Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ολοι λενε να τον στειλω παιδικο!!!

Recommended Posts

Συμφωνώ, έχω βαρεθεί και εγώ τρομερά αυτή την καραμέλα της κοινωνικοποίησης, και το 'παίζει με άλλα παιδάκια' κτλ κτλ. Εγώ και η αδερφή μου μείναμε σπίτι μέχρι τα νήπια, όπως και τόσα παιδία στην γενειά μας που δεν ήταν μόδα οι παιδικοί σταθμοί. Καταλαβαίνω πως για πολλές οικογένειες είναι μονόδρομος ο παιδικός σταθμός. Αλλά εγώ τουλάχιστον όσο έχω άλλες επιλογές θα προσπαθήσω να τις εξαντλήσω. Θα τον επιλέξω όταν θα είμαι μεταξύ του να μείνει το παιδί μόνο του σπίτι ή να πάει παιδικό.

]Συμφωνώ,!!!απολυτα!!εμενα ο γιος μου ειναι 3 και ειναι μαζι μου ολη μερα..

ουτως σι αλλος απο του χρονου θα παει κανονικα προνιπια...

και οι ψυχολογοι λενε οτι τα πρωτα 4 χρονια ειναι καλο να ειναι με την μανουλα τους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

]Συμφωνώ,!!!απολυτα!!εμενα ο γιος μου ειναι 3 και ειναι μαζι μου ολη μερα..

ουτως σι αλλος απο του χρονου θα παει κανονικα προνιπια...

και οι ψυχολογοι λενε οτι τα πρωτα 4 χρονια ειναι καλο να ειναι με την μανουλα τους!

Αν εχεις τη δυνατοτητα να κρατησεις το παιδι μαζι σου μεχρι να παει νηπιο, μην το συζητας καθολου και οσοι σου λενε το αντιθετο, ας το κρατησουν για τον εαυτο τους.

Αλλα επειδη προφανως ενδιαφερεσαι για το παιδακι σου, μην αγνοεις και το θεμα της κοινωνικοποιησης και προσπαθησε να τους προσφερεις καποιες δραστηριοτητες και επαφη με αλλα παιδακια.

k9Tap3.png

Αν εχεις τη δυνατοτητα να κρατησεις το παιδι μαζι σου μεχρι να παει νηπιο, μην το συζητας καθολου και οσοι σου λενε το αντιθετο, ας το κρατησουν για τον εαυτο τους.

Αλλα επειδη προφανως ενδιαφερεσαι για το παιδακι σου, μην αγνοεις και το θεμα της κοινωνικοποιησης και προσπαθησε να τους προσφερεις καποιες δραστηριοτητες και επαφη με αλλα παιδακια.

το παιδι μου το παω καθε μερα κουνιες....εχει την αδερφουλα του..νομιζω οτι φτανουν αυτα για τωρα...

Kι εγώ έχω βαρεθεί να ακούω αυτά τα δήθεν περί κοινωνικοποίησης (που, σημειωτέον, λέγονται κυρίως από γυναίκες που ΔΕΝ δουλεύουν) κι ότι θα κάνει καλό σε ένα νήπιο 2-2,5 ετών να το αφήνω στον παιδικό από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι...Είμαστε με τα καλά μας επιτέλους? Όλοι εμείς της γενιάς μας που πήγαμε κατευθείαν στα νήπια, βγήκαμε όλοι ίδιοι? Με το χαρακτήρα του ο καθένας. Τι μπορεί να αντικαταστήσει την αγκαλιά της μάνας και τη θαλπωρή του σπιτιού σε αυτή την ηλικία?

Καταλαβαίνω ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα η ρυθμοί της ζωής είναι τελείως διαφορετικοί και πολλές φορές δεν υπάρχουν επιλογές, σύμφωνοι. Στην επαρχία που ζω εγώ όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Αν βαριέσαι εσύ κυρά μου να ασχολήθείς με το παιδί σου και κοιτάς να το ξεφορτωθείς, από νεογέννητο στη μάνα-πεθερά και από 12 μηνών στον παιδικό, για να μη χάσεις τις βόλτες σου, δικαίωμά σου. Δεν θα σε κρίνω εγώ, αλλά το παιδί σου όταν μεγαλώσει. ΕΜΕΝΑ όμως γιατί με πρήζεις, που επέλεξα να σταματήσω από τη δουλειά μου για να είμαι κοντά του τα 2 πρώτα χρονια της ζωής του?

Συγγνώμη για το ύφος, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω ακούσει. Ότι κάνω έγκλημα, ότι είμαι εγωίστρια και το κρατάω για να καλύπτω δικά μου κενά, ότι θα γίνει μαμάκιας, ακοινώνητος, απροσάρμοστος, ότι, ότι...Και να πω εδώ ότι το παιδί δεν το κράτησα για να το στήνω όλη μέρα μπροστα στην τηλεόραση. Αν ήθελα αυτό, το άφηνα και στην πεθερά μου. Μέχρι τα 3 του ήξερε να μετράει ως το 10, να αναγνωρίζει τα φωνήεντα, να ζωγραφίζει, να κάνει χαρτοκοπτική και είχε μια βιβλιοθήκη ίσα με τη δική μας. Η δε βόλτα στις κούνιες ήταν σε ημερήσια διάταξη, εκτός αν έριχνε χαλάζι.

Δεν τα λέω αυτά εδώ για να περιαυτολογήσω. Πάντως από το μπούρου-μπούρου τους κάμφθηκα κάποια στιγμή λίγο μετά τα δύο (έπρεπε να ξαναρχίσω και δουλειά) και δοκίμασα να τον στείλω. Μέσα σε τρεις μήνες είχε πάρει μαζεμένη όση αντιβίωση δεν είχε πάρει στη ζωή του, χώρια που με κλάματα τον άφηνα, με κλάματα τον έπαιρνα. Τους σιχτίρισα λοιπόν όλους, βρήκα μια θαυμάσια γυναίκα και τον ξαναπήγα κατευθείαν στο προνήπιο, οπου δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα προσαρμογής.

Έτσι είναι. Η μάνα καλά θα κάνει να κοιτάζει πρώτα τι χρειάζεται το παιδί και ύστερα τι χρειάζεται η ίδια - όσο φυσικά το επιτρέπουν οι συνθήκες. Κι ακόμα καλύτερα είναι να κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει για το παιδί του και να κρατάει τα σχόλια για τα παιδιά των άλλων για τον εαυτό του.

Εγκληματιας και εγω :D:D:D

εστειλα φετος τον γιο μου προνηπιο και ως τωρα εισπρατω τα καλυτερα απο την δασκαλα του.

Ποσο συνεργασιμος ειναι και οτι ξερει παρα πολλα πραγματα για την ηληκια του .................

Ουτε ακοινωνιτος ειναι ,ουτε εσωστρεφεις και τιποτα απο αυτες τις βλακειες που ακουω κατα καιρους.

Βρεφοκομος τελειωσα και εχω δουλεψει σε παιδικους σταθμους ,αλλα πανω απ¨ολα ειμαι μανα και μονο η μανα ξερει τι ειναι καλυτερο για το παιδακι τους.

ά και την κορη μου την εστειλα κατευθειαν νηπια ;););););)

Σιγουρα το αν θα πάει παιδικό ή όχι πρέπει να είναι απόφαση της μαμάς και του μπαμπά και μην αφήνετε ανεπιθύμητα σχόλεια να σας επηρεάζουν. Αφού ρωτάς σημαίνει ότι σε προβληματίζει και θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες και γι αυτό γράφω.

Εγώ τα είχα στείλει από μικρά (16 μηνών) γιατί δούλευα. Έπεσα σε καλά χέρια και περνούσαν καλά τα παιδιά. Αν όμως δεν δούλευα -και το οικονομικό μου το επέτρεπε- θα τα έστελλα από 2 ή 3 χρονών για 3-4 ώρες την ημέρα π.χ. 9-12.30. Είδα ότι εκεί κάνανε κάποια πράγματα που τους ευχαριστούσαν, τους προσφέραν και δεν μπορούσαν να τα κάνουν στο σπίτι ή στην παιδική χαρά.

Τους μαθαίνανε και πράγματα με ευχάριστο τρόπο, τις μέρες, τους μήνες, τις εποχές, ομαδικά παιχνίδια, μουσικοκινιτική, μουσική προπαιδία, καλιτεχνικά, ετοιμασία γιορτών, ποιματάκια κλπ.Φυσικά και η μαμά μπορεί να τους τα μάθει απλώς οι νηπιαγωγοί το κάνανε με πολύ ενδιαφέρον τρόπο τουλάχιστον εχώ δεν είχα τις καλιτεχνικές ικανότητες. Επίσης μάθανε να ακολουθούνε κάποιους κανόνες της τάξης και πως να μοιράζονται τα παιχνίδια με τα άλλα παιδιά πως να συνεργάζονται για καποιες "εργασίες" και κάνανε "φιλίες".

Όλα τα παραπάνω μπορούν να τα μάθουν και αργότερα και δεν λέω ότι σίγουρα θα "χασουν" αν δεν πάνε. Αλλά πάλι δεν ξέρω τι θα χάσει το παιδί αν για 3-4 ώρες δεν είναι με την μαμα του? Δηλαδή αν μέσα σε εκείνες τις 3-4 ώρες η μαμά κάνει τις δουλείες της ασχοληθεί και λίγο με τον εαυτό της και μετά έχει χρόνο να περάσει απερισπασπαστα με το παιδί είναι κακό? Μια φορά που πήγα να ρωτήσω κάτι μια ειδικό για το παιδί μου είπε (πιο ευγενικά αλλά αυτή είναι η ουσία):Το παιδί φυσιολογικό είναι, εσύ πάλι κοίτα να ασχοληθείς και λίγο με τον εαυτό σου....

συμφωνώ και επαυξάνω... τη βρίσκω υστερική αυτήν την προσκόλληση στο παιδί. Δηλαδή αυτές που δε θέλουν να τα στείλουν Π.Σ. είναι όλη την ώρα μαζί τους και τα απασχολούν δημιουργικά? και δεν ειναι το ίδιο το παιχνίδι στην παιδικη χαρά υπό την "προστασία" της μανούλας με το παιχνίδι στον παιδικό όπου μαθαίνει να μοιράζεται να διεκδικεί και να διαχειρίζεται μόνο του κάποιες καταστάσεις.

Διαφημίσεις

συμφωνώ και επαυξάνω... τη βρίσκω υστερική αυτήν την προσκόλληση στο παιδί. Δηλαδή αυτές που δε θέλουν να τα στείλουν Π.Σ. είναι όλη την ώρα μαζί τους και τα απασχολούν δημιουργικά? και δεν ειναι το ίδιο το παιχνίδι στην παιδικη χαρά υπό την "προστασία" της μανούλας με το παιχνίδι στον παιδικό όπου μαθαίνει να μοιράζεται να διεκδικεί και να διαχειρίζεται μόνο του κάποιες καταστάσεις.

μπορεις να γινεις λιγακι πιο συγκεκριμενη οταν λες ¨υστερικη προσκοληση¨?

Τι εννοεις δηλαδη οτι μια μαμα που θελει να ασχολειται με τα παιδια της σε τρυφερες ηληκιες ειναι υστερικο?

το να εξερευνη και να ανακαλυπτη τον κοσμο το δικο σου σου παιδι μαζι με εσενα ειναι υστερικο?

φιλικα παντα γιατι ειπαμε τα γραπτα παρερμηνευονται.;)

Πάντως τα παιδιά μετά τα 2-3 πιστεύω πρέπει να είναι και λίγο ανεξάρτητα. Δηλαδή να ανεξαρτητοποιηθούν και να φύγουν από τη φούστα της μαμάς. (Αυτό επίσης το λένε οι ψυχολόγοι!). Κι αυτό το πετυχαίνεις κάπως με 3-4ώρες παιδικό την ημέρα. Το καλύτερο είναι να υπάρχει μέτρο σε όλα.

azHYp2.png

vwuep3.png

Καλά για το τι λένε οι ψυχολόγοι...οι γνώμες διίστανται. Πχ μία παιδοψυχολόγος που έτυχε να μιλήσω εγώ, μου είπε ότι το παιδί μέχρι τα τρία είναι καλύτερα στο σπίτι ( εννοείται με δημιουργική απασχόληση κλπ). Άλλωστε είναι και στο παιδί, τι βλέπεις να το τραβάει και πόσο μπορείς να του προσφέρεις.

Όσο για τα περί υστερικής προσκόλλησης...καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε τέτοια φρασεολογία πριν διαβάσετε και τα προηγούμενα ποστ μας και σχηματίσετε ολοκληρωμένη άποψη. Δεν γράψαμε αυτά που γράψαμε ούτε για να περιαυτολογήσουμε ούτε για να θίξουμε όσους έπραξαν διαφορετικά από εμάς, προς Θεού! Την άποψή μας εκθέτουμε. Γι ' αυτό μην εκφράζεστε έτσι, γιατί και εμάς προσβάλλετε και εσείς εκτίθεστε.

με συγχωρείτε αν σας έθιξα με το όρο "υστερική προσκόλληση", αλλά όπως υπάρχουν πολλά παραδείγματα μαμάδων που τα παρκάρουν στον παιδικό για να πίνουν καφέδες έτσι γνωρίζω και μαμάδες που δεν θέλουν να κόψουν το "λώρο". Οπως έχει ήδη αναφερθεί λίγες ώρες παιδικος σταθμός από 2,5 χρονών ωφελεί το παιδι. Το συμπέρασμα: μέτρον άριστον!

με συγχωρείτε αν σας έθιξα με το όρο "υστερική προσκόλληση", αλλά όπως υπάρχουν πολλά παραδείγματα μαμάδων που τα παρκάρουν στον παιδικό για να πίνουν καφέδες έτσι γνωρίζω και μαμάδες που δεν θέλουν να κόψουν το "λώρο". Οπως έχει ήδη αναφερθεί λίγες ώρες παιδικος σταθμός από 2,5 χρονών ωφελεί το παιδι. Το συμπέρασμα: μέτρον άριστον!

Αυτό είπα κι εγώ!

Συμφωνώ απόλυτα!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

μπορεις να γινεις λιγακι πιο συγκεκριμενη οταν λες ¨υστερικη προσκοληση¨?

Τι εννοεις δηλαδη οτι μια μαμα που θελει να ασχολειται με τα παιδια της σε τρυφερες ηληκιες ειναι υστερικο?

το να εξερευνη και να ανακαλυπτη τον κοσμο το δικο σου σου παιδι μαζι με εσενα ειναι υστερικο?

φιλικα παντα γιατι ειπαμε τα γραπτα παρερμηνευονται.;)

είναι πολύ καλο να ασχολουνται οι μαμαδες με τα παιδιά τους αλλά νομίζω ότι το τετράωρο που θα είναι στον παιδικό θα είναι ένα ευχάριστο διαλειμμα και για τους δύο και θα δίνει πλουσια τροφή για κουβέντα μετα. Εγώ εμεινα πολύ ικανοποιημένη απο τον ΠΣ που πήγαινασν τα παιδιά και ίσως γι' αυτο να ακούγομαι τοσο υπερ αυτου.

δηλαδι εγω που ειμαι ολη μερα με τον γιο μου...ειναι υστερικη:confused:χαχαχαχα εζησα να τα ακουσω και αυτο!!!!δηλαδη αν παει απο τα 4 του κανω κακο ε:mrgreen:

απο τα 4 μεχρι τα 24 τα πει σχολειο!!!αν δηλαδη μεινει μονο τα πρωτα 4 με τη μαμα..ε τοτες ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ειμαι υστερικη!!!!!!!και το γουσταρω!!!!

Το ΄πα και το ξαναλέω: είναι και στο παιδί. Κάποια τρελαίνονται για παιδικό από τα δύο τους κι άλλα αργούν περισσότερο. Δεν είναι φάρμακο να τον δίνεις στα 2,5 no questions asked. Ούτε υπερτερούν τα μεν παιδιά από τα δε. Πρέπει να παρατηρούμε σαν μάνες τι χρειάζονται και να πράττουμε αναλόγως.

Εμένα δηλαδή που τον πήγα στα 2,5 και σε ένα τρίμηνο ήπιε τις αντιβιώσεις της ζωής του και με ρωτούσε κάθε πρωί με τρόμο αν πρέπει να ξαναπάει, έπρεπε εγώ ως μάνα να συνεχίσω το βιολί μου, ότι όχι, είναι 2,5 χρονών και του κάνει καλό ο παιδικός?

Το ΄πα και το ξαναλέω: είναι και στο παιδί. Κάποια τρελαίνονται για παιδικό από τα δύο τους κι άλλα αργούν περισσότερο. Δεν είναι φάρμακο να τον δίνεις στα 2,5 no questions asked. Ούτε υπερτερούν τα μεν παιδιά από τα δε. Πρέπει να παρατηρούμε σαν μάνες τι χρειάζονται και να πράττουμε αναλόγως.

Εμένα δηλαδή που τον πήγα στα 2,5 και σε ένα τρίμηνο ήπιε τις αντιβιώσεις της ζωής του και με ρωτούσε κάθε πρωί με τρόμο αν πρέπει να ξαναπάει, έπρεπε εγώ ως μάνα να συνεχίσω το βιολί μου, ότι όχι, είναι 2,5 χρονών και του κάνει καλό ο παιδικός?

ναι καλε...εισαι και συ υστερικη:mrgreen:

Είδες...κάνω και κακό στα παιδιά μου που δεν τα αφήνω να αρρωσταίνουν κάθε εβδομάδα και μετά να τα παστώνω στις αντιβιώσεις και τα αντιισταμινικά...πρέπει να τα αφήνω να μην μπορούν να κοιμηθούν όλο το χειμώνα από τις μύξες και το βήχα προς χάριν της κοινωνικοποίησης!

Διαφημίσεις

Είδες...κάνω και κακό στα παιδιά μου που δεν τα αφήνω να αρρωσταίνουν κάθε εβδομάδα και μετά να τα παστώνω στις αντιβιώσεις και τα αντιισταμινικά...πρέπει να τα αφήνω να μην μπορούν να κοιμηθούν όλο το χειμώνα από τις μύξες και το βήχα προς χάριν της κοινωνικοποίησης!

Εμένα πάντως το πέρασε αυτό με τις ιώσεις και τις αντιβιώσεις και τις μύξες 13ών μηνών .... αλλά δεν είχα επιλογή να τη σταματήσω ... εδώ δεν είχα άνθρωπο να την κρατήσει όταν αρρώσταινε!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Πολλες μανουλες παρατησαν τη δουλεια τους γιατι θεωρησαν καλυτερο να μεινουν με τα παιδια τους,αλλες γιατι δεν ειχαν που να τα αφησουν αλλες για τον χψ λογο!Καταρχην αν δεν δουλευεις σε δημοσιο παιδικο δεν σε παιρνουν και αν δεν δουλευεις το πιθανοτερο να μην εχεις 350-400 ευρω να τα στειλεις παιδικο(αν ειναι 1)!Νομιζω ενας καλος παιδοτοπος μπορει να κανει καλη δουλεια,οπως επισης και παρεα με αλλα παιδακια ειτε στην παιδικη ειτε σε σπιτι επισης μπορει να δουλεψει...

Να πω και μια προσωπικη γνωμη...Αν πιστευαν οι ειδικοι οτι επιβαλεται οι κοινωνικοποιηση στα μωρα οι παιδικοι θα ηταν και αναγκαστικοι!

Και μια ερωτηση:Απο του χρονου το προνηπιο(4 χρονων) δεν θα ειναι υποχρεωτικο???

Πολλες μανουλες παρατησαν τη δουλεια τους γιατι θεωρησαν καλυτερο να μεινουν με τα παιδια τους,αλλες γιατι δεν ειχαν που να τα αφησουν αλλες για τον χψ λογο!Καταρχην αν δεν δουλευεις σε δημοσιο παιδικο δεν σε παιρνουν και αν δεν δουλευεις το πιθανοτερο να μην εχεις 350-400 ευρω να τα στειλεις παιδικο(αν ειναι 1)!Νομιζω ενας καλος παιδοτοπος μπορει να κανει καλη δουλεια,οπως επισης και παρεα με αλλα παιδακια ειτε στην παιδικη ειτε σε σπιτι επισης μπορει να δουλεψει...

Να πω και μια προσωπικη γνωμη...Αν πιστευαν οι ειδικοι οτι επιβαλεται οι κοινωνικοποιηση στα μωρα οι παιδικοι θα ηταν και αναγκαστικοι!

Και μια ερωτηση:Απο του χρονου το προνηπιο(4 χρονων) δεν θα ειναι υποχρεωτικο???

Εξαρτάται τη δουλειά που έχεις! Εγώ τη δουλειά μου δε θα την άφηνα με τίποτα γιατί δεν ξαναβρίσκω τετοια δουλειά. Μου προσφέρει και παιδικό και ένα χρόνο μετά τη γέννα να κάτσω. Ο Παιδικο΄ς είναι πολύ καλός κι έχει οφεληθεί το παιδί μου πολύ από αυτόν και δεν πληρώνω επίσης.

Τώρα αν δεν δούλευα προφανώς και θα το πήγαινα αργότερα το παιδί παιδικό. Σιγά μην το ταλαιπωρούσα από 13ων μηνών. Αλλά γύρω στα 2-2,5 θα το πήγαινα γιατί ξέρω το παιδί μου και βαριέται στο σπίτι.

Οι παιδότοποι πάντως δεν είναι και τόσο φτηνή λύση .... σου φεύγουν 15ευρώ κάθε φορά αν πάρεις και κάτι να πιεις.

Θα γίνει από του χρόνου υποχρεωτικό το προνήπιο?????????

azHYp2.png

vwuep3.png

Σχετικά με την κοινωνικοποίηση νομίζω έχει παρεξηγηθεί το θέμα.

Ο παιδικός σταθμός είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί να κοινωνικοποιηθεί ένα παιδάκι. Μπορεί επίσης να γίνει η ίδια δουλειά αν έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια στη γειτονιά, στις κούνιες κτλ. Αν ένα παιδάκι όμως το φυλάει η γιαγιά του η κάποια νταντά στο σπίτι και είναι όλη μέρα κλεισμένο στους 4 τοίχους και μετά κουρασμένοι οι γονείς του επίσης δεν του προσφέρουν επαφή με άλλα παιδάκια, τότε χίλιες φορές ο παιδικός σταθμός. Ακόμα και με τη μαμά του να είναι στο σπίτι, αλλά εκείνη για τους χ,ψ λόγους δεν μπορεί να το φέρνει τακτικά σε επαφή με άλλα παιδάκια, πάλι πιστεύω ότι είναι καλύτερος ο παιδικός σταθμός. Οι εποχές παλιά ήταν πολύ διαφορετικές και οι ρυθμοί διαφορετικοί, οπότε μην κάνετε σύγκριση. Το κριτήριο πρέπει να είναι η επαφή με συνομήλικους.

Όσο για τις αρρώστιες, αυτές έρχονται με την κοινωνικοποίηση. Όπως μπορεί να κολλήσει κάτι από τον παιδότοπο ή από ένα πάρτυ, έτσι μπορεί να κολλήσει και από τον παιδικό σταθμό.

εχω δυο μπουμπουκακια

Οπως έχει ήδη αναφερθεί λίγες ώρες παιδικος σταθμός από 2,5 χρονών ωφελεί το παιδι. Το συμπέρασμα: μέτρον άριστον!

κάνεις μεγάλο λάθος αγαπητή μου

ειναι πολύ εύκολο να αλάξεις γνώμη αν πας σε ένα παιδικό να δεις τι γίνετε:

από ψυχολογικής πλευράς:

όταν καποιο παιδάκι είναι ζωηρό παραπάνω από τα υπόλοιπα συνήθως το μαλώνουν

όταν κάποιο παιδάκι πεύτει και χτυπάει το βαζουν τιμωρία

κάθε πρωί ρημάζουν στο κλάμα

τα βάζουν να πηγαίνουν όλα μαζί τουαλέτα και αν κάποιο ντρέπεται το ειρωνεύονται <<άντε καλέ τι έχεις να κρύψεις?>>

ότι πάσχισες να μάθεις στο παιδί σου αποκαθυλώνεται εν μία νυχτί και γιρνά από τον παιδικό και βρίζει ασύστολα μιλά ανεδέστετατα (γιατί το δίχρονο παπαγαλίζει ακούει, ενώ ένα πεντάχρονο έχει διαμορφώσει κάπως τον χαραχτήρα του)

καλλιεργείτε ο ανταγωνισμός τους σε μια τόσο τρυφερή ηλικία

από υγειονομικής πλευράς:

αρρωσταίνουν συνέχεια

βάζουν στο στόμα τους αυτά τα παμβρώμικα παιχνίδια που δεν τα πλένουν ποτέ και γεμίζουν μυκητιάσεις

χτυπάνε συχνά ενίοτε σοβαρά

τρώνε τροφή αγνώστου προέλευσης

και όταν αρρωσταίνουν θα τα στέλνεις με 40 πυρετό στον παιδικό? δηλαδή αυτό πως οφελεί το παιδί

και για σκέψου θα σου άρεσε να μη μπορούσες να συνενοειθείς με τους άλλους? πόση ανασφάλεια θα ένιωθες? δεν επικοινωνούν όλα τα δίχρονα τέλεια...

αν θέλουν κάτι να πουν και δεν τα καταλαβαίνει η παιδαγωγός? αν πονάνε, αν πεινάνε, αν φοβούνται ?

και η παιδαγωγός τους λέει: τι λες παιδάκι μου δεν καταλαβαίνω

πως θα αισθάνεται τότε το μωρό σου

ένα από τα αδέρφια μου πήγε για δυο μήνες παιδικό από τότε που άρχισε ήταν συνέχεια μουτρωμένο και δεν μας έλεγε γιατί, οι γονείς μου το σταμάτησαν από τον παιδικό, όταν σταμάτησε μας είπε γιατί συχενόταν τον παιδικό:

κάτι παιδιά το έδειραν και όταν το είπε στην κυρία (την επόμενη μέρα) εκείνη το μάλωσε επειδή δεν το είπε όταν έγεινε,

κάθε μεσημέρι αν δεν τρώγαν το φαί δεν τα άφηναν να σηκωθούνα από το τραπέζι μια μέρα πιέστικε για να φάει όλο το φαί και έκανε εμετό η νηπιαγωγός το μάλωσε γιατί δεν της είπε ότι χόρτασε,

τα κρεββάτια βρωμούσανε,

ένα χοντρό παιδί του έτρωγε τις σοκολάτες του,

μια φορά είχε κατουρηθεί και πέρασε κρυμένο δυο ώρες στο μπάνιο γιατί νρεπότανε,

μια άλλη φορά δεν είχε χαρτί τουαλέτας και βγήκε χε***νο και τα άλλα παιδιά το κορόιδευαν ότι τα είχε κάνει πάνω του....

δεν μας είχε πει τίποτα για όλα αυτά γιατί φοβόταν μη το μάθει η δασκάλα και το μαλώσει

ο παιδικός είναι μια λύση για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά ας μη τα ισσοπεδώνουμε όλα δεν οφελεί τα παιδιά τα καταστρέφει.... ιδιαιτέρος ψυχολογικά

αν θες να κοινωνικοποιήσεις τα παιδιά σου πηγαινέτα σε μια φίλη σου να παίξουν με παιδάκια της ηλικίας τους

από ψυχολογικής πλευράς:

τα βάζουν να πηγαίνουν όλα μαζί τουαλέτα και αν κάποιο ντρέπεται το ειρωνεύονται <<άντε καλέ τι έχεις να κρύψεις?>>

ότι πάσχισες να μάθεις στο παιδί σου αποκαθυλώνεται εν μία νυχτί και γιρνά από τον παιδικό και βρίζει ασύστολα μιλά ανεδέστετατα (γιατί το δίχρονο παπαγαλίζει ακούει, ενώ ένα πεντάχρονο έχει διαμορφώσει κάπως τον χαραχτήρα του)

αρρωσταίνουν συνέχεια

βάζουν στο στόμα τους αυτά τα παμβρώμικα παιχνίδια που δεν τα πλένουν ποτέ και γεμίζουν μυκητιάσεις

και όταν αρρωσταίνουν θα τα στέλνεις με 40 πυρετό στον παιδικό? δηλαδή αυτό πως οφελεί το παιδί

και για σκέψου θα σου άρεσε να μη μπορούσες να συνενοειθείς με τους άλλους? πόση ανασφάλεια θα ένιωθες? δεν επικοινωνούν όλα τα δίχρονα τέλεια...

αν θέλουν κάτι να πουν και δεν τα καταλαβαίνει η παιδαγωγός? αν πονάνε, αν πεινάνε, αν φοβούνται ?

ένα από τα αδέρφια μου πήγε για δυο μήνες παιδικό από τότε που άρχισε ήταν συνέχεια μουτρωμένο και δεν μας έλεγε γιατί, οι γονείς μου το σταμάτησαν από τον παιδικό, όταν σταμάτησε μας είπε γιατί συχενόταν τον παιδικό:

κάτι παιδιά το έδειραν και όταν το είπε στην κυρία (την επόμενη μέρα) εκείνη το μάλωσε επειδή δεν το είπε όταν έγεινε,

κάθε μεσημέρι αν δεν τρώγαν το φαί δεν τα άφηναν να σηκωθούνα από το τραπέζι μια μέρα πιέστικε για να φάει όλο το φαί και έκανε εμετό η νηπιαγωγός το μάλωσε γιατί δεν της είπε ότι χόρτασε,

τα κρεββάτια βρωμούσανε,

μια φορά είχε κατουρηθεί και πέρασε κρυμένο δυο ώρες στο μπάνιο γιατί νρεπότανε,

μια άλλη φορά δεν είχε χαρτί τουαλέτας και βγήκε χε***νο και τα άλλα παιδιά το κορόιδευαν ότι τα είχε κάνει πάνω του....

δεν μας είχε πει τίποτα για όλα αυτά γιατί φοβόταν μη το μάθει η δασκάλα και το μαλώσει

ο παιδικός είναι μια λύση για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά ας μη τα ισσοπεδώνουμε όλα δεν οφελεί τα παιδιά τα καταστρέφει.... ιδιαιτέρος ψυχολογικά

αν θες να κοινωνικοποιήσεις τα παιδιά σου πηγαινέτα σε μια φίλη σου να παίξουν με παιδάκια της ηλικίας τους

:? καλέ τι είναι αυτά που λες;

Σε ποιούς παιδικούς τα είδες όλα αυτά; Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι καλοί, αλλά υπάρχουν πολλοί παιδικοί που κάνουν πολύ καλή δουλειά και μιλώ εκ πείρας.

74Qtp3.png2SeRp3.png

:? καλέ τι είναι αυτά που λες;

Σε ποιούς παιδικούς τα είδες όλα αυτά; Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι καλοί, αλλά υπάρχουν πολλοί παιδικοί που κάνουν πολύ καλή δουλειά και μιλώ εκ πείρας.

αν λες εκ πείρας ελπίζω να ενοείς απο μέσα (δηλαδή είσαι νηπιαγωγός ή κάτι τέτοιο)

γιατί μόνο έτσι βλέπεις τι γίνεται σαν γονέας όλα ωραία σου τα δείχνουν

από ψυχολογικής πλευράς:

αρρωσταίνουν συνέχεια

τα κρεββάτια βρωμούσανε,

Είναι λίγο υπερβολικά όλα αυτά που λες... Αυτό που περιγράφεις δεν είναι παιδικός σταθμος, είναι φυλακή και φαντάζομαι δεν είναι ο κανόνας. Προφανώς και κάθε γονιός θα ελέγξει σε τι παιδικό σταθμό θα στείλει το παιδί του.

εχω δυο μπουμπουκακια

Όχι δεν είμαι νηπιαγωγός, αλλά τα παιδιά μου τα στέλνω σε παιδικούς τα τελευταία 5 χρόνια και είμουν πολύ ευχαριστημένη. Με τίποτα δεν υπήρχε τέτοια κατάσταση.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Εγώ εργάζομαι και τον μικρό τον κρατάει στο σπίτι μας η μητέρα μου, με την οποία παίζει, μαθαίνει, κ.λ.π. Μίλησε πολύ νωρίς, είναι απόλυτα κοινωνικός..με τα παιδάκια και συνάμα προσπαθώ όταν γυρίζω απο το γραφείο -σχεδόν κάθε ημέρα- να το βγάζω βολτούλες..είτε στις κούνιες, είτε συναντιέμαι με φίλες μου που έχουν κ αυτές παιδάκια, κ.λ.π. Σημειωτεον ότι είναι ευγενέστατος, στο δρόμο χαιρετάει όποιον του μιλάει..και είναι 25 μηνών. Σε παιδικό σταθμό δεν το στέλνω καθώς έχω τη μανούλα μου που τον κρατάει. Σίγουρα αν δεν είχα άλλη λύση, θα το έστελνα όπως κάνουν και τόσες Ελληνίδες και μη μανούλες! Απλά, επειδή είμαι τρομερά αγχωδης κ αγχωτική..φαντάζομαι πως δεν θα μπορούσα να σκεφτώ και να κανω τπτ αν ηξερα πως το παιδί μου είναι σε παιδικο σταθμό..ξερετε οι γνωστες αγωνίες που έχουν οι μανούλες τις πρώτες ημέρες..και ειδικά οταν προκειται για δημοσιο σταθμό...! Θα μου πείτε..και όταν παει πχ προνήπιο..πάλι την ίδια αγωνια δεν θα έχεις; Σϊγουρα ναι..αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο "ξεπεταγμένος". Ο μικρός κοιμάται μαζί με εμάς το βραδυ ή με τη μαμά μου το μεσημέρι. Αν ήταν στον παιδικό σταθμό (που τα κρατανε για υπνο το μεσημερι) πώς θα μπορούσε να κοιμηθεί; Ανέφερα ένα μόνο απο τα πολλά που σκέφτομαι και με κρατούν μακρια απο την ιδεα του παιδικού σταθμού. Επιπροσθέτως...εγώ είχα πάει κατ' ευθείαν στα νήπια...μια χαρα κοινωνικότατη ήμουν και είμαι...και με το παραπάνω...

Εν κατακλείδι, συμφωνώ με την άποψη που αναφέρατε πως ο παιδικός σταθμός είναι μια από τις διάφορες μεθόδους κοινωνικοποίησης..οχι η μοναδική!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...