Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πιγκουινάκι κουράγιο!! Πολύ δύσκολη η κατασταση που περιγράφεις.

Ο γιος μου είναι από τα παιδιά που δεν θέλουν να κοιμούνται και καταλαβαίνω τι εννοείς....Ευτυχώς βέβαια δεν έχουμε φτάσει σε τέτοια κατάσταση.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στα εξής.

-Το να μην κοιμηθεί το μεσημέρι (εμείς έχουμε τη μεγάλη αντίσταση) ΔΕΝ βοηθάει την κατάσταση. Όταν κοιμάται το μεσημέρι, κοιμάται ευκολότερα και καλύτερα και το βράδυ (είχαμε κι εμείς νυχτερινό τρόμο, και μας επισκέπτεται ακόμα, σε περιπτώσεις μεγάλης κούρασης μόνο)

-Δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω να πλαντάξει για να μάθει να κοιμάται μόνος του.

-Η διαδικασία του ουρλιαχτού πριν τον ύπνο είναι μια μορφή εκτόνωσης από την υπερένταση -μπορεί πράγματι να την έχει ανάγκη.

Εννοείται ότι ο μικρός σου δοκιμάζει τα όριά του και φυσικά ξέρει τι να κάνει για να κοιμηθεί όταν πρέπει -από φόβο μπορεί να πηγαίνει στο κρεββάτι του, όχι να αποκοιμηθεί κιόλας. Πιστέυω ότι ο βασικός λόγος που δεν κάθεται στο κρεβάτι του είναι ότι ξέρει πως αν κάτσει ακίνητος θα αποκοιμηθεί και δεν θέλει.

Τι κάνω εγώ τώρα

Φροντίζω το βραδυ πριν τον ύπνο να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Φαγητό, μπάνιο, πλύσιμο δοντιών, διάβασμα στο κρεβάτι 2-3 βιβλία και μετά κλείνει το φως. Κάθομαι δίπλα του γιατί θέλει να μου κρατάει το χέρι. Κάποιες φορές αποκοιμιέται εύκολα, άλλες όχι.

Τελευταία ανακάλυψα τα ηχογραφημένα παραμύθια. Τολμώ να πω ότι μας έχουν βοηθήσει πολύ στον ύπνο -και μεσημέρι και βράδυ. Το να κάτσει ακίνητος, στο σκοτάδι ακούγοντας κάτι τον βοηθάει να ηρεμήσει (όπως και με το βίντεο) και τις περισσότερες φορές στα 15' αποκοιμιέται. Επίσης εγώ που κάθομαι μαζί του εκνευρίζομαι λιγότερο απ' ότι να καθόμασταν αμίλητοι.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Πιγκουινακι μου, εχεις δοκιμασει αυτα που λεει η Ελιζα καθολου; Να ακουει παραμυθι το βραδυ; Και τα νανουρισματα ειναι καλα...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

παραμυθια και νανουρισματα του λεω εγω -που μεταξυ μας μου αρεσουν και περισσοτερο κι απο οτι σε αυτον;):P!

το ηχογραφημενο θα το δοκιμασω...απλα που να βρω το σιντι στο δωματιο τους?θα παρω κανενα φορητο μαρκα μεκαψες και βλεπουμε!

• 4 εβδομάδες μετά...

Αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα και αναζητω λυση!!!!!! Η κορη μου ειναι 25 μηνων. Μεχρι πριν λιγους μηνες (περιπου 3) δεν ειχαμε ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με τον υπνο. Κοιμοταν νωρις (8:30), μονη της χωρις νανουρισματα και δεν ξυπνουσε το βραδυ - εκτος και εαν ηταν αρρωστη. Τον τελευταιο καιρο ομως δεν θελει να παει για υπνο - παρα το γεγονος οτι η ρουτινα του υπνου παραμενει ιδια και την βαζω πιο αργα πια γυρω στις 9:30. Καθε βραδυ ξεκιναμε με το μαλακο να της εξηγω οτι ειναι ωρα για υπνο και καταληγουμε να 'μαλωνουμε' - αυτη κλαει και βγαινει απο το δωματιο της και εγω απελπιζομαι και μερικες φορες της φωναζω να μπει μεσα! Εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα: της εχω διαβασει παραμυθια - παντα θελει και αλλα, της εβαλα dvd - μεγα λαθος ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ γιατι τις πρωτες ημερες την επαιρνε ο υπνος μετα ομως την επιανε υπερενταση και κοιμοταν στη 1, της εχω κοψει τον μεσημεριανο υπνο αλλα τα πραγματα ειναι χειροτερα γιατι ηταν κουρασμενη και την πιανει υπερενταση με αποτελεσμα να μην μπορει να κοιμηθει, της εβαλα τραγουδακια. Στο κρεβατι μου δεν την βαζω γιατι εαν κανεις το λαθος μια φορα γινεται συνηθεια. Στο κρεβατι μου αλλωστε δεν κοιμαται αλλα το εχει συνδυασει με παιχνιδι. Της μιλαω γλυκα, της μιλαω αγρια, το αποτελεσμα ιδιο. Να σημειωσω οτι το πρωι ξυπναει στις 9 - αφου κοιμαται στις 11 και 11:30 - ενω παλια ξυπνουσε 7:30 με 8. Επισης την εχω βαλει εδω και 2 μηνες σε κρεββατι οποτε φανταζομαι οτι παιζει ρολο και αυτο. Δεν παει παιδικο αλλα ολη την ημερα ειναι δραστηρια γιατι βγαινουμε εξω μαζι και περπαταει, τρεχει, παιζει. Δεν δουλευω και ειμαι συνεχεια μαζι της οποτε δεν ειναι οτι της λειπω για να θελει να περασει παραπανω χρονο μαζι μου. Το μεσημερι την βαζω να κοιμηθει - παλι με δυσκολια - για 1 ωρα το πολυ και την ξυπναω. Επισης την βλεπω οτι νυσταζει και ειναι κουρασμενη απλως δεν θελει να παει για υπνο!

Να συμπληρωσω οτι εχει αρχισει να βλεπει ονειρα και οτι εδω και ενα μηνα θελει φως για να κοιμηθει - και δεν εννοω φωτακι υπνου αλλα κανονικο φως!

Καμια ιδεα κανεις?????????

Αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα και αναζητω λυση!!!!!! Η κορη μου ειναι 25 μηνων. Μεχρι πριν λιγους μηνες (περιπου 3) δεν ειχαμε ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με τον υπνο. Κοιμοταν νωρις (8:30), μονη της χωρις νανουρισματα και δεν ξυπνουσε το βραδυ - εκτος και εαν ηταν αρρωστη. Τον τελευταιο καιρο ομως δεν θελει να παει για υπνο - παρα το γεγονος οτι η ρουτινα του υπνου παραμενει ιδια και την βαζω πιο αργα πια γυρω στις 9:30. Καθε βραδυ ξεκιναμε με το μαλακο να της εξηγω οτι ειναι ωρα για υπνο και καταληγουμε να 'μαλωνουμε' - αυτη κλαει και βγαινει απο το δωματιο της και εγω απελπιζομαι και μερικες φορες της φωναζω να μπει μεσα! Εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα: της εχω διαβασει παραμυθια - παντα θελει και αλλα, της εβαλα dvd - μεγα λαθος ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ γιατι τις πρωτες ημερες την επαιρνε ο υπνος μετα ομως την επιανε υπερενταση και κοιμοταν στη 1, της εχω κοψει τον μεσημεριανο υπνο αλλα τα πραγματα ειναι χειροτερα γιατι ηταν κουρασμενη και την πιανει υπερενταση με αποτελεσμα να μην μπορει να κοιμηθει, της εβαλα τραγουδακια. Στο κρεβατι μου δεν την βαζω γιατι εαν κανεις το λαθος μια φορα γινεται συνηθεια. Στο κρεβατι μου αλλωστε δεν κοιμαται αλλα το εχει συνδυασει με παιχνιδι. Της μιλαω γλυκα, της μιλαω αγρια, το αποτελεσμα ιδιο. Να σημειωσω οτι το πρωι ξυπναει στις 9 - αφου κοιμαται στις 11 και 11:30 - ενω παλια ξυπνουσε 7:30 με 8. Επισης την εχω βαλει εδω και 2 μηνες σε κρεββατι οποτε φανταζομαι οτι παιζει ρολο και αυτο. Δεν παει παιδικο αλλα ολη την ημερα ειναι δραστηρια γιατι βγαινουμε εξω μαζι και περπαταει, τρεχει, παιζει. Δεν δουλευω και ειμαι συνεχεια μαζι της οποτε δεν ειναι οτι της λειπω για να θελει να περασει παραπανω χρονο μαζι μου. Το μεσημερι την βαζω να κοιμηθει - παλι με δυσκολια - για 1 ωρα το πολυ και την ξυπναω. Επισης την βλεπω οτι νυσταζει και ειναι κουρασμενη απλως δεν θελει να παει για υπνο!

Να συμπληρωσω οτι εχει αρχισει να βλεπει ονειρα και οτι εδω και ενα μηνα θελει φως για να κοιμηθει - και δεν εννοω φωτακι υπνου αλλα κανονικο φως!

Καμια ιδεα κανεις?????????

Δεν ξερω αν ειναι αντιπαιδαγωγικο ή καλομαθαινει το παιδι, αλλα θα σου πω τον δικο μου τροπο που σιγα σιγα το εφερα στα μετρα μου. Αφου καναμε τα καθιερωμενα, τις εβαζα να κοιμηθουν νωρις πριν τις πιασει υπερενταση. Περιπου 9 δηλαδη. Μετα,τις ελεγα ενα δικο μου παραμυθι, αρχισα να τραγουδω του κοσμου τα ηρεμα τραγουδια και τοτε, αρχιζα να τις χαιδευω την πλατη...και αυτες χαλαρωναν και κοιμοντουσαν. Βεβαια συνηθως και εγω μαζι τους γιατι αυτο τελειωμο δεν ειχε. Αλλα σιγα σιγα μειωνα το χρονο και εφευγα ή εφευγα οταν αυτες χαλαρωναν.

Τωρα εδω και ενα χρονο τις διδυμες, τις λεω θα μετρησω ως το 30 π.χ. και μετα θα φυγω. Τις χαιδευω μετρωντας και αυτες ικανοποιουνται και κοιμουνται.

Αυτο που προτεινω εχει πιασει σε ολα μου τα παιδια αλλα ημουν μπαστακας μεχρι να κοιμηθουν με τα χαδια μου Αυτο με κοστισε σε χρονο αλλα σιγα σιγα εμαθαν και τωρα με πιανει ελαχιστα, οσο εγω θελω.

Πιγκουινακι εσυ, καλα; Τι εκανες;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...