Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Recommended Posts

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ

σε πολυ γνωστο Ιδιωτικο Διαγνωστικο της Πατρας

με αποθαρρυναν να κανω μαστογραφια που ηδη μου ειχε συνταγογραφησει ο γιατρος μου...

ας παρουμε την ιστορια απο την αρχη

ενιωθα κατι στο αριστερο μου στηθος

ηδη στην οικογενεια μου υπαρχει ιστορικο κυστων στο στηθος και απο την μητερα μου και απο την αδερφη της μητερας μου

πηγα στο γιατρο μου κι εκεινος λογω ηλικιας(30 ετων) μου ειπε πως θα μου γραψει υπερηχο αντι για μαστογραφια

εκανα τον υπερηχο και εδειξε ινοαδενωματα

ωστοσο με επιασε ενας πονος κατω απο τον αριστερο μου μαστο και δεν μπορουσα ουτε να αγγιξω το σημειο ουτε να σηκωσω το χερι μου

ο γιατρος ειπε πως μαλλον ειναι αδενας αλλα να κανω και μια μαστογραφια

εκλεισα ραντεβου λοιπον και χθες βραδι πηγα να κανω την εξεταση μου

ακολουθησαν τα εξης

παω στο γκισε και λεω πως ηρθα για τη μαστογραφια

η κοπελα με κοιταει παραξενεμενη και με ρωταει ποσο χρονων ειμαι

απαντω 30 και μου λεει μια στιγμη να ρωτησω τη γιατρο

να ρωτησει τη γιατρο αν θα κανω τη μαστογραφια που μου εχει ηδη συνταγογραφηση ο γιατρος μου :confused:

της λεω κοιταξτε εχω ιστορικο με κυστες και ηδη ο γιατρος μου εχει κρινει πως πρεπει να κανω μαστογραφια αλλωστε Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ...της τονιζω και παει να ρωτησει

γυριζει ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ μεσα οτι μπορουμε να προχωρησουμε στη μαστογραφια

μπαινω μεσα και με ρωτα η αλλη κυρια τα συμπτωματα της εξηγω και πριν προλαβω να τελειωσω βαζει τα γελια :confused::evil: και με ενα ειρωνικο υφος μου λεει "αντε καλε δεν εχεις τιποτα ιδεα σου ειναι ...εβαλες εσυ τωρα με το μυαλο σου πως κατι εχεις......":confused:

και απαντω 1ον σας ειπα πως υπαρχει ιστορικο

2ον εκρινε Ο ΓΙΑΤΡΟΣ μου πως πρεπει να την κανω μετα απο υπερηχο

και 3ον και η μητερα μου ΚΑΙ η πεθερα μου πεθαναν απο καρκινο γιατι το ανακαλυψαν οταν ηταν στο τελευταιο σταδιο

και για την ιστορια παραθετω σεσας οτι επι 1,5 χρονο ελεγαν στη μητερα μου πως εχει ψυχολογικο προβλημα και τα φανταζεται αυτα που νιωθει μεχρι που βρηκαν αυτο που ειχε.....

και την πρωτη φορα που πηγε η πεθερα μου στο γιατρο με πονους ο γιατρος την ειρωνευτηκε λεγοντας "μα καλα τοσο πολυ πονας και ηρθες τετοια ωρα ...."μετα απο 6 μηνες πεθανε

μετα απο αυτα που της ειπα μου εκανε την μαστογραφια και αρχισε τις γλυκες ...υπενθυμισα και σεκεινη πως ο καρκινος δεν εχει ηλικια και πως δεν πρεπει να αποθαρρυνουν τον κοσμο να εξεταζεται....

δεν εχω κοιμηθει ολο το βραδι σκεπτομενη την ανευθυνοτητα που δεν εχει ορια ......

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

Διαφημίσεις

Δυστυχως ή ευτυχως υπαρχει αυτη η νοοτροπια!Πριν 3 χρονια ειχα 2 ινοαδενωματα στο δ.μαστο!(25 ετων)Μου συστησε ο γυναικολογος μαστογραφια!Οταν την εκανα δεν εδειξε απολυτως τιποτα γιατι οπως μου ειπε μετα ο μαστολογος λογω της πυκνοτητα του ιστου του στηθους λογω του νεαρου της ηλικιας δεν μπορει να φανει τπτ!Δεν φανηκαν ουτε τα ινοαδενωματα!Υπαρχει βεβαια κ η ψηφιακη μαστογραφια!Και σε μενα 3 μαστολογοι-ογκολογοι που με ειδαν μου ειπαν οτι δεν επιτρεπετεα με ενα ινοαδενωμα απλα η μαστογραφια!(μετα τα 33-35)Ετσι κι αλλιως τα αφαιρεσα και εγινε βιοψια!Τωρα βεβαι αν ειχα ιστορικο δεν ξερω ανα με αντιμετωπιζαν το ιδιο!Οπως και να εχει η συμπεριφορα τους ειναι απαραδεκτη...Εσενα ποιος σου συστησε μαστογραφια?

Δυστυχως ή ευτυχως υπαρχει αυτη η νοοτροπια!Πριν 3 χρονια ειχα 2 ινοαδενωματα στο δ.μαστο!(25 ετων)Μου συστησε ο γυναικολογος μαστογραφια!Οταν την εκανα δεν εδειξε απολυτως τιποτα γιατι οπως μου ειπε μετα ο μαστολογος λογω της πυκνοτητα του ιστου του στηθους λογω του νεαρου της ηλικιας δεν μπορει να φανει τπτ!Δεν φανηκαν ουτε τα ινοαδενωματα!Υπαρχει βεβαια κ η ψηφιακη μαστογραφια!Και σε μενα 3 μαστολογοι-ογκολογοι που με ειδαν μου ειπαν οτι δεν επιτρεπετεα με ενα ινοαδενωμα απλα η μαστογραφια!(μετα τα 33-35)Ετσι κι αλλιως τα αφαιρεσα και εγινε βιοψια!Τωρα βεβαι αν ειχα ιστορικο δεν ξερω ανα με αντιμετωπιζαν το ιδιο!Οπως και να εχει η συμπεριφορα τους ειναι απαραδεκτη...Εσενα ποιος σου συστησε μαστογραφια?

ο γυναικολογος

που οταν πρωτοπηγα και του ζητησα μαστογραφια ηταν καθετος να μην την κανω και γιαυτο με εβαλε να κανω υπερηχο

αλλα οταν ειδε τον υπερηχο τελικα μου ειπε πως θα κανουμε μαστογραφια

ψηφιακη εκανα

θα βγουν τα αποτελεσματα σημερα το απογευμα

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

Καλά μιλάμε για πολύ ανευθυνότητα. Μου θυμίζει ανάλογη περίπτωση που ζητήσαμε απο τον γιατρό να μας γράψει PSH για τον άντρα μου, δουλεύει οδηγός καθηστική δουλειά και δεν μπορεί να πηγαίνει εύκολα προς νερού του και τον τελευταίο καιρό είχε τσουξίματα. Ρωτά ο γιατρός πόσο χρονών είσαι, λέει 33 ο άντρας μου. Ελα βρε του λέει δεν είναι τίποτα αυτό απο τα 40 και μετα το κάνουμε. και του λέω,οτι γνωστός μου συνάδελφος του συζύγου απέκτησε πρόβλημα και ήταν μόνο 25, έτσι τον έπεισα να την γράψει. Πληρώνουμε με την υγεία μας τα λάθη των ανεύθυνων.

Διαφημίσεις

Παντως ο γυναικολογος δεν εχει καμια δουλεια με το στηθος!Μπορει να κανει υπερηχο να δει αλλα ο μαστολογος ειναι υπευθυνος!Καθενας στον τομεα του!Κι εγω εκ των υστερων τα εμαθα αυτα!Σε γυναικολογο εκανα υπερηχο και αυτος μου ειπε για μαστογραφια και τα ακουσα χοντρα απο μαστολογους,ογκολογους και ακτινολογους....Να απευθυνθεις σε ειδικο!Ο γυναικολογος ειναι για αλλη δουλεια!

λοιπον, περυσι (στα 34 μου) πηγα στο ΙΚΑ ΛΑΥΡΙΟΥ... αν χρειαστει δινω και ονομα γιατρου..

του λεω οτι εχω ενοχληση στο στηθος, εχω γεννησει προσφατα, και οτι εχω κληρονομικοτητα καρκινου στην οικογενεια...

συμπεριφορα γιατρου?????

-οχι μωρε, καλα εισαι!!! (γρηγορη ματια στο στηθος μου)

-δια της ορασεως γιατρε?

με το ζορι σχεδον και ενω ηταν εντελως απροθυμος, ψηλαφισε το στηθος μου...

ο μεγας επιστημων απεφανθη οτι 'μια χαρα εισαι....' ξαναελα μετα τα 40... εγινα μπαρουτι, του ειπα 'αν εχω ογκο, μετα απο 6 χρονια, θα κανεις μαστογραφια στις σταχτες μου'

αυτο που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ, κακως... ηταν να ζητησω να μου δωσει γραπτη γνωματευση ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και τη σφραγιδα του, οτι δεν υπαρχει προβλημα.....

απ οτι ξερω, ψηφιακες μαστογραφιες δεν δικαιολογουν τα ταμεια... κανει γυρω στα 120 ευρω... θα κανω αυτο το μηνα....

οσο για τον συγκεκριμενο γιατρο.............. θα τα πουμε καποια αλλη στιγμη, για να μη χαλσω το τοπικ της ελενιτσας...

Eλενακι δυστηχως αν περιμεναμε απο τους γιατρους να μας γραφουν αυτες τις εξετασεις που πρεπει να κανουμε χωρις να τους πιεσουμε μαυρο φιδι που μας εφαγε.

Εγω περσυ οταν πηγα στο ταμειο μου να μου γραψει το τεστ κοποσεως και τον υπερηχο καρδιας γελουσε η γιατρος που επρεπε να μου τα θεωρηση και μου λεει καλα ειναι δυνατον 29 χρονων να θες να κανεις τεστ κοποσεως?

Τις λεω εγκυασε εσυ με ενα χαρτι οτι δεν εχω τιποτα?και μετα μου ειπε αντε πανε καντο και φερτο μου να το δω(θαρρεις και μου εκανε χαρη ή τα πληρωνε απο την τσεπη της)

Φυσικα αφου εκανα ολες τις εξετασεις και εδειξαν το προβλημα τις πηγα και εμεινε με το στομα ανοιχτο.................

τεσπα να μην τα πολυλογο εδω που φτασαμε καρκινοι,καρδιες ,εμφραγματα ,εγκεφαλικα και ολα αυτα τα συναφη δεν εχουν πλεον ηληκιες και με το παραμικρο να τους πιεζουμε να μας τα γραφουν εξετασεις γιατι μονο εμεις ξερουμε καλυτερα τον ευατο μας και κανενας αλλο γιατρος.

ευχομαι κοριτσακι μου να παρεις τα καλυτερα αποτελεσματα και ολα να πανε καλα.

μα ο γιατρος μου το εγραψε κανονικα στο ταμειο μου και θα πληρωσω 40 ευρω παραπανω για την ψηφιακη

η αντιδραση ηταν απο την κοπελα στο γκισε και τη γιατρο του ιδιωτικου διαγνωστικου που πηγα να κανω την εξεταση

γιαυτο τα εχω παρει

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

Καλησπέρα κορίτσια,

συνήθως σε περιπτώσεις ύπαρξης μάζας στο μαστό σε νεαρές ηλικίες κάνουν πρώτα υπέρηχο και έπειτα αν χρειάζεται λήψη ιστού με βελόνα και το στέλνουν για βιοψία.

Η μαστογραφία σε τέτοιες ηλικίες καλό είναι να αποφεύγεται.

Πάντως, καλύτερο είναι όταν έχουμε κάτι τέτοιο να πηγαίνουμε σε ειδικούς γιατρούς (χειρουργούς μαστού) π. χ στον Άγιο Σάββα, να γίνεται ψιλάφηση και γενικά ότι άλλο χρειάζεται.

φιλικά!

Διαφημίσεις

πηρα τα αποτελεσματα

δεν καταλαβαινω πολλα

λεει μετριας εκτασεως ινοκυστικα στοιχεια (acr-ii)

τα αλλα ολα φυσιολογικα

συνιστα μηνιαια αυτοεξεταση και μαστογραφικο επανελεγχο σε ενα ετος

θα παω και στο γιατρο τωρα να τα δειξω και θα ψαξω και μαστολογο

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

οταν υπαρχει ιστορικο κανεις μια μαστογραφια στα 25 και μετα την γεννα καθε 2 χρονια αλλιως στα 35 πρωτα τα βλεπει ο γιατρος σου και αν κρινει απαραιτητο να σε δει ογκολογος με ειδικοτητα σε στελνει.εχεις απολυτο δικιο η γραμματεας (ασχετη)δεν εχει καμια δουλεια οπως και ο ακτινολογος......ελεος

Παντως ο γυναικολογος δεν εχει καμια δουλεια με το στηθος!Μπορει να κανει υπερηχο να δει αλλα ο μαστολογος ειναι υπευθυνος!Καθενας στον τομεα του!Να απευθυνθεις σε ειδικο!Ο γυναικολογος ειναι για αλλη δουλεια!
+1000!!!!!!!!!! :wink::wink:

• 2 months later...

Κοπέλα μου, ελπίζω όλα να είναι καλά! Πες μας τα νέα σου, είδες μαστολόγο? Αν δεν είδες, να ξέρεις ότι στην Αθήνα, στο Γ.Ν. -ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, έχει πολύ καλό κέντρο μαστού με εξειδικευμένους μαστολόγους.

Εκεί είχε πάει και μία πολύ στενή μου συγγενής 29 ετών. Δυστυχώς, είχε καρκίνο. Ευτυχώς και χτυπάω 1500000 φορές ξύλο, το εντόπισε νωρίς: οι γιατροί που την είδαν εκεί, της είπαν "τρέχα για μαστογραφία", της έκαναν και όλες τις εξετάσεις αίματος και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα (στην περίπτωσή της, η μαστογραφία το έλεγε ξεκάθαρα ότι υπάρχει θέμα) της είπαν ότι θα τη χειρουργήσουν σε 10 μέρες και ότι θα την κάνουν καλά. Εντέλει, η κοπέλα πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, χειρουργήθηκε σε μία εβδομάδα, (ογκεκτομή έκανε, το στήθος το έχει γλυτώσει, δόξα τω Θεώ), έκανε όλες τις θεραπείες της και...έχουν περάσει δύο χρόνια. Κάθε μέρα την φτύνω, να μην την ματιάσω, να την έχει ο Θεός καλά.

Προς Θεού, δεν λέω ότι εσύ έχεις κάτι (ξαναχτυπάω ξύλο 1500000 φορές! ), αλλά λέω ότι πολύ σωστά σκέφτεσαι και ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Αν θέλεις, μπορώ να σου δώσω και τα στοιχεία του ιδιώτη μαστολόγου που πήγε η συγγενής μου. Βέβαια, το κόστος είναι μεγαλύτερο, γιατί είναι ιδιωτική επίσκεψη. Στο νοσοκομείο που σου έγραψα, πήγε με ραντεβού και πλήρωσε μόνο 3 ευρώ.

Διαφημίσεις

λοιπον, περυσι (στα 34 μου) πηγα στο ΙΚΑ ΛΑΥΡΙΟΥ... αν χρειαστει δινω και ονομα γιατρου..

του λεω οτι εχω ενοχληση στο στηθος, εχω γεννησει προσφατα, και οτι εχω κληρονομικοτητα καρκινου στην οικογενεια...

συμπεριφορα γιατρου?????

-οχι μωρε, καλα εισαι!!! (γρηγορη ματια στο στηθος μου)

-δια της ορασεως γιατρε?

με το ζορι σχεδον και ενω ηταν εντελως απροθυμος, ψηλαφισε το στηθος μου...

ο μεγας επιστημων απεφανθη οτι 'μια χαρα εισαι....' ξαναελα μετα τα 40... εγινα μπαρουτι, του ειπα 'αν εχω ογκο, μετα απο 6 χρονια, θα κανεις μαστογραφια στις σταχτες μου'

αυτο που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ, κακως... ηταν να ζητησω να μου δωσει γραπτη γνωματευση ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και τη σφραγιδα του, οτι δεν υπαρχει προβλημα.....

απ οτι ξερω, ψηφιακες μαστογραφιες δεν δικαιολογουν τα ταμεια... κανει γυρω στα 120 ευρω... θα κανω αυτο το μηνα....

οσο για τον συγκεκριμενο γιατρο.............. θα τα πουμε καποια αλλη στιγμη, για να μη χαλσω το τοπικ της ελενιτσας...

Ω, Χριστέ μου! Τι γιατροί υπάρχουν???????

Καλά κάνετε και τα λέτε, κορίτσια, γιατί δυστυχώς, με με τις βλακείες που τους λένε ορισμένοι γιατροί, κάποιες κοπέλες που έχουν ογκίδια χαλαρώνουν, και μετά προκύπτουν ένα σωρό προβλήματα.

Ας πω και τα δικά μου, πέραν από την ιστορία της συγγενούς μου, που ανέφερα πιο πάνω (ογκεκτομή, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, στα 29 της): στα 25 μου, η ενδοκρινολόγος μου, ανακάλυψε ένα μεγάλο αδένωμα στο στήθος μου. Γιατί δεν το είχα εντοπίσει και εγώ, μην ρωτάτε. Με έστειλε σε εξειδικευμένο μαστολόγο. Έκανα αρχικά υπέρηχο και όχι μαστογραφία. Από τον υπέρηχο, κατάλαβε ο γιατρός ότι είναι καλοήθες, αλλά με έβαλε άρον άρον στο χειρουργείο. Έγιναν όλες οι βιοψίες και ήταν όντως καλοήθες. ΑΛΛΑ: από τότε, μου είπε να πηγαίνω ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, να με εξετάζει. Έχουν περάσει 12 χρόνια. Μαστογραφία έκανα για πρώτη φορά φέτος (στα 37 μου), γιατί επρόκειτο να κάνω εξωσωματική. Έχω και εγώ κληρονομική προδιάθεση, αλλά όχι από τόσο στενούς συγγενείς όσο εσείς (αδερφή πατέρα= πέθανε από καρκίνο του μαστού, αδερφός πατέρα= είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, τελικά τον χάσαμε μετά από χρόνια από άλλη αιτία, παππούς από μεριά πατέρα=πέθανε από καρκίνο πριν από 33 χρόνια).

Τα ταμεία, μέχρι τώρα, δέχονται την απλή μαστογραφία, οπότε, εμείς που προτιμάμε την ψηφιακή, την κάνουμε και πληρώνουμε μία μικρή διαφορά.

να προσθέσω επίσης σε όλα αυτά που είπαν τα κορίτσια οτι καλό ειναι να παιρνει κάποιος παραπανω απο μια αποψεις γιατί απο τη μια υπαρχει το "ελα μωρε καλά είσαι τι το ψάχνεις" και από την άλλη το "ελα να σε βαλω στο χειρουργείο/να σου παρω κομματι για βιοψία για να αποκλείσουμε τα πάντα". Δυστυχως πρεπει να εχεις σε καποιον γιατρό απολυτη εμπιστοσυνη και ειναι δυσκολο στις μερες μας.

Παντως δεν νομιζω οτι ειναι κατι σοβαρο αυτό που σου γράφει. Απλά θελει παρακολουθηση. Εγω εκανα χωρίς καμμια ενδειξη και χωρίς κανενα ιστορικο την πρωτη μου ψηφιακη μαστογραφια φετος στα 38 για προληψη και για να υπαρχει μια μαστογραφία αναφοράς οπως λενε οι μαστολόγοι. Επειδή εχω πυκνους μαστούς κανω και καθε χρόνο υπερηχο, εχω κυστουλες που αλλες φορες τις νιωθω και αλλες όχι...ειμαι της αποψης οτι η προληψη σωζει κοριτσια και επαυξανω το να πας σε μαστολογο...:)

Δείχνει τίποτα η μαστογραφία σε αυτή την ηλικία? Εγώ έκανα στα 30 και το αποτέλεσμα ήταν ένα κάτασπρο πράμα! Κανένα αποτέλεσμα..

Ο γιατρός μου είπε ως είναι ο κανόνας να είναι πολύ πυκνός ο ιστός σε αυτή την ηλικία και η μαστογραφία δε δίνει αποτελέσματα

Nothing you would take... Everything you gave...

Δείχνει τίποτα η μαστογραφία σε αυτή την ηλικία? Εγώ έκανα στα 30 και το αποτέλεσμα ήταν ένα κάτασπρο πράμα! Κανένα αποτέλεσμα..

Ο γιατρός μου είπε ως είναι ο κανόνας να είναι πολύ πυκνός ο ιστός σε αυτή την ηλικία και η μαστογραφία δε δίνει αποτελέσματα

Εγώ έκανα ψηφιακή πρόσφατα (είμαι 34) και βγήκε μια χαρά. Μάλλον εσύ έκανες την αναλογική μαστογραφία δηλ. την κλασική.

Ο πυκνός ιστός από ότι μου είπε ο ακτινολόγος οφείλεται και στην κατασκευή του μαστού όχι μόνο στην ηλικία. Για αυτό το λόγο συνίσταται και ο υπέρηχος για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Επίσης, ρωτησα για το θέμα της ακτινοβολίας και μου είπε ότι η αναλογική έχει τόση ακτινοβολία όση παίρνεις για να πας και να έρθεις αεροπορικώς στο Λονδίνο. Η ψηφιακή ακόμα λιγότερο.

Εμένα ο μαστολόγος στο Μεταξά μου σύστησε αυτοεξέταση κάθε μήνα, υπέρηχο και ψηλάφιση από εκείνον μία φορά τον χρόνο και μαστογραφία μετά τα 40. Μου είχε πει ότι δεν είναι καλό να μαζεύω ακτινοβολία με τη μαστογραφία απ' τα 29 χωρίς κάτι ύποπτο. Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει στην περίπτωση που βρεθεί (χτύπα ξύλο) κάτι...

5dyVp3.png

Εμένα ο μαστολόγος στο Μεταξά μου σύστησε αυτοεξέταση κάθε μήνα, υπέρηχο και ψηλάφιση από εκείνον μία φορά τον χρόνο και μαστογραφία μετά τα 40. Μου είχε πει ότι δεν είναι καλό να μαζεύω ακτινοβολία με τη μαστογραφία απ' τα 29 χωρίς κάτι ύποπτο. Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει στην περίπτωση που βρεθεί (χτύπα ξύλο) κάτι...

Εννοείται αν δεν έχεις ενδείξεις και δεν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια κανεις μετά τα 40 αλλιώς μετά τα 35.

Εγώ δυστυχώς έχω ιστορικό από μητέρα που της εμφανίστηκε σε σχετικά μικρή ηλικία και με έπιασε το άγχος από φετος. Με επηρέασε και ο γυναικολόγος να πάω φέτος-καλώς ή κακώς-, τεσπα πήγα λίγους μηνες πριν δεν χάθηκε και ο κόσμος, μου έφυγε και το άγχος ;)

Παντως ο γυναικολογος δεν εχει καμια δουλεια με το στηθος!Μπορει να κανει υπερηχο να δει αλλα ο μαστολογος ειναι υπευθυνος!Καθενας στον τομεα του!Κι εγω εκ των υστερων τα εμαθα αυτα!Σε γυναικολογο εκανα υπερηχο και αυτος μου ειπε για μαστογραφια και τα ακουσα χοντρα απο μαστολογους,ογκολογους και ακτινολογους....Να απευθυνθεις σε ειδικο!Ο γυναικολογος ειναι για αλλη δουλεια!

δεν είπε αυτο η κοπέλα.....συνηθως οι περισσότεροι γυναικολόγοι μετα την γέννα συστηνουν μια εξέταση μαστου και όχι τυχαία........διότι πέρα απο την κληρονομικότητα υπάρχει κινδυνος μετά τον θηλασμό να δημιουργειθούν κύστες ή οποιδήποτε προβλημα...και δυστυχώς οι γεννιές των μανάδων μας επειδη κόβανε το γάλα όχι με χάπια όπως εμεις αλλά δένοντας το στηθος πολυ σφιχτά....και όλα αυτά με μεθόδους που τελικά είναι μοιραιες για την υγεια μας....η προληψη στις μέρες μας ειναι υπερ μας...αυτά τα λέω και για μένα που γενικά δεν ΄τα πάω καλά με τους γιατρους.....και εννοειται την εξέταση δεν την έκανα ακομη....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Εγω στα 31 ψιλαφησα ενα γορμπαλακι στον μαστο(μετα απο αποτριχωση με λειζερ στην μασχαλη) ,πολυ κοντα στην μασχαλη.Το ειδε χειρουργος και μου συστησε μαστογραφια.Οταν πηγα να την κανω,ο ακτινολογος δεν ηθελε να μου την κανει.Οταν ειπαμε το ονομα του γιατρου που μου την συστησε ,τοτε με τα χιλια ζορια δεχτηκε.Δεν ηταν τιποτα και ο ακτινολογος μου ειπε να μην ξανακανω μαστογραφια πριν τα 38μου,τωρα το παρακολουθω με υπερηχο καθε χρονο (σε εκεινον τον ακτινολογο).Επειδη εχω κανει μια διακοπη κυησεις στον 4ο μηνα λογω προβληματος,φοβαμαι,συν τις ορμονες που εχω παρει ως τωρα με (και θα παρω λογω εξωσωματικων).Εκεινος ο ακτινολογος μου ειχε πει οτι δεν ειναι καλο για το στηθος,η διακοπη κυησης.

Εγω στα 31 ψιλαφησα ενα γορμπαλακι στον μαστο(μετα απο αποτριχωση με λειζερ στην μασχαλη) ,πολυ κοντα στην μασχαλη.Το ειδε χειρουργος και μου συστησε μαστογραφια.Οταν πηγα να την κανω,ο ακτινολογος δεν ηθελε να μου την κανει.Οταν ειπαμε το ονομα του γιατρου που μου την συστησε ,τοτε με τα χιλια ζορια δεχτηκε.Δεν ηταν τιποτα και ο ακτινολογος μου ειπε να μην ξανακανω μαστογραφια πριν τα 38μου,τωρα το παρακολουθω με υπερηχο καθε χρονο (σε εκεινον τον ακτινολογο).Επειδη εχω κανει μια διακοπη κυησεις στον 4ο μηνα λογω προβληματος,φοβαμαι,συν τις ορμονες που εχω παρει ως τωρα με (και θα παρω λογω εξωσωματικων).Εκεινος ο ακτινολογος μου ειχε πει οτι δεν ειναι καλο για το στηθος,η διακοπη κυησης.

Από ποια άποψη; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;

Εμένα πάντως η γυναικολόγος μου πριν πάμε για σπερματέγχυση με ΑΝΑΓΚΑΣΕ να κάνω μαστογραφία, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αν μείνεις έγκυος κι έχεις κάτι στο στήθος, μου είπε, οι ορμόνες θα το κάνουν να μεγαλώνει με 10πλάσιο ρυθμό. Όχι, πως αν δεν μου το έλεγε, δεν θα έκανα, αλλά την είχα προγραμματισμένη για κάνα 6μηνο αργότερα.

πράγματι υπάρχει αυτή η απόψη για τη διακοπή κύησης. Αλλα πρόσφατες ερευνες εδειξαν ότι δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. Εγώ αυτό που έχω καταλάβει ειναι ότι στην εγκυμοσύνη οποιαδήποτε προβλήματα "μεγαλώνουν" πιο γρήγορα και φανταζομαι ειναι λογικό λογω των ορμονων. Είτε αυτή ειναι φυσιολογική είτε με εξωσωματική. θελω να πω πιστευω οτι για να βγει κατι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης ή λιγο μετά απλά προϋπήρχε και δεν είχε βρεθεί ή δεν είχε γινει ο σωστός ελεγχος.