Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΡΝ/ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Recommended Posts

Πριν γεννήσετε και μετά ακριβώς από τον τοκετό σας κάνουν τίποτα εξετάσεις ή σας αφήνουν να ξεκουραστείτε? Πείτε μου όσες γεννήσατε...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Λίγο πριν το τοκετο σου παίρνουν αίμα και σου κάνουν κάτι αιματολογικές για να δουν και την πηκτικότητα του αίματος (μη με ρωτήσεις που χρησιμεύει αυτό...δεν ξέρω!! :D ).

Επίσης είσαι καλωδιωμένη με ένα τοκογράφο για να κοιτούν τους παλμούς τους δικούς σου και του μωρού.

Μετα από τον τοκετό σε βάζουν σε ένα δωμάτιο για καμιά ώρα και σε παρακολουθούν μήπως υπάρξει καμιά επιπλοκή, πυρετός κπλ κλπ.Εκεί δε πλένουν και σε καθαρίζουν από κάτω, σου βάζουν βρακάκι μιας χρήσης και κάτι σερβιέτες JUMBO SIZE για το αίμα.Σου ξαναπαιρνουν αίμα μετά από κάποιες ώρες για έλεγχο μάλλον.

Αυτά για φυσιολογικό τοκετό τώρα για καισαρική ίσως διαφέρουν...

Πριν γεννησω ενα καρδιογραφημα και τιποτα αλλο και μετα την γεννα τιποτα απλα σε 40 ημερες θα πας να σε εξετασει η γυναικολογος σου.(εγω ακομα να παω..... :(

Το καρδιογράφημα το θυμάμαι και εγώ.

Μετά την γέννα (τοκετό ή καισαρική) έρχεται στο δωμάτιο ο γιατρός και σε εξετάζει. Επίσης ειδικά τις πρώτες μέρες έρχονται οι μαίες (εκτός τον γιατρό) και σου πιέζουν την κοιλιά για να δουνε πως είναι η μήτρα σου.

Εγώ ειδικά με την καισαρική, δεν το άντεχα καθόλου αυτό το πράγμα!!!!

Εμένα που έκανα καισαρική, ήρθε την τρίτη μέρα (αν θυμάμαι καλά) και μου άλλαξε τα ράμματα (πλαστικά ράμματα, δηλαδή απλά μου άλλαξε μια αυτοκόλλητη ταιναία πάνω στην τομή)

Έπειτα τον επισκεύτηκα στο ιατρείο του μετά από 40 μέρες περίπου.

Φυσικά είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι τότε (από μέρους μου φυσικά)

Εγω πριν δεν εκανα τιποτα εξετασεις.Μετα περνουσε ο γιατρος καθε μερα απο την κλινικη και μου πατουσε κι εμενα την κοιλια (αθλια διαδικασια :cry::cry: ) και εβλεπε τα ραμματα πως ειναι.Μια μερα θυμαμαι την προτελευταια με πηρε τηλ και μου ειπε αν ειμαι οκ γιατι δεν θα μπορουσε να περασει!Τι χαρα ηταν εκεινη!Μου εφυγε ενα βαρος!

Α θυμαμαι και μια ενεση που μου βαλαν για το Rhesus γιατι ειχα αρνητικο.

Μετα τις 40 μερες πηγα και με ειδε στο ιατρειο για μια "τυπικη" εξεταση η οποια αποδειχθηκε επισης αθλια!!Με πονουσε πολυ η εξεταση.Ειχα και αιμορροιδες και μου τις καυτηριασε με ενα αντισηπτικο και γενικα θα κανω πολυυυυυ καιρο μου φαινεται να τον ξαναεπισκεφτω!!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

αστα ρένα πόνος.....Στις 20 μέρες μετά τη γέννα πήγα να με δει γιατί πόναγα αρκετά από κάτω και εκτός από το ματζαφλάρι του παπ μου έβαλε και ένα σιδερένιο πράγμα σα βελονάκι γιατι είχα μαζέψει σκοτωμένο αίμα στον τράχηλο και ήθελε να το καθαρίσει...εκεί να δεις πόνος. Αιμοροϊδες έχω και εγω ακόμα αλλά δεν μου τις καυτηρίασε :?:?

Λοιπον Νικη μου.....

πριν την γεννα(εγω εκανα καισσαρικη) το μονο που σου κανουν απο εξετασεις ειναι καρδιογραφημα...αντε να σου κανουν και αιματος αν εχεις κατιτις ανεβασμενο(εγω ειχα δεικτες συκωτιου)....

Βεβαια απ'οτι ξερω στον φυσιολογικο τοκετο κανουν και αυτην την εξεταση με το "ψαχουλευμα" στον κολπο για να δουν την διαστολη που εχεις........

Μετα την γεννα σου κανουν αιματος μονο αν εχεις μπει για γεννα με το κατιτις σου που λεγαμε και θελουν να δουν αν επεσε!!!Και φυσικα το απαισιο ζουπιγμα της κοιλιας καθε μερα για να δουν αν εχει συσπαστει η μητρα!!!!

Επειτα στις 40 μερες πας στο ιατρειο του γυναικολογου σου για Παπ και κολπικο υπερηχο!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Ρε κοριτσια εμενα το ΠΑΠ μου ειπε να το κανω αφου σταματησω να θηλαζω και περασουν και 2 κυκλοι μου,ωστε να σταθεροποιηθει η περιοδος.Τωρα μου λεει δε γινεται

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν κάνουν περισσοτερες εξετάσει ειδικά σε περιπτώση καισαρικής. Εγώ νόμιζα ότι σε περίπτωση εγχείρησης-αναισθησίας χρειάζονται πολλές εξετάσεις, ιστορικό ασθενούς κλπ. Τέτοια κάνουν και μετά έχουν παράπονα που ο κόσμος βγαίνει στα κανάλια. Αν είναι πάντως έτσι θα ζητήσω από το γιατρό μου να μου γράψει όλες τις εξετάσεις αίματος, για αλλεργικο σοκ και ότι άλλο πρέπει να γίνει σε περίπτωση εγχείρησης... και άστο να υπάρχει.