Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βαμβακερά ρούχα με βαμβάκι... ανυδρόφιλο!

Recommended Posts

Προχτές πήρα από πολύ γνωστή αλυσίδα καταστημάτων (όχι τα Jumbo) φόρμες και μπλούζες για τα παιδιά, όλα βαμβακερά 100% και μια φόρμα ήταν 80% βαμβάκι.

Το κουφό προέκυψε μόλις πήγα να τα πλύνω (το έχω αρχή για τα παιδιά να τα πλένω πριν τους τα φορέσω) και μου βγήκαν από το πλυντήριο όλα μπαλώματα-μπαλώματα στεγνό και βρεγμένο! Τα βούτηξα και σε λεκάνη με νερό και πάλι δεν απορροφούσαν νερό για να βραχούν παρά μόνο μετά από πολύ προσπάθεια!

Ομολογώ ότι συγχύστηκα πολύ και δεν ξαναψωνίζω από κει ούτε που να με πληρώνουν. Το βαμβάκι από μικρό παιδί θυμάμαι ότι οι ιδιότητες του είναι "υδρόφιλο και απορροφητικό".

Οικονομικό αλλά... μάπα το καρπούζι!

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Κάποιος γνωστός μου που δούλευε σε βιοτεχνία με παιδικά ρούχα μου είχε πει ότι σε πολλές περιπτώσεις υφασμάτων είναι απάτη η ετικέτα που λέει 100% βαμβάκι(και όχι μόνο για τα φθηνά-μη επώνυμα).

Πράγματι έχω αγοράσει φανελάκια για τον μικρό και κολούσε το σίδερο όταν τα σιδέρωνα στη θερμοκρασία για τα βαμβακερά.

Μια φορά επίσης παρασύρθηκα και αγόρασα από αλυσίδα σουπερμάρκετ παιδικά σλιπάκια σκέτα (χωρίς στάμπες) και μύριζαν σαν πετρέλαιο όσες φορές κι αν τα έπλενα ώσπου τα πέταξα.

Καλό θα ήταν να μπορούσες να μας πεις το όνομα της εταιρείας ή να μας στείλεις πμ.

Δεν παίζει ρόλο μόνο η σύνθεση του υφάσματος για το κατά πόσο είναι υδρόφιλο όπως λες. Είναι και η επεξεργασία του. Δηλαδή πόσο στριμένο είναι το νήμα κατά την ύφανσή του. Όταν είναι πολύ στριμένο δεν είναι απορροφητικό. Ένας τρόπος για να δεις αν είναι βαμβακερό είναι να πάρεις μια κλωστούλα του και να την κάψεις. Αν καίγεται πολύ, δηλ το φυσάς και αυτό συνεχίζει να καίει, και όταν το καμμένο το πιάσεις και είναι μαλακό, τότε είναι βαμβακερό.

Επίσης τα υφάσματα δέχονται και άλλες επεξεργασίες. Γίνεται πέρασμα με σιλικόνη, τυπώνονται, γενικ΄ά τα ρούχα και τα υφάσματα δέχονται πολλές επεργασίες.

Επίσης, τα καινούρια ρούχα ΟΛΑ να τα πλένετε πριν τα χρησιμοποιήσετε.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Δεν παίζει ρόλο μόνο η σύνθεση του υφάσματος για το κατά πόσο είναι υδρόφιλο όπως λες. Είναι και η επεξεργασία του. Δηλαδή πόσο στριμένο είναι το νήμα κατά την ύφανσή του. Όταν είναι πολύ στριμένο δεν είναι απορροφητικό. Ένας τρόπος για να δεις αν είναι βαμβακερό είναι να πάρεις μια κλωστούλα του και να την κάψεις. Αν καίγεται πολύ, δηλ το φυσάς και αυτό συνεχίζει να καίει, και όταν το καμμένο το πιάσεις και είναι μαλακό, τότε είναι βαμβακερό.

Επίσης τα υφάσματα δέχονται και άλλες επεξεργασίες. Γίνεται πέρασμα με σιλικόνη, τυπώνονται, γενικ΄ά τα ρούχα και τα υφάσματα δέχονται πολλές επεργασίες.

Επίσης, τα καινούρια ρούχα ΟΛΑ να τα πλένετε πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Να μου επιτρέψεις Ευάκι μιας και ξέρεις για υφάσματα... να ρωτήσω

Άντε να δεχτώ ότι το βαμβάκι είναι στριμμένο, η σιλικόνη που κολλά; Για να φανεί καλύτερης ποιότητας; Γιατί δεν τους κάνουν το κλασσικό κολλάρισμα που φεύγει με το πλύσιμο; Και πόσες φορές να τα πλύνω για να φύγει αυτό το πράγμα;

Όταν φύγει δηλαδή και θα έχει (λέμε) φυσιολογική συμπεριφορά το ύφασμα μήπως θα είναι και για πέταμα;:roll:

Διαφημίσεις

Ρε παιδιά όλοι μιλάμε και καταγγέλουμε ανοιχτά εδώ τι π.μ ζητάτε! Ας πει η κοπέλα το όνομα του καταστήματος. Έτσι και αλλιώς μπορεί κάποιος να έχει ψωνίσει απο εκεί και να έχει άλλη άποψη. Απο ποιον κρυβόμαστε. Διάλογος γίνεται. Δεν θα κλείσουν κάποιον στη φυλακή!!!

Ρε παιδιά όλοι μιλάμε και καταγγέλουμε ανοιχτά εδώ τι π.μ ζητάτε! Ας πει η κοπέλα το όνομα του καταστήματος. Έτσι και αλλιώς μπορεί κάποιος να έχει ψωνίσει απο εκεί και να έχει άλλη άποψη. Απο ποιον κρυβόμαστε. Διάλογος γίνεται. Δεν θα κλείσουν κάποιον στη φυλακή!!!

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουμε απλά διάλογο αλλά και δημοσιεύουμε μέσω της πύλης του parents...

http://parents.org.gr/forum/announcement.php?f=73

Να μου επιτρέψεις Ευάκι μιας και ξέρεις για υφάσματα... να ρωτήσω

Άντε να δεχτώ ότι το βαμβάκι είναι στριμμένο, η σιλικόνη που κολλά; Για να φανεί καλύτερης ποιότητας; Γιατί δεν τους κάνουν το κλασσικό κολλάρισμα που φεύγει με το πλύσιμο; Και πόσες φορές να τα πλύνω για να φύγει αυτό το πράγμα;

Όταν φύγει δηλαδή και θα έχει (λέμε) φυσιολογική συμπεριφορά το ύφασμα μήπως θα είναι και για πέταμα;:roll:

Γίνεται πιο μαλακό και αχνούδιαστο που φεύγει με το πλύσιμο. Ρε κορίτσια μην τρελένεστε. Σε γενικές γραμμές οι μεγάλες εταιρίες έχουν κάποια στάνταρτς ποιότητας. Αυτά που εγώ αποφεύγω είναι τα no name χωρίς ούτε σύνθεση και κυρίως φτιαγμένα στην Κίνα.

Ειδικά στα φούτερ, όταν έχουν στη σύνθεσή τους βαμβάκι και πολυέστερ το βαμβάκι είναι στο κάτω μέρος δηλ στο χνούδι και το πολυέστερ στην επάνω.

Εκτός από το στρίψιμο της ίνας στην απορροφητικότητα παίζει και ο παράγοντας της υγρασίας της ίνας. Μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να υγραθεί.

Γενικά δεν είναι παράγοντας για να καταλάβετε αν ένα ύφασμα είναι βαμβακερό ή όχι από το πόσο γρήγορα υγραίνεται το ύφασμα.

74Qtp3.png2SeRp3.png