Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ολοι λενε να τον στειλω παιδικο!!!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αλλα ΕΓΩ δεν θελω!!

ειναι 3 ...δεν θελω να τον στειλω:)

τον βλεπω ακομα μωρακι..

ειναι της αποψης οτι καλο ειναι τα πρωτα 4 χρονια να μεγαλωνουν με την μαμα...και επιδης δεν χρειαζεται να δουλευω θελω να ειναι ακομα μαζι μου....εσεισ τη γνωμη εχετε???

τον βλέπεις ακόμα μωράκι, αλλά δεν είναι τουλάχιστον ηλικιακά γιατί σε επίπεδο αναπτυξης εσύ ξέρεις καλύτερα. Αν ήσουν τόσο σίγουρη για την απόφαση να μην τον στείλεις παιδικό δεν θα άνοιγες το θέμα. Ζητάς τη γνώμη μας ή απλά να επιβεβαιώσουμε την ορθότητα της απόφασης σου?

Ετσι επα8ε με ιατρικη γνωματευση η προγονη μου (τωρα 10 χρονων) στα 8 της υπερκοπωση και την ειχαν στο σπιτι 1 μηνα να κοιματε 16 ωρες την μερα. Μετα το παιδι συνηλ8ε και η μανουλα του *ευτυχως* της εκοψε ΟΛΑ τα ε3ωσχολικα πλην του μπασκετ και του πιανου......καλα.....ου μπαινουν τα παιδια σε ενα ομορφο καλουπι με το ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Και τους σπανε και τον τσαμπουκα ετσι ομορφα ομορφα για να εχουν αργοτερα ενηλικες καλουπιαζμενους καλα......μεγα 8εμα......οχι του παροντος....σορρυ για το οφφ τοπικ ladies.......

καλά ποιος μίλησε για 8ωρο παιδικο σε τριχρονα? 4 ωρες δημιουργικής απασχόλησης είναι τόσο τραγικο? Τι φαντάζεστε οτι κάνουν δηλαδή?

αχ πεστα!!!!ποιοσ θα καταλαβει καλυτερα τη θελει το παιδι μου..???

λες να καθονται 1 ωρα να ταισουν τον γιο μου στο παιδικο??

ελεοσ 3 ειναι οχι 13!!!!που θα μου πουν κιολασ οτι ειμαι υστερικη που κραταω ακομα τον γιο μου σπιτι:mrgreen:

για το καλό του παιδιού σου, να είσαι αρωγός όχι υπηρέτης!

Διαφημίσεις

κορίτσια καλημέρα....εμένα η δική μου άποψη ειναι εντελώς αντίθετη με αυτά που λέτε....

εγω εργάζομαι....και να μην εργαζόμουν πάλι θα έστελνα το παιδι σχολειο ....το παιδι δεν πάει σχολειο για να κοινωνικοποιηθεί....μονο....πείτε μου ειλικρινά πόσες απο εσας καταφέρατε να μάθετε στο παιδι σας να είναι υπάκουο να δέχεται το διάλογο και όταν το πιάνει η υστερία....να έχει την διάθεση να καταλάβει τι του λέτε....

εγω προσωπικα παρόλο που ειμαι 32 πήγα παιδικο 2,5 χρονων γιατι πηγαιναν τα 2 μεγαλυτερα αδερφια μου και δεν ήθελα να μεινω σπιτι....η μητέρα μου δεν δουλευε ποτέ.....σας πληροφορω τοτε πριν 30 χρονια στα 3,5-4 ήξερα να διαβάζω και να λιγο να γράφω....δεν θελω να κάνω επιδειξη..... απλα θεωρώ οτι με βοήθησε πολυ να εξελιχθω πιο γρήγορα ίσως απο άλλα παιδια και βλέπω πως το παιδι μου.....πάει πολυ ευχάριστα σχολείο από 1ετους μέχρι σημερα που είναι 2,5 ......

1,5 χρονων η κάτια ειχε 2 βδομάδες που ειχε ξεκινήσει το σχολειο και ένα απόγευμα μου ζήτησε να φάει κεικ της το έβαλα στο πιάτο και όταν το έφαγε σηκώθηκε και πήγε στο νεροχυτη να το αφήσει....μειναμε χαζοι να την κοιταμε με τον άντρα μου.....δεν της είχαμε πει ποτε....ουτε της δείξαμε αυτο τον τρόπο σκεψης....

καθαρισε ο λόγος της πολυ γρηγορα.....όταν μας βλέπουν στην παιδικη χαρά μαμαδες και μπαμπαδες επειδη ειναι και ψλή για την ηλικια της....όλοι την κάνουν για 4-5 και ειναι 2,5 και όταν τους το λεω ποσο ειναι μενουν με ανοιχτο το στομα....

κανουμε διάλογο λες και μιλάω με ενα πρωτάκι δημοτικου....ειναι υπάκουη....όταν θα της εξηγεισω πως δεν κάνει πχ όταν πάμε για ψώνια να πειράζει τα πράγματα η απάντηση της είναι ναι μαμα μου τα μικρά παιδάκια δεν κάνει να πειράζουμε τα πράγματα....πως θα τα πουλησει ο κύριος αν το χαλασω.....

εχει να μου λέει τι κάνουν στο σχολειο και το θεωρει μεγάλο κατορθωμα....

εγω βλέπω διαφορά με τα ανηψια μου με τα παιδια φίλων που ειναι ίδια ηλικια και δεν έχουν πάει σχολειο...καμια σχέση....

ο ανηψιος του άντρα μου πήγε σχολειο στα νηπια γιατι τον είχαν ξεκινησει παιδικο και επειδη αρρωσταινε σταμάτησε και γενικά είχαν μια νοοτροπία να μην πιεστει το παιδί.... τώρα ειναι 12 και απο την αρχη πάντα δυσκολευοταν να προσαρμοστει στο σχολειο....μέχρι 10χρονων δεν είχε φίλους.....τον παρακαλάγαμε όλοι να τον πάμε σε παιδακια να παίξει....ειναι αφόρητα κουτσομπολης....κάθετε και κουτσομπολευει....ειναι τρομερα ανασφαλης.....

γενικά εγω με το σχολειο ειδα διαφορα...κοψαμε την πάνα μεσα σε 1 μηνα....ειχαμε ξεκινησει προσπάθειες και τον αυγουστο η κάτια έκοψε την πάνα την βάζανε στο σχολειο παρεα με την αγγελική την φίλη της να κάνουνε τσισα η κακα και τα μικρά ενω έκαναν πλάκα και χαζολογουσαν μάθανε να είναι ανεξάρτητα....και πολλά άλλα... ξυπναει Σάββατο και μου λέει μαμα έλα να με ντύσεις να πάω σχολειο...και πως απο την αρχη προσαρμόστηκε πολυ ευκολα μαθαινει πραγματα

ίσως να υπάρχει και διαφορα απο παιδι σε παιδι....αλλά τα πάντα στην ζωή μας θέλουν κόπο για να αποκτιθουν....διαβάζω που γράφουν οι περισσότερες μαμάδες....οτι ειναι πολυ ενα 8ωρο.....να μενει στο σχολειο και άλλα τέτοια....στο σπίτι 8ωρες τι κάνει?κάνει κάτι δημιουργικό?ας μην κρυβόμαστε όλες μας τά βάζουμε να παιξουν λίγο ή να δουν τηλεοραση για να προλάβουμε να κάνουμε καμια δουλεια....και στην ουσια τα παιδια παιζουν όταν έχει καλο καιρό στις κουνιες 1-2 ωρες και είμαστε όλοι οκ και οι μισες μανάδες ουρλιάζουν....έλα εδω....γρήγορα γιατι αλλιώς θα σε δείρω και πολλά πολλά άλλα.....κάτσε εκει και μην κουνηθεις.......και μετα μας φταιει το σχολείο..........ότι τα βάζουν όλα μαζι στις τουαλέτες και αλλα....ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΤΣΙΣΑ ΜΟΝΟΣή ΜΟΝΗ ΜΟΥ....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Γενικώς είναι αλήθεια ότι μέσα από τη μίμηση και βλέποντας άλλα παιδιά μαθαίνει το παιδί πολλά πράγματα. Εμένα έμαθε να τρώει μόνη της (βέβαια βάζουμε και χέρια μέσα), έμαθε να πηγαίνει στην τουαλέτα, να σκουπίζεται (το είχαμε δείξει και στο σπίτι αλλά πάντα ακολουθούν καλύτερα τα άλλα παιδάκια), να μαζεύει τα πράγματά της, να συνυπάρχει με άλλα παιδιά και να ακολουθεί κανόνες συμπεριφοράς κλπ. Γενικά οφελήθηκε. Βέβαια δε θα αποδώσω στο σταθμό ότι το παιδί μου μιλάει από 18μηνών γιατί πιστεύω ότι απλά ήταν έτσι το παιδί μου! Θεωρώ απλά ότι το παιδί στον παιδικό βλέπει κι άλλες παραστάσεις, άλλα παιδάκια και ανοίγει το μυαλό του. Μαθαίνει επίσης ότι δεν είναι παντού η μαμά (νομίζω στα 3 πρέπει να το μάθει αυτό) και ότι μπορώ να κάνω και πράγματα χωρίς τη μαμά. Τώρα αν θα μάθει από τα 3,5 να διαβάζει και να γράφει δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι στο σπίτι ίσως να είχε περισσότερες πιθανότητες να το μάθει. Είναι και στο παιδί ... υπάρχουν παιδιά που τους αρέσει πάρα πολύ να είναι στο σταθμό, υπάρχουν και παιδιά που τρελλαίνονται να είναι σπίτι.

Κι εγώ έχω το δίλημμα με το 2ο παιδί ... αν θα το στείλω κι αυτό από 13ων μηνών ή θα το κρατήσω με γυναίκα στο σπίτι μέχρι τα 2-3. Πιστεύω όμως ότι το παιδί θα με καθοδηγήσει ...αν είναι όπως την πρώτη σίγουρα θα τη στείλω κι αυτή από 13ων μηνών.

azHYp2.png

vwuep3.png

Με συγχωρείς Φενάκι, δεν θέλω να σε προσβάλλω, δεν σε ξέρω κιόλας, αλλά έτσι όπως τα παρουσιάζεις είναι σαν να λες "εγώ δεν είχα ούτε τη διάθεση ούτε την ικανότητα να διδάξω τίποτα στο παιδί μου, από διάλογο μέχρι τουαλέτα, οπότε την έστειλα παιδικό να της τα μάθουν οι νηπιαγωγοί και ησύχασε το κεφάλι μου".

Και έστω, το δικό σου το παιδί ήταν δεκτικό. Κάτι άλλα τα 'χεις δει? Εγώ σου λέω τα βλέπω κάθε μέρα από το μπαλκόνι μου. Να πλαντάζουν από το κλάμα στην αυλή και στο τέλος από την εξάντληση να τα παίρνει ο ύπνος πάνω στην κούνια (!) γιατί δεν θέλουν με τίποτα να μπούνε μέσα, ή να στέκονται ολομόναχα στραμμένα προς τον τοίχο με σκυμμένο το κεφάλι. Τα πονάει η ψυχή μου.Και δεν σου μιλάω για τις πρώτες

μέρες μόνο...Ξέρεις πόσες φορές πήγα να πάρω το γιο μου και τα ακούω να παρακαλάνε "πείτε στη μαμά μου να έρθει να με πάρει, υπόσχομαι να κάθομαι φρόνιμα στο σπίτι..." Έχουν την εντύπωση τα κακόμοιρα ότι ο παιδικός είναι μια μορφή τιμωρίας για τη συμπεριφορά τους!

Έχουνε δίκιο η Λίζα και η Ellemphriem. TA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΏΡΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Για κάθε μέσο λογικό άνθρωπο αυτό είναι τόσο αυτονόητο όσο και αυταπόδεικτο και δεν χρειάζεται περισσότερη συζήτηση. Οι συνθήκες μπορεί κατά περίπτωση να μας αναγκάζουν να κάνουμε τα ξινά γλυκά, αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας μαζί με όλους τους άλλους ότι ο παιδικός είναι η σωτηρία για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Όσο για το θέμα της απασχόλησης, θα παρακαλούσα κάποιες να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Άλλο τι μπορείς και θέλεις να κάνεις εσύ, άλλο εγώ, που είχα την οικονομική πολυτέλεια να σταματήσω από τη δουλειά και να έχω γυναίκα για το καθάρισμα και το σίδερο, και άλλο η καθεμιά μας εδώ μέσα.

Όσο για παραδείγματα, μπορώ κι εγώ να σας αναφέρω με το τσουβάλι (μιλάμε για ηλικίες 2-2,5 ετών). Η κόρη της κολλητής μου κόντευε να πάθει μελαγχολία, ενώ ήταν ένα παιδάκι έξω καρδιά, ο γιος ενός συναδέλφου γυρνούσε σπίτι και τους έβριζε, η κόρη της κουμπάρας μου χτυπούσε το κεφάλι της στο τζάμι του σχολικού για να την κατεβάσουν, ο γιος μιας γειτόνισσας για ένα χρόνο δεν έβαζε εκεί μπουκιά στο στόμα του, η βαφτισιμιά μου (η μόνη που προσαρμόστηκε αμέσως) από τις πολλές αρρώστιες της έμεινε μόνιμη ευαισθησια στα πνευμόνια... δεν υπερβάλλω καθόλου, πιστέψτε με. Όλα αυτά τα παιδάκια ήταν συνομήλικα με τον μεγάλο μου και κάθε φορά που βρισκόμασταν, σχεδόν κάθε μέρα δηλαδή, την ίδια κουβέντα είχαμε. ΟΛΑ σταμάτησαν, ΟΛΑ ξαναπήγαν τώρα στο προνήπιο και ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι μια χαρά. Τυχαίο? δεν νομίζω.

TA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΏΡΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Για κάθε μέσο λογικό άνθρωπο αυτό είναι τόσο αυτονόητο όσο και αυταπόδεικτο και δεν χρειάζεται περισσότερη συζήτηση.

Τα περισσότερα παιδάκια! Ίσως και να συμφωνήσω σε αυτό. Αλλά όχι ΟΛΑ τα παιδάκια. Εμένα της αρέσει πολύ το έξω και η συναναστροφή με άλλα παιδάκια. Αφού και από τον παιδικό όταν γυρνάμε το απόγευμα πάλι βόλτα μου ζητάει. Ίσως εννοείς δε θέλουν να περνάνε τόσες ώρες μακριά από τη μαμά τους... αλλά αυτό είναι άλλο. Αυτό μετά από τα 3 είναι καλό να το μάθουν ... να ανεξαρτητοποιηθούν λίγο.

Επίσης μην τα ισοπεδώνουμε όλα ... δεν είναι όλοι οι σταθμοί ίδιοι. Εγώ εκεί που πάει η μικρή δεν έχω δει ποτέ παιδάκι να κάνει αυτά που περιγράφεις ή να κλαίει σπαραχτικά και να ζητάει τη μαμά του. Μόνο τις πρώτες εβδομάδες όταν τα φέρνουν κάποια ψιλοκλαίνε. Και έχω και πληροφορίες από μέσα. Και επειδή είναι σταθμός της δουλειάς μου και πάνε πολλοί συνάδελφοι τα παιδιά τους εκεί όλοι μου λένε ότι το παιδί του γυρνάει χαρούμενο στο σπίτι και γενικά δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει παράπονο.

Γι' αυτό θα ξαναπώ αυτό που έχουν γράψει και τόσες κοπέλες πιο πάνω: Η απόφαση είναι πάντα συνάρτηση του παιδιού σου, των αναγκών σου, των δυνατοτήτων σου και του σταθμού που μπορείς να πας το παιδί σου!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Με συγχωρείς Φενάκι, δεν θέλω να σε προσβάλλω, δεν σε ξέρω κιόλας, αλλά έτσι όπως τα παρουσιάζεις είναι σαν να λες "εγώ δεν είχα ούτε τη διάθεση ούτε την ικανότητα να διδάξω τίποτα στο παιδί μου, από διάλογο μέχρι τουαλέτα, οπότε την έστειλα παιδικό να της τα μάθουν οι νηπιαγωγοί και ησύχασε το κεφάλι μου".

Και έστω, το δικό σου το παιδί ήταν δεκτικό. Κάτι άλλα τα 'χεις δει? Εγώ σου λέω τα βλέπω κάθε μέρα από το μπαλκόνι μου. Να πλαντάζουν από το κλάμα στην αυλή και στο τέλος από την εξάντληση να τα παίρνει ο ύπνος πάνω στην κούνια (!) γιατί δεν θέλουν με τίποτα να μπούνε μέσα, ή να στέκονται ολομόναχα στραμμένα προς τον τοίχο με σκυμμένο το κεφάλι. Τα πονάει η ψυχή μου.Και δεν σου μιλάω για τις πρώτες

μέρες μόνο...Ξέρεις πόσες φορές πήγα να πάρω το γιο μου και τα ακούω να παρακαλάνε "πείτε στη μαμά μου να έρθει να με πάρει, υπόσχομαι να κάθομαι φρόνιμα στο σπίτι..." Έχουν την εντύπωση τα κακόμοιρα ότι ο παιδικός είναι μια μορφή τιμωρίας για τη συμπεριφορά τους!

Έχουνε δίκιο η Λίζα και η Ellemphriem. TA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΏΡΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Για κάθε μέσο λογικό άνθρωπο αυτό είναι τόσο αυτονόητο όσο και αυταπόδεικτο και δεν χρειάζεται περισσότερη συζήτηση. Οι συνθήκες μπορεί κατά περίπτωση να μας αναγκάζουν να κάνουμε τα ξινά γλυκά, αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας μαζί με όλους τους άλλους ότι ο παιδικός είναι η σωτηρία για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Όσο για το θέμα της απασχόλησης, θα παρακαλούσα κάποιες να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Άλλο τι μπορείς και θέλεις να κάνεις εσύ, άλλο εγώ, που είχα την οικονομική πολυτέλεια να σταματήσω από τη δουλειά και να έχω γυναίκα για το καθάρισμα και το σίδερο, και άλλο η καθεμιά μας εδώ μέσα.

Όσο για παραδείγματα, μπορώ κι εγώ να σας αναφέρω με το τσουβάλι (μιλάμε για ηλικίες 2-2,5 ετών). Η κόρη της κολλητής μου κόντευε να πάθει μελαγχολία, ενώ ήταν ένα παιδάκι έξω καρδιά, ο γιος ενός συναδέλφου γυρνούσε σπίτι και τους έβριζε, η κόρη της κουμπάρας μου χτυπούσε το κεφάλι της στο τζάμι του σχολικού για να την κατεβάσουν, ο γιος μιας γειτόνισσας για ένα χρόνο δεν έβαζε εκεί μπουκιά στο στόμα του, η βαφτισιμιά μου (η μόνη που προσαρμόστηκε αμέσως) από τις πολλές αρρώστιες της έμεινε μόνιμη ευαισθησια στα πνευμόνια... δεν υπερβάλλω καθόλου, πιστέψτε με. Όλα αυτά τα παιδάκια ήταν συνομήλικα με τον μεγάλο μου και κάθε φορά που βρισκόμασταν, σχεδόν κάθε μέρα δηλαδή, την ίδια κουβέντα είχαμε. ΟΛΑ σταμάτησαν, ΟΛΑ ξαναπήγαν τώρα στο προνήπιο και ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι μια χαρά. Τυχαίο? δεν νομίζω.

Από τι φαίνεται ζουμε σε διαφορετικό χωροχρόνο ;)

Οι μισές μαμάδες στέλουν τα παιδάκια τους νωρίς και ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι μια χαρά και κερδίζουν πολλά από τον σταθμό και οι υπόλοιπες περιμένουν τα προνήπια και κερδίζουν πολλά από το σπίτι και πάλι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι μια χαρά.

Τελικώς ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα παιδιά είναι μια χαρά, άρα δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη...

Διαφημίσεις

Από τι φαίνεται ζουμε σε διαφορετικό χωροχρόνο ;)

Οι μισές μαμάδες στέλουν τα παιδάκια τους νωρίς και ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι μια χαρά και κερδίζουν πολλά από τον σταθμό και οι υπόλοιπες περιμένουν τα προνήπια και κερδίζουν πολλά από το σπίτι και πάλι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι μια χαρά.

Τελικώς ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα παιδιά είναι μια χαρά, άρα δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη...

00020165.gif

74Qtp3.png2SeRp3.png

καλά ποιος μίλησε για 8ωρο παιδικο σε τριχρονα? 4 ωρες δημιουργικής απασχόλησης είναι τόσο τραγικο? Τι φαντάζεστε οτι κάνουν δηλαδή?

Κοριτσι μου αν εγω της δινω παραπανω δημιουργηκης απασχολησης και διαβαζουμε βιβλια συνεχεια one on one και ζωγραφιζουμε και τραγουδαμε ο παιδικος εμενα προσωπικα μου ειναι αχρηστος.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κοριτσι μου αν εγω της δινω παραπανω δημιουργηκης απασχολησης και διαβαζουμε βιβλια συνεχεια one on one και ζωγραφιζουμε και τραγουδαμε ο παιδικος εμενα προσωπικα μου ειναι αχρηστος.

Εσύ δλδ με το παιδί σου πόσες ώρες από τις ώρες που είναι ξύπνιο ασχολείσαι???

azHYp2.png

vwuep3.png

Εσύ δλδ με το παιδί σου πόσες ώρες από τις ώρες που είναι ξύπνιο ασχολείσαι???

Ειμαι μαζι της απο την ωρα που 8α 3υπνησει μεχρι να κοιμη8ει......και ετσι 8α παραμεινω......μεχρις οτου παει προνηπιο......

Ειμαι μαζι της απο την ωρα που 8α 3υπνησει μεχρι να κοιμη8ει......και ετσι 8α παραμεινω......μεχρις οτου παει προνηπιο......

Δουλειές δεν κάνεις? Εξωτερικές, εσωτερικές? Γυμναστήριο, κομμωτήριο???

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Δουλειές δεν κάνεις?

Αμε μαζι της. Μαζι πλενουμε πιατα, αυτη στην καρεκλα διπλα μου παιζοντας με τον Νεμο και την Ντορη μεσα σε ταπερ με νερο οσο εγω πλενω. Μαζι σκουπιζουμε, εκεινη με μια μικρη σκουπα παιχνιδι που της εχω παρει. Μαζι βαζουμε πλυντηριο και μαλιστα 3ερει να το βαζει και μπροστα. Μαγειρεμα ΟΧΙ μαζι αλλα παιζει στο πατωμα της κουζινας με διαφορα ταπερ γεματα φασολια και κοφτα μακαρονια οσο εγω μαγειρευω. Μαζι απλωνουμε ρουχα. Εγω απλωνω εκεινη ασχολειτε με τα λουλουδια της βεραντας. Μαζι 8α φαμε και μαζι 8α κοιμη8ουμε (οχι στο ιδιο κρεββατι ομως). Μαζι στο σουπερ, μαζι στο ταχυδρομειο, μαζι στην εφορια. Μαζι στην παιδικη χαρα για αρκετες ωρες, μαζι στο Αττικο παρκο να δουμε τα ζωα. Μαζι 8α τραγουδησουμε Αγγλικα και Ελληνικα, μαζι 8α διαβασουμε.....μαζι 8α ζωγραφισουμε το κρεββατι μας, το πατωμα, τα τζαμια, την μανα μας και τον εαυτο μας.......απα3 και εγω μπορω να το κανω αυτο 8α συνεχισω.....οποιος δεν μπορει καλα κανει και χρησιμοποιει τους παιδικους.....

και όταν το πιάνει η υστερία....να έχει την διάθεση να καταλάβει τι του λέτε....

δεν τα πιάνει υστερία

καθαρισε ο λόγος της πολυ γρηγορα.....

θα καθέριζε ούτους ή άλλως εμένα ο μεγάλος δεν πήγε παιδικό και μιλά <<μεγαλίστικα>> από 2 χρονών λέει ολοκληρωμένες ιστορίες και περιγράφει εικόνες από 2,5 χρονών

εχει να μου λέει τι κάνουν στο σχολειο και το θεωρει μεγάλο κατορθωμα....

αυτό το κάνουν όλα τα παιδιά σου διηγούνται πόσο ωραία πέρασαν ακόμα και αν βρίσκονται για κανα δεκάλεπτο στον κήπο και δε σε βλέπουν

εγω βλέπω διαφορά με τα ανηψια μου με τα παιδια φίλων που ειναι ίδια ηλικια και δεν έχουν πάει σχολειο...καμια σχέση....

λογικά δεν ασχολούνται οι γονείς τους και τα στήνουν στην τηλεόραση

στο σπίτι 8ωρες τι κάνει?κάνει κάτι δημιουργικό?ας μην κρυβόμαστε όλες μας τά βάζουμε να παιξουν λίγο ή να δουν τηλεοραση για να προλάβουμε να κάνουμε καμια δουλεια....

το γεγονός ότι εσύ το κάνεις αυτό στο παιδί δεν σημαίνει ότι το κάνουν και όλες οι άλλες μανάδες

ασχολούμε διαρκώς με τα παιδιά μου (1,5 και 3 χονών) και αυτό φένεται

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (από επιλογή φυσικά), 1 - 2 φορές την εβδομάδα βλέπουν ταινία (κάτω του μιαώρου και πολύ επιλεγμένες ταινίες) στον υπολογιστή

φυτεύουμε λαχανικά στον κήπο και το μπαλκόνι μας ασχολούμαστε καθυμερινά με την φροντίδα τους

κάνουμε ποδήλατο (ο μεγάλος ξέρει χωρίς βοηθητικές ρόδες εδώ και ένα μήνα, ίσως το μονάδικό τρίχρονο που το κάνει) και η μικρή σε καρεκλάκι

διπλώνουμε όλοι μαζί τα ρούχα (και τα μωρά, τα διπλώνουν χάλια αλλά σκασίλα μου)

παίζουμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο μέσα στο σπίτι (ο μεγάλος κάνει δεκαπέντε σινεχόμενες ντρίπλες από 1/2 χρονώ) και θα ρωτήσετε κι αν σπάσουν τα βάζα ή τα τασάκια? και σας απαντώ δεν υπάρχει τίποτα για να σπάσει....

ζωγραφίζουμε,

βάζουμε τα παπούτσια μας (ίσια ο μεγάλος ανάποδα η μικρή), και ενοείται έχουμε κόψει τις πάνες εδώ και ένα χρόνο (ο μεγάλος),

τραγουδάμε (ολόκληρα τραγούδια απ' έξω ο μεγάλος και η μικρή χορεύει),

λέμε ιστορίες επιλεγμένες χωρίς λύκους και κακές μάγισες,

ζωγραφίζουμε (ενίοτε και στον τοίχο) και θα μου πειτε τώρα καλά τα παιδιά σου τα αφήνεις ασύδοτα δε θα σ'ακούν καθόλου αλλά σε πλήροφορώ δεν φοβαμαι τα παιδιά μου μέχρι και για δικά μου ψώνια πάω και με τα δύο (από νεογέννητο η μικρή) χωρίς να ουρλιάζω μη αυτό μη εκείνο κτλ.,

πίνουμε το γάλα με καλαμάκι (και οι δύο από 10 μηνών),

και όσο για τις δουλειές μόνο τα απολύτος απαραίτητα και με τα πιτσιρίκια να μου καταστρεφουν (αυτά το λένε βοηθάνε) ότι φτιάχνω

α και να διαβάζουν δεν ξέρουν γιατί επέλεξα να μη τους μάθω σκέυτηκα ότι έιναι προτιμότερο να παίζουν ή να αθλούνται (όχι οργανωμένα μαζί μας), μια και καλή διάβασμα στην πρώτη

πες μου δεν είναι πολύ ανώτερο το πρόγραμμά μας από ενώς παιδικού??

Δουλειές δεν κάνεις? Εξωτερικές, εσωτερικές? Γυμναστήριο, κομμωτήριο???

Οτι ε3ωτερικες κανω εγω και οχι ο αντρας μου τις κανουμε μαζι. Γυμναστηριο γιοκ.....το ιδιο και κομμωτηριο.......τι να κανουμε κερδιζεις κατι χανεις κατι. Δυστυχως τον εαυτο μου προς στιγμην τον εχω παραμελησει δεοντως....:|

ΥΓ: Αν ΚΑΙ κομμωτηριο τωρα τελευταια σκεφτομουν να ΄τολμησω' να παω μαζι της μια μερα. Εχει μεγαλωσει και κα8ετε πιο πολυ πλεον. Μηηηηπως και τυχον καταφερω να κοψω και τα δικα της. Τωρα για τα δικα μου? Ειμαι στην φαση τα μεγαλωνω απο καρφακια οποτε ειμαι ετσι και αλλιως σαν αναποδο.....γ@μωτο.....

Αμε μαζι της. Μαζι πλενουμε πιατα, αυτη στην καρεκλα διπλα μου παιζοντας με τον Νεμο και την Ντορη μεσα σε ταπερ με νερο οσο εγω πλενω. Μαζι σκουπιζουμε, εκεινη με μια μικρη σκουπα παιχνιδι που της εχω παρει. Μαζι βαζουμε πλυντηριο και μαλιστα 3ερει να το βαζει και μπροστα. Μαγειρεμα ΟΧΙ μαζι αλλα παιζει στο πατωμα της κουζινας με διαφορα ταπερ γεματα φασολια και κοφτα μακαρονια οσο εγω μαγειρευω. Μαζι απλωνουμε ρουχα. Εγω απλωνω εκεινη ασχολειτε με τα λουλουδια της βεραντας. Μαζι 8α φαμε και μαζι 8α κοιμη8ουμε (οχι στο ιδιο κρεββατι ομως). Μαζι στο σουπερ, μαζι στο ταχυδρομειο, μαζι στην εφορια. Μαζι στην παιδικη χαρα για αρκετες ωρες, μαζι στο Αττικο παρκο να δουμε τα ζωα. Μαζι 8α τραγουδησουμε Αγγλικα και Ελληνικα, μαζι 8α διαβασουμε.....μαζι 8α ζωγραφισουμε το κρεββατι μας, το πατωμα, τα τζαμια, την μανα μας και τον εαυτο μας.......απα3 και εγω μπορω να το κανω αυτο 8α συνεχισω.....οποιος δεν μπορει καλα κανει και χρησιμοποιει τους παιδικους.....

Για τον εαυτό σου τίποτα? Καμία ώρα? Και το θεωρείς καλύτερο να σέρνεις το παιδί μαζί σου σε όλες τις εξωτερικές δουλειές (στις ουρές και στην κίνηση) από το να είναι σ' έναν καλό και προσεγμένο παιδικό όπου θα παίζει με παιδάκια της ηλικίας της. Μιλάμε για 4 ώρες!!! Αυτές τις 4 ώρες εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα και να πας να πάρεις τη μικρή ανανεωμένη και με περισσότερο κέφι να ασχοληθείς μαζί της!

Τώρα αν εσύ είσαι η super μαμά που ασχολείται (προγματικά όμως ασχολείται) με το παιδί της με full κέφι όλες τις ώρες της ημέρας και ΚΑΘΕ μέρα, και δε θες να κάνεις απολύτως τίποτα για εσένα (χωρίς να υποστηρίζω ότι αυτό είναι υγιές) μπράβο σου! Εδώ μιλάμε για την πλειοψηφία των μαμάδων. Και η πλειοψηφία των μαμάδων δεν είναι έτσι ... ό,τι και να γράφεται εδώ στο forum. Επίσης εσύ έχεις ένα παιδί κι απ' ότι βλέπω δεν είναι ακόμα 2. Δεν έχει φτάσει ακόμα σε ηλικία να το στείλεις παιδικό! Κάτσε να μεγαλώσει λίγο και τα λέμε ... κι αν μείνεις έγκυος και κάνεις και 2ο είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα! Οι περισσότερες έχουν 2οπαιδί όταν το πρώτο είναι 2 ή 3ων. Τεσπα ... είπαμε ... μην τα ισοπεδώνουμε όλα ... υπάρχουν σταθμοί που είναι εξαιρετικοί και το παιδάκι είναι καλό να περνάει 4 ώρες (μόνο 4λέω όχι πιο πολύ) εκεί και η μαμά να ανανεώνεται, να κάνει τις δουλειές που είναι κουραστικό να κάνει με το παιδί και να το παίρνει ανανεωμένει. Έχει όλο το χρόνο μετά να κάνει τα άπειρα με το παιδί της!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Για τον εαυτό σου τίποτα? Καμία ώρα? Και το θεωρείς καλύτερο να σέρνεις το παιδί μαζί σου σε όλες τις εξωτερικές δουλειές (στις ουρές και στην κίνηση) από το να είναι σ' έναν καλό και προσεγμένο παιδικό όπου θα παίζει με παιδάκια της ηλικίας της. Μιλάμε για 4 ώρες!!! Αυτές τις 4 ώρες εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα και να πας να πάρεις τη μικρή ανανεωμένη και με περισσότερο κέφι να ασχοληθείς μαζί της!

Τώρα αν εσύ είσαι η super μαμά που ασχολείται (προγματικά όμως ασχολείται) με το παιδί της με full κέφι όλες τις ώρες της ημέρας και ΚΑΘΕ μέρα, και δε θες να κάνεις απολύτως τίποτα για εσένα (χωρίς να υποστηρίζω ότι αυτό είναι υγιές) μπράβο σου! Εδώ μιλάμε για την πλειοψηφία των μαμάδων. Και η πλειοψηφία των μαμάδων δεν είναι έτσι ... ό,τι και να γράφεται εδώ στο forum. Επίσης εσύ έχεις ένα παιδί κι απ' ότι βλέπω δεν είναι ακόμα 2. Δεν έχει φτάσει ακόμα σε ηλικία να το στείλεις παιδικό! Κάτσε να μεγαλώσει λίγο και τα λέμε ... κι αν μείνεις έγκυος και κάνεις και 2ο είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα! Οι περισσότερες έχουν 2οπαιδί όταν το πρώτο είναι 2 ή 3ων. Τεσπα ... είπαμε ... μην τα ισοπεδώνουμε όλα ... υπάρχουν σταθμοί που είναι εξαιρετικοί και το παιδάκι είναι καλό να περνάει 4 ώρες (μόνο 4λέω όχι πιο πολύ) εκεί και η μαμά να ανανεώνεται, να κάνει τις δουλειές που είναι κουραστικό να κάνει με το παιδί και να το παίρνει ανανεωμένει. Έχει όλο το χρόνο μετά να κάνει τα άπειρα με το παιδί της!!!

Αυτο ειναι το προβλημα σου? ή οτι επιλεγω να παραμελισω εμενα για το παιδι? Γιατι? Εσυ που εχεις 8εμα? Αν εγω τα κανω αυτα συνειδητα και τα διαλεγω να τα κανω. Υποχρεωνω εσενα να τα κανεις? Και οχι το παιδι δεν 8α παει σε παιδικο πριν τα 4 .....που σημαινει οτι μαλλον 8α παει προνηπιο. Εσυ καλα κανεις και το στελνεις. Εμενα που ΔΕΝ το στελνω μπορεις να σταματησεις να με κρινεις με πραγματα που ΠΟΤΕ δεν ειπα για τον εαυτο μου αλλα τα συμπερανες μονη σου?........αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ το παραπανω ποστ ειναι που ελεγα και πιο πριν. Κριση απο αλλους για το τι κανεις και επιλεγεις εσυ να κανεις με το παιδι σου. Και οχι απλα κριση......συμπερασματικη κριση κιολας......:-D:grin::-D:grin:

Σου έχω πει πόσο σε ζηλεύω?? :-D:grin::-D:grin::-D

Γεγονός είναι πως και εμένα ο δικος μου που δεν πάει παιδικό (25 μηνών) ξέρει και μετράει ως το 10, ξέρει τα χρώματα, ξέρει να τρώει μοναχούλι του το γιαουρτάκι του, τη κρεμούλα του ή ότι είναι αυτού του στυλ, πετάει στον κάδο τα σκουπιδάκια του, μαζεύει όταν του πω τα παιχνίδια του ξέροντας πού πάει το καθε τι, είναι δοτικός σε άλλα παιδάκια που συναναστρέφεται....δηλαδή...συμβαδίζει νομίζω με τη περιγραφή που κάνετε ενός παιδιού που πάει παιδικό σταθμό.

δεν τα πιάνει υστερία

θα καθέριζε ούτους ή άλλως εμένα ο μεγάλος δεν πήγε παιδικό και μιλά <<μεγαλίστικα>> από 2 χρονών λέει ολοκληρωμένες ιστορίες και περιγράφει εικόνες από 2,5 χρονών

αυτό το κάνουν όλα τα παιδιά σου διηγούνται πόσο ωραία πέρασαν ακόμα και αν βρίσκονται για κανα δεκάλεπτο στον κήπο και δε σε βλέπουν

λογικά δεν ασχολούνται οι γονείς τους και τα στήνουν στην τηλεόραση

το γεγονός ότι εσύ το κάνεις αυτό στο παιδί δεν σημαίνει ότι το κάνουν και όλες οι άλλες μανάδες

ασχολούμε διαρκώς με τα παιδιά μου (1,5 και 3 χονών) και αυτό φένεται

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (από επιλογή φυσικά), 1 - 2 φορές την εβδομάδα βλέπουν ταινία (κάτω του μιαώρου και πολύ επιλεγμένες ταινίες) στον υπολογιστή

φυτεύουμε λαχανικά στον κήπο και το μπαλκόνι μας ασχολούμαστε καθυμερινά με την φροντίδα τους

κάνουμε ποδήλατο (ο μεγάλος ξέρει χωρίς βοηθητικές ρόδες εδώ και ένα μήνα, ίσως το μονάδικό τρίχρονο που το κάνει) και η μικρή σε καρεκλάκι

διπλώνουμε όλοι μαζί τα ρούχα (και τα μωρά, τα διπλώνουν χάλια αλλά σκασίλα μου)

παίζουμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο μέσα στο σπίτι (ο μεγάλος κάνει δεκαπέντε σινεχόμενες ντρίπλες από 1/2 χρονώ) και θα ρωτήσετε κι αν σπάσουν τα βάζα ή τα τασάκια? και σας απαντώ δεν υπάρχει τίποτα για να σπάσει....

ζωγραφίζουμε,

βάζουμε τα παπούτσια μας (ίσια ο μεγάλος ανάποδα η μικρή), και ενοείται έχουμε κόψει τις πάνες εδώ και ένα χρόνο (ο μεγάλος),

τραγουδάμε (ολόκληρα τραγούδια απ' έξω ο μεγάλος και η μικρή χορεύει),

λέμε ιστορίες επιλεγμένες χωρίς λύκους και κακές μάγισες,

ζωγραφίζουμε (ενίοτε και στον τοίχο) και θα μου πειτε τώρα καλά τα παιδιά σου τα αφήνεις ασύδοτα δε θα σ'ακούν καθόλου αλλά σε πλήροφορώ δεν φοβαμαι τα παιδιά μου μέχρι και για δικά μου ψώνια πάω και με τα δύο (από νεογέννητο η μικρή) χωρίς να ουρλιάζω μη αυτό μη εκείνο κτλ.,

πίνουμε το γάλα με καλαμάκι (και οι δύο από 10 μηνών),

και όσο για τις δουλειές μόνο τα απολύτος απαραίτητα και με τα πιτσιρίκια να μου καταστρεφουν (αυτά το λένε βοηθάνε) ότι φτιάχνω

α και να διαβάζουν δεν ξέρουν γιατί επέλεξα να μη τους μάθω σκέυτηκα ότι έιναι προτιμότερο να παίζουν ή να αθλούνται (όχι οργανωμένα μαζί μας), μια και καλή διάβασμα στην πρώτη

πες μου δεν είναι πολύ ανώτερο το πρόγραμμά μας από ενώς παιδικού??

Διαβάζω για κήπους και για μπάσκετ μέσα στο σπίτι. Μήπως μένετε επαρχία? Φυσικά στην επαρχία και είναιόλα πιο εύκολα. Πολύ πιο εύκολα θα πάρεις τα παιδιά σου σε εξωτερικές δουλειες και πολύ πιο εύκολα θα κάνετε αυτά που περιγράφεις. Εμείς στο διαμέρισμα και μάλιστα στο κέντρο είμαστε πολύ πιο περιορισμένοι!! Προφανώς κι αν εχεις ένα σπίτι με κήπο και μένεις κάπου που τα παιδιά θα βγουν έξω να κάνουν ποδήλατο ... καλό είναι να τα κρατήσεις παρά να τα μαντρώσεις στον παιδικό. ΑΛΛΑ δε συμβαίνει με όλους αυτό!!!! Και ναι ... το πρόγραμμα σας είναι ανώτερο από του παιδικού ακριβώς γιατί έχετε αυτές τις συνθήκες διαβίωσης. Εγώ εδώ αυτά δε μπορώ να τα κάνω ... και πιστεύω ότι με παιδικό 4 ώρες (εγώ από ανάγκη το πάω 7) και ασχολίες με τη μαμά και βόλτες τις υπόλοιπες ώρες το πρόγραμμά μας είναι ανώτερο από κάποιου παιδιού που μένει εδώ στην Αθήνα στο σπίτι με τη μαμά του!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Σου έχω πει πόσο σε ζηλεύω?? :-D:grin::-D:grin::-D

χεχε.......κοιτα3ε να δεις. Εγω περναω καλα (εχω βρει τροπο πλεον), η μικρη το ιδιο....μια χαρα την παμε την μερα μας. Γιατι εγω να το χαλασω αυτο με ενα παιδικο που τπτ παραπανω απο ολο αυτο δεν της προσφερει. Ετσι και αλλιως νωριτερα απο 3.5 δεν 8α εκανα τπτ. Οποτε βαλε μισο χρονο πανω και παει κατευ8ειαν προνηπιο. Αφου ΕΜΕΙΣ καλα περναμε το ζορι των 'αλλων' εγω δεν το καταλαβαινω.........

Γεγονός είναι πως και εμένα ο δικος μου που δεν πάει παιδικό (25 μηνών) ξέρει και μετράει ως το 10, ξέρει τα χρώματα, ξέρει να τρώει μοναχούλι του το γιαουρτάκι του, τη κρεμούλα του ή ότι είναι αυτού του στυλ, πετάει στον κάδο τα σκουπιδάκια του, μαζεύει όταν του πω τα παιχνίδια του ξέροντας πού πάει το καθε τι, είναι δοτικός σε άλλα παιδάκια που συναναστρέφεται....δηλαδή...συμβαδίζει νομίζω με τη περιγραφή που κάνετε ενός παιδιού που πάει παιδικό σταθμό.

Κι εμένα που πάει παιδικό από 13ων μηνών ξέρει (πριν από τους 25μήνες) να μετράει μέχρι το 20, ξέρει τα χρώματα, ξέρει να τρώει μόνη της τα πάντα (μέχρι και μακαρόνια), συμμαζεύει τα πάντα και ξέρει πού πάνε όλα, ξέρει να βάζει πληντύριο και πιάτων και ρούχων, ζωγραφίζει, κόβει, βάζει το παντελόνι της μόνη της (μπλούζα ακόμα όχι), πλένει τα δόντια της μόνη της με οδοντόκρεμα, σκουπίζεται μόνη της (όχι καλά αλλά το παλεύει) και άλλα πολλά!

Το συμπέρασμα? Και τα 2 παιδάκια μια χαρά μεγαλώσανε και χαρούμενα είναι ... το θέμα είναι ότι εσύ είχες τη δυνατότητα και έκρινες ότι είναι καλύτερο να κάτσει σπίτι ... εγώ δεν την είχα κα έκρινα ότι πρέπει να πάει σταθμό! Απλά τα πράγματα!

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...