Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανάγκες των παιδιών σε παιδικό σταθμό

Recommended Posts

Χαιρετώ!

Μια ερωτησούλα, καθώς μια εβδομάδα σε δημοτικό παιδικό σταθμό και είμαι ήδη δυσαρεστημένος.

Έχω διδυμάκια 3 χρόνων (και έναν μπέμπη 14 μηνών) και τα έστειλα σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Μας είχαν πει εξ' αρχής ότι τα παδιά πρέπει να μην φοράνε πάνα και καθώς τα δικά μου την έχουν σταματήσει εδώ και κάμποσο καιρό θεώρησα ότι δεν υπηρχε πρόβλημα. Συγχρόνως μας είχαν ζητήσει να τους δίνουμε μια αλλαξιά αν υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Πάμε πιό κάτω τώρα: με καλούν πριν από λίγες μέρες και μου λένε ότι ο γιός μου κατουρήθηκε πάνω του και να πάμε να τον αλλάξουμε.

Παρατάει την δουλειά της και πάει η σύζυγος μου και βρίσκει τον μικρό μούσκεμα και να μην τον έχουν αλλάξει ενώ υπήρχε αλλαξιά μαζί, όπως μας είχαν πεί!

Μιλάω με την υπεύθυνη του σταθμού και μου λέει ότι η αλλαξιά είναι μόνο αν λερωθούν σε καμιά ζωγραφική ή κάτι τέτοιο!

Και τα αφήνετε έτσι, βρεγμένα, ρώτησα; Η απάντησή της ψυχρότατη, ότι ναι τα αφήνουμε έτσι και δεν είναι δουλειά μας αυτή!

Μέσα στην όλη συζήτηση με ενημέρωσε ότι τα παιδιά πρέπει να εξυπηρετούνται πλήρως και ότι δεν ασχολούνται καθόλου με την τουαλέτα τους. Και θα ρωτήσω τώρα: σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό;

Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση παιδιά 3 χρόνων να μπορούν να σκουπίζονται μόνα τους; Είναι δυνατόν να έχουν την επιδεξιότητα που χρειάζεται αυτή η λειτουργία;

Ποιά η άποψή σας;

Διαφημίσεις

ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...

μετά από αυτά που βλέπω δεν νομίζω να την πάω ποτέ σε δημόσιο...αν και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό..ήταν μάλλον ατυχές εφεύρημα της δασκάλας...

για ψάξτο και κυνήγησέ τους σε παρακαλώ!!

και αποθηλασε επιτελους!

και εμεις σε κρατικο παμε και τα αλλαζουν κανονικα οι δασκαλες αν εχουν ''ατυχημα''. και εβαζαν τα κατουρημενα σε μια ναυλον σακουλα μεσα στην τσαντα. και απο φαγητο τον εχουν αλλαξει, που εφερε τις φακες τουμπα ο δικος μου για να μην τις φαει!

το αν λερωθει απο μαρκαδορο γιατι να τον αλλαξουν, για να μην δω οτι ειναι τσαπατσουλης?!

για ρωτα την διευθυντρια για τα καθηκοντα των δασκαλων

απαραδεκτο...κι εγω σε παιδικο σταθμο δουλευω και οταν λερωνονται τα αλλαζουμε...και οταν ρχονται γονεις να τα παρουν και εκεινη την ωρα λερωνονταο παλι εμεις τα αλλαζουμε...υπαρχουν και γαιδουρια.τι να πω...λυπαμαι τα παιδακια...και καταριεμαι τα πτυχια τους..!!!!!!

Διαφημίσεις

Επικαλούνται τον "κανονισμό" και θα τον ψάξω.

Αλλά το πρόβλημα είναι το ότι με βάζουν στην διαδικασία της σύγκρουσης, λες και βάζω τα παιδιά σε παιδικό σταθμό για να προσθέσω προβλήματα στην ζωή μου...

Υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει παρόμοια εμπειρία;

και εμεις σε κρατικο παμε και τα αλλαζουν κανονικα οι δασκαλες αν εχουν ''ατυχημα''. και εβαζαν τα κατουρημενα σε μια ναυλον σακουλα μεσα στην τσαντα.

Ακριβως το ιδιο,ειδικα ο δικος μου που τον καιρο της προσαρμογης ειχε πολλα ατυχηματα παντα τον αλλαζανε κ απο εμετο.

Κ αν δηλαδη δεν μπορουσε η συζηγος σου να παει εκεινη τη στιγμη θα εμενε ετσι το παιδι?Τι να πω...τελειως απαραδεκτη συμεριφορα.Οσο για τον κανονισμο,σιγα να μην υπαρχει,η βαριεστημάρα τους μονο υπαρχει!!

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Και η δική μου εμπειρία αυτή είναι με το παιδάκι μίας φίλης μου. Και δεν ήταν τσίσα! Εγώ θα έκανα μήνυση για σωματική βλάβη και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας. Το θεωρώ τόσο απαίσιο που θα το έδινα μεγάλες διαστάσεις (Συνήγορος του Παιδιού κλπ). Τώρα η μαμά του παιδιού, θεώρησε ότι πιο σημαντική είναι η καλή σχέση με την 'παιδαγωγό'.

ΤΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!!!!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κανονισμός που να λέει να αφήσουν 3 χρονών παιδάκι κατουρημένο γιατί "δεν είναι στα καθήκοντά τους"

Κάντε οπωσδήποτε αναφορά στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου.

Αν έχετε δυνατοτητα πάντως πάρτε τα παιδάκια σας και αλλού! Οι κακοί άνθρωποι δεν αλλάζουν με καμία αναφορά. :evil::evil::evil:

Θύμωσα λεμεε....!!!

KbCJp2.pngEYukp3.png

Χαιρετώ!

Μια ερωτησούλα, καθώς μια εβδομάδα σε δημοτικό παιδικό σταθμό και είμαι ήδη δυσαρεστημένος.

Έχω διδυμάκια 3 χρόνων (και έναν μπέμπη 14 μηνών) και τα έστειλα σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Μας είχαν πει εξ' αρχής ότι τα παδιά πρέπει να μην φοράνε πάνα και καθώς τα δικά μου την έχουν σταματήσει εδώ και κάμποσο καιρό θεώρησα ότι δεν υπηρχε πρόβλημα. Συγχρόνως μας είχαν ζητήσει να τους δίνουμε μια αλλαξιά αν υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Πάμε πιό κάτω τώρα: με καλούν πριν από λίγες μέρες και μου λένε ότι ο γιός μου κατουρήθηκε πάνω του και να πάμε να τον αλλάξουμε.

Παρατάει την δουλειά της και πάει η σύζυγος μου και βρίσκει τον μικρό μούσκεμα και να μην τον έχουν αλλάξει ενώ υπήρχε αλλαξιά μαζί, όπως μας είχαν πεί!

Μιλάω με την υπεύθυνη του σταθμού και μου λέει ότι η αλλαξιά είναι μόνο αν λερωθούν σε καμιά ζωγραφική ή κάτι τέτοιο!

Και τα αφήνετε έτσι, βρεγμένα, ρώτησα; Η απάντησή της ψυχρότατη, ότι ναι τα αφήνουμε έτσι και δεν είναι δουλειά μας αυτή!

Μέσα στην όλη συζήτηση με ενημέρωσε ότι τα παιδιά πρέπει να εξυπηρετούνται πλήρως και ότι δεν ασχολούνται καθόλου με την τουαλέτα τους. Και θα ρωτήσω τώρα: σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό;

Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση παιδιά 3 χρόνων να μπορούν να σκουπίζονται μόνα τους; Είναι δυνατόν να έχουν την επιδεξιότητα που χρειάζεται αυτή η λειτουργία;

Ποιά η άποψή σας;

Μην το αφησεις ετσι ? Μετα σου λενε δημοσιο .................κρατος

Διαφημίσεις

Παιδιά το έχω ξαναγράψει και σε άλλο post....δεν είναι θέμα δημόσιου σταθμού...είναι θέμα αν είναι ''ζώον'' η παιδαγωγός ή όχι (και βρίζω και τα ζώα που τα ένστικτά τους είναι ευγενέστερα).

...εμάς η δικιά μας σε δημόσιο παιδικό σταθμό που είναι και μόνη της με 20 παιδάκια την άλλαξε μέχρι και τρεις φορές σε μια μέρα.....και τα ρωτάει ποιο θέλει τουαλέτα για να τα βοηθήσει...

....τώρα αν κάποια βλέπει ένα παιδάκι βρεγμένο και της πάει καρδιά και το αφήνει ή δεν ντρέπεται να πάρει το γονιό τηλέφωνο, τότε συγνώμη αλλά αυτή η κυριά δεν θα έπρεπε να είναι παιδαγωγός αλλά φύλακας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας....

...ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ...

Το χειρότερο, που ξέχασα να σας πώ μέσα στην σύγχυσή μου, είναι ότι όχι μόνο το αφήσανε βρεγμένο μέχρι να πάει η σύζυγός μου μέσα σ' ένα μισάωρο, αλλά και το ότι το αφήσανε όρθιο σε μία γωνία, φαίνεται για να μην λερώσει έτσι όπως ήταν βρεγμένος τα καρεκλάκια!

Αποτέλεσμα όλων αυτών;

Σήμερα κάναμε πάνω από μισή ώρα να πάμε στον σταθμό που βρίσκεται περίπου 300-400 μέτρα από το σπίτι καθώς ο μικρός ούρλιαζε από την πρώτη στιγμή που του είπα ότι φεύγουμε για τον σταθμό και χτυπιόταν σαν χταπόδι που δεν ήθελε να πάει. Και μιλάμε για παιδιά που μέχρι εκείνη τη στιγμή τραγουδάγανε όταν πηγαίναμε στον σταθμό απ' την χαρά τους!

Αφού φτάσαμε εκεί τον άφησα και περίμενα να δώ αν θα σταματήσουν τα ουρλιαχτά. Περίμενα 10-15' από κάτω αλλά τίποτα, τα ουρλιαχτά του ακούγονταν 2 τετράγωνα πιό πέρα.

Φυσικά δεν τον άφησα να τυρρανιέται. Ανέβηκα και τα πήρα και τα δύο και φύγαμε.

Πάντως να ξέρετε ότι κάθε απάντησή σας είναι σημαντική για μένα και την σύζυγό μου και σας ευχαριστούμε για αυτό.

Είναι φοβερό αυτό που έκαναν στο παιδάκι... Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να λέει πως δεν πρέπει να σκουπίζουν και να καθαρίζουν τα παιδάκια. Είναι υποχρέωση τους. Ακόμα και αυτό που λένε να έχει βγάλει το παιδί την πάνα για να πάει στο δημόσιο παιδικό σταθμό μόνο προφορικά το λένε , δεν υπάρχει κανένας κανονισμός. Πάρε στο δημοτικό γραφείο και ενημερώσου.

Και η δική μου εμπειρία αυτή είναι με το παιδάκι μίας φίλης μου. Και δεν ήταν τσίσα! Εγώ θα έκανα μήνυση για σωματική βλάβη και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας. Το θεωρώ τόσο απαίσιο που θα το έδινα μεγάλες διαστάσεις (Συνήγορος του Παιδιού κλπ). Τώρα η μαμά του παιδιού, θεώρησε ότι πιο σημαντική είναι η καλή σχέση με την 'παιδαγωγό'.

Συμφωνώ απόλυτα. Τώρα δεν ξέρω πόσος χρόνος υπάρχει με τα τρία παιδιά για να ασχοληθεί κάποιος με μηνύσεις, αλλά επειδή είναι απαράδεκτο το ψυχολογικό πρόβλημα που δημιούργησαν στο παιδί (και το άγχος στους γονείς), μάλλον αξίζει τον κόπο. Οι γελοίοι. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα συμβαίνει αρκετά αραιά στα παιδάκια και, ακόμη κι αν το έλεγε ο κανονισμός, θα μπορούσαν να αλλάξουν το μωρό, παρά να το φέρουν σε τέτοια θέση μπροστά στα άλλα παιδιά... Αλλά είναι και απαράδεκτο και από άποψη υγιεινής. Δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα έκανα στη θέση σας.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Πολύ στενοχωρήθηκα με αυτά που διάβασα.

Κρίμα τα παιδάκια να τους κόψει έτσι τη χαρά τους μια ηλίθια.

Μάζεψε και άλλους γονείς και κάντε της έγγραφη καταγγελεία στο Δήμο.

Διαφημίσεις

Μα τι λένε;;;;

Είναι δυνατόν 3 ετών παιδάκια να αυτοεξυπηρετούνται;;Πραγματικά έχω απορία!! Μπορεί ένα παιδάκι αυτής ηλικίας να ανεβοκατεβάζει τα ρουχαλάκια του, να σκουπίζεται κ να πλένεται;;; Τι παράνοια είναι αυτή; Μήπως εγώ είμαι υπερβολική; Κ αν δεν μπορείς να αφήσεις τη δουλειά σου τι γίνεται; Μένει το παιδάκι έτσι; Έχω εξοργιστει τώρα...

Το χειρότερο, που ξέχασα να σας πώ μέσα στην σύγχυσή μου, είναι ότι όχι μόνο το αφήσανε βρεγμένο μέχρι να πάει η σύζυγός μου μέσα σ' ένα μισάωρο, αλλά και το ότι το αφήσανε όρθιο σε μία γωνία, φαίνεται για να μην λερώσει έτσι όπως ήταν βρεγμένος τα καρεκλάκια!

Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!!

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη "παιδαγωγός" σηκώνει καταγγελία!!! Απαράδεκτη, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει τέτοιος κανονισμός, μάλλον πάνε να τον περάσουν σαν άγραφο νόμο.

Σκέφτομαι το μαναράκι μου πάνω στην καρέκλα και τρελλαίνομαι!!!!

Για να απαντήσω στην ερώτησή σου:

Όχι δεν μου φαίνεται φυσιολογικό να έχουν την απαίτηση από ένα τρίχρονο να σκουπίζεται μόνο του μετά την τουαλέτα... Όπως δεν μου φαίνεται φυσιολογικό να είναι μία δασκάλα ανά 25 παιδιά...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

στον Πειραιά είναι αυτός ο σταθμός?? έχουν και site παναθεμά τους ...

http://www.paidikoi-dp.gr/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97

Ο σκοπός των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά είναι, να παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

• Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα , σωματικά, νοηματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

να απευθυνθείτε στο νομικό πρόσωπο του σταθμού δηλαδή θα της έπεφτε ο κ@#ος να το αλλάξει το παιδάκι ??? ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ

Όπως σε θέματα που αφορούν μεγαλύτερα παιδιά, του Νηπιαγωγείου (5ετών+) και λέω πως τα παιδιά είναι απαραίτητο να αυτοεξυπηρετούνται, γιατί σε διαφορετική περίπωση ίσως κάτι δεν πάει καλά, έτσι για το παιδί των 3 ετών λέω πως δεν μπορεί ακόμα να αυτοεξυπηρετηθεί και ατυχήματα είναι πολύ λογικό να γίνονται. Δεν είναι λογικό μέσα στα καθήκοντα του βρεφονηπιοκόμου να μην είναι το να φροντίσει τα παιδάκια....

Όσο για την εννιαία προσχολική αγωγή (που αναφέρει στο site) δεν θα ήθελα να σχολιάσω γιατί θα γίνω κακια :-;

εχω νευριασει!!!!! ψαξε λοιπον τον υποτιθεμενο κανονισμο και επειδη αποκλειεται να υπαρχει κανε μια αναφορα στο δημο και το υπουργειο παιδειας με κοινοποιηση σε αυτους. αντε και θα αρχισω πρωι πρωι, δεν υποτιθεται οτι αυτη ειναι η διαφορα των παιδικων απο τα νηπιαγωγεια? δεν υποτιθεται οτι ειναι για να εξυπηρετουν μικροτερα παιδιακια? και αφου αυτη δεν ειναι η δουλεια τους τοτε ποια ειναι? οχι γιατι ειναι βρεφονηπιοκομοι και οχι εκπαιδευτικοι για να ισχυριζονται τετοιες μ@@@@ες...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Αποτέλεσμα όλων αυτών;

Σήμερα κάναμε πάνω από μισή ώρα να πάμε στον σταθμό που βρίσκεται περίπου 300-400 μέτρα από το σπίτι καθώς ο μικρός ούρλιαζε από την πρώτη στιγμή που του είπα ότι φεύγουμε για τον σταθμό και χτυπιόταν σαν χταπόδι που δεν ήθελε να πάει. Και μιλάμε για παιδιά που μέχρι εκείνη τη στιγμή τραγουδάγανε όταν πηγαίναμε στον σταθμό απ' την χαρά τους!

Αφού φτάσαμε εκεί τον άφησα και περίμενα να δώ αν θα σταματήσουν τα ουρλιαχτά. Περίμενα 10-15' από κάτω αλλά τίποτα, τα ουρλιαχτά του ακούγονταν 2 τετράγωνα πιό πέρα.

Φυσικά δεν τον άφησα να τυρρανιέται. Ανέβηκα και τα πήρα και τα δύο και φύγαμε.

Πάντως να ξέρετε ότι κάθε απάντησή σας είναι σημαντική για μένα και την σύζυγό μου και σας ευχαριστούμε για αυτό.

Α τα καϊμενούλια! Πολύ τα λυπήθηκα! Πρέπει να το κυνηγήσετε μαζί με τους άλλους γονείς. Μιλήστε με τους γονείς των άλλων παιδιών να δείτε αν είχαν κι αυτοί τέτοιο θέμα και να το κινήσετε μαζί!

Πάντως μου κάνει εντύπωση ... πιστεύω ότι απλά βρέθηκε η δασκάλα σε δύσκολη μέρα. Όχι φυσικά ότι τη δικαιολογώ ... αλλά δε μπορώ να φανταστω πώς είναι δυνατόν να φερεσαι με αυτόν τον τρόπο και 3ων χρονών παιδάκια την περίοδο της προσαρμογής τους.

Σ'εμάς (που πήγαινε και πέρσυ η μικρή σταθμό) φέτος είχαμε πάρα πολλά ατυχήματα τις 2 πρώτες εβδομάδες που προσαρμοζόταν. Και όλες τις φορές το άλλαξαν το παιδί και μάλιστα δεν έφτασαν τα ρούχα που της είχα και έβαλαν του σταθμού ρούχα. Μου είπαν κι εμένα ότι τα παιδιά εξυπηρετούνται μόνα τους (τα αφήνουν επίτηδες σεαυτή την ηλικία) αλλά στο σκούπισμα είναι δίπλα και βοηθάνε. Εννοείται ότι ένα παιδάκι 3ων χρονών δε μπορεί να σκουπιστεί σωστά.

Εγώ πάντως θα το προσπαθούσα λίγο με τους άλλους γονείς και αν έβλεπα ότι έχω να κάνω με ζώα θα τα άλλαζα σταθμό.

azHYp2.png

vwuep3.png

και εμένα η κόρη μου πάει σε δημόσιο παιδικό σταθμό και όταν θέλουν να κουκουλώσουν κάτι λένε ότι οι κανονισμοί έτσι λένε!μέχρι που τους πήγα τους κανονισμούς και ήμουν και διαβασμένη από τότε στα όπα όπα με έχουν και την κόρη μου!πάτνως τώρα που είναι και περίοδος προεκλογική καλό θα ήταν να πας στην/στον πρόεδρο ή ακόμη και στο δήμαρχο αλλά να πας διαβασμένος!θα δεις σούζα θα κάτσουν όλοι!!!

omjTp3.png?tH8o0iKJ

sYOtp3.png?irNZPRKv

πολύ απαράδεκτο να πρέπει να τους εκφοβίζεις για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...

δλδ όταν δεν είσαι εκεί, πώς συμπεριφέρονται στο παιδί σου??

και αποθηλασε επιτελους!

ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...

μετά από αυτά που βλέπω δεν νομίζω να την πάω ποτέ σε δημόσιο...αν και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό..ήταν μάλλον ατυχές εφεύρημα της δασκάλας...

για ψάξτο και κυνήγησέ τους σε παρακαλώ!!

συμφωνω απολυτα,

καλα η γυναικα σου πρεπει να ειναι πολυ ψυχραιμη,μπραβο της

εγω παιζει και να της εριχνα και καμια σφαλιαρα :evil: που δε σεβαστηκε το παιδι σαν ανθρωπο και το αφησε μπροστα στα ματια των υπολοιπων να αισθανετε ασκημα.

εχω νευριασει!!!!! ψαξε λοιπον τον υποτιθεμενο κανονισμο και επειδη αποκλειεται να υπαρχει κανε μια αναφορα στο δημο και το υπουργειο παιδειας με κοινοποιηση σε αυτους. αντε και θα αρχισω πρωι πρωι, δεν υποτιθεται οτι αυτη ειναι η διαφορα των παιδικων απο τα νηπιαγωγεια? δεν υποτιθεται οτι ειναι για να εξυπηρετουν μικροτερα παιδιακια? και αφου αυτη δεν ειναι η δουλεια τους τοτε ποια ειναι? οχι γιατι ειναι βρεφονηπιοκομοι και οχι εκπαιδευτικοι για να ισχυριζονται τετοιες μ@@@@ες...

Συμφωνώ απόλυτα με οτι λες, αυτή είναι η δουλειά τους, να φροντίζουν τα μικρά παιδάκια.

Μιά παρατήρηση μόνο: Οι παιδικοί σταθμοί (ιδιωτικοί και δημόσιοι) ΔΕΝ ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας. Η εκπαίδευση ξεκινά απο το Νηπιαγωγείο.