Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ??

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Νομιζω πως απο τη στιγμη που του δινεις να πιει νερο από τη βρυση (ή εστω εμφυαλομενο) ολα ειναι περιττα.Εμεις σταματησαμε όταν αρχισε το φαγητό γυρω στουσ 6 μηνες δηλαδη:)

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

Eμάς ο γιατρός μας είπε όταν ξεκίνησε τις κρέμες να του δίνουμε κ νεράκι.Οχι βρασμένο,απο τη βρύση.Αλλά ενώ χρονίσαμε κ πίνουμε εβαπορέ το νερό να βράζετε.Μας είπε οτι οταν το νερό αναμυγνύεται με κρέμες ή γάλα πρέπει να βράζετε.

• 6 months later...

γιατι το νερο βρυσης μπορει να περιεζει μικροοργανισμους η βακτηρια που μπορει να ειναι απειλη ακομα κ για τη ζωη του σε μια τοσο μικρη ηλικια (2 μηνων πχ)

Διαφημίσεις

Καλησπερα.ΠΟοτε σταματαμε να βραζουμε το νερο σε κρεμες και για να πιει?

σταματαμε το βρασειμο οταν αρχιζουν οι στερεες τροφες κατα τον 6-7 μήνα.

εγω δεν βραζω το νερο. το μωρο μου ειναι 2,5 μηνων και του βαζω νερο βρυσης. γιατι να ειναι αποστειρωμενο το παιδι???

οταν δλδ, φτιαχνεις το γαλα δεν βραζεις το νερο; τα μπουκαλια του δεν τα αποστειρωνεις;;

Eμάς ο γιατρός μας είπε όταν ξεκίνησε τις κρέμες να του δίνουμε κ νεράκι.Οχι βρασμένο,απο τη βρύση.Αλλά ενώ χρονίσαμε κ πίνουμε εβαπορέ το νερό να βράζετε.Μας είπε οτι οταν το νερό αναμυγνύεται με κρέμες ή γάλα πρέπει να βράζετε.

περισσοτερο κακο του κανεις παρα καλο με το να βραζεις το νερο σε τετοια ηλικια. δεν υπαρχει λογος να το βραζεις...

εμεις σταματήσαμε μόλις την αποστείρωση αλλά το νερό όσο βράζει στον βραστήρα, και τα παιχνίδια, μασητικά πιπίλες τα περνώ μετά το πλύσιμο με βραστό νερό. Κάνω μακακίες?

Διαφημίσεις

εμεις σταματήσαμε μόλις την αποστείρωση αλλά το νερό όσο βράζει στον βραστήρα, και τα παιχνίδια, μασητικά πιπίλες τα περνώ μετά το πλύσιμο με βραστό νερό. Κάνω μακακίες?

καλα κανεις με τις πιπιλες και τα παιχνιδια που βαζει στο στομα. και εμεις οταν σταματησαμε να βραζουμε το νερο, τις πιπιλες οταν μας επεφταν κατω τις ριχναμε νερο και στο τελος της μερας τις βραζαμε... μια φορα την ημερα αρκουν...

Σταματησαμε την αποστειρωση 3 μηνων.Βρασμενο νερο δεν εδωσα ποτε.Κατευθειαν βρυσης 5' date='5 μηνων.[/quote']

γιατι τοσο νωρις;;; το ανοσοποιητικο του παιδιου δεν ειναι ακομα ετοιμο σε αυτην την ηλικια;;; ουτε αργοτερα ειναι, πόσο μαλλλον στους 3 μηνες...

Οδηγια του παιδιατρου.Μολις εκανε το 1ο εμβολιο(2,5 μηνων)μοας ειπε σιγα σιγανα σταματησουμε!3 μηνων εβαζε ολο το χερι στο στομα αφου ειχε πιασει το ρηλαξ,το καρεκλακι του αυτοκινητου,το καροτσι,ειχαμε παει στη θαλασσα,στο βουνο...η αποστειρωση τι νοημα ειχε???Εννοειτε οτι ημουν πολυ προσεχτικη αλλα οταν εχω το καροτσι στο πορτ μπαγκαζ και το βγαζω και καθετε το μωρο και το πιανει και βαζει τα χερια στο στομα εχει περισσοτερα μικροβια απο ενα καλα πλυμενο παιχνιδι...(η μπιμπερο,αν και θηλαζα!)

νομιζω οτι ηταν πολυ νωρις. 3 μηνων και να αρρωστησει δεν μπορει να παρει τιποτα, κανενα φαρμακο!!!! δεν σου εκανε εντυπωση που σου ειπε να σταματησεις τοσο νωρις την αποστειρωση;

Διαφημίσεις

3 μηνων μπορει να παρει ντεπον.Δεν ανησυχισα για τους λογους που αναφερω παραπανω.Δεν εβρισκα νοημα,και στο 2ο μωρακι το ιδιο θα κανω!

Για να μην παρεξηγηθω δεν ημουν και τελειως χυμα...δεν εδινα την πιπιλα απο κατω.Αν επεφτε ομως στο κρεβατι η τον καναπε την ξαναδινα!Τις εβραζα το βραδυ και την επομενη αν επεφταν τις ξεπλενα με νερακι και τις εδινα!

Α και τωρα που το σκεφτομαι ξερεις τι νερο βρυσης με σαπουναδα ειχε πιει οταν τον εκανα μπανιο????

3 μηνων μπορει να παρει ντεπον.Δεν ανησυχισα για τους λογους που αναφερω παραπανω.Δεν εβρισκα νοημα' date='και στο 2ο μωρακι το ιδιο θα κανω!

Για να μην παρεξηγηθω δεν ημουν και τελειως χυμα...δεν εδινα την πιπιλα απο κατω.Αν επεφτε ομως στο κρεβατι η τον καναπε την ξαναδινα!Τις εβραζα το βραδυ και την επομενη αν επεφταν τις ξεπλενα με νερακι και τις εδινα!

Α και τωρα που το σκεφτομαι ξερεις τι νερο βρυσης με σαπουναδα ειχε πιει οταν τον εκανα μπανιο????[/quote']

εμεις ξεκινησαμε την πιπιλα 5 μηνων οποτε... αλλά όλα τα πραματα τα επλενα πριν του τα δωσω... του τα καθαριζα ολα, ριλαξ, καροτσι...

Βρε κι εγω τα επλενα...αλλα αλλο να πλενεις αλλο να αποστειρωνεις!Το καροτσι ασ πουμε το χρησιμοποιουσα καθε μερα!Δεν το επλενα καθε μερα!Καθαριζα τα πλαστικα με μαντηλακια!

εγω εδινα βρασμενο νερο μεχρι να χρονισει για να πιει..την αποστειρωση την σταματησα οταν μπηκαν οι στερρεες στον εκτο παρολο ποου η παιδιατρος μου ελεγε στον ογδοο..

Βρε κι εγω τα επλενα...αλλα αλλο να πλενεις αλλο να αποστειρωνεις!Το καροτσι ασ πουμε το χρησιμοποιουσα καθε μερα!Δεν το επλενα καθε μερα!Καθαριζα τα πλαστικα με μαντηλακια!

δεν μπορεις να αποστειρωνεις τα παιχνιδια!!! το καροτσι απλά; και εγω το σκουπιζα με μαντηλάκια

• 6 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΘ ΕΓΙΝΕ 5 ΜΗΝΩΝ ΕΧΘΕΣ Κ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...ΝΕΡΟ ΑΠ'ΤΗ ΒΡΥΣΗ Κ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΙΝΩ...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΡΡΟΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ;;ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;;

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙ

Γεια σου και από εμένα... ο δικός μου παιδίατρος μας είχε πει ότι από τον 3ο μήνα και μετά που αρχίζουν και βάζουν τα χεράκια στο στόμα και παιχνιδάκια δεν έχει νόημα η αποστείρωση... απλώς πλύσιμο καλό τα μπουκάλια... για το νερό όμως μας είχε πει βράσιμο οπωσδήποτε.. εγώ, επειδή είμαι και λίγο μυστήρια, την αποστείρωση την κράτησα αρκετά και μετά τους 6 μήνες, το νερό για το γάλα του το βράζω ακόμη που είναι 15 μηνών, άσχετα αν ο άντρας μου το "νοθεύει" με κρύο για να κρυώνει πιο γρήγορα και σκοτωνόμαστε :) η διάρροια μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με το θέμα αυτό, μπορεί να ήταν άσχετη, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη καλό θα ήταν να το βράζεις το νερό για το γάλα...

Οδηγια του παιδιατρου.Μολις εκανε το 1ο εμβολιο(2,5 μηνων)μοας ειπε σιγα σιγανα σταματησουμε!3 μηνων εβαζε ολο το χερι στο στομα αφου ειχε πιασει το ρηλαξ,το καρεκλακι του αυτοκινητου,το καροτσι,ειχαμε παει στη θαλασσα,στο βουνο...η αποστειρωση τι νοημα ειχε???Εννοειτε οτι ημουν πολυ προσεχτικη αλλα οταν εχω το καροτσι στο πορτ μπαγκαζ και το βγαζω και καθετε το μωρο και το πιανει και βαζει τα χερια στο στομα εχει περισσοτερα μικροβια απο ενα καλα πλυμενο παιχνιδι...(η μπιμπερο,αν και θηλαζα!)[/quote

Η καστορίνα μας είναι μέσα στο 4ο. Θέλω πολύ να σταματήσω τις αποστειρώσεις σιγά σιγά για να αποκτά το παιδί αντισώματα. Κι εμείς την έχουμε όλο βόλτα και κόσμο...Τα χέρια τα βάζει εδώ κι ένα μήνα στο στόμα.. Αποφάσισα λοιπόν να αποστειρώνω τα μπουκάλια και τις πιπίλες γιατί έχει να κάνει με γάλα (να μην απομένουν υπολείμματα και ξινίσουν και να βράζω το νερό για λίγο ακόμα). Αν μια πιπίλα που μόλις της την έχω δώσε πέσει κάτω ή ακουμπήσει σε τραπέζι προς τα κάτω απλά την ξεπλένω. Τα παιχνίδια κάθε βράδυ τα ξεπλένω με νερό βρύσης και τα χέρια της τα πλένω κάποιες φορές μέσα στη μέρα. Το καρότσι , το ρηλάξ και οτιδήποτε άλλο με μωρομάντηλα κάπου κάπου...