Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΖΗΤΑΕΙ

Recommended Posts

Πηγαινουμε καθημερινα σε μια πλατεια για παιχνιδι. Η κορη μου εχει κανει εναν φιλο που παει 2α ταξη δημοτικου. Τον συμπαθει παρα πολυ κ αυτος το ιδιο. Μια φορα της πηρα παγωτο κι επειδη επαιζαν μαζι, πηρα και στο αλλο παιδι..

Πηγα χθες με την κορη μου να της παρω μια γρανιτα κ ειδε αυτα τα ανεμιστηρακια τα παιδικα με γλυφιτζουρι. Της πηρα κι ενα τετοιο. Βγαινοντας απο το μαγαζι μας πετυχαινει αυτο το παιδακι κ λεει "θα μου παρετε κι εμενα ενα;" ερχεται κι ενας φιλος του "κι εμενα;" :shock:

Ειπα οτι δεν εχω αλλα χρηματα :oops: κ τα ειδα να με κοιτουν απογοητευμενα.. Η κορη μου απο εκεινη την ωρα μεχρι που γυρισαμε σπιτι κ την εβαλα να κοιμηθει ελεγε συνεχως: "μαμα να παρεις και στον Σταματη ανεμιστηρα!!!"

της ειπα οτι ο Σταματης εχει μαμα και μπορει να ζητησει απο εκεινη να του το παρει..

εκανα καλα ή το παρατραβηξα; την επομενη φορα που θα μου ζητησει κατι τι λεω/κανω; να του παρω ή ενδεχεται να κακομαθει; μηπως βρω κανενα μπελα απο τη μανα του.. και το παιδι το ιδιο.. :confused:

Διαφημίσεις

Νομίζω πως εφοσον τα παιδια ειναι στην πλατεια και παιζουν περνανε καλα και δεν υπαρχει λογος να παρεις στην κορη σου παγωτο εκεινη την ωρα . Αν ζηταει επιμονα και δε θελεις να της το στερησεις παρε της οταν θα τελειωσει το παιχνιδι και θα φυγουν τα παιδακια. Παντως μπορεις να εχεις μαζι σου κανενα μπισκοτακι , η τυροπιτακια , κεικ σπιτικα κλπ για να της δωσεις αν θελει και να προσφερετε και στους φιλους της .

Νομίζω πως εφοσον τα παιδια ειναι στην πλατεια και παιζουν περνανε καλα και δεν υπαρχει λογος να παρεις στην κορη σου παγωτο εκεινη την ωρα . Αν ζηταει επιμονα και δε θελεις να της το στερησεις παρε της οταν θα τελειωσει το παιχνιδι και θα φυγουν τα παιδακια. Παντως μπορεις να εχεις μαζι σου κανενα μπισκοτακι , η τυροπιτακια , κεικ σπιτικα κλπ για να της δωσεις αν θελει και να προσφερετε και στους φιλους της .

εχεις δικιο και σ'ευχαριστω :)

Και εγω στη θεση σου το ιδιο θα εκανα.Την ιδια απαντηση θα εδινα και στο παιδακι αλλα και στο δικο μου παιδι και μαλιστα θα του ελεγα οτι ποτε δεν ζηταμε απο ξενους να μας αγορασουν οτιδηποτε.

Για αυτη την δουλεια ειναι μονο ο μπαμπας και η μαμα και μονο απο αυτους ζηταμε .

Επισης δεν μ¨αρεσει και αυτη η συμπεριφορα απο τα αλλα παιδακια,θα μου πεις παιδι ειναι αλλα στην προκυμενη περιπτωση δεν ειναι και μικρο ,μια χαρα καταλαβαινει τι ειναι σωστο και τι οχι.

Παντως αν αυτο εσενα σε φερνει σε δυσκολη θεση διαλεξε καποια στιγμη(οταν γυρνατε στο σπιτι)να της παιρνεις οτι θελει για να γλυτωνεις απο αυτη την διαδικασια.

Εμένα με εκνευερίζουν περισσότερο κάποιοι γονείς οι οποίοι παροτρύνουν κιόλας τα παιδιά τους να ζητάνε! Τι εννοώ; Ήμασταν σε έναν παιδότοπο με τις μικρές (4 & 1) και είχε ένα καρουζέλ (3 αλογάκια)..Μαζί μας και ο ανιψιός μου (4)..Πάμε να κάνουμε καρουζέλ, ανεβαίνει η μεγάλη μου και έρχεται και ανεβαίνει και ένα άλλο αγοράκι (του οποίου οι γονείς καθόντουσαν δίπλα και παρακολουθούσαν)..Ανεβαίνει και ο ανιψιός μου και μέχρι να βάλω το ευρώ ακούω το αγοράκι να φωνάζει "Μαμά δεν ξεκινάει"

Απάντηση μαμάς: "Περίμενε θα ξεκινήσει!"

Αποτέλεσμα να κρατάω την μικρή μου πίσω απο το αλογάκι της μεγάλης μου για να κάνουν και οι δύο!

Τώρα ποιος φταίει; Δεν φταίνε αυτοί οι γονείς; Το παιδί από αυτές τις συμπεριφορές μαθαίνει!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...
Εμένα με εκνευερίζουν περισσότερο κάποιοι γονείς οι οποίοι παροτρύνουν κιόλας τα παιδιά τους να ζητάνε! Τι εννοώ; Ήμασταν σε έναν παιδότοπο με τις μικρές (4 & 1) και είχε ένα καρουζέλ (3 αλογάκια)..Μαζί μας και ο ανιψιός μου (4)..Πάμε να κάνουμε καρουζέλ, ανεβαίνει η μεγάλη μου και έρχεται και ανεβαίνει και ένα άλλο αγοράκι (του οποίου οι γονείς καθόντουσαν δίπλα και παρακολουθούσαν)..Ανεβαίνει και ο ανιψιός μου και μέχρι να βάλω το ευρώ ακούω το αγοράκι να φωνάζει "Μαμά δεν ξεκινάει"

Απάντηση μαμάς: "Περίμενε θα ξεκινήσει!"

Αποτέλεσμα να κρατάω την μικρή μου πίσω απο το αλογάκι της μεγάλης μου για να κάνουν και οι δύο!

Τώρα ποιος φταίει; Δεν φταίνε αυτοί οι γονείς; Το παιδί από αυτές τις συμπεριφορές μαθαίνει!

Μου εχει τυχει κι εμενα στο λουνα παρκ κατι αναλογο, με ενοχλει οταν σε τετοιες περιπτωσεις βλεπω τους γονεις ή τις γιαγιαδες τους να γελανε και να το χαιρονται λες κι ειναι κατορθωμα... εχει τυχει να ειμαστε σε μια γιορτη και το παιδι που γιορταζε να παρει δωρο εναν κουμπαρα, μας γυρισε ολους τους καλεσμενους 4 φορες να του βαζουμε λεφτα... την 3η φορα μου τελειωσαν τα κερματα κι εβαλα αλλα 5ευρω γιατι δεν εφευγε αν δεν ανοιγα το πορτοφολι! :oops: Εννοειται οτι οι γονεις γελουσαν και το παροτρυναν "κι αλλο! κι αλλο! παρτα τους ολα!!!" ...ενταξει.. χαλαστηκα πολυ.. ηθελα να παρω μετα ραδιοταξι να φυγω και δεν μου εφταναν τα λεφτα..

Νομίζω ότι βάζουν το χέρι τους και οι γονείς.

Εγώ δεν είχα πρόβλημα να παίρνω τους φίλους των παιδιών μου στο σπίτι για να παίζουν. Πάντα φρόντιζα και φροντίζω να τους έχω φτιάξει κάτι ή να έχω χυμό για όλους. Επίσης, τις περισσότερες φορές που τα συνόδευα στην παιδική χαρά ή σε κάποια εκδήλωση (βόλτες, μουσεία, εκθέσεις, κλπ) θα είχα χρήματα να κεράσω κάτι και τα υπόλοιπα παιδάκια.

Όμως φέτος τις πρώτες ημέρες του σχολείου, που πάλι συνόδεψα φίλους των παιδιών για να παίξουν αυτά και εμείς να πιούμε καφέ, μετά από λίγο ήρθαν όλα τα παιδιά να μου πουν ότι πεινάνε. Λοιπόν, εκεί ήταν που σπάστηκα, διότι ενώ σε όλους τους γονιούς τους είχα πει ότι θα πάμε για καφέ, ώστε αν θέλουν να αφήσω χρήματα για τα παιδιά αν πεινάσουν, κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να δώσει για το παιδί του.

Ήρθα σε πολύ άσχημη θέση, διότι τα παιδιά των φίλων μου -που ήταν παρόντες οι γονείς- ήπιαν ένα χυμουδάκι, ενώ εμένα δεν μου έφτασαν για όλα τα υπόλοιπα που συνόδευα. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε δεν πήρα ούτε στα δικά μου, εξηγώντας ότι τα χρήματα που έχω δεν φτάνουν για όλα τα παιδάκια και ότι δεν είναι σωστό να πίνουν/τρώνε τα δικά μου και τα άλλα να βλέπουν. Σπάστηκα αλήθεια, όχι γιατί ήταν η πρώτη φορά που δεν άφηναν χρήματα, αλλά γιατί αυτή τη φορά στέρησα από τα δικά μου παιδιά....

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....