Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συχνη αιμορραγια απο μυτη και ουλα

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια και σε ολες με το καλο ευχομαι!εχω παρατηρησει κατι το τελευταιο καιρο εχω συχνη αιμορραγια απο τη μυτη και ματωνουν πολυ ευκολα τα ουλα μου!δε ξερω αν ειναι λογο εγκυμοσυνης!τη δευτερα θα ρωτησω το γιατρο αλλα θελω να μου πειτε αν και καποια απο εσας εχει το ιδιο προβλημα!

KLinp2.pngjvcQp2.png

Διαφημίσεις

και μένα μου συνέβαινε αυτό!δεν είχα ρωτήσει το γιατρό.στην εγκυμοσύνη η ουλίτιδα είναι συνηθισμένη.ρώτησέ τον να είσαι σίγουρη!με το καλό γλυκούλα!

Διαφημίσεις

εφη μου εγω την ρωτησα προχθες που είχα ραντεβου και για ούλα και για μύτη και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό. Μάλιστα μου είπε μπορώ να παω άφοβα για καθαρισμο στον οδοντίατρο αν θέλω.

YiMXp3.png

Είναι συνηθισμένο .. όμως μην επαναπαυεσαι για τα δόντια και φρόντιζε τα καλύτερα από ό,τι συνήθως.

Εγώ ανακάλυψα ότι με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν μάτωναν καθόλου και την καθιέρωσα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καμια φορα στην εγκυμοσυνη, πεφτουν πολυ τα αιμοπεταλια... επανερχονται μετα τη γεννα στα φυσιολογικα τους..

θα σου πει ο γιατρος σου, εμενα παντως ειχαν πεσει πολυ και ματωναν πολυ τα ουλα μου, και μελανιαζα πολυ ευκολα και πολυ εντονα οταν χτυπαγα καπου

Μην ανησυχεις καθολου!!!!!!!!!!Ολα αυτα ειναι συμπτωματα της εγκυμοσυνης!!!!

Εγω ξεκινησα με τα ουλα μου,αλλα οχι απλως ματωναν......ειχαν πρηστει(τα κατω μονο)!Να φανταστεις τα εχω κοψει 3 φορες στον οδοντιατρο!!!

Εφταναν σε σημειο να μου κουκουλωνουν τα δοντια.....ετσι επεφτε νυστερι!!!Μην σε τρομαζει ομως....εκανα ενεσουλα και δεν καταλαβαινα τιποτα!!!!Μου ειχε πει η οδοντιατρος οτι αυτο που παθαινουμε λεγεται ουλιτιδα κυησεως και οτι οταν σπουδαζε ηταν ολοκληρο ξεχωριστο κεφαλαιο στην υλη τους!!!

Αυτο που εχεις να κανεις ειναι να τα βουτσιζεις καθημερινα και να πας σε ενα φαρμακειο να παρεις κατι ειδικες οδοντογλιφιδες της wisdom .....ειναι μπροστα πολυ μυτερες σε χρωμα μπλε σαν βιδουλα φαντασου.

Να τρυπας αναμεσα απο το καθε δοντι τα ουλα σου ωστε να ματωνουν........καθημερινα!!!Ετσι ξεσπα το φαινομενο και δεν θα τα αφησει να πρηστουν οπως την πατησα εγω!!!

Οσο για την μυτη........και αυτο το εχω!!!Λεγετε ρινιτιδα κυησεως!!!

Σπανε καποια αγγεια.....

Οταν ανοιγει να γερνεις ελαφρως ο κεφαλι προς τα πισω και να πιεζεις για κανα δεκαλεπτο την μυτη σου εκει που ξεκιναει το κοκκαλακι.Ετσι σταματαει πιο γρηγορα!!Γιατι και εδω την ειχα πατησει στην αρχη και μου εκανε μιση ωρα και να μου σταματησει!

Αυτα που σου λεω ειναι κατοπιν συμβουλης του γιατρου μου!

Για να εισαι βεβαια πιο σιγουρη να μιλησεις και με τον δικο σου!!!

Παντως δεν ειναι κατι σοβαρο.......σκεψου οτι ολα ειναι για τα μωρακια μας!!!

Με το καλο!!

Αιμορραγία στη μύτη είχα κι εγώ στην εγκυμοσύνη μου, αλλά δεν θυμάμαι από ποιο μήνα ξεκίνησε, νομίζω γύρω στον τέταρτο, και κράτησε μέχρι και τον όγδοο μήνα. Μετά εξαφανίστηκε μόνο του.

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Διαφημίσεις

Κι εγώ είχα κι απο τα δύο!Η μύτη μου άνοιγε πάρα πολύ συχνά. είχα ρωτήσει ωρλ και μου πε ότι είναι απο την εγκυμοσύνη. τα δόντια μου τα φρόντιζα καλύτερα απ'ότι πριν μείνω έγκυος γιατί είχα ουλίτιδα και μάτωναν με το μόνο μονο.θέλουν προσοχή τα δόντια στην εγκυμοσύνη. όταν γέννησα σταμάτησαν και τα δύο είδη αιμορραγίας.

πηγα στο γιατρο και μου ειπε να παω αφοβα σε οδοντιατρο γιατι οντως τωρα θελει περισσοτερο περποιηση και να μην το αφηνω γιατι ειναι χειροτερα!για τη μυτη δε τον ρωτησα αλλα πιστευω οτι το ιδιο θα ισχυει οπως λετε κι εσεις

KLinp2.pngjvcQp2.png

• 2 months later...

κοριτσια καλημερα! επαναφερω το θεμα γιατι εχω μια απορια... η αιμορραγια στα ουλα σε ποια φαση τις εγκυμοσυνης εμφανιζεται; γιατι εγω περιμενω περιοδο την επομενη εβδομαδα ελπιζοντας να μην ερθει και τις τελευταιες δυο μερες οταν βουρτσιζω τα δοντια μου εκτος του οτι νιωθω οτι τα ουλα με γδερνουν τρομερα παρολο που δε βαζω πολυ δυναμη, ματωνουν και ολα μαζι. ειναι δυνατον να εμφανιζεται αυτο τοσο νωρις; σας ευχαριστω!

κοριτσια καλημερα! επαναφερω το θεμα γιατι εχω μια απορια... η αιμορραγια στα ουλα σε ποια φαση τις εγκυμοσυνης εμφανιζεται; γιατι εγω περιμενω περιοδο την επομενη εβδομαδα ελπιζοντας να μην ερθει και τις τελευταιες δυο μερες οταν βουρτσιζω τα δοντια μου εκτος του οτι νιωθω οτι τα ουλα με γδερνουν τρομερα παρολο που δε βαζω πολυ δυναμη, ματωνουν και ολα μαζι. ειναι δυνατον να εμφανιζεται αυτο τοσο νωρις; σας ευχαριστω!

Σε μένα εμφανίζεται πριν να έχω καν καθυστέρηση.

Εμενα ειναι ευαισθητα τα ουλα μου ετσι κι αλλιως, οπότε μπορει η amaretto να εχει δικιο, αλλά επιδινωθηκε πολυ απ'τον 8ο.

Α!Και να θυμησουμε οτι καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε στην εγκυμοσυνη στοματικα διαλύμματα (εγω το πηρα χαμπαρι στον 5ο) και αν σκοπευετε να θηλασετε.....ξεχαστε τα για αρκετο καιρό.Οι καθαρισμοι στον οδοντιατρο ειναι απαραιτητοι!

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Σε μένα εμφανίζεται πριν να έχω καν καθυστέρηση.

δηλαδη εκει που οταν βουρτσιζες τα δοντια σου ησουν μια χαρα μολις εγινε η συλληψη ξεκινησαν να ματωνουν; μα περιμενω να αδιαθετησω σε καμια 10αρια μερες ειναι φυσιολογικο;

δηλαδη εκει που οταν βουρτσιζες τα δοντια σου ησουν μια χαρα μολις εγινε η συλληψη ξεκινησαν να ματωνουν; μα περιμενω να αδιαθετησω σε καμια 10αρια μερες ειναι φυσιολογικο;

Σε μένα έτσι λειτουργούσε .. το αν είναι φυσιολογικό ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω. Υποθέτω όμως ότι προϋπάρχει μια ευαισθησία, η οποία δεν εκδηλώνεται σε άλλες φάσεις και ενεργοποιείται λόγω ορμονών. Μίλα και με τον οδοντίατρο σου. Το να εκδηλώνεται με αφορμή την πιθανή εγκυμοσύνη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάσταση.

Σε μένα έτσι λειτουργούσε .. το αν είναι φυσιολογικό ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω. Υποθέτω όμως ότι προϋπάρχει μια ευαισθησία, η οποία δεν εκδηλώνεται σε άλλες φάσεις και ενεργοποιείται λόγω ορμονών. Μίλα και με τον οδοντίατρο σου. Το να εκδηλώνεται με αφορμή την πιθανή εγκυμοσύνη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάσταση.

σε ευχαριστω παρα πολυ! ελπιζω να ειναι ενδειξη εγκυμοσυνης και οχι μιας απλης ουλιτιδας αν και οπως προειπα δεν τον ξανα ειχα ποτε αυτο το πραγμα. να ματωσει ενα δοντι επειδη ειχε καποια ευαισθησια ή επειδη το εγδαρα με καποια αποτομη κινηση στο βουρτσισμα ναι, αλλα σημερα ειδικα βουρτσιζα και ενιωθα να γδερνομαι και ολα μαζι τα ουλα ματωσαν. τι να πω;