Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ

Recommended Posts

καλημερα.ο γιος μου ειναι 18 μηνων και 10,850 κιλα..απο τον απριλιο και μετα δεν εχει παρει καθολου βαρος αντιθετα εχει χασει περιπου 100 γραμμαρια..ο γιατρος το αποδιδει στην καλοκαιρινη ζεστη και μας ειπε οτι αν δεν παρει μεχρι και τον επομενο βημα θα του γραψει καποιες βιταμινες..τα γευματα που του δινω ειναι

8.30 γαλα πινει περιπου 200 και κατι γραμμαρια

11.00 φρουτα και 2-3 φορες και αυγο

3.00 μεσημεριανο φαγητο(δεν το τρωει ολο)

7.00 γιαουρτι η κρεμα

11.00 γαλα περιπου 200 και κατι γραμμαρια

γενικα αν εξαιρεσουμε το μεσημεριανο θρεφεται αρκετα καλα αλλα δεν αποτυπωνεται στο βαρος του..εχετε καμια ιδεα για τα γευματα ωστε να βελτιωθουμε ;

Διαφημίσεις

Εμένα η μικρή απο πέρσι τον Αυγουστο είναι πάντα ανάμεσα στα 11Kg-13Kg.¨οταν αρρωσταίνουμε χάνουμε μόλις συνερχόμαστε ξαναπαίρνουμε.Ισως θα μπορούσες το απογευματάκι να μην του δίνεις καθημερινά γιαούρτι αλλά απο το μεσημεριανό φαγάκι του.Αν το μεσημερί έχει φάει καλά το απόγευμα γιαουρτάκι.

Επίσης μπορείς να του δινεις και τοστάκι και καμία πιτούλα με γαλοπούλα και τυράκι ακόμα και μαζί με το γιαούρτι ή κανά κριτσινάκι με το γιαουρτάκι του.:wink:Πάντως εμείς αύριο θα κάνουμε εξετάσεις για αυτή την στασιμότητα του βάρους.

καλημερα και η μικρη μου το ιδιο, ειμαστε 16 μηνων και ειμαστε γυρω στα 10 κιλα, τωρα τελευταια δεν την εχουμε ζυγισει αλλα βλεπω οτι εχει χασει βαρος, περασαμε και αμυγδαλιτιδα με πυρετο και δεν μου ετρωγε καθολου! γενικα ομως δεν ειναι παιδι που τρωει οτιδηποτε, και η δικια μου περιπου τοσο τρωει σαν τον γιο σου

Και εμένα ο μικρός παρουσίασε στασιμότητα βαρους από τον Μάρτιο και για αυτο τον λόγο του κάνουμε εξετάσεις. Αν και αρκετά αδύνατος ο δικός μου η παιδίατρος τώρα μας είπε να ψαχτούμε γιατί η στασιμότητα δεν της άρεσε.Κυρίως για να ηρεμήσω και εγώ πιο πολύ.

Καλό θα ήταν να του κάνεις εξετάσεις αίματος προληπτικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν και δεν νομίζω να έχει κάτι.Τρέχουν, ιδρώνουν και δεν παίρνουν ευκολα βάρος μερικά παιδάκια.

Από ύψος πως τα πάτε? Γιατι κι εμείς περάσαμε ενα διάστημα που για τέσσερεις μήνες δεν είχε πάρει γραμμάριο. Ψήλωνε βέβαια κανονικά, οπότε στην ουσία αδυνάτιζε.

Κάποια στιγμή ξεκόλλησε, μην φανταστείς τίποτα φοβερό, ένα κιλό έχει πάρει το τελευταίο εξάμηνο, ίσως και παραπάνω.

Αφού ψηλώνει και βλέπω ότι έχει ενέργεια, δεν δίνω και τόση σημασία στο βάρος.

Πάντως κι εγώ συμφωνώ ότι μπορείς να του δίνεις κάτι ακόμα μαζί με το γιαουρτάκι το βράδυ, εφόσον το θέλει.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Διαφημίσεις

Από ύψος πως τα πάτε? Γιατι κι εμείς περάσαμε ενα διάστημα που για τέσσερεις μήνες δεν είχε πάρει γραμμάριο. Ψήλωνε βέβαια κανονικά, οπότε στην ουσία αδυνάτιζε.

Κάποια στιγμή ξεκόλλησε, μην φανταστείς τίποτα φοβερό, ένα κιλό έχει πάρει το τελευταίο εξάμηνο, ίσως και παραπάνω.

Αφού ψηλώνει και βλέπω ότι έχει ενέργεια, δεν δίνω και τόση σημασία στο βάρος.

Πάντως κι εγώ συμφωνώ ότι μπορείς να του δίνεις κάτι ακόμα μαζί με το γιαουρτάκι το βράδυ, εφόσον το θέλει.

ψηλωνει κανονικα..παιρνει 1-2 ποντους το μηνα..τωρα ειμαστε 83 ...καλα απο ενεργεια δεν το συζητω..ολη μερα τρεχει πανω κατω και ιδρωνει αρκετα...

ψηλωνει κανονικα..παιρνει 1-2 ποντους το μηνα..τωρα ειμαστε 83 ...καλα απο ενεργεια δεν το συζητω..ολη μερα τρεχει πανω κατω και ιδρωνει αρκετα...

Ψηλώνει ίσον αναπτύσσεται. Σκέψου ότι τους τελευταίους μήνες κινείται πολύ περισσότερο απο πριν άρα είναι λογικό να μην παχαίνει το ίδιο.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Λοιπόν κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο εμείς ήμασταν έτσι αδυνατούληδες.Ο μικρός μου είναι 20 μηνών και βάρος 11 κιλά.Αλλά και η κόρη μου όταν ήταν μωρό στα ίδια κυβικά ήτανε.΄Οχι ότι δεν είναι και τώρα δηλαδή.Απλά επειδή είναι ψηλότερα για την ηλικία τους φαίνονται ακόμη πιο...αδύνατα.Κι εμένα ο παιδίατρος μονίμως μου έλεγε ότι αν δεν αυξηθεί το βάρος του θα του κάνουμε εξετάσεις. Και ακριβώς τον επόμενο μήνα μετακινούνταν ο δείκτης της ζυγαριάς.Και ξανά από την αρχή.Κανα δυο μήνες κολλημένος στο ίδιο βάρος και μόλις ξαναλέγαμε για εξετασεις τσουπ μισό κιλό πάνω.Αυτό που καταλαβα εγώ είναι ότι είναι και γονιδιακό το ζήτημα.΄Οπως κι εγώ ανήκω στην κατηγορία φτερού.Από κάπου θα πάρουν τα παιδάκια μας.΄Ενα έχει σημασία,όταν τα παιδιά εχουν ενέργεια και κινητικότητα να μην τα φοβόσαστε.Επίσης ο γιος μου ανήκει στην κατηγορία των πολύύύ!!!!!!! νευρικών παιδιών και εν ολίγοις δεν παλουκώνεται στον πωπό του. Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να παχαίνουν? Απλα οι παιδίατροι (και καλά κάνουνε) ακολουθούν κάποιους κανόνες (καμπύλες κτλ). Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις!!!!!!!!:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

samantha1g είμαστε σχεδόν στα ίδια ο δικός μου είναι 17 μηνών και γύρω στα 10.600 από 14 μηνών, ύψος παίρνει πριν ένα μήνα ήταν 82,5. Ο γιατρός εμένα μου είπε ότι αφού πέρνει ύψος δεν τον ανησυχεί. Βέβαια παρατηρώ τώρα που έβγαλε τραπεζίτες ότι τρώει καλύτερα και περισσότερο για να δούμε αν θα πάρει κανένα γραμμάριο. Εμένα δεν τρώει πάντα ικανοποιητικά το μεσημέρι αλλά του δίνω πάντα πριν το βραδυνό γάλα κατι να φάει, τόστ, αυγό, μακαρονάκι κοφτό βρασμένο κλπ και πολλές φορες το τρώει με ευχαρίστηση καλύτερα από το μεσημεριανό, ε βέβαια τον έχει κόψει...... Θέλω να πιστεύω ότι επειδή και εγώ και ο άντρας μου είμαστε αδύνατοι ότι έχει πάρει από εμάς και ότι δεν τρέχει κάτι, εσυ σκέφτεσαι να του κάνεις εξετάσεις?

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Διαφημίσεις

samantha1g είμαστε σχεδόν στα ίδια ο δικός μου είναι 17 μηνών και γύρω στα 10.600 από 14 μηνών, ύψος παίρνει πριν ένα μήνα ήταν 82,5. Ο γιατρός εμένα μου είπε ότι αφού πέρνει ύψος δεν τον ανησυχεί. Βέβαια παρατηρώ τώρα που έβγαλε τραπεζίτες ότι τρώει καλύτερα και περισσότερο για να δούμε αν θα πάρει κανένα γραμμάριο. Εμένα δεν τρώει πάντα ικανοποιητικά το μεσημέρι αλλά του δίνω πάντα πριν το βραδυνό γάλα κατι να φάει, τόστ, αυγό, μακαρονάκι κοφτό βρασμένο κλπ και πολλές φορες το τρώει με ευχαρίστηση καλύτερα από το μεσημεριανό, ε βέβαια τον έχει κόψει...... Θέλω να πιστεύω ότι επειδή και εγώ και ο άντρας μου είμαστε αδύνατοι ότι έχει πάρει από εμάς και ότι δεν τρέχει κάτι, εσυ σκέφτεσαι να του κάνεις εξετάσεις?

για εξετασεις δεν ξερω...εχουμε ραντεβου με τον γιατρο σε 2 βδομαδες..ο,τι μας πει εκεινος..δεν θελω απο μονη μου να τον υποβαλλω σε τετοια διαδικασια που το πιο πιθανο ειναι να ειναι περιτττη...

• 8 χρόνια μετά...

Επαναφέρω το θέμα. Το μωρό μου 3,5 μηνών πριν 2 εβδομάδες ήταν 5400 και σήμερα 5385..δεν ξερω τι να κάνω.. Ο παιδιατρος θα μας στείλει για εξετάσεις. Επισκέφτηκα παιδογαστρεντερολογο και πέταξα 50 ευρώ γιατί πολύ απλά μας είπε να αλλάξουμε γάλα και μας έδωσε το epadoren.,ετσι χωρίς υπέρηχο. Του ειπα ότι το μωρό είναι νευρικό όταν τρώει, ότι έχει χάσει βάρος, ότι έχουμε θέμα με τα κακά του κανει κάθε 3 μέρες παρόλο που πίνουμε frisolac comfort. Τελοσπαντων εγώ φοβάμαι μήπως έχει κάτι σοβαρό το μωρό. Υποψιάζομαι αλλεργια αλλά ο παιδιατρος δεν συμμερίζεται την άποψη μου και δεν μου αλλάζει γάλα σε αντιαλλεργικο. Λέει ότι δεν έχουμε άλλο σύμπτωμα αλλεργίας όμως εγώ έχω διαβάσει περιπτώσεις που σαν σύμπτωμα είχαν μόνο τη στασιμότητα βάρους. Δεν ξέρω έχω αγχωθεί πολύ. Καμία παρόμοια εμπειρία που να είχε αίσιο τέλος; 

Just now, maria_tweety είπε:

Επαναφέρω το θέμα. Το μωρό μου 3,5 μηνών πριν 2 εβδομάδες ήταν 5400 και σήμερα 5385..δεν ξερω τι να κάνω.. Ο παιδιατρος θα μας στείλει για εξετάσεις. Επισκέφτηκα παιδογαστρεντερολογο και πέταξα 50 ευρώ γιατί πολύ απλά μας είπε να αλλάξουμε γάλα και μας έδωσε το epadoren.,ετσι χωρίς υπέρηχο. Του ειπα ότι το μωρό είναι νευρικό όταν τρώει, ότι έχει χάσει βάρος, ότι έχουμε θέμα με τα κακά του κανει κάθε 3 μέρες παρόλο που πίνουμε frisolac comfort. Τελοσπαντων εγώ φοβάμαι μήπως έχει κάτι σοβαρό το μωρό. Υποψιάζομαι αλλεργια αλλά ο παιδιατρος δεν συμμερίζεται την άποψη μου και δεν μου αλλάζει γάλα σε αντιαλλεργικο. Λέει ότι δεν έχουμε άλλο σύμπτωμα αλλεργίας όμως εγώ έχω διαβάσει περιπτώσεις που σαν σύμπτωμα είχαν μόνο τη στασιμότητα βάρους. Δεν ξέρω έχω αγχωθεί πολύ. Καμία παρόμοια εμπειρία που να είχε αίσιο τέλος; 

Καλησπέρα , 

τι εξετάσεις τελικα έδωσε ,; σίγουρα κάνουν γενική και καλλιέργεια ούρων . 

Στην αλλεργία νομίζω απαραίτητο σύμπτωμα είναι το αίμα στα κακακια .

Κάνει εμετούς ; ο γαστρεντερολόγος τι σας είπε ; 

Just now, Summer love είπε:

Καλησπέρα , 

τι εξετάσεις τελικα έδωσε ,; σίγουρα κάνουν γενική και καλλιέργεια ούρων . 

Στην αλλεργία νομίζω απαραίτητο σύμπτωμα είναι το αίμα στα κακακια .

Κάνει εμετούς ; ο γαστρεντερολόγος τι σας είπε ; 

Ούρων κάναμε κ είναι καλές. Αίματος κ υπέρηχο είχε πει θα μου δώσει, θα μιλήσω το απόγευμα μαζί του. Ο γαστρεντερολογος δεν είπε τίποτε άλλο. Ούτε κ αυτός μου μίλησε για αλλεργια. Μόνο γάλα μου αλλαξε. Απ ότι έχω διαβάσει το αίμα στα κακά δεν είναι απαραίτητο. Τώρα θα μου πεις παιδιατρος και γαστρεντερολόγος δεν πιστεύουν αλλεργια γιατί δεν έχουν κάτι χειροπιαστό  και πιστεύω εγώ; και η στασιμότητα βάρους που να οφείλεται; να είναι κάτι σοβαρο; είναι αδύνατο ύλης ο καημένος κ τον λυπάμαι. 

Διαφημίσεις

Ούρων κάναμε κ είναι καλές. Αίματος κ υπέρηχο είχε πει θα μου δώσει, θα μιλήσω το απόγευμα μαζί του. Ο γαστρεντερολογος δεν είπε τίποτε άλλο. Ούτε κ αυτός μου μίλησε για αλλεργια. Μόνο γάλα μου αλλαξε. Απ ότι έχω διαβάσει το αίμα στα κακά δεν είναι απαραίτητο. Τώρα θα μου πεις παιδιατρος και γαστρεντερολόγος δεν πιστεύουν αλλεργια γιατί δεν έχουν κάτι χειροπιαστό  και πιστεύω εγώ; και η στασιμότητα βάρους που να οφείλεται; να είναι κάτι σοβαρο; είναι αδύνατο ύλης ο καημένος κ τον λυπάμαι. 

Καλά κανείς και το ελέγχεις αλλά να δεις που δεν θα ειβαι κάτι σοβαρό . 

Κανε σου ελέγχους σου και θα ηρεμήσεις . 

Μηοως κάνει πολλές αναγωγές ; 

η παλλινδρομηση κάποιες φορές οδηγεί σε δυσκολίες στο βάρος . 

πρίν από 51 λεπτά , maria_tweety είπε:

Ο υπέρηχος δείχνει αν σε εκείνο το γεύμα που τον κάνεις ανεβαίνει το γάλα προς τον οισοφάγο κ πόσες φορές το κάνει. Οπότε μπορεί σε ένα γεύμα να μην έχει κάποιο επεισόδιο κ όμως να έχει παλινδρόμηση. Γι αυτό μάλλον έδωσε το epadoren. Μου είχε συμβεί στην πρώτη μου κόρη να κάνω υπέρηχο κ έδειξε ήπια παλινδρόμηση κ όμως έκανε οισοφαγίτιδα. Πόσο τρώει το μωράκι σου? Υπολογίζεις τα μλ? Βγάζει γουλιες. Αν πιστεύεις ότι έχει θέμα με αλλεργία κάνε καλλιέργεια στα κακακια του να δεις αν υπάρχει αίμα κ δώσε γάλα ΗΑ. Βέβαια πες κ στον γιατρό τις ανησυχίες σου.. κ όπως είπε κ η κοπέλα πιο πάνω κ γενική ουρων

Αναγωγες δεν κάνει. Ο παιδιατρος είπε παρακολουθούμε πάλι το βάρος για 15 μέρες. Δεν θέλει να μας βάλει σε αντιαλλεργικο γάλα γιατί φοβάται μήπως δεν το δεχτεί το μωρό λόγω γεύσης και πέσει στα μλ και μετά χάσει πιο πολύ βάρος. Εφόσον δεν θηλάζουμε θα μας βάλει στο κουτάλι στους 4,5-5 μήνες. Γενικά είναι αισιόδοξος δεν πιστεύει ότι είναι κάτι. Οπότε το παρακολουθούμε. Καλύτερα να μπούμε νωρίτερα στις στερεές μήπως πάρει λίγο βάρος παραπάνω κ μήπως λυθεί το θέμα με τα κακάκια. Τι να πω κορίτσια εφόσον δεν θέλει ο γιατρός να μου αλλάξει γάλα δεν το αλλάζω 

Αναγωγες δεν κάνει. Ο παιδιατρος είπε παρακολουθούμε πάλι το βάρος για 15 μέρες. Δεν θέλει να μας βάλει σε αντιαλλεργικο γάλα γιατί φοβάται μήπως δεν το δεχτεί το μωρό λόγω γεύσης και πέσει στα μλ και μετά χάσει πιο πολύ βάρος. Εφόσον δεν θηλάζουμε θα μας βάλει στο κουτάλι στους 4,5-5 μήνες. Γενικά είναι αισιόδοξος δεν πιστεύει ότι είναι κάτι. Οπότε το παρακολουθούμε. Καλύτερα να μπούμε νωρίτερα στις στερεές μήπως πάρει λίγο βάρος παραπάνω κ μήπως λυθεί το θέμα με τα κακάκια. Τι να πω κορίτσια εφόσον δεν θέλει ο γιατρός να μου αλλάξει γάλα δεν το αλλάζω 

Από παλινδρόμηση ξέρω ότι υπάρχει κ η κρυφή που δεν κάνει αναγωγές. Μακάρι να μην είναι τπτ όπως είπε κ ο γιατρός!!

• 9 months later...

Καλησπέρα μανούλες. Το παιδί μου είναι 3 μηνών και εδω και δεκα μερεε εψει σταθερό βαρος 5.5kg. Τρώει κανονικά, οσο πρέπει το 24ωρο αλλα το βάρος δεν ανεβαίνει. Γνωρίσει καποια μανούλα κάτι να μου πει? Εχω ανχωθει!! 

Τεχνικό πρόβλημα οδήγησε στην καθυστέρηση δημοσίευσης αυτού του κειμένου! :cry:!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση..

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

On 5/5/2020 at 8:04 ΜΜ, Πηγή είπε:

Καλησπέρα μανούλες. Το παιδί μου είναι 3 μηνών και εδω και δεκα μερεε εψει σταθερό βαρος 5.5kg. Τρώει κανονικά, οσο πρέπει το 24ωρο αλλα το βάρος δεν ανεβαίνει. Γνωρίσει καποια μανούλα κάτι να μου πει? Εχω ανχωθει!! 

Από ότι μου είχε πει εμένα η παιδίατρος είναι ένα διάστημα που κάνουν «κοιλιά» και για 1 με 2 μήνες το βάρος παραμένει το ίδιο ενώ το μωρό τρώει κανονικά. Ο δικός μου άργησε να το πάθει και το περάσαμε κάπου στους 5 μήνες, λίγο πιο μετά. 

On 5/5/2020 at 8:04 ΜΜ, Πηγή είπε:

Έχει δίκιο η Super.mum. Επίσης αυτό που παρατήρησα εγώ με τον δικό μου είναι ότι παίρνει το βάρος του μήνα κυριολεκτικά σ' έναν ύπνο. Δηλαδή πέφτει ένα μεσημέρι/βράδυ να κοιμηθεί, κι όταν τον σηκώσω μόλις ξυπνήσει μου φαίνεται πιο βαρύς. Πιθανότατα είναι ιδέα μου, βέβαια...

Πάντως θα σου πω ότι η παιδίατρος μας είχε αποτρέψει από το να πάρουμε βρεφοζυγό, γιατί είπε πως θα αγχωνόμαστε μόνοι μας άδικα. :) Δεν είναι οι 10 μέρες πολύ μικρό διάστημα για να ανησυχήσεις που δεν υπάρχουν μεταβολές;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...