Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ολοι λενε να τον στειλω παιδικο!!!

Recommended Posts

αλλα ΕΓΩ δεν θελω!!

ειναι 3 ...δεν θελω να τον στειλω:)

τον βλεπω ακομα μωρακι..

ειναι της αποψης οτι καλο ειναι τα πρωτα 4 χρονια να μεγαλωνουν με την μαμα...και επιδης δεν χρειαζεται να δουλευω θελω να ειναι ακομα μαζι μου....εσεισ τη γνωμη εχετε???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εφοσων εχεις τη δυνατοτητα να εισαι μαζι με το παιδακι σου κλεισε τα αυτια σοιυ και ασε να λενε ετσι και αλλιως ολοι παντα εχουν γνωμη για το πως πρεπει να μεγαλωνουν τα παιδια ειδικα αν δεν ειναι δικα τους

αν βλεπει παιδακια συχνα και συναναστρεφεται μαζι τους δεν βλεπω κανενα λογο να παει ακομα παιδικο και να μην το χαρεις λιγο ακομα το παιδακι σου

μπορεις ομως να του μαθανεις καποια βασικα πραγματα εσυ στο σπιτι

π.χ προπεδια, ΑΒ, προσθεση - αφαιρεση

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Με την προϋπόθεση ότι κοινωνικοποιείται με κάποιον τρόπο βλέποντας άλλα παιδάκια, και το απασχολείς κι εσύ δημιουργικά δεν υπάρχει λόγος να το αποχωριστείς από τώρα. Εγώ πήγα νηπιαγωγείο κατευθείαν στα 5. Τι έπαθα? Μια χαρά παιδί βγήκα:cool:

οταν γεννησα το 3ο μου μωρακι,ο νικολακης μου κοντευε τα 3!!με ειχαν ζαλισει να τον παω παιδικο για να κοινωνικοποιηθει,να μην κουραζομαι κ με τα 3!!καθε φορα νευριαζα κ εκλαιγα!!ΔΕΝ ΘΕΛΩΩΩΩΩ!!!τον ηθελα στο σπιτι μαζι μας!!φυσικα το εβλεπα μωρακι ακομα!!!δεν ηθελα να μου φυγει με τιποτα!!κ οπως καταλαβαινετε περασε το δικο μου!!:mrgreen::mrgreen:

παιδακια βεβαια απ'τη γειτονια κ απο συγγενεις δεν ειχε καθολου!!ειχε ομως 2 αδερφακια που ποτε δεν φευγουν απ'το σπιτι κ παντα με κατι απασχολουνταν ολα μαζι!!δεν το μετανιωσα καθολου!!!ισα-ισα που τον καταευχαριστηθηκα γιατι σκεφτομουν οτι φετος θα παει προνηπιο!!:-(ηδη στεναχωριεμαι,αλλα δεν θα το κρατησω κ ισοβια εδω!!χιχι!!:lol::roll:

ασε που δεν ηθελα με το που ερθει το νεο μωρακι να τον διωξω με τον τροπο μου!!ερχεται κ αλλο μελος στην οικογενεια κ ''φευγει'' το παλιο!!μπορει να το σκεφτοταν κ ετσι!!ηθελα να ειμαστε ολοι μαζι!!!!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Διαφημίσεις

Στη θέση σου θα περίμενα και αυτόν το χρόνο και θα τον έστελνα κατευθείαν προνήπιο στα 4. Αχ, μην σε επηρεάζουν οι άλλοι, διάβασα τι είπες, "εγώ δεν θέλω..". Δεν είναι και υποχρεωτικό να πάει σχολείο από τα 3! Να κάνει παρέα όμως με παιδάκια, κούνιες, φιλικές οικογένειες, πάρκα, παιδότοποι, πάρτι... Αυτά πρέπει να κανει στην ηλικία του και να είναι με το μανουλάκι του (όπως με φώναζε όταν ήταν μικρός ο γιος μου...)

wjhKp3.png

c5dop3.png

Καλα θα μας τρελανουν; Η αγκαλια της μαμας και η στοργη της αντικαθιστανται; Εμεις το κανουμε μονο απο αναγκη ή για ειδικους λογους-εγω μονο λογω κοινωνικοποιησης θα τα εστελνα τα διδυμα, αν δε δουλευα-εσυ εχεις την ευκαιρια και το θελεις να ζησεις και να διαμορφωσεις την παιδικη ηλικια του παιδιου σου και σε αποθαρρυνουν;

Κατα τη γνωμη μου μονο αν εχει το παιδι σου καποια ειδικη κατασταση που εσενα σε φερνει σε δυσκολη θεση να τους ακουσεις. Ας πουμε αν ειναι τρομερα κακοφαγο, αντικοινωνικο, απομονωμενο...αν εσυ δεν μπορεις με τιποτα να το απασχολησεις δημιουργικα...Διαφορετικα δεν υπαρχει λογος, η στοργη της μανουλας και το ενδιαφερον της ειναι το original περιβαλλον για το παιδι.

Φυσικα συμφωνω με το οτι πρεπει να ασχοληθεις ετσι; ;) Να του δινεις τα απαραιτητα ερεθισματα για να εξελισσεται η προσωπικοτητα του και φυσικα επαφη με αλλα παιδακια. Γιατι και εμεις αργησαμε να παμε σχολειο αλλα παιζαμε, υπηρχαν συγγενοπουλα και γειτονοπουλα.;)

Παντως και εμενα η ηλικια των 3 μου φαινεται μωρουδιακη και σε καταλαβαινω και εγω τα διδυμα με το ζορι τα αποχωριζομαι, ξεκινησα μετα τα 3,5 και τωρα που πατησαν τα 4 χρονια σχεδον. Αλλα εγω δουλευω, τι να εκανα διαφορετικα;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Συμφωνω απολυτα με τα κοριτσια!!!Εγω πηγα κατευθειαν νηπιο και μια χαρα κοινωνικο παιδακι ημουν!!Εσυ ξερεις το καλυτερο για σας και κανενας αλλος!κανε αυτο που αισθανεσαι!μακαρι ολα τα παιδακια να μπορουσαν να ειναι με την μαμα τους..

Aφου δεν εργαζεσαι ποιος ο λογος να το στειλεις το παιδι στο σχολειο?

Αυτα περι κοινωνικοποιησης εγω προσωπικα δεν τα πιστευω. Μια χαρα κοινωνικοποιείται και στην παιδικη χαρα και στον παιδοτοπο.

Εχω δυο παιδια και τα δυο πηγαν προνηπιο στα 4 (οκ το ενα παιδικο σταθμο). Μια χαρα κοινωνικα ειναι και τα δυο τους. Ασε το παιδακι στο σπιτι να χαρειται ο ενας τον αλλον. Εχει χρονια μπροστα του να πηγαινει στο σχολειο.

Μαριρενα μου,υποτίθεται ότι αυτά τα μαθαίνουν στον παιδικό?:shock::roll:

Από περιέργεια ρωτάω γιατί μου φάνηκε παράξενο!!

Διαφημίσεις

Κι εγω θα ελεγα οτι παιδακι 3 χρονων δεν νομζω οτι ειναι σε θεση να "ανακατευτει" με αυτα τα πραγματα

4

Εισαι μια κλασσικη μεσογειακη μαμα και μαλιστα αγορομαμα!Αν δεν δουλευεις δεν υπαρχει λογος να τον στειλεις,αφου δεν το θες.Αλλα μωρο δεν ειναι πια.Ασχετο που εμεις θελουμε να τα βλεπουμε ετσι.:-)

οταν γεννησα το 3ο μου μωρακι' date='ο νικολακης μου κοντευε τα 3!!με ειχαν ζαλισει να τον παω παιδικο για να κοινωνικοποιηθει,να μην κουραζομαι κ με τα 3!!καθε φορα νευριαζα κ εκλαιγα!!ΔΕΝ ΘΕΛΩΩΩΩΩ!!!τον ηθελα στο σπιτι μαζι μας!!φυσικα το εβλεπα μωρακι ακομα!!!δεν ηθελα να μου φυγει με τιποτα!!κ οπως καταλαβαινετε περασε το δικο μου!!:mrgreen::mrgreen:

παιδακια βεβαια απ'τη γειτονια κ απο συγγενεις δεν ειχε καθολου!!ειχε ομως 2 αδερφακια που ποτε δεν φευγουν απ'το σπιτι κ παντα με κατι απασχολουνταν ολα μαζι!!δεν το μετανιωσα καθολου!!!ισα-ισα που τον καταευχαριστηθηκα γιατι σκεφτομουν οτι φετος θα παει προνηπιο!!:-(ηδη στεναχωριεμαι,αλλα δεν θα το κρατησω κ ισοβια εδω!!χιχι!!:lol::roll:

ασε που δεν ηθελα με το που ερθει το νεο μωρακι να τον διωξω με τον τροπο μου!!ερχεται κ αλλο μελος στην οικογενεια κ ''φευγει'' το παλιο!!μπορει να το σκεφτοταν κ ετσι!!ηθελα να ειμαστε ολοι μαζι!!!!!![/quote']

αχ ποσο συμφωνω μακαρι να μπορουν ολες οι μαμαδες....

η υπογραφη σου απλα, υπεροχη!

Εφοσων εχεις τη δυνατοτητα να εισαι μαζι με το παιδακι σου κλεισε τα αυτια σοιυ και ασε να λενε ετσι και αλλιως ολοι παντα εχουν γνωμη για το πως πρεπει να μεγαλωνουν τα παιδια ειδικα αν δεν ειναι δικα τους

αν βλεπει παιδακια συχνα και συναναστρεφεται μαζι τους δεν βλεπω κανενα λογο να παει ακομα παιδικο και να μην το χαρεις λιγο ακομα το παιδακι σου

:eek::eek::eek::eek: κοριτσακι μηπως κανεις πλακα! 2,5 ετων πανε παιδικο σταθμο ή κατι αλλο θες να πεις μηπως σαν παιχνιδι καποια δραστηριοτητα αληθεια με ενδιαφερει.

:roll::roll::roll::roll:

Κι εγω θα ελεγα οτι παιδακι 3 χρονων δεν νομζω οτι ειναι σε θεση να "ανακατευτει" με αυτα τα πραγματα

το δικο μου το παλευω με το νομο του Νευτωνα απο περυσι κατι παει να γινει φετος.....:lol::lol::lol: χε χε Μαριρενα μου, μη μου θυμωσεις ε, τωρα κανω εγω πλακα ενταξει κοριτσι μου! αληθεια πιστευω οτι κατι εννοουσε μαλλον καποιο βιβλιαρακι που τα προσεγγιζει.

αλλα ΕΓΩ δεν θελω!!

τον βλεπω ακομα μωρακι..

ειναι της αποψης οτι καλο ειναι τα πρωτα 4 χρονια να μεγαλωνουν με την μαμα...και επιδης δεν χρειαζεται να δουλευω θελω να ειναι ακομα μαζι μου....εσεισ τη γνωμη εχετε???

καρδουλα μου εσυ θα κανεις αυτο που προσταζει η καρδια σου, η μανουλα παντα ξερει το δικο της παιδακι! να σου ζησουν εισαι πολυ γλυκια μαμα!;)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ.

ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΓΙΟ 3 ΧΡΟΝΩΝ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΠΑΙΔΙΚΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΤΟ ΕΝΑ 5, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΕΡΥΣΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 3, 21/2 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΠΙΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΝΕ....

ΕΤΣΙ, ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΦΕΡΝΕΙ(ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ).

ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ, ΚΤΛ

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Διαφημίσεις

κι εγω τωρα θα την ξεκινησω την κορη μου, ειναι 3. Δεν θελω καθολου, αλλα δουλευω κ την βλεπω οτι θελει να κανει παρεα με παιδακια, να κοινωνικοποιηθει.

Aφου δεν εργαζεσαι ποιος ο λογος να το στειλεις το παιδι στο σχολειο?

Αυτα περι κοινωνικοποιησης εγω προσωπικα δεν τα πιστευω. Μια χαρα κοινωνικοποιείται και στην παιδικη χαρα και στον παιδοτοπο.

Εχω δυο παιδια και τα δυο πηγαν προνηπιο στα 4 (οκ το ενα παιδικο σταθμο). Μια χαρα κοινωνικα ειναι και τα δυο τους. Ασε το παιδακι στο σπιτι να χαρειται ο ενας τον αλλον. Εχει χρονια μπροστα του να πηγαινει στο σχολειο.

μηπως οταν πηγαινουν πιο μεγαλα προνηπιο-νηπιο ειναι πιο δυσκολο να μας αποχωριστουν; δεν ξερω..κι εγω δεν θελω να την παω αλλα ολοι μου λενε το αντιθετο... :-(

αλλα ΕΓΩ δεν θελω!!

τον βλεπω ακομα μωρακι..

Αν δεν θες μην τον στελνεις. Και εγω αυτη την φρικη με τους παιδικους δεν την καταλαβαινω. Καποια εποχη που οι μαναδες ΔΕΝ δουλευαν παιδικοι ΔΕΝ υπηρχαν. Υπηρχε κατευθειαν νηπιαγωγειο. Οι παιδικοι βγηκαν ως αναγκη της δουλειας της μανας για να κραταει καποιος το παιδι. Κοινωνικοποιηση γινεται μια χαρα και στην παιδικη χαρα. Τωρα αν το παιδι δεν ειναι απιστευτα ενεργητικο και μπορεις να καλυψεις ΕΣΥ δημιουργικα τον χρονο του, κρατα το σπιτι.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

αλλα ΕΓΩ δεν θελω!!

τον βλεπω ακομα μωρακι..

Εχουν δικιο τα κοριτσια,η αγκαλια της μανουλας και η οικογενειακη ζεστασια δεν αντικαθηστατε με τιποτα.

Ειναι μικρουλης ακομα και μην τρελλενεσε με το αν κοινοοικοποιηθη απο τωρα,εχει καιρο μπροστα του .

και εμενα ο γιος μου πρωτη φορα φετος θα παει προνηπια και μια χαρα κοινωνικοποιημενος ειναι και ξερει και πολυ περισσοτερα απο αυτα που πηγαινουν παιδικο.

Να κοιτας εσυ τι ειναι καλυτερο για το παιδι σου και να αφεινεις τους αλλους να λενε οτι θελουν.

Εγω πιστευω πως καμια μανουλ δεν στελνει το παιδακι της στον παιδικο τοσοσ μικρο εαν δεν δουλευει ή αν δεν εχει καποια αλλη λυση.

Να σου πω και κατι αλλο ???????οσο μπορεις κρατα τον στο σπιτι να τον χαρεις γιατι μετα αρχιζουν υποχρεωτικα σχολειο ,δραστηριοτητες και διαφορες αλλες υποχρεωσεις και θα αναζητας τις στιγμες που εισαταν στο σπιτι.Αυτο περναω τωρα με την κορη μου ,που ειδικα φετος τριτη δημοτικου με 3 φορες την εβδομαδα αγγλικα και 3 φορες την δραστηριοτητα της θα πρεπει να κανω αιτηση για να καθησουμε λιγακι με ηρεμια να συζητησουμε.

Εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα να εισαι στο σπιτι με το παιδακι σου, δεν το συζητω καν, μην το στειλεις .......

Εγω πχ , που μου το κραταει το παιδι η πεθερα, σκυλομετανιωσα ποου δεν την εστειλα απο φετος.

ναι καλε τι δουλεια εχει η προπεδια στο 3χρονο?:shock: μαρινενα δεν προσεξες την ηλικια του μωρου..γιατι..μωρο ειναι:P

αρετη αν δε θες να το στειλεις δεν εχει καμια δουλεια κανενας να σε πιεζει!εσυ εισαι η μανα!δεν ειναι κατι υποχρεωτικο οπως το δημοτικο !αν θελεις να ειναι μαζι σου το μωρο τοτε τι δουλεια εχουν να σε πιεζουν?κανε αυτο που θελεις:-P

τι προπαιδεια βρε παιδια να διδαξεις σε ενα 3χρονο...............

αφειστε τα παιδια να χαρουν αφθονο παιχνιδι και μην τα φορτωνωτε απο τωρα ,εχουν χρονια μπροστα τους γι αυτα.............

παω τωρα εγω να καθησω να κανουμε προπαιδεια μιας που εμειναν λιγες μερες για τα σχολεια και πρεπει να κανουμε επαναληψη..............................

που ειναι οι ξενιαστες μερες οεοοοοοοοοο?????????????

Καλημέρα!!Να πω και γω με τη σειρά μου την γνώμη μου.Εχω δουλέψει σε παιδικούς σταθμούς και γενικότερα εχω εμπειρίες και με πολλά παιδάκια.Τα λατρεύω!Θα συμφωνήσω και εγώ με τις περισσότερες μαμάδες.Απο τη στιγμή που ένα παιδί διατηρεί επαφές με άλλα παιδάκια,είτε στο πάρκο της γειτονιάς,είτε με ξαδερφάκια,είτε σε παιδότοπους και το κυριότερο η μητέρα έχει την δυνατότητα να βρίσκεται στο σπίτι,δεν υπάρχει λόγος να πάει παιδικό.Ακούμε πολύ συχνά να λένε ότι ο παιδικός κοινωνικοποιεί το παιδί και το κάνει ανεξάρτητο,η μαθαίνει να λειτουργεί σε μία ομάδα.Αυτο όμως μπορεί να το κάνει και η μητέρα του!Είναι τόσο απλό!Η εξέλιξη του παιδιού υπάρχει και όταν δεν πάει σε παιδικό.Οι μητέρες που τα πάνε και δουλεύουν και δεν έχουν βοήθεια απο αλλού είναι λογικό να αναγκάζονται να το στείλουν.Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά που δυστηχώς τη συνάντησα συχνά.Να μην εργάζονται και να αφήνουν απο μηνών το παιδί στο σχολείο.Και να εξαντλούν και το ωράριο που είναι ανοιχτός.Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι απαράιτητα κακό.Δεν μπορείς να γνωρίζεις η κάθε οικόγενεια τι λόγους έχει.Απο την εμπειρία μου βέβαια καταλαβαίνω αν γίνεται απο ανάγκη ή όχι,Και τις περισσότερες φορές όχι..Και είναι κρίμα να βρίσκεται το παιδί όλη μέρα σε ενα σχολείο και να πάει στο σπίτι στην ουσία για ύπνο,επειδή η μαμά θέλει τον προσωπικό της χρόνο.Και αυτο χρειάζεται σίγουρα,γιατι δεν παύεις να είσαι και γυναίκα πέρα απο μητέρα.Ολα με μέτρο όμως.Εγω επειδή έχω επαφή περισσότερη με τα παιδιά έχει τύχει να ακούω μου λείπει η μαμά μου..Τέλος πάντων πάει αλλού το θέμα,ας μη ξεφύγω.

Καλημέρα!!Να πω και γω με τη σειρά μου την γνώμη μου.Εχω δουλέψει σε παιδικούς σταθμούς και γενικότερα εχω εμπειρίες και με πολλά παιδάκια.Τα λατρεύω!Θα συμφωνήσω και εγώ με τις περισσότερες μαμάδες.Απο τη στιγμή που ένα παιδί διατηρεί επαφές με άλλα παιδάκια,είτε στο πάρκο της γειτονιάς,είτε με ξαδερφάκια,είτε σε παιδότοπους και το κυριότερο η μητέρα έχει την δυνατότητα να βρίσκεται στο σπίτι,δεν υπάρχει λόγος να πάει παιδικό.Ακούμε πολύ συχνά να λένε ότι ο παιδικός κοινωνικοποιεί το παιδί και το κάνει ανεξάρτητο,η μαθαίνει να λειτουργεί σε μία ομάδα.Αυτο όμως μπορεί να το κάνει και η μητέρα του!Είναι τόσο απλό!Η εξέλιξη του παιδιού υπάρχει και όταν δεν πάει σε παιδικό.Οι μητέρες που τα πάνε και δουλεύουν και δεν έχουν βοήθεια απο αλλού είναι λογικό να αναγκάζονται να το στείλουν.Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά που δυστηχώς τη συνάντησα συχνά.Να μην εργάζονται και να αφήνουν απο μηνών το παιδί στο σχολείο.Και να εξαντλούν και το ωράριο που είναι ανοιχτός.Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι απαράιτητα κακό.Δεν μπορείς να γνωρίζεις η κάθε οικόγενεια τι λόγους έχει.Απο την εμπειρία μου βέβαια καταλαβαίνω αν γίνεται απο ανάγκη ή όχι,Και τις περισσότερες φορές όχι..Και είναι κρίμα να βρίσκεται το παιδί όλη μέρα σε ενα σχολείο και να πάει στο σπίτι στην ουσία για ύπνο,επειδή η μαμά θέλει τον προσωπικό της χρόνο.Και αυτο χρειάζεται σίγουρα,γιατι δεν παύεις να είσαι και γυναίκα πέρα απο μητέρα.Ολα με μέτρο όμως.Εγω επειδή έχω επαφή περισσότερη με τα παιδιά έχει τύχει να ακούω μου λείπει η μαμά μου..Τέλος πάντων πάει αλλού το θέμα,ας μη ξεφύγω.

Εχεις απολυτο δικιο ,πως τσατιζομουνα και γω με κατι τετοιες μανουλες που ενω δεν δουλευαν μου το εφερναν το μωρο τους απο τις 8 ωρα μεσα στο καταχειμωνο και το επαιρναν ενα τεταρτο πριν σχολασουμε απο τον παιδικο μονο και μονο για να εχουν ωρα για τα ψωνια και το καφεδακι τους..........

ασε το γεγονος οτι στερουσαν και θεσεις απο μανουλες που ειχαν πραγματικα αναγκη να παρουμε το παιδι τους επειδη δουλευαν.

ναι καλε τι δουλεια εχει η προπεδια στο 3χρονο?:shock: μαρινενα δεν προσεξες την ηλικια του μωρου..γιατι..μωρο ειναι:P

αρετη αν δε θες να το στειλεις δεν εχει καμια δουλεια κανενας να σε πιεζει!εσυ εισαι η μανα!δεν ειναι κατι υποχρεωτικο οπως το δημοτικο !αν θελεις να ειναι μαζι σου το μωρο τοτε τι δουλεια εχουν να σε πιεζουν?κανε αυτο που θελεις:-P

οντως...τωρα 3 χρονων να ξερει προπεδια:roll:δεν νομιζω!!εδω η κορη μου ειναι 5 και ξερει τα βασικα......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...