Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ολοι λενε να τον στειλω παιδικο!!!

Recommended Posts

να σας πω την αληθεια αυτο μου το εχει πει γνωστη μου ξαδερφη

οτι τους μαθαινουν διαφορα πραγματα εκει περα για να μου μιλησει για τα καλα του παιδικου

εγω προσωπικη πειρα δεν εχω

αλλα ο πεθερος μου πριν 40 χρονια εμαθε Την ΑΒ στον αντρα μου

οποτε δεν ειναι ανεφικτο

θυμαμαι που μου ελεγε πριν γεννηθει η μπουμπου οτι θα της μαθει και εκεινης με το καλο οταν ερθει η ωρα με τον ιδιο τροπο

(δωροδωκια με σοκολατα)

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ετσι είναι ακριβώς!Και το άσχημο είναι οτι το παιδί μετα απο τόσες ώρες,λογικό είναι να γκρινιάξει,και να μην περνάει άλλο καλά.Δεν έχει σημασία η ηλικία.Μηνών ξε μηνών έχουν αίσθηση το που βρίσκονται.Και σε μεγαλύτερα παιδιά που καταλαβαίνουν τα πάντα και μιλάνε,υπάρχει και η άλλη αντίδραση.Απο τις πολλές ώρες που περνάνε στον παιδικό την επόμενη μέρα πχ όταν το φέρνει η μαμά,αρνούνται να μπουν μέσα και δυσκολεύουν την κατάσταση.Λογικό γιατι σκέφτονται ωχ πάλι εδω θα την περάσω σήμερα όλη μέρα?Και γυρνάει η κάθε μαμά μετά και λέει:το παιδάκι μου γιατι δεν θέλει να ρθεί και κλαίει με το καταλαβαίνει που βρίσκεται?Συμβαίνει τίποτα στον παιδικό?Αυτο...μου γυρίζει το μυαλό!!Ο νους πάει κατευθείαν οτι φταίει ο παιδικός,όχι οτι του λείπουν οι γονείς του και θελει να είναι στο σπίτι προφανώς..Και σχεδόν πάντα μετα τον αποχωρισμό το παιδι είναι μια χαρά γιατι εμεις που είμαστε εκεί κάνουμε οτι μπορούμε να το κάνουμε να ξεχαστεί και να ασχοληθούμε πραγματικά.Και να μην στο αναγνωρίσει στο τέλος η κάθε μαμά.Εχω λάθος σε αυτα που λέω?

Ετσι είναι ακριβώς!Και το άσχημο είναι οτι το παιδί μετα απο τόσες ώρες,λογικό είναι να γκρινιάξει,και να μην περνάει άλλο καλά.Δεν έχει σημασία η ηλικία.Μηνών ξε μηνών έχουν αίσθηση το που βρίσκονται.Και σε μεγαλύτερα παιδιά που καταλαβαίνουν τα πάντα και μιλάνε,υπάρχει και η άλλη αντίδραση.Απο τις πολλές ώρες που περνάνε στον παιδικό την επόμενη μέρα πχ όταν το φέρνει η μαμά,αρνούνται να μπουν μέσα και δυσκολεύουν την κατάσταση.Λογικό γιατι σκέφτονται ωχ πάλι εδω θα την περάσω σήμερα όλη μέρα?Και γυρνάει η κάθε μαμά μετά και λέει:το παιδάκι μου γιατι δεν θέλει να ρθεί και κλαίει με το καταλαβαίνει που βρίσκεται?Συμβαίνει τίποτα στον παιδικό?Αυτο...μου γυρίζει το μυαλό!!Ο νους πάει κατευθείαν οτι φταίει ο παιδικός,όχι οτι του λείπουν οι γονείς του και θελει να είναι στο σπίτι προφανώς..Και σχεδόν πάντα μετα τον αποχωρισμό το παιδι είναι μια χαρά γιατι εμεις που είμαστε εκεί κάνουμε οτι μπορούμε να το κάνουμε να ξεχαστεί και να ασχοληθούμε πραγματικά.Και να μην στο αναγνωρίσει στο τέλος η κάθε μαμά.Εχω λάθος σε αυτα που λέω?

Κοιτα που δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Εχεις δικιο, τα λες πολυ ωραια.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κι εγώ έχω ένα γιο που θα κλείσει τα τρία τον Νοέμβριο, κι εμένα τα ίδια μου λένε. Αποφασίσαμε όμως με τον άντρα μου να τον κρατήσουμε σπίτι και φέτος και να πάει του χρόνου προνήπιο. Έχω βέβαια και μία κόρη 16 μηνών, με την οποία ήδη παίζουν πολύ μαζί. Εφόσον μπορούμε και θέλουμε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τα κρατήσουμε κοντά μας. Έχουν χρόνια μπροστά τους να πάνε σχολεία και να έχουν υποχρεώσεις. Πάντως, κι εμένα με πρήζουν πολύ καιρό τώρα να τον στείλω παιδικό και κάτι "έξυπνες" μου έλεγαν από όταν ήταν μωρό να τον αφήνω στη γιαγιά πχ. για να ανεξαρτητοποιηθεί!!! Έλεος πια!

Διαφημίσεις

και να ηταν μονο αυτο?????????????????

μου ελεγαν καλα γιατι το παιδακι μου οταν γυραει στο σπιτι ειναι τοσο νευρικο και ολο υπερενταση?συμβαινει κατι ?του μεταδιδετε τιποτα εσεις?

εκει τι της απαντας?

φυσικο ειναι καλη μου κυρια να ειναι μεσα στην υπερενταση ,τοσες ωρες μεσα στην φασαρια χωρις ουτε μια στιγμη ηρεμιας κι ποσωπικο χρονο ,χωρις εστω λιγη ωρας ηρεμιας τι να σου κανει και αυτο ,μωρο ειναι ακομα .........

Κοιτα που δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Εχεις δικιο, τα λες πολυ ωραια.....

Ασε..ώρες ώρες δε ξέρω τι να πω με αυτα που γίνονται.Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να ρίχνονται ευθύνες στις κοπέλες η στο σχολείο.Γενικότερα,τα περισσότερα θέματα ή παράπονα αφορούν τους παιδικούς σταθμούς.Και πέφτουν πάνω όλοι.Μέχρι και η τηλεόραση!Ευαγγελάτος αν θυμάσαι!Και πιάνουμε να αναλύουμε όλοι και να αγχωνόμαστε που θα πάει το παιδί μας.Και γίνονται συζητήσεις παντου.Υπάρχει όμως και η απέναντι πλευρά!Δεν είναι όλα τα σχολεία χάλια πρώτον,και δεύτερον,δεν ακούγεται πουθενά και η δική μας άποψη.Δεν διάβασα κάπου(δεν βρήκα δλδ)θέματα που να αφορούν συμπεριφορές γονιών.Δηλαδή,όλοι οι γονείς τα κάνουν όλα σωστά και τα προβλήματα τα δημιουργεί ο παιδικός?Θα ήθελα πάρα πολύ να απαντήσουν και κάποιες άλλες μαμάδες στο ερώτημα που θέτω.Δεν μπορώ να το βάλω ως ύπόμνημα να το διαβάσουν όλοι.Δεν ξέρω βασικά,μη πω ψέματα.Είμαι καινούρια στο site και με την τεχνολογία...ε..Μήπως ξέρεις?Για πες τη γνώμη σου..Δεν είναι εύλογο θέμα?Εκτος αν έχει συζητηθεί και δεν το είδα.

μη καταδικαζετε τις μανες που στελνουν τα παιδια τους παιδικο κ δε δουλευουν.δε ξερετε τι λογους εχει η καθε μια.εγω πχ που δε δουλευω κ τα στελνω παιδικο μαλλον ειμαι αδικιολογιτη:rolleyes: κ πως θα μαθαινε η κορη μου τη γερμανικη γλωσσα παρακαλω?παει απο 3 ετων παιδικο κ ειναι 5 κ τα μιλαει αριστα.του χρονου πως θα πηγαινε δημοτικο?2 τεστ της εκαναν για να την παρουν δημοτικο του χρονου κ τα περασε.αν δε [πηγαινε παιδικο σταθμο θα επρεπε να την στειλω σε ελληνικο σχολειο κ δεν εχουμε εδω που μενουμε αλλα σε διπλανη πολη!δε ξερετε τι λογους εχει ο καθε ενας κ η εργασια δεν ειναι η μονη δικιολογια αλλιως θα υπηρχε νομος που θα απαγορευε τις μανες που δεν εργαζονται!κ φυσικα η μεγαλη εκλαιγε μονο 2 μερες στις αρχες οταν ξεκινησε παιδικο κ αλλες 3 μερες μετα που γκρινιαζε λιγο για 5 λεπτα.συνολο 5 μερες.ο μικρος παλι 1 μερα εκλαιγε μονο.κ αλλες 2 γκρινιαζε για ουτε καν 2 λεπτα.αν ελβεπα οτι τα παιδια μου σπαραζαν στο κλαμα με τις μερες δε θα τα αφηνα.ο μικρος παει μια βδομαδα παιδικο κ αρχισε να πεταει γερμανικες λεξεις.καλα η μεγαλη δε το συζητω μονο γερμανος τα μιλαει ετσι.για το καλο τους το εκανα.για να μπορεσουν να τα παρουν στο σχολειο κ οχι να τα τρεχω σε αλλες πολεις αφου εδω δεν εχουμε ελληνικο.ελληνικα θα μαθουν γραμματικη κ ιστορια απο ενα φροντηστιριο που εχουμε εδω 3 φορες την εβδομαδα.γιαυτο μη λετε μεγαλες κουβεντες του στυλ ''πολυ με νευριαζουν αυτες οι μανες'':shock: ξερετε τι εχει η καθε μια σπιτι της?ξερετε αν η Α η η Β μανα πχ εχει καποιο προβλημα ας πουμε υγειας κ δε μπορει να κραταει 2 παιδια ολη μερα η αν εχει 3 κ 4 παιδια κ κανεναν να την βοηθαει οποτε οι 5 ωρες στον παιδικο για τα 2 μεγαλα θα ειναι σωτηριες?εγω τα στελνω 9 το πρωι με 3 το μεσημερι.ο σταθμος ανοιγει απο τις 7.00 μεχρι τις 17.00.ξερω κ μια μαμα που δε δουλευει κ εχει 2 κοριτσια κ τα αφηνει απο τις 8 το πρωι μεχρι τις 5 το απογευμα.κ τι με νοιαζει εμενα για ποιο λογο το κανει για να την κατηγορησω?δεν ειναι δουλεια μου!αυτα!!!

Δημητρα συγκρινεις δυο ανομοιες καταστασεις.

Δεν εχει καμια σχεση ο λογος για τον οποιο στελνεις εσυ τα παιδια σου στον παιδικο με αυτα που συζηταμε εμεις.

Εσυ εισαι σε μια ξενη χωρα και φυσικα δεν εχεις κανεναν κοντα σου .

Και σε μια τραπεζα να πας που λεει ο λογος μεσα στο καταχειμωνο ή σε καποια αλλη υπηρεσια εισαι αναγκασμενη να τα παιρνεις μαζι σου και να τα ταλαιπωρεις οποτε καλυτερα να τα πηγαινεις λιγες ωριτσες στο σχολειο .

Ασε που εσυ εχεις και το θεμα της γλωσσας.....................

Εγω μηλαω για μανουλες που τις ξερω και οντως φερνουν τα παιδια τους στον παιδικο για τους λογους που ανεφερα και εχουν και παραπονα απο πανω.Φυσικα και αυτες οι γυναικες με νευριαζουν και μαλιστα ειναι και τις περισσοτερες φορες αυτες με τις παραλογες απαιτησεις.

Ασε..ώρες ώρες δε ξέρω τι να πω με αυτα που γίνονται.Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να ρίχνονται ευθύνες στις κοπέλες η στο σχολείο.Γενικότερα,τα περισσότερα θέματα ή παράπονα αφορούν τους παιδικούς σταθμούς.Και πέφτουν πάνω όλοι.Μέχρι και η τηλεόραση!Ευαγγελάτος αν θυμάσαι!Και πιάνουμε να αναλύουμε όλοι και να αγχωνόμαστε που θα πάει το παιδί μας.Και γίνονται συζητήσεις παντου.Υπάρχει όμως και η απέναντι πλευρά!Δεν είναι όλα τα σχολεία χάλια πρώτον,και δεύτερον,δεν ακούγεται πουθενά και η δική μας άποψη.Δεν διάβασα κάπου(δεν βρήκα δλδ)θέματα που να αφορούν συμπεριφορές γονιών.Δηλαδή,όλοι οι γονείς τα κάνουν όλα σωστά και τα προβλήματα τα δημιουργεί ο παιδικός?Θα ήθελα πάρα πολύ να απαντήσουν και κάποιες άλλες μαμάδες στο ερώτημα που θέτω.Δεν μπορώ να το βάλω ως ύπόμνημα να το διαβάσουν όλοι.Δεν ξέρω βασικά,μη πω ψέματα.Είμαι καινούρια στο site και με την τεχνολογία...ε..Μήπως ξέρεις?Για πες τη γνώμη σου..Δεν είναι εύλογο θέμα?Εκτος αν έχει συζητηθεί και δεν το είδα.

Καπου ισως να εχει συζητηθει αλλα δεν εχει παρει κατι το ματι μου κυριως γιατι δεν μπαινω σε τετοια θεματα αφου ακομα δεν με πολυ απασχολουν. Βλεπεις εγω την μεγαλωνω μονη μου και δεν την εχει πιασει εκτος απο τον πατερα της κανεις στα χερια του. Για παιδικο σκεφτομουν απο 3 αλλα ειναι αναλογα πως θα της κατσει. Θα δουμε. Και εγω παντα με την κατηγορια στους παιδικους πηγαινα και ας μην εχω εμπειρια, αλλα καποια πραγματα που εχω δει πλεον απο μονη μου. Δηλαδη μαναδες να μην δουλευουν και να αφηνουν τα παιδια στους παπουδες και να τα περνουν μονο ΣΚ. Μαναδες να μην δουλευουν και να εχουν 2 ντανταδες μια το πρωι μια το απογευμα και να μην μενουν με το παιδι ησυχα ουτε 1 λεπτο την μερα. Και τωρα διαβαζω και εσενα που λες μαναδες να μην δουλευουν και να τα παρατανε 9ωρα σε παιδικο (που πανω απο 8ωρο θεωρειτε ιδρυματοποιηση) και να τα περνουν λιγο πριν κλεισετε και οταν τα παιδια ειναι λογικα μεσα στα νευρα κατηγορουν εσας. ΔΕΝ ειχα δει αυτη την πλευρα ομολογουμενως και μου εκανε φοβερη εντυπωση. Τελικα ισως τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα νομιζουμε. Μου βγαζει μεγαλο νοημα αυτο που λες. Το να ειναι το παιδι μεσα στην ενταση 8ωρα και βαλε και μετα πως θα ειναι δηλαδη? Καλα στο σπιτι? Δεν γινεται. Στο σπιτι ειναι ο χωρος του. Τον ελεγχει το ιδιο και οι γονεις του. Στον παιδικο γινεται το σωσε......και καλα ειναι για καποιες ωρες. Διασκεδαζει....αλλα μετα τι γινεται?.....δεν ξερω σου λεω εγω θα αργησω να την στειλω.....και ακομα ψαχνομαι ΑΝ θα την στειλω.....δεν ξερω......

Διαφημίσεις

Δεν της απαντάς!Τι να πείς?Δεν πρόκειται να μπούν στη διαδικασία σκέψης.Η απάντηση στο ερώτημά τους είναι πάντα η ίδια.Κάποιος άλλος φταίει!Δεν είναι όλες έτσι φυσικά..Εμένα πάντως όταν δίνω το 100% του εαυτού μου σε ένα παιδί και το φέρομαι σαν να είναι δικό μου(η κάθε μαμα δεν μπορει να το δει βέβαια,γιατι δεν είναι εκει)με στεναχωρεί αφάνταστα να ακούω διάφορα.Κατέληξα οτι δεν με νοιάζει..Εγω κάνω το καλύτερο για το κάθε ένα γιατι το θέλω και γιατι λατρεύω τα παιδιά.Ελπίζω οτι κάτι τους μένει απο αυτη μου την προσπάθεια..και είμαι και χαρούμενη μέσα μου..

Δεν της απαντάς!Τι να πείς?Δεν πρόκειται να μπούν στη διαδικασία σκέψης.Η απάντηση στο ερώτημά τους είναι πάντα η ίδια.Κάποιος άλλος φταίει!Δεν είναι όλες έτσι φυσικά..Εμένα πάντως όταν δίνω το 100% του εαυτού μου σε ένα παιδί και το φέρομαι σαν να είναι δικό μου(η κάθε μαμα δεν μπορει να το δει βέβαια,γιατι δεν είναι εκει)με στεναχωρεί αφάνταστα να ακούω διάφορα.Κατέληξα οτι δεν με νοιάζει..Εγω κάνω το καλύτερο για το κάθε ένα γιατι το θέλω και γιατι λατρεύω τα παιδιά.Ελπίζω οτι κάτι τους μένει απο αυτη μου την προσπάθεια..και είμαι και χαρούμενη μέσα μου..

Εσυ πολυ καλα κανεις. Αλλα παντα ειναι πιο ευκολο να κατηγορουμε τους αλλους δεν το ξερεις? Ποτε δεν φταιμε εμεις.......:roll:

Α...και καλως μας ηρθες!

dimitra83 φυσικα η ντιντι δεν μιλαει για μανουλες σαν κ σενα!!!εννοειται οτι εχεις λογο να το στειλεις απ'τα 3 παιδιο κ λογω γλωσσας βασικα!!η ντιντι απ'οτι καταλαβα αναφερεται στις μαμαδες που τα στελνουν απο πολυ μωρα παιδικο για να καλοπερασουν τα πρωινα!!να κανουν τις βολτες τους,να πανε για καφεδακι με φιλες!!καταλαβαινεις!!γι'αυτες που δεν εχουν ουσιαστικο λογο να τα στειλουν!!κ μετα εχουν κ παραπονο οτι το παιδι τους ειναι κακοδιαθετο,εχει υπερενταση,δεν εχει ορεξη κ.α!!μα πως να μην ειναι κουρασμενο κ κακοδιαθετο αμα ειναι τοσες ωρες κλεισμενο σ'ενα σχολειο,με ολους πανω απ'το κεφαλι του κ καθολου χρονο δικο του να ηρεμησει!!??φυσικα περνανε ωραια στον παιδικο,γιατι παιζουν,ζωγραφιζουν,λενε τραγουδακια κ οι κοπελες εκει κανουν οτι καλυτερο μπορουν να ευχαριστιουνται τα παιδακια!!αλλα για ποσες ωρες πια να τα κανεις αυτα??κουραζεσαι!!θες να γυρισεις σπιτι σου να ησυχασεις!!!

επισης για μενα προσωπικα ειναι πολυ σπαστικο να μου λενε να παει 3 χρονων παιδικο για να κοινωνικοποιηθει!!!απ'τα 3 πρεπει να γινει κοινωνικο??εχει χρονια μπροστα του να γνωρισει αλλα παιδακια κ να κανει φιλους!!!απ'τα 3 ειναι υπερβολη πιστευω να πηγαινουν για...κοινωνικοποιηση!!!εχει χρονο για δημοσιες σχεσεις κ αργοτερα!!!:P:p

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

επισης για μενα προσωπικα ειναι πολυ σπαστικο να μου λενε να παει 3 χρονων παιδικο για να κοινωνικοποιηθει!!!απ'τα 3 πρεπει να γινει κοινωνικο??εχει χρονια μπροστα του να γνωρισει αλλα παιδακια κ να κανει φιλους!!!απ'τα 3 ειναι υπερβολη πιστευω να πηγαινουν για...κοινωνικοποιηση!!!εχει χρονο για δημοσιες σχεσεις κ αργοτερα!!!:P:p

Ναι αυτο το ακουω και εγω συνεχεια που μου λενε ποτε θα την στειλεις αντε στειλτην. Η Θεια μου δε μου λεει 'Στειλτην για να εχεις και λιγο χρονο για σενα'......εμ.....οκ.....:confused::confused: Και ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν μπορει να κοινωνικοποιηθει στην παιδικη που παμε. Ειμαστε εξω σε παιδικες χαρες και μεγαλα παρκα σχεδον 5 ωρες καθε μερα και οταν κουραζεται εχει την αγκαλια της μαμας και την ησυχια του σπιτιου της.....τι παραπανω θα κανει ενας κλειστος χωρος ειδικα σε τοσο μικρο παιδι.....και εγω με την απορια θα μεινω.

Καπου ισως να εχει συζητηθει αλλα δεν εχει παρει κατι το ματι μου κυριως γιατι δεν μπαινω σε τετοια θεματα αφου ακομα δεν με πολυ απασχολουν. Βλεπεις εγω την μεγαλωνω μονη μου και δεν την εχει πιασει εκτος απο τον πατερα της κανεις στα χερια του. Για παιδικο σκεφτομουν απο 3 αλλα ειναι αναλογα πως θα της κατσει. Θα δουμε. Και εγω παντα με την κατηγορια στους παιδικους πηγαινα και ας μην εχω εμπειρια, αλλα καποια πραγματα που εχω δει πλεον απο μονη μου. Δηλαδη μαναδες να μην δουλευουν και να αφηνουν τα παιδια στους παπουδες και να τα περνουν μονο ΣΚ. Μαναδες να μην δουλευουν και να εχουν 2 ντανταδες μια το πρωι μια το απογευμα και να μην μενουν με το παιδι ησυχα ουτε 1 λεπτο την μερα. Και τωρα διαβαζω και εσενα που λες μαναδες να μην δουλευουν και να τα παρατανε 9ωρα σε παιδικο (που πανω απο 8ωρο θεωρειτε ιδρυματοποιηση) και να τα περνουν λιγο πριν κλεισετε και οταν τα παιδια ειναι λογικα μεσα στα νευρα κατηγορουν εσας. ΔΕΝ ειχα δει αυτη την πλευρα ομολογουμενως και μου εκανε φοβερη εντυπωση. Τελικα ισως τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα νομιζουμε. Μου βγαζει μεγαλο νοημα αυτο που λες. Το να ειναι το παιδι μεσα στην ενταση 8ωρα και βαλε και μετα πως θα ειναι δηλαδη? Καλα στο σπιτι? Δεν γινεται. Στο σπιτι ειναι ο χωρος του. Τον ελεγχει το ιδιο και οι γονεις του. Στον παιδικο γινεται το σωσε......και καλα ειναι για καποιες ωρες. Διασκεδαζει....αλλα μετα τι γινεται?.....δεν ξερω σου λεω εγω θα αργησω να την στειλω.....και ακομα ψαχνομαι ΑΝ θα την στειλω.....δεν ξερω......

Ναι υπάρχει και αυτη η πλευρά..Εχω τύχει παράλογα περιστατικά..Τα έζησα..Και δεν τα λέει ποτέ κανείς..Πρέπει να είμαστε δίκαιοι.Εχω δουλέψει σε παιδικο που έβαζε τα παιδακια να κοιμουνται στο μαρμαρο με ενα σκετο βρωμικο σεντονι!Που τα βρεφη ήταν δεμενα στο ριλαξ όλες τις ωρες,εκει να τρωνε,εκει να κοιμουνται..εκει όλα..και για ποιο λόγο??Γιατι δεν ειχε πολλους χωρους και τα ειχαν μαζι με τα προνηπια σε μια αιθουσα!Πως να ασχοληθεις με τα βρεφη μετα?Δούλεψα 3 μέρες..Βασικα με έδιωξε.Γιατι?Γιατι της ειπα οτι εγω σε μια τετοια κατασταση αρνουμε να εργαστω και αν γίνεται κάτι να κανουμε να διαμορφωθει ο χωρος.Και μου έδωσε πισω το βιβλιαριο μου και αντε στο καλο.Δεν μπορω να πω ονομα παιδικου,αλλα είναι Θεσσαλονικη και εχει αναφερθει το ονομα του παιδικου σε συζητηση γονιων που να πανε το παιδι.Αλλα δεν μπορω να μιλήσω.Κανόνες του SITE.

Επίσης έχει τυχει,μαμα προσφατα χωρισμενη,με την καινουρια της σχεση στο σπιτι..που εχει παει κοπελα να προσεξει το παιδι της στο σπιτι,και ειδε τι κατασταση επικρατει,η ίδια η μάνα να ρίχνει ευθυνη στον παιδικο γιατι το τελευταιο διάστημα ο γιος της έχει ζωηρεψει και ειναι επιθετικο!

Ελα ντε??Αλλα κάτι εμεις το κανουμε το παιδι σιγουρα!

Βλέπεις λοιπον οτι ολα ειναι σχετικα..και υπαρχουν και οι δυο πλευρες που εχουν προβληματικες καταστασεις.Δεστο και αλλιως γενικοτερα.Δεν φταιει παντα η μια πλευρα μονο.Θελει 2 χερια να χτυπησεις παλαμακια..

Διαφημίσεις

Η μαμα ποτε δεν αντιλαμβανετε 100% τι δυνουμε εμεις στο παιδι της,βεβαια οταν βλεπει την αντιδραση του πιστευω οτι καταλαβαινει οτι περναει καλα μαζι μας και πολυ περισσοτερο οτι εισπρατει αγαπη απο εμας.

Οταν μια μανουλα βλεπει να ερχετε το παιδι στο παιδικο και οταν βλεπει την δασκαλα του να την αγκαλιαζει και να την φυλαει αυτο πιστευω πρεπει να κανει την μαμα ποιο χαρουμενη και να πιστευει οτι πραγματικα το παιδακι της περναει καλα.

Παντως να πω και γω την αληθεια υπηρχαν χρονιες που ειχα καποια παιδακια περισσοτερη αδυναμια αλλα ποτε μα ποτε δεν παραμελησα κανενα,αλλα παντα κατι εβρισκαν να πουνε...............

Εσυ πολυ καλα κανεις. Αλλα παντα ειναι πιο ευκολο να κατηγορουμε τους αλλους δεν το ξερεις? Ποτε δεν φταιμε εμεις.......:roll:

Α...και καλως μας ηρθες!

Σε ευχαριστώ..Να σαι καλά..Τι να κάνουμε..Υπαρχουν κι αυτα..Εμεις θα κανουμε οτι μπορουμε..

Η μαμα ποτε δεν αντιλαμβανετε 100% τι δυνουμε εμεις στο παιδι της,βεβαια οταν βλεπει την αντιδραση του πιστευω οτι καταλαβαινει οτι περναει καλα μαζι μας και πολυ περισσοτερο οτι εισπρατει αγαπη απο εμας.

Οταν μια μανουλα βλεπει να ερχετε το παιδι στο παιδικο και οταν βλεπει την δασκαλα του να την αγκαλιαζει και να την φυλαει αυτο πιστευω πρεπει να κανει την μαμα ποιο χαρουμενη και να πιστευει οτι πραγματικα το παιδακι της περναει καλα.

Παντως να πω και γω την αληθεια υπηρχαν χρονιες που ειχα καποια παιδακια περισσοτερη αδυναμια αλλα ποτε μα ποτε δεν παραμελησα κανενα,αλλα παντα κατι εβρισκαν να πουνε...............

Ναι και γω το ιδιο..Σε όλα έδωσα οτι μπορουσα..Αδυναμιες ναι παντα υπαρχουν σιγουρα..Διακρισεις ομως οχι..Και έτσι ειναι..οταν το παιδι χαιρεται το βλεπει η καθε μαμα..Καλα δε το συζητω οτι κατι θα βρουνε..Νομος!!Στις αρχες μεχρι που εκλαιγα αν άκουγα τιποτα..Γιατι εγω εκανα τεραστιες προσπαθειες(ειδικοτερα με δυσκολα παιδια)υπηρχε εξελιξη θετικη του παιδιου,και αντι να σου πουνε μπραβο,εβρισκαν κατι να κανουν το σχολιο το αρνητικο.Το εβρισκα άδικο ρε συ..Στεναχωρια...

Δημητρα συγκρινεις δυο ανομοιες καταστασεις.

Δεν εχει καμια σχεση ο λογος για τον οποιο στελνεις εσυ τα παιδια σου στον παιδικο με αυτα που συζηταμε εμεις.

Εσυ εισαι σε μια ξενη χωρα και φυσικα δεν εχεις κανεναν κοντα σου .

Και σε μια τραπεζα να πας που λεει ο λογος μεσα στο καταχειμωνο ή σε καποια αλλη υπηρεσια εισαι αναγκασμενη να τα παιρνεις μαζι σου και να τα ταλαιπωρεις οποτε καλυτερα να τα πηγαινεις λιγες ωριτσες στο σχολειο .

Ασε που εσυ εχεις και το θεμα της γλωσσας.....................

Εγω μηλαω για μανουλες που τις ξερω και οντως φερνουν τα παιδια τους στον παιδικο για τους λογους που ανεφερα και εχουν και παραπονα απο πανω.Φυσικα και αυτες οι γυναικες με νευριαζουν και μαλιστα ειναι και τις περισσοτερες φορες αυτες με τις παραλογες απαιτησεις.

εχεισ δικιο.δεν μιλαμε για αυτο που λει η δημδτρα!...μιλαμε για τησ αλλουσ λογους:shock:

Ναι και γω το ιδιο..Σε όλα έδωσα οτι μπορουσα..Αδυναμιες ναι παντα υπαρχουν σιγουρα..Διακρισεις ομως οχι..Και έτσι ειναι..οταν το παιδι χαιρεται το βλεπει η καθε μαμα..Καλα δε το συζητω οτι κατι θα βρουνε..Νομος!!Στις αρχες μεχρι που εκλαιγα αν άκουγα τιποτα..Γιατι εγω εκανα τεραστιες προσπαθειες(ειδικοτερα με δυσκολα παιδια)υπηρχε εξελιξη θετικη του παιδιου,και αντι να σου πουνε μπραβο,εβρισκαν κατι να κανουν το σχολιο το αρνητικο.Το εβρισκα άδικο ρε συ..Στεναχωρια...

Eιναι ενας απο τους λογους που δηλωσα και παραιτηση και ειπα τελος δεν θελω αλλο να δουλεψω σε παιδικο σταθμο.Εγω πηγαινα εκει και εδινα ολο μου τον ευατο σε αυτα τα παιδια και γυρνουσα σπιτι κομματια και το μονο που ζητουσα ηταν κατανοηση απο τους γονεις και μεγαλες αγκαλιες απο τα παιδακια μου.

Τις αγκαλιες δοξα το θεο τις ειχα και ηταν και πολλες αλλα αυτη η αχαριστια ορισμενων με εκανε κομματια.

Γυρνουσα σπιτι και καμια φορα εκλαιγα απο τα νευρα μου γιατι και δικιο να εχεις σου πετουσαν ενα ¨εγω ειμαι ο γονιος του παιδιου και το ξερω καλυτερα¨και δεν μπορουσες να πεις και τιποτε.

Ασε η ευθυνη και το αγχος που ειχα καθημερινα μην τραυματιστη κανενα παιδι ή παθει κατι (ειχα και το βρεφικο τμημα).

Τελικα λιγη αναισθισια παντα κανει καλο ειδικα σε αυτη την δουλεια αλλα μαλλον ειναι θεμα χαρακτηρα και εγω δεν μπορουσα να δουλεψω ετσι.

Νομίζω ότι δεν έχεις απόλυτο δίκιο. Όπως υπάρχουν οι περιπτώσεις των μαμάδων που απλά ψάχνουν ευκαιρία να ρίχνουν ευθύνες στις δασκάλες για το οτιδηποτε, υπάρχουν κ οι άλλες που σέβονται κ πραγματικά αντιλαμβάνονται το τι γίνεται στον παιδικό. Πέρσυ ήταν μια κοπέλα στον παιδικό στης κόρης μου που το πρωι που την έπαιρνε κ το μεσημέρι που την έδινε την τάραζε στα χάδια, στα φιλια κ στα γλυκόλογα. Δεν ήταν φτιαχτό, φαινόταν ειλικρινές κ η μικρή το δέχονταν ευχάριστα. Όταν τελείωσε η χρονια, πήγα την τελευταία μέρα με μια αγκαλιά λουλούδια για όλα τα κορίτσια κ τη συγκεκριμένη την κοπέλα την αγκάλιασα, τη φίλησα κ την ευχαρίστησα που αγαπάει τόσο το παιδί μου. Συγκηνήθηκα πολύ εκείνη την ώρα. Αναγκάζομαι να αφήνω το παιδί μου τόσες ώρες κ ξέρω ότι είναι κ περνάει καλά. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Φετος ξεκίνησε κ δεν έκλαψε ούτε ένα δευτερόλεπτο! Δεν θα λατρέψω τη δασκάλα του, αφού τη λατρεύει εκείνο;

Νομίζω ότι δεν έχεις απόλυτο δίκιο. Όπως υπάρχουν οι περιπτώσεις των μαμάδων που απλά ψάχνουν ευκαιρία να ρίχνουν ευθύνες στις δασκάλες για το οτιδηποτε, υπάρχουν κ οι άλλες που σέβονται κ πραγματικά αντιλαμβάνονται το τι γίνεται στον παιδικό. Πέρσυ ήταν μια κοπέλα στον παιδικό στης κόρης μου που το πρωι που την έπαιρνε κ το μεσημέρι που την έδινε την τάραζε στα χάδια, στα φιλια κ στα γλυκόλογα. Δεν ήταν φτιαχτό, φαινόταν ειλικρινές κ η μικρή το δέχονταν ευχάριστα. Όταν τελείωσε η χρονια, πήγα την τελευταία μέρα με μια αγκαλιά λουλούδια για όλα τα κορίτσια κ τη συγκεκριμένη την κοπέλα την αγκάλιασα, τη φίλησα κ την ευχαρίστησα που αγαπάει τόσο το παιδί μου. Συγκηνήθηκα πολύ εκείνη την ώρα. Αναγκάζομαι να αφήνω το παιδί μου τόσες ώρες κ ξέρω ότι είναι κ περνάει καλά. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Φετος ξεκίνησε κ δεν έκλαψε ούτε ένα δευτερόλεπτο! Δεν θα λατρέψω τη δασκάλα του, αφού τη λατρεύει εκείνο;

Eχεις δικιο δεν ειναι ολοι οι γονεις ετσι ,αλλα πιστεψε με ειναι αρκετοι και ικανοι θα ελεγα να σε κανουν να αναθεωρησεις καποια πραγματα(ειπαμε ειναι και θεμα χαρακτηρα)

Ειχα και μανουλες που οταν εβλεπαν τα παιδακια τους να με αγκαλιαζουν και να με σφιγκουν ειχαν ζωγραφισμενο το χαμογελο μεχρι τα αυτια.

Αλλες παλι με τρελλαναν στα δωρακια πραγμα που τους ελεγα πως με εφερνε σε πολυ δυσκολη θεση και θα προτιμουσα να ελειπαν μιας ηταν αναγκη και φυσικα δεν μηλαω για μια ευγενικη χειρονομια που γινοταν ή τα χριστουγεννα ή στο τελος της σχολικης χρονιας.

εγω παντως δε εχω παραπονο απο τις δασκαλες.ειναι παρα πολυ καλες.ειδικα αυτη που ειχε η κορη μου μεχρι φετος κ τωρα την εχει ο γιος μου...ειναι πολυ γλυκια γυναικα.την πρωτη φορα που τον πηγα τον γιο μου εκλαιγε κ αυτη τον πλησιασε του μιλησε τοσο γλυκα η γυναικα κ παρολο που το δικο μου το θηριο της εδωσε μια σφαλιαρα κ της πεταξε το παπουτσι στα μουτρα...:oops: αυτη συνεχιζε να του μιλαει μεσα στη γλυκα..εγω ηθελα να φυγω απο ντροπη!οταν πηγα να τον παρω μετα απο μια ωρα τους βρηκα να τον εχει αγκαλια κ να του διαβαζει ενα παραμυθακι με κατι ζωακια ...2 χρονια ειχε την μεγαλη κ η κορη μου την λατρευε...τωρα βεβαια εχει μια αλλη πολυ καλη κ αυτη την ξερει γιατι την εβλεπε εκει 2 χρονια να εχει τα μεγαλυτερα παιδια .παντως μου εμπνεουν εμπιστοσυνη ολες τους.ειναι περιπου 40 παιδακια στο συνολο.20 απο 4.5 εως 6.5 ετων κ 20 απο 2.5 εως 4.5 ετων.οι δασκαλες ειναι 5 κ αλλες 2 που κανουν πρακτικη.καθε 6 μηνες τις αλλαζουν αυτες τις μικρες γιατι τις στελνουν εκει για πρακτικη.αυτες δεν αναλαμβανουν απο μονες τους παιδακια απλα βοηθανε οπου χρειαστει

Μακαρι να ειχα μπορεσει κι εγω να κρατησω το ζουζουνακι μου παραπανω σπιτι πριν το στειλω παιδικο...

τον εστειλα 2 ετων και ενω ηταν κοινωνικοτατος απο τοτε κολλημα εχει μονο με τη μαμα...

τωρα που κοντευει 3,5 αρχισε να ξαναψαχνει παιδακια για παρεα.

κρατα το παιδακι σου μαζι σου,καλυτερη παρεα απο εσενα δε θα βρει πουθενα!

Eιναι ενας απο τους λογους που δηλωσα και παραιτηση και ειπα τελος δεν θελω αλλο να δουλεψω σε παιδικο σταθμο.Εγω πηγαινα εκει και εδινα ολο μου τον ευατο σε αυτα τα παιδια και γυρνουσα σπιτι κομματια και το μονο που ζητουσα ηταν κατανοηση απο τους γονεις και μεγαλες αγκαλιες απο τα παιδακια μου.

Τις αγκαλιες δοξα το θεο τις ειχα και ηταν και πολλες αλλα αυτη η αχαριστια ορισμενων με εκανε κομματια.

Γυρνουσα σπιτι και καμια φορα εκλαιγα απο τα νευρα μου γιατι και δικιο να εχεις σου πετουσαν ενα ¨εγω ειμαι ο γονιος του παιδιου και το ξερω καλυτερα¨και δεν μπορουσες να πεις και τιποτε.

Ασε η ευθυνη και το αγχος που ειχα καθημερινα μην τραυματιστη κανενα παιδι ή παθει κατι (ειχα και το βρεφικο τμημα).

Τελικα λιγη αναισθισια παντα κανει καλο ειδικα σε αυτη την δουλεια αλλα μαλλον ειναι θεμα χαρακτηρα και εγω δεν μπορουσα να δουλεψω ετσι.

Με λίγη καθυστέρηση..Σε καταλαβαίνω απόλυτα πίστεψε με..Εγω συνηδητοποίησα οτι οι προσπάθειες που κάνουμε πάντα καταλήγουν να επικροτούνται απο όλους τους άλλους εκτός απο τους γονείς.Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια.Γονείς που βλέπουν τι ακριβώς κάνεις και το παραδέχονται.Και το συναίσθημα σε κάνει να χαμογελάς και να χαίρεσαι που έδωσες ότι μπορούσες.Το έχω ζήσει και αυτο και είναι κάτι που σε γεμίζει..

Αχαριστία υπάρχει αλλά δυστηχώς δεν μπορείς να το αλλάξεις.Κρατάς τις καλές στιγμές και τέλος.Ακόμη και μετα απο τοσο καιρο συναντάω μαμάδες που τους μεγάλωσα τα παιδιά(τα είχα απο μηνών και τα άφησα 4)και λένε καλά λόγια για μένα.Οπότε σκέφτεσαι,κάτι πρόσφερα τελικά και γω..Τέλος πάντων,γερά να είναι όλα,ευτυχισμένα και όλα τα άλλα πάνε και έρχονται

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...