maira07 Posted April 8, 2008 Share Posted April 8, 2008 Ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τα φυτικά καλλυντικά. Χρησιμοποιήσα μια σειρά βιολογικών καλλυντικών και ο μικρός εμφάνισε σπυράκια σε όλο του το σώμα. Η γιατρός μου είπε να μη δοκιμάζω τέτοιου είδους προϊόντα γιατί ευθύνονται για τις αλλεργίες αλλά να επιμείνω στα γνωστά μεγάλων εταιριών, από τις οποίες μου πρότεινε και κάποιες. Τα οποία βέβαια περιέχουν τόσα χημικά, επικίνδυνα για τον οργανισμό... Τελικά μέση λύση υπάρχει; Από τη μια τα συμφέροντα και από την άλλη οι αλλεργίες έχω μπερδευτεί τρελλά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamyb Posted April 8, 2008 Share Posted April 8, 2008 (a) εχει σημασια τι εβαλες στο παιδι ...δλδ...αν ειναι αληθεια βιολογικα φυτικα καλληντικα συνηθως δεν περιεχουν χημικα αλλα μπορει το παιδι ή ακομα κι ενηληκας να ειναι αλλεργικος στο φυτο που ειναι συστατικο στην κρεμα-λαδι σαμπουαν.... ή ακομα ακομα να πειραξε το παιδι καποιο συστατικο που περιεχετε στην κρεμα τα οποια ναι μεν ειναι ακυνδηνα (ετσι λενε παντα) αλλα μπορει το παιδι να εχει ευαισθησια σε αυτο... (β) ειναι ανοιξη....κι εμενα η μικρη υποφερει απο αλλεργιες, αλλα παρατηρησα οτι εχουμε και πολυ γυρη και την πειραζει στο δερμα ...αν ερθει σε επαφη.... θελω να πω οτι μπορει να μην φτιαει το καλλιντικο, αλλα η γυρη, ή ενα απορυπαντικο που εβαλες για να πληνεις τα ρουχα του καινουργιο, ή να ηρθε σε επαφη με κατι το δερμα του διαφορετικο απο το καλλιντικο και να συνεπεσε η χρονικη στιγμη....ψαξτο καλυτερα... (γ) δεν μου αρεσει η ευκολια με την οποια κατηγορησε τα βιολογικα-φυτικα προιντα....αιωνες τωρα οι ανθρωποι αυτα χρησημοποιουν...συστατικα της φυσης...!!!! καλημερα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maira07 Posted April 9, 2008 Author Share Posted April 9, 2008 Aria Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως είχα αλλάξει απορρυπαντικό εκείνες τις μέρες, αλλά ξαναδοκίμασα τα φυτικά καλλυντικά μετά από μερικές μέρες και εμφανίστηκε το ίδιο πρόβλημα. όπως ανέφερες κι εσύ μάλλον στην κρέμα υπάρχει κάποιο συστατικό το οποίο τον πειράζει. Κι είχα κάνει ολόκληρη προπαγάνδα για να πείσω τον άνδρα μου ότι είναι καλύτερα τα φυτικά καλλυντικά (τα οποία και ακριβοπληρώσαμε) και ότι πρέπει να αποφύγουμε τα χημικά που περιέχουν επικίνδυνα συστατικά. Ίσως αφού μου τα λούσει σε κάποιο διάστημα να δοκιμάσω κάποια άλλη εταιρία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antu Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 τα iκαλλυντικα που κυκλοφορουν σε βιολογικα καταστηματα χωριζονται σε φυτικα και βιολογικα.Τα φυτικα εχουν φυτα αλλά οχι απαραιτητα βιολογκης καλλιεργειας και μπορει να περιεχουν ουσιες οπως parabenes κλπ. Τα πιστοποιημενα ( βιολογικα κοινος) εχουν συστατικα βιολογικης καλλιεργειας δεν εχουν υποπτες ουσιες και επισης εχουν πιστοποιηση πχ bdih,aiab, vegan επισης εταιριες με ΄βιολογικα΄ καλλυντικα σημερα υπαρχουν πολλες και υπαρχει και ειδικη σειρα για μωρα με δερματοπαθειες και αλλεργιες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts