Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΕΣ χρήση μπιμπερό μετά την αποστείρωση - πόση ώρα?

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια.Ηθελα να σας ρωτησω κατι,εσεις τα αποστειρωμενα μπιμπερο τα χρησιμοποιητε μονο οση ωρα γραφουνοι οδηγιες του καθε αποστειρωτη; γιατι κατα την γνωμη μου το θεωρω υπερβολικο να λεει οτι αφου ανοιχτει ο αποστειρωτης εχουν χρονο ζωης τα μπιμπερο 3 ωρες ας πουμε ενα παραδειγμα.δηλαδη εμεις που μεγαλωσαμε με αποστειρωση στην κατσαρολα,επειδη δεν υπηρχαν αυτες οι πολυτελειες τοτε παθαμε τιποτα ;;;

ισως ακουστω πολυ καπως,δεν ξερω απλα θεωρω πως παραειναι υπερβολικα ολα αυτα.

λοιπον πες τε μου κι εσεις την γνωμη σας!!!!!!

με ενδιαφερει πολυ να ακουσω τις μανουλες....................

Διαφημίσεις

Εγώ, ειδικά στην αρχή, (επειδή δεν μπόρεσα να θηλάσω καλά), αποστείρωνα πάντα 3 μπουκάλια. Ένα το χρησιμοποιούσα και τα δύο τα έβαζα στο ψυγείο. Στο επόμενο γεύμα χρησιμοποιούσα ένα από τα μπιμπερό, που είχα στο ψυγείο, και το άλλο το είχα μήπως συμβεί κάτι, και τρέχω τελευταία στιγμή. Ουσιαστικά δηλαδή αποστείρωνα ανα δύο γεύματα.

εγώ με το θέμα της αποστείρωσης δεν ήμουν ποτέ υπερβολική....

τα αποστείρωνα και τα άφηνα μέσα και 6 ώρες... και 8...

άλλες φορές τα έβγαζα μόλις κρύωναν και τα έβαζα ψυγείο όπου στο ψυγείο τα άφηνα και 24 ώρες... άλλες φορές και 28....

γενικώς δε μου είχε γίνει "ψύχωση"

δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κανένα πρόβλημα...

εμείς δεν κάναμε ούτε κολικούς καλά καλά...

βέβαια μπορεί να έπαιξε ρόλο το γάλα μας, αλλά παρ όλα αυτά κανένα πρόβλημα

Εγώ τα αποστειρώνω, τα κλείνω με τα καπάκια τους και με τις θηλές γυρισμένες προς τα κάτω και τα αφ'ηνω μέχρι την επόμενη χρήση, η οποία μπορεί να είναι και την επόμενη ημέρα. Εφόσον είναι κλειστά και δεν έρχονται σε επαφή τα εσωτερικά τους σημεία με τον αέρα, τα χέρια ή άλλα αντικείμενα δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάντως η αποστείρωση είναι μεγάλος μπελάς!

A6s2p3.png

Διαφημίσεις

Pote den ekana aposteirwsh. Ola (pipiles.boukalia, thilastro) ta evrasa gia 5 lepta otan ta evgala apo ta koutia tous. Ta eplena me kai ta plenw me sapouni kai zesto nero.Pote den seinevh tipota an akoloutheis kanones ugeinhs kai to nero einai katallilo.Pleon oi giatroi den thn iposthrizoun thn aposteirwsh(aytoi vevea pou den pernoun ta pososta tous apo tis etairies),kai yparxoun polla arthra kai ereunes pou seimfwnoun me ayto. Den einai tyxaio pou sthn Eyrwph einai pio diadedomenos o thilasmos kai ligotero ta boukalia kai oi apwsthrotes :wink::wink:

Pote den ekana aposteirwsh. Ola (pipiles.boukalia, thilastro) ta evrasa gia 5 lepta otan ta evgala apo ta koutia tous. Ta eplena me kai ta plenw me sapouni kai zesto nero.Pote den seinevh tipota an akoloutheis kanones ugeinhs kai to nero einai katallilo.Pleon oi giatroi den thn iposthrizoun thn aposteirwsh(aytoi vevea pou den pernoun ta pososta tous apo tis etairies),kai yparxoun polla arthra kai ereunes pou seimfwnoun me ayto. Den einai tyxaio pou sthn Eyrwph einai pio diadedomenos o thilasmos kai ligotero ta boukalia kai oi apwsthrotes :wink::wink:

Τώρα εσύ θήλαζες και δεν αποστείρωνες ή έδινες μπιμπερό στο βρέφος μη αποστειρωμένο;;;;

WLn5p2.png

Και τα δυο,θηλαζω και οταν χρειαστει να αφεισω γαλα δεν ειναι αποστειρωμενο το μπιμπερο. Ολα ειναι πλυμμενα καλα με ζεστο νερο.

Και τα δυο,θηλαζω και οταν χρειαστει να αφεισω γαλα δεν ειναι αποστειρωμενο το μπιμπερο. Ολα ειναι πλυμμενα καλα με ζεστο νερο.

Αυτό το έκανες από πάντα, δηλαδή;

Πόσο μηνών είναι το μωράκι σου; (να σου ζήσει !)

WLn5p2.png

Ναι αυτο εκανα παντα απο την αρχη.Η κορουλα μου ειναι 5,5 μηνων. Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου.Και η δική σου η κορουλα ειναι μια σκετη γλυκα :P

Διαφημίσεις

Κι εγώ έκοψα την αποστείρωση (πιπίλα και μπιμπερό) όταν το παιδί άρχισε να βάζει το χέρι στο στόμα. Δεν θυμάμαι πότε αλλά ήταν αρκετά νωρίς, αρκετά πριν τον έκτο μήνα. Μας είχε πει η γιατρός ότι δεν έχει πλέον κανένα νόημα αφού στο χέρι του μπορεί να υπάρχει κάθε μικρόβιο. Καλό πλύσιμο με ζεστό νερό και οικολογικό σαπούνι για τα πιάτα....

• 2 months later...

να ρωτησω κατι χαζο?οταν αποστειρωνω τα μπουκαλια στον αποστειρωτη μετα τα στραγγιζω η τα συναρμολογω τα κλεινω και τα βαζω ψυγειο?γιατι ειναι βρεγμενα απο τον ατμο..

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Τα αφήνω τα μπουκάλια μέσα οπότε στραγγίζουν μόνα τους. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά ποτέ δεν έπαθε κάτι η μικρή. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έγινα πολύ σχολαστική και υποχόνδρια όπως περίμενα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης...

tndLp2.png

FgHKp2.png

εμενα δεν στραγγιζουν στον αποστειρωτη μεσα γιαυτο ρωταω..τα σκουπιζω .καλα κανεις κι εγω πιστευω πως τα παιδια πρεπει να ζυμωθουν με τα μικροβια...αλλα σαν πρωταρα ας τα κανω τις πρωτες φορες σχολαστικα ειμαι και ασχετη βλεπεις με μπουκαλια και τετοια γιατι θηλαζω μονο...μια φορα μονο χρειαστηκε ως τωρα και θα ξαναχρειαστει συντομα

Εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα να τη θηλάσω. Εβγαζα βέβαια με το θήλαστρο για δυο μήνες, οπότε από την αρχή έμαθα τον αποστειρωτή. Συμφωνώ απόλύτως ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώσουν σε γυάλα.....

tndLp2.png

FgHKp2.png

εμενα δεν στραγγιζουν στον αποστειρωτη μεσα γιαυτο ρωταω..τα σκουπιζω

οχι δεν πρεπει να τα σκουπιζεις!!!!ειναι λαθος!!!!

το χαρτι δεν ειναι αποστειρωμενο.

το ιδιο λαθος εκανα κι εγω και η Αγλαια μου ειπε οτι ειναι τελειως λαθος!!! :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ναι βρε μην τα σκουπιζεις.

Με τι τα σκουπιζεις?Οτι και να χρησιμοποιεις παντως σιγουρα δεν ειναι αποστειρωμενο,οποτε....

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το νερο που μενει μεσα στο μπιμπερο γιατι ειναι κι αυτο βρασμενο=αποστειρωμενο.

Αν βαλεις μεσα στο αποστειρωμενο μπιμπερο χαρτι ή πετσετα για να το στεγνωσεις παυει να ειναι αποστειρωμενο.

• 3 weeks later...

ειμαι εγκυος στο πρωτο παιδακι, και ξεκιναω να παιρνω πραγματα.μου εχει δωσει μια φιλη μου εναν αποστειρωτη, δικο της, μεταχειρισμενο. χρειαζεται σιγουρα καθαρισμα, και να χρησιμοποιησω καποιο υγρο για τα αλατα. να τον χρησιμοποιησω αυτον τον αποστειρωτη, η να αγορασω καποιον καινουργιο?

ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις

Φυσικά και να το χρησιμοποιήσεις!!!!

Για να τον καθαρίσεις βάλε σε ίση ποσότητα νερό και ξύδι μην χρησιμοποιήσεις χημικά......

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά