θεωρώ καλό να μάθει γλώσσες, να ασχοληθεί με τέχνη/ μουσική και να γυμναστεί. Αλλά μόνο αν το θέλει και αν τον ευχαριστεί. Δηλαδή δεν με νοιάζει καθόλου να γίνει "δουλεία". Με φτάνει η "δουλειά" που γίνεται στο σχολείο.

Οι δραστηριότητες με ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση ώς "εκτόνωση" κυρίως σωματική. Επίσης με ενδιαφέρουν ως μέσο διεύρινσης των οριζόντων του παιδιού και για αυτό με προβληματίζει το ποιες και πως διαλέγονται.

Ένας χρόνος όμως μπορεί να είναι αιωνιότητα για το 4χρονο! Μου φαίνεται λογικό για 8χρονο και βάλε. Και έστω ότι κάτι δεν μας αρέσει. Δηλαδή νομίζαμε ότι μας ενδιαφέρει και τώρα δεν μας ενδιαφέρει. Γιατί να χάνουμε τον χρόνο μας? Το θέμα είναι πόσος καιρός είναι αρκετός για να ξέρουμε αν μας ενδιαφέρει κάτι ή όχι...

Για μένα οι δραστηριότητες έχουν σημαντική διαφορά από το σχολείο. Στο σχολείο πρέπει να πάει. Φυσικά θέλω να του αρέσει κιόλας αλλά για τα επόμενα 16 χρόνια αυτή είναι η πραγματικότητα...

Για τις δραστηριότητες, για μένα, σε καμοιά δεν πρέπει να παει, ούτε τώρα, ούτε στα 10, ούτε στα 16.

Φυσικά θεωρώ καλό να μάθει γλώσσες, να ασχοληθεί με τέχνη/ μουσική και να γυμναστεί. Αλλά μόνο αν το θέλει και αν τον ευχαριστεί. Δηλαδή δεν με νοιάζει καθόλου να γίνει "δουλεία". Με φτάνει η "δουλειά" που γίνεται στο σχολείο.

Οι δραστηριότητες με ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση ώς "εκτόνωση" κυρίως σωματική. Επίσης με ενδιαφέρουν ως μέσο διεύρινσης των οριζόντων του παιδιού και για αυτό με προβληματίζει το ποιες και πως διαλέγονται.

τα παιδιά πρέπει να κάνουν κάποια εξωσχολική δρστηριότητα. δεν γινεται να ειανι συνέχεια μέσα στο σπίτι ή στο σχολείο καθισμένα σε μια καρέκλα να διαβάζουν... οφείλουμε μεις οι γονείς να τα καθοδηγούμε. να τους προτέινουμε και παροτρύνουμε σε εξωσχολικές δραστηριότητες για να εκτωνοθούν. κάποια θα τους αρέσει... δε μπορεί.

απλώς ειανι πολύ ευκολο να πει το παιδί "δε μ' αρεσει" γιατι θελει να κατσει σπιτι ή να δει την αγαπημένη του εκπομπής (πχ Πάτυ) στην τηλεόραση. και φυσικά οπως προανέφερα, βολεύει και το γονιό...

ακομη και στο λύκειο, ακομη και στην τριτη λυκειου που θεωρητικά ειανι πολύ το διάβασμα, πρεπει ο μαθητης να βγει απο το σπίτι. να κάνει κάτι... εστω μια ωρα την εβδομάδα. βοηθάει πολύ γιατι επανέρχετα με πιο καθαρο μυαλό στα βιβλία και αποδίδει καλύτερα μετά.

ολο διάβασμα, διαβασμα, διάβασμα;

αααααασε την παχυσαρκεία, όλο καθησιο, καθησιο, καθισιό...

τα παιδιά ειτε 4 είτε 8 έιτε 18 πρέπει να βγαίνουν απο το σπίτι και να κανουν διάλειμμα απο το διάβασμα του σχολείου ή των αγγλικών ή του φροντιστηρίου με κάποια εξωσχολική δραστηριότητα!!!!!!

age.png

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ismeni. Εμάς ο μεγάλος είναι 4 και ξεκινήσαμε κολυμβητήριο. Βέβαια πέρισυ πηγαίναμε πολύ συχνά και παρακολουθούσαμε τον ανιψιό μου στο ίδιο κολυμβητήριο που είναι 1 χρόνο μεγαλύτερος και έτσι τώρα που μεγάλωσε μπορεί καιαυτός να πηγαίνει. Έτσι του το φέραμε και του άρεσε η ιδέα. Φυσικά όταν το μεσημέρι πρέπει να κοιμηθεί για να μην είναι κουρασμένος την ώρα του μαθήματος έχουμε λίγη μουρμούρα αλλά σε όλη την προετοιμασία πριν και μετά το μάθημα αλλά και την ώρα του μαθήματος το διασκεδάζει απίστευτα! Ενώ δε βουτούσε καθόλου το κεφάλι στο νέρο τώρα δεν σταματάει να κάνει βουτιές. Μέχρι να έρθει η σειρά του να κάνει την κάθε άσκηση χοροπηδάει, κάνει βουτιές και το χαίρεται. Έτσι τις μέρες που πηγαίνει κολυμβητήριο δε μένει χρόνος για τηλεόραση. Είναι πολύ καλό να εκτωνόνονται τα παιδάκια μας και να μπαίνουν και στην έννοια του παρακολουθώ το μάθημα για να μπορώ να ανταπεξέλθω, γιατι στον παιδικό όλη μέρα παιχνίδι είναι ουσιαστικα.

τα παιδιά πρέπει να κάνουν κάποια εξωσχολική δρστηριότητα. δεν γινεται να ειανι συνέχεια μέσα στο σπίτι ή στο σχολείο καθισμένα σε μια καρέκλα να διαβάζουν... οφείλουμε μεις οι γονείς να τα καθοδηγούμε. να τους προτέινουμε και παροτρύνουμε σε εξωσχολικές δραστηριότητες για να εκτωνοθούν. κάποια θα τους αρέσει... δε μπορεί.

απλώς ειανι πολύ ευκολο να πει το παιδί "δε μ' αρεσει" γιατι θελει να κατσει σπιτι ή να δει την αγαπημένη του εκπομπής (πχ Πάτυ) στην τηλεόραση. και φυσικά οπως προανέφερα, βολεύει και το γονιό...

ακομη και στο λύκειο, ακομη και στην τριτη λυκειου που θεωρητικά ειανι πολύ το διάβασμα, πρεπει ο μαθητης να βγει απο το σπίτι. να κάνει κάτι... εστω μια ωρα την εβδομάδα. βοηθάει πολύ γιατι επανέρχετα με πιο καθαρο μυαλό στα βιβλία και αποδίδει καλύτερα μετά.

ολο διάβασμα, διαβασμα, διάβασμα;

αααααασε την παχυσαρκεία, όλο καθησιο, καθησιο, καθισιό...

τα παιδιά ειτε 4 είτε 8 έιτε 18 πρέπει να βγαίνουν απο το σπίτι και να κανουν διάλειμμα απο το διάβασμα του σχολείου ή των αγγλικών ή του φροντιστηρίου με κάποια εξωσχολική δραστηριότητα!!!!!!

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να καταλήγουν στον καναπε με την τηλεόραση... Προς το παρόν το αποφεύγω και δεν βλέπουν αλλά είναι ακόμα μικρά τα δικά μου και τις καθημερινές συνήθως η τηλεόραση ανοίγει αφού κοιμηθούν. Ας μην συζητήσουμε για τα μεγαλύτερα παιδιά εδώ όμως - ας μείνουμε στο 4-6 χρονών κακώς τα ανάφερα εδώ ούτως η άλλως η αντίλειψη μου μπορεί να αλλάξει όταν τα δικά μου μεγαλώσουν.

Ομως απο αυτά που διαβάζω σκέφτομαι ότι αντί για "γυμναστήριο" θα μπορούσα να τα πηγαίνω 1 φορά την βδομάδα στον παιδότοπο μαζί με παιδάκια φίλων ώστε να ξεδώσουν σωμάτικά και ταυτόχρονα να πιω και εγώ ενα καφέ με μια φίλη! (Μιλάμε για τον χειμώνα...)Τις υπόλοιπες μέρες?

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να καταλήγουν στον καναπε με την τηλεόραση... Προς το παρόν το αποφεύγω και δεν βλέπουν αλλά είναι ακόμα μικρά τα δικά μου και τις καθημερινές συνήθως η τηλεόραση ανοίγει αφού κοιμηθούν. Ας μην συζητήσουμε για τα μεγαλύτερα παιδιά εδώ όμως - ας μείνουμε στο 4-6 χρονών κακώς τα ανάφερα εδώ ούτως η άλλως η αντίλειψη μου μπορεί να αλλάξει όταν τα δικά μου μεγαλώσουν.

Ομως απο αυτά που διαβάζω σκέφτομαι ότι αντί για "γυμναστήριο" θα μπορούσα να τα πηγαίνω 1 φορά την βδομάδα στον παιδότοπο μαζί με παιδάκια φίλων ώστε να ξεδώσουν σωμάτικά και ταυτόχρονα να πιω και εγώ ενα καφέ με μια φίλη! (Μιλάμε για τον χειμώνα...)Τις υπόλοιπες μέρες?

τι υπολοιπες μερες; κολυμβητηριο, μπαλετο, αλλο αθλημα, παιδικη χαρά, ωδειο-μουσικοκινητικη αγωγη, θεατρικο εργαστηρι...

υπάρχυν δρστηριοτητες για την ηλικια τους.

age.png

εγω απο τα 4-5 και μετα που αρχισαν δραστηριοτητες δεν τους αφησα να σταματησουν οποτε διαμαρτυρονταν οτι δεν τους αρεσει πριν να ολοκληρωσουν τη χρονια

αλλαζαμε με τη νεα σχ. χρονια αν συνεχιζαν να μη θελουν

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

ismeni, δεν θέλω να "υποκύπτω" στις ανεξήγητες εναλλαγές στις προτιμήσεις της, αλλά αναρωτιέμαι αν έχω το δικαίωμα να εξαναγκάζω ένα παιδί να κάνει κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι διασκεδαστικό, να το χαλαρώνει, και να λαχταράει να πάει,

και συμφωνώ με την jannis, στο ότι οι 5-6 μήνες στα μικρά παιδιά φαίνεται σαν αιωνιότητα, και έχω την εντύπωση ότι μια τέτοια τακτική θα τους κάνει να συνδέσουν τον αθλητισμό ή την τέχνη με τον καταναγκασμό, κάτι που δεν το θέλει κανείς μας.....

miriki, αν δώσω ένα περιθώριο 2-3 μηνών για να αποφασίσει, δεν θα είναι σαν να συναινώ στο ότι μπορεί άνετα να το επαναλαμβάνει στην διάρκεια της χρονιάς;

έχω καταμπερδευτεί και τα αρχικά ερωτήματα της jannis:

"Πως διαλέγουμε τις δραστηριότητες? Αν το παιδί δεν έχει δει κατι πως θα ξέρει τι του αρέσει? Αν δεν τους αρέσει ? Πόσο καιρό τους λέμε να το δοκιμάσουν? Τους λέμε να το δοκιμάσουν?" παραμένουν αναπάντητα......

και μέχρι να αποφασίσουν .......τρεχάτε ποδαράκια μου........

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

όχι. Αν το αποφασίσει θα πρέπει να τιμήσει την απόφαση.

Επιμένω όμως ότι είναι μικρά 4 ετών για δραστηριότητες κάθε μέρα ή για πολύ δομημένες δραστηριότητες και πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Επαναλαμβάνομαι αλλά αφήστε τα να παίξουν. Το βράδυ θα ανοίξω το άλλο θέμα με τις προτάσεις, που υποσχέθηκα. Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο τώρα.

Για να επιλέξουν δραστηριότητα τους φέρνουμε σε επαφή με αθλήματα και τέχνες. Πάμε σε παραστάσεις, συναυλίες, αγώνες, εκδηλώσεις που γίνονται σε δήμους, βιβλιοθήκες, γήπεδα.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

ismeni, δεν θέλω να "υποκύπτω" στις ανεξήγητες εναλλαγές στις προτιμήσεις της, αλλά αναρωτιέμαι αν έχω το δικαίωμα να εξαναγκάζω ένα παιδί να κάνει κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι διασκεδαστικό, να το χαλαρώνει, και να λαχταράει να πάει,

και συμφωνώ με την jannis, στο ότι οι 5-6 μήνες στα μικρά παιδιά φαίνεται σαν αιωνιότητα, και έχω την εντύπωση ότι μια τέτοια τακτική θα τους κάνει να συνδέσουν τον αθλητισμό ή την τέχνη με τον καταναγκασμό, κάτι που δεν το θέλει κανείς μας.....

αν σε αυτό που εσύ, αρχικά, εχεις διαλέξει να κανει το παιδί φέρονται καλα στο παιδί, δεν είναι εξαναγκασμός... σίγουρα θα του αρέσει. απλώς "ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα".

age.png

ismeni, δεν έχεις άδικο στο "ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα",

αλλά ως ποιο σημείο, πέρα από το οποίο πραγματικά το εννοούν;

miriki, αυτό που λες, "αφήστε τα να παίξουν", εντάξει, να παίξουν , αλλά πόσες ώρες θα παίζουν , από τις 16:00 μέχρι να κοιμηθούν , δηλ. 5-6 ώρες;

μετά από λίγη ώρα, το παιχνίδι τους είναι το dvd ή θα μαλώνουν ή και τα 2 μαζί (μαλώνουν καθώς βλέπουν dvd)!!!