Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσότητα μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

Ο μικρός μου είναι 15 ημερών και ξεκινήσαμε θηλασμό από tο μαιευτήριο.

Δυστυχώς όμως οι θηλές μου είναι μεγάλες και εσωστρεφής αλλα και δεν φαίνεται οτι εχω ικανοποιητική παραγωγή γάλακτος, οπότε του δίνω συμπλήρωμα με μπουκάλι. Ο γιατρός μου μου ειπε οτι αφου σε δεκαπέντε ημέρες δεν βγάζω αρκετα για να τραφεί αποκλειστικά ο μικρός απο μένα μάλλον δεν θα εχω αλλαγή προς το καλύτερο.

Ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει αυτό κορίτσια.

Σκέφτομαι να αγοράσω θήλαστρο και να το βγάζω μονή μου μέχρι να σαραντίσω έστω, γιατι ο πιτσιρικάς με δυσκολεύει αφάνταστα μια και τεμπελιάζει πλέον στο στήθος μου. Για 30γρ -50 γρ γάλα (η μέτρηση εγινε ζυγίζοντας το μικρο πριν και μετά το θηλασμό και μάλλον είναι ενδεικτική) κάνουμε πάνω απο μίση ώρα να θηλάσουμε και υπαρχει και αλλο παιδι στην οικογενεια το οποίο δεν δείχνει και μεγαλη κατανόηση στο οτι η μαμά του ειναι αποκλειστικά “κολλημένη” με το μωρό

ltPsp2.png

Διαφημίσεις

o γιατρός είναι για απαράδεκτος. Θα διαβάσεις πάρα πολλά αντίστοιχα θέματα, αν το ψάξεις λίγο. Επειδή, όπως φαντάζομαι δεν έχεις πολύ χρόνο, να ξέρεις ότι χρειάζονται περίπου 40 μέρες να εδραιωθεί η γαλουχία και σε αυτό το διάστημα, προσφέρουμε το στήθος όποτε και για όση ώρα θέλει το μωρό.

Οι ζυγίσεις με αποκλειστικό θηλασμό πριν και μετά τα γεύματα δεν έχουν νόημα...αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι αν βρέχει αρκετές πάνες (γύρω στις 8 ) και αν ενεργείται 4-5 φορές τη μέρα. Θα σου τα πει αναλυτικά η Αγλαϊα.

Όσον αφορά το μεγαλύτερο παιδί, δεν υπάρχει κάποιος άλλος να το απασχολεί όσο εσύ θηλάζεις? Αν όχι, μπορείς να έχεις το παιδί να θηλάζει, αλλά να στρέφεις συνέχεια τη προσοχή σου προς το μεγαλύτερο αδερφάκι (να του διαβάζεις παραμύθια, κλπ.)

Δυστυχώς όμως οι θηλές μου είναι μεγάλες και εσωστρεφής αλλα και δεν φαίνεται οτι εχω ικανοποιητική παραγωγή γάλακτος, οπότε του δίνω συμπλήρωμα με μπουκάλι. Ο γιατρός μου μου ειπε οτι αφου σε δεκαπέντε ημέρες δεν βγάζω αρκετα για να τραφεί αποκλειστικά ο μικρός απο μένα μάλλον δεν θα εχω αλλαγή προς το καλύτερο.

Ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει αυτό κορίτσια.

Σκέφτομαι να αγοράσω θήλαστρο και να το βγάζω μονή μου μέχρι να σαραντίσω έστω, γιατι ο πιτσιρικάς με δυσκολεύει αφάνταστα μια και τεμπελιάζει πλέον στο στήθος μου. Για 30γρ -50 γρ γάλα (η μέτρηση εγινε ζυγίζοντας το μικρο πριν και μετά το θηλασμό και μάλλον είναι ενδεικτική) κάνουμε πάνω απο μίση ώρα να θηλάσουμε και υπαρχει και αλλο παιδι στην οικογενεια το οποίο δεν δείχνει και μεγαλη κατανόηση στο οτι η μαμά του ειναι αποκλειστικά “κολλημένη” με το μωρό

Να σου ζήσει! :D

Όσον αφορά τις επίπεδες θηλές δυστυχώς είναι κάτι που δε γνωρίζω τη λύση του... μπορώ να σου πω πάντως με βεβαιότητα πως η αδερφή μου με αντίστοιχο πρόβλημα θήλαζε κανονικότατα! :wink:

Ο γιατρός με αυτό που σου είπε είναι όντως απαράδεκτος! :evil: Ίσως για την καλή συνεργασία του μωρού και την σωστή τοποθέτηση στο στήθος να μπορούσε η Αγλαϊα να σου προτείνει κάποιον πιο "ειδικό" σε θέματα θηλασμού, να έρθει σπίτι σου και να το δείτε μαζί! :wink:

Η ζύγιση πριν και μετά το θηλασμό δεν ενδείκνυται.... το στήθος δεν είναι μπιμπερό να έχει μια σταθερή ροή, οπότε και οι ποσότητες που το παιδί τρώει κάθε φορά δεν είναι στεθερές... τη μια μπορεί να έιναι περισσότερες την άλλη λιγότερες!

Νομίζω πως το θήλαστρο θα ήταν "χρήσιμο" στην περίπτωση που έχει αποκλειστεί κάθε περίπτωση να θηλάσεις με τον "παραδοσιακό" τρόπο. Πάντως, σε περίπτωση που χρειαστεί να αντλήσεις και επειδή είσαι στην αρχή ακόμα, για να διεγείρεις το μαστό και να παράγεις σύντομα γάλα, το σωστό είναι να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό. Η Αγλαϊα θα σου πει και λεπτομέρειες για τη σειρά που πρέπει να τα αντιμετωπίσεις όλα... :D:wink:

Δυστυχώς όμως οι θηλές μου είναι μεγάλες και εσωστρεφής αλλα και δεν φαίνεται οτι εχω ικανοποιητική παραγωγή γάλακτος, οπότε του δίνω συμπλήρωμα με μπουκάλι.

Να σου ζήσουνε! :)

Οι εισέχουσες θηλές είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί. Αν θέλεις γράψε μου με πμ που μένεις ώστε να σε παραπέμψω σε κάποιον ειδικό που μπορεί να σε βοηθήσει. Για σένα είναι πιο δύσκολο να τοπθετησεις σωστά το μωρό στο στήθος και θέλεις υποστήριξη μέχρι να το καταφέρεις.

Ο γιατρός μου μου ειπε οτι αφου σε δεκαπέντε ημέρες δεν βγάζω αρκετα για να τραφεί αποκλειστικά ο μικρός απο μένα μάλλον δεν θα εχω αλλαγή προς το καλύτερο.

Ο γιατρός σου δεν έχει ιδέα από θηλασμό και καλά θα κάνει να περιοριστεί σε αυτά που ξέρει. Είμαι μια από τις πάρα πολλές μητέρες που το γάλα μου σχεδόν σταμάτησε στις 20 μέρες γιατί το μωρό μου δεν θήλαζε καλά. Έκανα επαναγαλακτισμό σε 2 εβδομάδες με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Σύμφωνα με το γιατρό σου αυτό είναι αδύνατο. Όμως αυτό το έχουν κάνει χιλιάδες μητέρες στον κόσμο. Ο γιατρός σου δεν τα ξέρει όλα και αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην παραδέχεται την άγνοιά του και να προσποιείται ότι ξέρει. :?

Σκέφτομαι να αγοράσω θήλαστρο και να το βγάζω μονή μου μέχρι να σαραντίσω έστω,

κανένα θήλαστρο από αυτά που μπορείς να αγοράσεις δεν είναι κατάλληλο για σένα. Σε αυτή τη φάση σου χρειάζεται το θήλαστρο για να αυξήσεις την παραγωγή, όμως μόνο ένα νοσοκομειακό μπορεί να σε βοηθήσει.

Εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

θα βρεις τη διεύθυνση από την οποία μπορείς να νοικιάσεις το symphony που είναι το πιο κατάλληλο για σένα. Δεύτερη επιλογή (αν δεν υπάρχει διαθέσιμο symphony) είναι το lactina. Όποιο και να πάρεις να το ζητήσεις με διπλό σύστημα άντλησης.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να γράψεις εδώ ή να μου στείλεις πμ.

γιατι ο πιτσιρικάς με δυσκολεύει αφάνταστα μια και τεμπελιάζει πλέον στο στήθος μου.

Έχεις δίκιο για τη δυσκολία, το μωρό σου δεν πιάνει σωστά τη θηλή και του είναι δύσκολο να πιει όσο γάλα χρειάζεται. Σίγουρα δεν τεμπελιάζει, απλά δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.

Για 30γρ -50 γρ γάλα (η μέτρηση εγινε ζυγίζοντας το μικρο πριν και μετά το θηλασμό και μάλλον είναι ενδεικτική) κάνουμε πάνω απο μίση ώρα

Αν παίρνει 50 γρ. σε μισή ώρα δεν είναι καθόλου άσχημα. Τα περισσότερα μωρά αυτής της ηλικίας τόσο γάλα πίνουν. Μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός (40 μέρες) τα περισσότερα μωρά μένουν πολύ ώρα στο στήθος. Παρά τις δυσκολίες δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Τα 30 γρ. είναι λιγα τα 50 όμως είναι καλά για το συγκεκριμένο χρόνο.

Αν νοικιάσεις το θήλαστρο θα σου παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο από το θηλασμό για να αντλήσεις, να πλύνεις, να αποστειρώσεις και να ταΐσεις. Δεν σου συνιστώ να αντικαταστήσεις τους θηλασμούς με το θήλαστρο. Θα πρότεινα να το χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά. Δηλαδή να αντλείς 4 φορές το 24ωρο ενδιάμεσα από τους θηλασμούς (θα σου δώσω ακριβές πρόγραμμα όταν το νοικιάσεις και συζητήσουμε το πρόγραμμα του μωρού) για να αυξήσεις την παραγωγή και να βελτιώσεις την κατάσταση των θηλών. Σταδιακά θα μειώσεις τις αντλήσεις μέχρι να περάσεις στον αποκλειστικό θηλασμό.

Σας ευχαριστώ κορίτσια.

Απογοητεύτηκα κάπως με τον γιατρό μια και με την κόρη μου δεν τα είχα καταφέρει.

Σκέφτηκα να μειώσω το συμπλήρωμα αλλα όπως είναι φυσικό πεινάει οπότε του δίνω σταθερή την ποσότητα του συμπληρώματος και αναμένω διαφορά σε μένα. Το νέο δεδομένο είναι ότι έχει κοιλιακά μάλλον οπότε πονά και ειναι ολο κλαματακι και ακατάστατο υπνο και αυτο δυσχεραίνει τα πράγματα.

Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

ltPsp2.png

Διαφημίσεις

Σκέφτηκα να μειώσω το συμπλήρωμα αλλα όπως είναι φυσικό πεινάει οπότε του δίνω σταθερή την ποσότητα του συμπληρώματος και αναμένω διαφορά σε μένα.

Για να δεις διαφορά θα πρέπει να θηλάζεις πιο συχνά ή να αντλείς πιο συχνά και με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να δεις διαφορά.

Το νέο δεδομένο είναι ότι έχει κοιλιακά μάλλον οπότε πονά και ειναι ολο κλαματακι και ακατάστατο υπνο και αυτο δυσχεραίνει τα πράγματα.

Οι κολικοί είναι κάτι το φυσιολογικό το ίδιο και ο ακατάστατος ύπνος των μωρών...

• 2 years later...

Γειά σας και απο μένα!!!!!Το μωράκι μου είναι 23 ημερών περίπου και θηλάζω(προσπαθώ).Ενώ πιάνει σωστά το στήθος (το έχω τσεκάρει και με την παιδιατρό μου η οποία είναι και σύμβουλος θηλασμού),έχω πρόβλημα στις θηλές μου.Στο δεξί μου στήθος η θηλή είναι πολύ χάλια , μπορεί να λέιπει κ κομμάτι κ ετσι με νοσοκομειακό θήλαστρο medela αντλώ γάλα κ το δίνω στο παιδί με μπιμπερό και απο το αριστερό θηλάζει κανονικά.Το πρόβλημα είναι το εξής....το αριστερό βγάζει πολύ λιγοτερο απο το δεξί , ούτε το μισό απο οτι βγάζει το δεξί , με το ζόρι 30ML και ε΄τσι του δίνω με μπιμπερο σαν συμπλήρωμα αυτό που βγάζω απο το δεξί στηθος και κάνω κ αντλήσεις στο αριστερό μετά τον θηλασμό μήπως καταφέρω να αυξήσω την ποσοτητα αλλά δυστηχως μετά τον θηλασμό δεν βγάζει τίποτα!!!!!!!το δευτερο προβήμα εινια οτι έχει αρχίσει κ η αριστερή θηλή μου να πονάει και δεν ξέρω τι να κάνω, να αραιώσω λίγο τους θηλασμούς κ να βγάζω με το νοσοκομειακό θήλαστρο για να το ξεκουράσω?????????

Γειά σας και απο μένα!!!!!Το μωράκι μου είναι 23 ημερών περίπου και θηλάζω(προσπαθώ).Ενώ πιάνει σωστά το στήθος (το έχω τσεκάρει και με την παιδιατρό μου η οποία είναι και σύμβουλος θηλασμού),έχω πρόβλημα στις θηλές μου.Στο δεξί μου στήθος η θηλή είναι πολύ χάλια , μπορεί να λέιπει κ κομμάτι κ ετσι με νοσοκομειακό θήλαστρο medela αντλώ γάλα κ το δίνω στο παιδί με μπιμπερό και απο το αριστερό θηλάζει κανονικά.Το πρόβλημα είναι το εξής....το αριστερό βγάζει πολύ λιγοτερο απο το δεξί , ούτε το μισό απο οτι βγάζει το δεξί , με το ζόρι 30ML και ε΄τσι του δίνω με μπιμπερο σαν συμπλήρωμα αυτό που βγάζω απο το δεξί στηθος και κάνω κ αντλήσεις στο αριστερό μετά τον θηλασμό μήπως καταφέρω να αυξήσω την ποσοτητα αλλά δυστηχως μετά τον θηλασμό δεν βγάζει τίποτα!!!!!!!το δευτερο προβήμα εινια οτι έχει αρχίσει κ η αριστερή θηλή μου να πονάει και δεν ξέρω τι να κάνω, να αραιώσω λίγο τους θηλασμούς κ να βγάζω με το νοσοκομειακό θήλαστρο για να το ξεκουράσω?????????

Αν το μωρό πιάνει καλά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα και στο άλλο στήθος. Έλεγχε κάθε φορά το πιάσιμο του μωρού. Δες τα χείλια να είναι αρκετά ανοιχτά, και πίεσε ελαφρά κάτω από το κάτω χείλος για να ανοίξει περισσότερο το στόμα του. Επίσης θα πρέπει να μην διπλώνουν τα χειλάκια του προς τα μέσα. Ύπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα αλλά πιστεύω ότι το πιάσιμο του μωρού πρέπει να το έχεις πάντα κατά νου.

Σε κάθε περίπτωση, πάρε λανολίνη purelan 100 της medela ή τη λανολίνη της lansinoh και βάζε και στις 2 θηλές πριν το θηλασμό και ενδιάμεσα. Δεν ξεπλένεις, θηλάζεις και αντλείς χωρίς να το αφαιρέσεις - εντελώς άφοβα.

Το ότι δεν βγάζεις γάλα μετά το θηλασμό δεν πειράζει -συμβαίνει- συνέχισε την άντληση αυτή καθώς το ερέθισμα θα αυξήσει την παραγωγή.

Μην αραιώσεις τους θηλασμούς (α) γιατί παρότι έχεις νοσοκομειακό μπορεί να μην αντλείς τόσο συστηματικά και να μειωθεί η παραγωγή σου και (β) και κυριότερο γιατί θα είναι χειρότερα για το μωρό (ψυχολογικά και ως προς το πιάσιμο).

Πρακτικά, μπορώ να σου πω -επειδή το έχω περάσει αυτό και με πληγές και με ραγάδες και με αντλήσεις- ότι αν αντέχεις τον πόνο την ώρα που πιάνει το μωρό, σιγουρεύεις κάθε φορά ότι το μωρό πιάνει σωστά και διορθώνεις και χρησιμοποιείς τη λανολίνη θα δεις διαφορά σε λίγες μέρες. Την άντληση, αν το μωρό τρώει καλά από το στήθος, κράτησέ την για τις φάσεις που δεν αντέχεις άλλο από πόνο, ώστε να μην δημιουργήσεις άλλα προβλήματα.

Αν το μωρό πιάνει καλά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα και στο άλλο στήθος. Έλεγχε κάθε φορά το πιάσιμο του μωρού. Δες τα χείλια να είναι αρκετά ανοιχτά, και πίεσε ελαφρά κάτω από το κάτω χείλος για να ανοίξει περισσότερο το στόμα του. Επίσης θα πρέπει να μην διπλώνουν τα χειλάκια του προς τα μέσα. Ύπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα αλλά πιστεύω ότι το πιάσιμο του μωρού πρέπει να το έχεις πάντα κατά νου.

Σε κάθε περίπτωση, πάρε λανολίνη purelan 100 της medela ή τη λανολίνη της lansinoh και βάζε και στις 2 θηλές πριν το θηλασμό και ενδιάμεσα. Δεν ξεπλένεις, θηλάζεις και αντλείς χωρίς να το αφαιρέσεις - εντελώς άφοβα.

Το ότι δεν βγάζεις γάλα μετά το θηλασμό δεν πειράζει -συμβαίνει- συνέχισε την άντληση αυτή καθώς το ερέθισμα θα αυξήσει την παραγωγή.

Μην αραιώσεις τους θηλασμούς (α) γιατί παρότι έχεις νοσοκομειακό μπορεί να μην αντλείς τόσο συστηματικά και να μειωθεί η παραγωγή σου και (β) και κυριότερο γιατί θα είναι χειρότερα για το μωρό (ψυχολογικά και ως προς το πιάσιμο).

Πρακτικά, μπορώ να σου πω -επειδή το έχω περάσει αυτό και με πληγές και με ραγάδες και με αντλήσεις- ότι αν αντέχεις τον πόνο την ώρα που πιάνει το μωρό, σιγουρεύεις κάθε φορά ότι το μωρό πιάνει σωστά και διορθώνεις και χρησιμοποιείς τη λανολίνη θα δεις διαφορά σε λίγες μέρες. Την άντληση, αν το μωρό τρώει καλά από το στήθος, κράτησέ την για τις φάσεις που δεν αντέχεις άλλο από πόνο, ώστε να μην δημιουργήσεις άλλα προβλήματα.

Λανολίνη βάζω...τώρα σχετικά με το πιάσιμο τι να σου πω.......τα χειλακια του ειναι προς τα εξω.......να πιέζω ελαφρά κάτω απο το κάτω χείλος με την θηλή ετσι?άλλως τρόπος υπαρχει για να ανοίγει περισσότερο το στοματάκι του????????

να πιέζω ελαφρά κάτω απο το κάτω χείλος με την θηλή ετσι?άλλως τρόπος υπαρχει για να ανοίγει περισσότερο το στοματάκι του????????

Πιέζεις ελαφρά με τον δείκτη σου.

Υπάρχει περίπτωση να έχουν ερεθιστεί οι θηλές σου από την άντληση; Μήπως η χοάνη είναι μικρή για τη διάμετρο της θηλής σου; Θα πρέπει κατά την άντληση να μην πονάς και να κινείται η θηλή άνετα μέσα στη χοάνη. Για να ανοίξει "πολύ" το στόμα του μπορείς να δοκιμάσεις να "γαργαλίσεις" τα χείλια του με τη θηλή. Έτσι του ενεργοποιείς το ανακλαστικό του και ανοίγει το στόμα. Κάποια μωρά όμως μετά κλείνουν πολύ, σαν να κλειδώνουν (με τη θηλή στο στόμα) οπότε εκεί ή πρέπει να το βγάλεις και να το ξανακάνεις ή να διορθώσεις με το δείκτη σου.

Διαφημίσεις