Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απίστευτο :«Έπρεπε να διαλέξω ποιο παιδί μου θα σώσω!»

poukis

Recommended Posts

Στην πιο τραγική θέση που μπορεί ίσως να βρεθεί μία μητέρα, βρέθηκε η Ρέιτσελ Εντουαρντς από το Lincolnshire της Αγγλίας. Η 39χρονη γυναίκα, ενώ ήταν 6 μηνών έγκυος στο τρίτο της παιδί, ενεπλάκη σε ένα μοιραίο δυστύχημα. Σε ένα δυστύχημα που την έθεσε μπροστά στο πιο απάνθρωπο δίλημμα: «Να σώσω την κόρη μου ή τον γιο μου;».

Στις 19 Αυγούστου, πήγαινε μία εκδρομή με το αυτοκίνητό της μαζί με τον 16χρονο γιο της Τζακ, τη δίχρονη κορούλα της Ιζαμπέλα και δύο φίλους του γιου της, οι οποίοι κατάφεραν να σωθούν.

Ξαφνικά το αυτοκίνητο έπεσε σε μία μεγάλη τρύπα του δρόμου με αποτέλεσμα μετά να βρεθεί μέσα σε ένα χαντάκι και στη συνέχεια να πέσει ολόκληρο μέσα στο νερό! Η μητέρα κατάφερε αμέσως να βγει για να πάρει ανάσα και να επιστρέψει να σώσει τα παιδιά της. Μόλις τα είδε και τα δύο να πνίγονται έπρεπε να διαλέξει. Και έπρεπε να διαλέξει γρήγορα, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα πιο τραγικά δευτερόλεπτα που θα μπορούσε ποτέ να ζήσει μία μάνα.

Ανοίγοντας την καρδιά της στα media, η Ρέιτσελ εξομολογήθηκε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει από αυτό που έζησε. «Κάθε λεπτό από εκείνη τη μέρα σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα κάνει για να σώσω και τα δύο μου παιδιά». Η τελευταία της ανάμνηση από τον γιο της ήταν τη στιγμή που το αυτοκίνητο βυθιζόταν: εκείνος την κράτησε από τους ώμους για να την προστατεύσει από το να χτυπήσει!

Τώρα η Ρέιτσελ περιμένει τη γέννηση του τρίτου της παιδιού. Θα είναι αγόρι και θα γεννηθεί στις 21 Νοεμβρίου, τρεις μέρες μετά τα γενέθλια του Τζακ.

Η Ρέιτσελ άρπαξε την Ιζαμπέλα, σχεδόν ενστικτωδώς. Τον Τζακ δεν τον πρόλαβε… Οταν γύρισε για να τον βγάλει από το αυτοκίνητο, ήταν ήδη αργά για τον 16χρονο γιο της.

http://www.protothema.gr/

χωρίς σχόλια...

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Διαφημίσεις

Να μας αξιώσει ο θεός να μην βρεθούμε ποτέ στη θέση της!!!!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Συμφωνω.....ποτε να μην χρειαστει να διαλεξω αναμεσα στα παιδια μου,πιο θα ζησει και πιο θα πεθανει.....Θεε μου απορω πως αυτή η γυναικα εχει το κουραγιο και εξιστορει το τι περασε...και δεν της εχει σαλέψει ακομα.....

ουτε να φανταστω δεν μπορω πως θα μπορεσει να "ζησει" η μανα,την υπολοιπη ζωη της :-(:-(:-(

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Πιστεύω πάντως, ότι η μητέρα πήγε ενστικτωδώς στο πιο αδύναμο παιδί της (λόγω ηλικίας), με την ελπίδα ότι το άλλο θα τα καταφέρει μέχρι να ξαναβουτήξει....

Τραγικό και όπως έγραψε και το μέλος Aeriko:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Το ίδιο σκεφτόμουν την προηγούμενη εβδομάδα που έβλεπα το ντοκιμαντερ στον skai για την πόλη της Ρωσίας στην οποία είχαν καταλάβει αντάρτες ένα σχολείο και σκοτώθηκαν περίπου 330 άτομα από τα 1200.

Μία μάνα ήταν μέσα στο σχολείο με το κοριτσάκι της (1η δημοτικού) και το αγοράκι της (2 ετών) Όταν της έδωσαν την "άδεια" να φύγει με το μικρό, είπε ότι ήταν η δυσκολότερη απόφαση της ζωής της για το εάν θα έπρεπε να φύγει ή να μείνει για να είναι δίπλα στην κόρη της. Έφυγε τελικά και ευτυχώς σώθηκε και η κόρη της την οποία βρήκε μετά από μέρες σε ένα νοσοκομείο.

Το βράδυ εκείνο με ότι έβλεπε δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Πραγματικά να μην μας αξιώσει ο Θεός να ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτή της Ρέιτσελ ή της άλλης Ρωσίδας μάνας (δεν θυμάμαι το όνομά της...)

Διαφημίσεις

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με το τσουνάμι στην Ασία! Έσωσε το ένα παιδί και το άλλο το άφησε μια μάνα στο νερό φωνάζοντάς του να αγωνιστεί... Και σώθηκε...

Από τότε συχνά βασανίζομαι από τέτοιες σκέψεις "Τι θα έκανα εάν..."

Ποτέ να μη μας συμβεί... Είναι τραγικό...

Διαφημίσεις

Κατι αντίστοιχο συνεβει στην καταστροφή της Σμύρνης με την γιαγια της πεθεράς μου...

Κάθε οικογένεια θα πρέπει να πάρει μαζι της μονο ΕΝΑ παιδί...Και οταν τα παιδιά μιας οικογενειας δεν ειναι μονο ενα...τοτε τι γινεται...

Η γιαγιά λοιπόν αυτή με αναφιλητά αφησε κάτω απο ενα δεντρο ενα κοριτσάκι ενος ετους...Πήρε τον γιό και φυσικά οταν έφυγε πλήρης ημερών και εργων στο στομα της ειχε την λέξη..."κόρη μου.."

Τι απεγινε το παιδάκι...κανείς δεν έμαθε...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Κατι αντίστοιχο συνεβει στην καταστροφή της Σμύρνης με την γιαγια της πεθεράς μου...

Κάθε οικογένεια θα πρέπει να πάρει μαζι της μονο ΕΝΑ παιδί...Και οταν τα παιδιά μιας οικογενειας δεν ειναι μονο ενα...τοτε τι γινεται...

Η γιαγιά λοιπόν αυτή με αναφιλητά αφησε κάτω απο ενα δεντρο ενα κοριτσάκι ενος ετους...Πήρε τον γιό και φυσικά οταν έφυγε πλήρης ημερών και εργων στο στομα της ειχε την λέξη..."κόρη μου.."

Οταν ακουω τετοιες ιστοριες,αυτοματα μπαινω στη θεση της μανας.....τι να πω,δεν εχω λογια...αναλογιζομαι μονο τον πονο αυτης της μανας και καθε μανας που ερχεται σε παρομοια θεση!

Γεια σου κοριτσι!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

δεν μπορώ σίγουρα να καταλάβω το πόσο πολύ πονάει έχοντας χάσει τον γιό της μετά απο 16 χρόνια, και λυπάμαι τόσο πολύ που την στιγμή της γέννησης του 3ου της παιδιού, τη χαρά της θα μετριάσει η απουσία του γιού της...

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

πέρα απο την τραγικοτητα του θεματος νομιζω οτι καλο θα ηταν αν υπαρχει δυνατοτητα να ανοιξει ενα θεμα με τιτλο πρωτες βοηθειες ή πως αντιδρουμε σε καταστασεις εκτακτης αναγκης ή κατι παρομοιο.

για παραδειγμα ειχα ακουσει οτι οταν πνιγονται δυο ατομα θα πρεπει να βοηθησεις οχι το πιο αδυναμο αλλα αυτο που εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες να τα καταφερει δηλαδη αυτο που ειναι πιο κοντα σου και ειναι σε καλυτερη κατασταση , οταν αξασφαλισεις αυτο μετα θα πας στο πιο αδυναμο . Αυτο φαινεται παραλογο αλλα εχει τη λογικη οτι αν πας στο πιο αδυναμο κινδυνευεις να χασεις και τους δυο.

Η αλήθεια είναι πως εν προκειμένω αν είχε σωθεί πρώτος ο 16χρονος μπορεί και να βοηθούσε να σωθεί και το μωρό :( Οπότε ναι έχει λογική αυτό που λες ismin.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ανατρίχιασα ....δεν έχω λόγια

πέρα απο την τραγικοτητα του θεματος νομιζω οτι καλο θα ηταν αν υπαρχει δυνατοτητα να ανοιξει ενα θεμα με τιτλο πρωτες βοηθειες ή πως αντιδρουμε σε καταστασεις εκτακτης αναγκης ή κατι παρομοιο.

για παραδειγμα ειχα ακουσει οτι οταν πνιγονται δυο ατομα θα πρεπει να βοηθησεις οχι το πιο αδυναμο αλλα αυτο που εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες να τα καταφερει δηλαδη αυτο που ειναι πιο κοντα σου και ειναι σε καλυτερη κατασταση , οταν αξασφαλισεις αυτο μετα θα πας στο πιο αδυναμο . Αυτο φαινεται παραλογο αλλα εχει τη λογικη οτι αν πας στο πιο αδυναμο κινδυνευεις να χασεις και τους δυο.

χωρίς να είμαι ειδικός πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο και στα αεροπλάνα όταν σου λένε ότι πρέπει να βάλεις πρώτα εσύ την μάσκα οξυγόνου και μετά να βάλεις στο παιδί...