Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φρουτόκρεμα και βιολογικά φρούτα

Recommended Posts

Πως αλλέθουμε τα φρούτα, με τη φλούδα ή χωρίς; Η φλούδα των φρούτων , αν θυμάμαι καλά, περιέχει πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες,. Λόγω των φυτοφαρμάκων μας συστήνουν να την αφαιρούμε. Στην περίπτωση των βιολογικών όμως προϊόντων εφόσων δεν είναι ραντισμένα δε θα μπορούσαμε να την περιλαμβάνουμε στην φρουτόκρεμα; Ρώτησα τη γιατρό αλλά δε μου απάντησε, μου ανέφερε μόνο ότι στα συμβατικά φρούτα την αφαιρούμε.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί βαριά για το στομαχάκι των μωρών ή όχι;

Διαφημίσεις

Εγω στην μικρη κ βιολογικα που περνω τα καθαριζω γιατι φοβαμαι, γιατι κ στα βιολογικα βαζουν φυτοφαρμακα απλα δεν βαζουν τα επικινδυνα που βαζουν οι αγροτες

Και εγώ καθαρίζω τη φλούδα και στα βιολογικά... ποτέ δεν ξέρεις! Άσε που εδώ πέφτει σε μένα βαριά πολλές φορές, θα φοβόμουν να τη δώσω στο μικρό. Δε βαριέσαι, ας τρώνε τα φρούτα τους (εγώ για παράδειγμα κακώς δεν τρωω καθόλου) και ας είναι χωρίς τη φλούδα, παίρνουν και έτσι τις βιταμίνες τους... :D:wink:

Κορίτσια γιατί τέτοια μανία με τα βιολογικά?Είστε απολύτος σίγουρες οτι δεν είναι βαπτησμένα βιολογικά?Εσείς με βιολογικά μεγαλώσατε?Μου φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο να δείνω βιολογικά στο παιδί μου,δηλαδή μια ζωή βιολογικά θα τρώει?

επειδη εμενα δεν μου κοβει και πολυ πολυ απο οτι φαινεται την πρωτη φορα που της εφτιαξα κρεμα της εβαλα και λιγο φλουδι μεσα. ομως δεν πολτοποιειται καλα και μενουν κομματακια και μπορει να το πνιξουν :shock:

Διαφημίσεις

Κορίτσια γιατί τέτοια μανία με τα βιολογικά?Είστε απολύτος σίγουρες οτι δεν είναι βαπτησμένα βιολογικά?Εσείς με βιολογικά μεγαλώσατε?Μου φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο να δείνω βιολογικά στο παιδί μου,δηλαδή μια ζωή βιολογικά θα τρώει?

εεε καλα τωρα!δεν ξερεις??οσο ψαχνεσαι τοσο περισσοτερα κανεις. σιγουρα δεν μεγαλωσαμε με βιολογικα (εμενα η μαμα μου με θηλαζε και καπνιζε γιατι δεν ηξερε οτι δεν επρεπε) αυτο δεν σημαινει ομως οτι θα το κανουμε και εμεις.. με το περασμα του καιρου καποιες ερευνες ενοχοποιουν συνηθειες και προιοντα για τα οποια δεν ξεραμε τιποτα. εγω δεν ηξερα απο που ξημερωνει και βιολογικα αγορασα πρωτη φορα για το παιδι μου.. ισως ειναι υπερβολη ισως παλι και οχι.

α) Δε μεγαλώσαμε σε ίδιες συνθήκες με τα παιδιά μας και δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό νομίζω... :wink:

β) Μπορεί (κάποια) να είναι βαπτισμένα βιολογικά, κάποια να είναι όμως. Στη χειρότερη θα έχω χάσει κάποια ευρώ...

γ) Θεωρώ πως σε ένα βρεφάκι για παράδειγμα που τώρα ξεκινάει τις στερεες τροφές, καλύτερα είναι όσο το δυνατόν πιο "αγνά" προϊοντα. Γιατί να βομβαρδίσεις ένα παιδάκι 6 μηνών με φυτοφάρμακα;

Έτσι σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον... :D

Συμφωνώ με την annastasia.Μπορεί να μην είμαστε 100% σίγουροι ότι τα βιολογικά είναι όντως αγνά πάντως σίγουρα ανάμεσα στους καλλιεργητές βιολογικών υπάρχουν και άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά από άποψη και όχι λόγω επιδοτήσεων ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...¨Οσο για το πως μεγαλώσαμε εμείς είναι μεγάλη συζήτηση, πάντως δεν αποδεικνύει και κάτι...στη δεκαετία του 70 που μεγάλωσα εγώ σχεδόν καμία μαμά δε θήλαζε και το γκέρμπερ έπεφτε σύννεφο! Επειδή μεγαλώσαμε έτσι δε σημαίνει ότι θα κάνουμε το ίδιο και με τα παιδιά μας...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

ας μη συζητήσουμε καλύτερα το πώς μεγαλώσαμε εμείς... :wink: τί να πρωτοπείς!

(εντωμεταξύ κάθε φορά που δένω τα παιδιά στο αυτοκίνητο ο μπαμπάς μου κάνει φάτσες απαξίωσης"ναι,έτσι σας δέναμε και σας"ψιλοειρωνικά,του λέω πάντα"σκέψου τί τυχερά είμασταν,ο Θεός μας φύλαγε!") :lol:

manina πες στον πατερα σου οτι πριν 30χρονια δεν υπηρχαν κ τοσα αυτοκινητα οσα υπαρχουν τωρα κ τα ατυχηματα ηταν ελαχιστα,περα απο αυτο τα βιολογικα προιοντα γινονται με προδιαγραφες βιολογικων,αυτο σημαινει οτι βαζουν κ λιπασματα κ φυτοφαρμακα απλα δεν βαζουν αυτα που βαζουν οι αλλοι.Και φανταζομαι οπως ολες μας οτι ειναι κατι καλυτερο για τα παιδια μας

Διαφημίσεις

Συμφωνώ αν και εγώ έχω ακούσει τα χίλια μύρια για τα βιολογικά από παππούδες και μη. όσον αφορά στα δικά μας χρόνια πρώτα απ' όλα δεν είχαν ανακαλυφθεί τα μεταλλαγμένα, δεύτερον δεν είχαμε προοδεύσει τόσο ώστε το κέρδος να είναι ο μόνος στόχος και τέλος υπήρχε άγνοια η οποία δεν είναι κατακριτέα αλλά τι μπορούσε να κάνει τότε κανείς. Φυσικά και οι γονείς μας έκαναν ότι θεωρούσαν καλύτερο για τα παιδιά τους.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να παίζουν και σήμερα με την ευαισθησία μας στο θέμα παιδί και αύριο μπορεί να αποκαλυφθεί ότι τελικά τα βιολογικά ήταν εξίσου επικίνδυνα.

Τα βιολογικα προιοντα για να ονομαζονται Βιολογικα πρεπει να εχουν πιστοποιηση απο καποια εταιρεια (πχ ΔΗΩ), αν δεν εχουν πιστοποιηση δεν ειναι βιολογικα.

Ειναι το ιδιο τα βιολογικα με τα συμβατικα που μια μερα πριν ψεκαζουν και την επομενη τα πανε στην λαικη??? Δεν νομιζω!

Το περιβαλλον που ζουνε τα παιδια μας τωρα ειναι πολυ πιο φορτωμενο με χημικα και οτιδηποτε αλλο σε σχεση με αυτο που μεγαλωσαμε εμεις. Ειμαι της αποψης γιατι κατι που μπορουμε να το αποφυγουμε γιατι να μην το κανουμε? Δηλαδη να το δινουμε και εμεις "εν γνωση μας" και αλλα χημικα?

Εαν δεν θελετε να αγοραζετε βιολογικα προιοντα μπορειτε να αφηνετε τα φρουτα και τα λαχανικα μεσα σε μια λεκανιτσα με νερο για 5 λεπτα. Φευγει το 75% των φυτοφαρμακων.

Εγω και τα βιολογικα παντα τα ξεφλουδιζω για τον μονο λογο οτι η φλουδα αφηνει κοματακια στην πολτοποιηση και φοβαμαι για πνιγμο.

daffy εισαι σιγουρη γι αυτο?δηλ εαν αφησουμε 5λεπτα μεσα στο νερο τα φρουτα φευγουν κ τα φυτοφαρμακα?αφου υποτιθεται οτι το φυτοφαρμακο εισχωρει μεσα στο φρουτο για να το μεγαλωσει,κ αν οντως ισχυει αυτο δεν φτανει να τα σαπουνιζουμε αντι να τα βαζουμε μεσα στο νερο?

Το ειχα δει σε μια εκπομπη στην κρατικη τηλεοραση με επιστημονες που ειχαν κανει τετοιου ειδους πειραματα στο εργαστηριο. Και οι μετρησεις που κανανε εδειξαν οτι 5 λεπτα σε νερο φευγει το 75% των φυτοφαρμακων.

Διαφημίσεις

Ναι, εμείς με 'βιολογικά' μεγαλώσαμε. Τουλάχιστον οσοι μεγαλώσαμε πριν από 30+ χρόνια. Κάτι θερμοκήπια υπήρχαν, βγάζαμε ντομάτα το καταχείμωνο και λέγαμε, πώ πώ τί κάνει η τεχνολογία!. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούν σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τότε. Ούτε υπήρχαν τα μεταλλαγμένα. Εμεις αγοράζουμε βιολογικά και θυμάμαι τις γεύσεις των παιδικών μου χρόνων. Και φυσικά δεν μιλάω μόνο για τα αυστηρά βιολογικά, αλλά και για αυτά που χρησιμοποιούν ελεγμένα φυτοφάρμακα.

Ας μην τα ισιοπεδώνουμε όλα. Δεν θα ζήσουμε χίλλια χρόνια, όμως δεν είναι κακό να προσέχουμε τη διατροφή μας, ούτε να μάθουμε το παιδί μας να είναι εκλεκτικό με το φαγητό του. Γιατί να είναι εκλεκτικό με τα ρούχα του, με την εκπαίδευσή του και μετά να τρώει σαβούρες? Και φυσικά μία ζωή θα μάθει να φροντίζει να τρώει το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φάει πίτσα ή fast food. Όμως η βασική του διατροφή θα είναι προσεγμένη.