Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδακια πουθενα...

fistikaki

Recommended Posts

Μας φαντάζομαι φυστίκι....

Με μαύρες καπαρντίνες...

Καπέλα...

(Και το φραπέ στο χέρι... ... )

Στο "κρυφό" φυσικά και απο πίσω τους....

και δορυφορο στραμενο πανω τους... ελικοπτερα, ειδικες δυναμεις, τον τζακ μπαουερ και τα σχετικα..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως εγώ διαφωνώ ότι δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδι. Δηλαδή μόνο ο δρόμος είναι χώρος για παιχνίδι? Για τους παιδότοπους συμφωνώ αν και δεν βρίσκω κακό να περνάνε καλά και οι γονείς μαζί με τα παιδιά, πίνοντας τον καφέ τους. Αλλά τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, τα άλση, ο Εθνικός Κήπος? (για την αττική, ρίξτε μία ματιά στο www.attiko-prasino.gr ) Αλλά και μία πιλοτί πολυκατοικίας, με την κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί να γίνει ... παράδεισος. Είναι ένα ολόκληρος κόσμος για τα παιδια μας. Θα ήταν περίεργο να παίζουν τα παιδιά μας όπως παίζαμε εμείς, 30 χρόνια πριν. Αυτό τί σημαίνει? Ότι δεν μπορεί να είναι χαρούμενα και να έρχονται σε επαφή με τη φύση?

Συμφωνω μαζι σου!!!!! και εγω αυτο σκεφτηκα οταν διαβασα το αρθρο....

Εμεις οι γονεις θελουμε τις ανεσεις μας. Καφεδακι, τσιγαρακι, κουβεντουλα, να δουμε καμια φιλη, και οχι να παιξουμε μαζι με τα παιδια μας.................

Εγω που ειμαι απο θεσσαλονικη υπαρχουν παιδικες χαρες ακομα τουλαχιστον που καθε απογευμα ειναι γεματες.

Ναι σιγουρα δεν βλεπουμε παιδια να παιζουν στους δρομους και σε αλανες (γιατι σπανια θα βρεις αλανα) αλλα θεωρω πολυ επικυνδινους τους δρομους με την σημερινη κυκλοφορια τους.

Για οποια μανουλα ενδιαφερεται για κατι αλλο εκτος απο παιδοτοπο στην θεσσαλονικη ας μπει στο μπλοκ αυτο "http://paidiki-hara.blogspot.com/"

Μη βαρατε, ετσι;;;;;; αλλα....

1ον κι εγω σε "εξοχικο προαστειο" μενω και ειναι φουλ στα παιδακια, παντου. Βγαινεις με το καροτσι και βλεπεις ολο μαμαδες με μωρα, ή παιδακια να παιζουν. Εχουμε και υπαιθρια γηπεδα ποδοσφαιρου, μεγαλα παρκα με γκαζον, ποταμι, ό,τι θες. Σε παιδοτοπο δεν εχω παει ποτε. Παλια που εμενα στο "κεντρο της Αθηνας" (Πατησια), περασα τη μιση παιδικη μου ηλικια μεσα στο διαμερισμα.

2ον εγω, πειραζει που ΔΕΝ ΘΕΛΩ να παιζουν κατω απο το σπιτι μου;;;; Βασικα γι αυτο αλλαξα σπιτι προσφατα. Δεν αντεχω το θορυβο και το θεωρω μεγαλη γαιδουρια να αφηνουν οι γονεις να παιζουν τα παιδια κατω απο ξενα σπιτια.

.

2ον εγω, πειραζει που ΔΕΝ ΘΕΛΩ να παιζουν κατω απο το σπιτι μου;;;; Βασικα γι αυτο αλλαξα σπιτι προσφατα. Δεν αντεχω το θορυβο και το θεωρω μεγαλη γαιδουρια να αφηνουν οι γονεις να παιζουν τα παιδια κατω απο ξενα σπιτια.

οκ, μεσημεριατικα και μενα μου τη βαραει στα νευρα...

αλλα 6-7 η ωρα το απογευμα, ή στις 11 το πρωι???

απο το να ακουω αμαξια ή κομπρεσερ???????? μια χαρα ειναι τα παιδακια!

Διαφημίσεις

Ούτε εγώ! Θεωρώ μεγάλη γαιδουριά που ένας γείτονας που έχει κόρη 5 ετών μαζεύει όλα τα 5χρονα της γειτονιάς στον κήπο της πολυκατοικίας και διαλύουν το γκαζόν και τα φυτά ( που πληρώνουμε 140 ευρώ κάθε μήνα στα κοινόχρηστα για την διατήρηση τους). Τα αμολάνε στις 3 το μεσημέρι γιατί αυτά δεν κοιμούνται για να μην τα έχουν μέσα στο σπίτι να κάνουν φασαρία και ξεσηκώνουν όλη την πολυκατοικία με τις φωνές τους.

There is no patch for human stupidity.

Συμφωνω μαζι σου!!!!! και εγω αυτο σκεφτηκα οταν διαβασα το αρθρο....

Εμεις οι γονεις θελουμε τις ανεσεις μας. Καφεδακι, τσιγαρακι, κουβεντουλα, να δουμε καμια φιλη, και οχι να παιξουμε μαζι με τα παιδια μας.................

Εγω που ειμαι απο θεσσαλονικη υπαρχουν παιδικες χαρες ακομα τουλαχιστον που καθε απογευμα ειναι γεματες.

Ναι σιγουρα δεν βλεπουμε παιδια να παιζουν στους δρομους και σε αλανες (γιατι σπανια θα βρεις αλανα) αλλα θεωρω πολυ επικυνδινους τους δρομους με την σημερινη κυκλοφορια τους.

Για οποια μανουλα ενδιαφερεται για κατι αλλο εκτος απο παιδοτοπο στην θεσσαλονικη ας μπει στο μπλοκ αυτο "http://paidiki-hara.blogspot.com/"

Κανείς δε λεει οτι δεν υπάρχουν χώροι για τα παιδιά. Το θέμα είναι οτι δεν έχουν την ελευθερία να παίζουν χωρίς το φόβο για 1000 κακά που μπορούν να τους συμβούν!

οκ, μεσημεριατικα και μενα μου τη βαραει στα νευρα...

αλλα 6-7 η ωρα το απογευμα, ή στις 11 το πρωι???

απο το να ακουω αμαξια ή κομπρεσερ???????? μια χαρα ειναι τα παιδακια!

Εδω που μενω, δεν ακους ουτε αμαξια ουτε κομπρεσερ. Φτου φτου!! Ειχα τρελλαθει στο κεντρο 25 χρονια. Αλλα κι εκει που εμενα, φαντασου τωρα να γυρνας απογευμα φοιτητρια ξενυχτισμενη απο εξεταστικη (και μετα γραφειο...) και να ακους τον ηχο της μπαλας στην πορτα του γκαραζ μπαμμμμ!!!!! γκοοολ ΚΑΘΕ απογευμα επι 3 ωρες, να κανει ηχω σε ολη την περιοχη....

Ειμαι εναντιον των παιδοτοπων και υπερ του παιχνιδιου σε ανοιχτο χωρο, οχι ομως κατω απο σπιτια αναμεσα στις πολυκατοικιες. Αυτο δεν ειναι καλο ουτε για τα ιδια τα παιδια.

το να κυνηγανε αγανακτισμενοι ενοικοι, τα παιδακια που τους ενοχλουν επειδη ουρλιαζουν, εξω απο τα σπιτια τους ειναι νορμαλ... ετσι γινεται!!!!

και μας, μας κυνηγουσαν οταν ημασταν παιδια, και γω εχω μαλωσει εναν πιτσιρικα στο κηπο οταν ημουν εγκυος επειδη εκανε τον ινδιανο και χορευε το χορο της βροχης εξω απο τη πορτα μου...

ολα αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα..

αυτο που δεν ειναι μεσα στο προγραμμα, ειναι να βγει το παιδι σου να παιξει στη πλατεια και να στο βουτηξουν, να το βιασουν και να στο σκοτωσουν..

εξ ου, και το δικο μου παιδι...........

ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩ :(

Διαφημίσεις

και τι θα κάνεις ρε φυστίκι όταν το μαράκι γίνει 12-13 χρονών??

θα την παίρνεις από πίσω???

σε ρωτάω γιατί εγώ πραγματικά δεν ξέρω...τα χω χαμένα...

και αποθηλασε επιτελους!

το να κυνηγανε αγανακτισμενοι ενοικοι, τα παιδακια που τους ενοχλουν επειδη ουρλιαζουν, εξω απο τα σπιτια τους ειναι νορμαλ... ετσι γινεται!!!!

και μας, μας κυνηγουσαν οταν ημασταν παιδια, και γω εχω μαλωσει εναν πιτσιρικα στο κηπο οταν ημουν εγκυος επειδη εκανε τον ινδιανο και χορευε το χορο της βροχης εξω απο τη πορτα μου...

αυτο που δεν ειναι μεσα στο προγραμμα, ειναι να βγει το παιδι σου να παιξει στη πλατεια και να στο βουτηξουν, να το βιασουν και να στο σκοτωσουν..

Θα βγεί φυστίκι μου...

Και βέβαια θα βγεί...

Και εσύ θα είσαι με την ψυχή στο στόμα, την μαύρη καπαρντίνα, το καπέλο, τους δορυφόρους (το φραπέ...) και όλα τα σχετικα και θα φοβάσαι.

Τα ίδια κάνει και η κουμπάρα μου τώρα με τον μικρό. Είναι 12 χρονών. Θέλει το χώρο του το παιδί, δε μπορεί να συνοδεύεται πάντα απο τη μαμά... Είναι και αγόρι, πιο ζόρικα τα πράγματα. Ξέρει φυσικά πάντα που βρίσκεται και με ποιούς είναι. Απο εκεί και πέρα, κάνει την καρδιά της πέτρα, ρίχνει και κρυφές ματιές χωρίς να την πάρει χαμπάρι ο μικρός...

Σε κάνα χρόνο... τη βλέπω στα ναρκωτικά την κουμπαρούλα... της το έχω πει... Αλλά δε λεω παραπάνω. Εκεί που είναι θα έρθω και εγω...

και τι θα κάνεις ρε φυστίκι όταν το μαράκι γίνει 12-13 χρονών??

θα την παίρνεις από πίσω???

σε ρωτάω γιατί εγώ πραγματικά δεν ξέρω...τα χω χαμένα...

Ειπαμε...

Παρέα τα ληγμένα...

κι εγω..θα τα παιρνω απο πισω... κι εξω απο το φροντιστηριο θα ξεροσταλιαζω... κ θα ελπιζω να μη με παρουν ΠΟΤΕ ειδηση... μονο οταν πεθανω θα ησυχασω νομιζω..

Διαφημίσεις

κι εγω..θα τα παιρνω απο πισω... κι εξω απο το φροντιστηριο θα ξεροσταλιαζω... κ θα ελπιζω να μη με παρουν ΠΟΤΕ ειδηση... μονο οταν πεθανω θα ησυχασω νομιζω..

Καλά, σε 10 χρόνια μπορεί να τα παρακολουθούμε και με κάμερα απο το PC.

Μη βαράτε ... μπας και γλιτώσουμε την πνευμονία το χειμώνα...

βασικα δεν καταλαβα γιατι πρεπει να ανησυχουμε απο τωρα?????

Τι θα κανουμε ??/ Ειναι πολυ απλο να βγαινουν τα παιδια μας βολτα και εμεις θα ξεροσταλιαζουμε μεχρι να ακουσουμε το κλειδι τους στην πορτα. Εξαλου τωρα υπαρχουν και τα κινητα καθε δεκα λεπτα τηλεφωνο. Η προυποθεση για να βγει με φιλες φιλους εξω.........χαχαχααχχααχαχαχχαχα

ενας λογος που θυμωνω περισσοτερο με αυτους που κανουν κακο στα παιδια,εκτος απο το προφανες της φρικης, ειναι οτι εμμεσως κανουν κακο και στο δικο μου παιδι........... του στερουν το δικαιωμα στην ανεμελια...

βασικα δεν καταλαβα γιατι πρεπει να ανησυχουμε απο τωρα?????

Τι θα κανουμε ??/ Ειναι πολυ απλο να βγαινουν τα παιδια μας βολτα και εμεις θα ξεροσταλιαζουμε μεχρι να ακουσουμε το κλειδι τους στην πορτα. Εξαλου τωρα υπαρχουν και τα κινητα καθε δεκα λεπτα τηλεφωνο. Η προυποθεση για να βγει με φιλες φιλους εξω.........χαχαχααχχααχαχαχχαχα

Ποιον έσωσε το κινητό του για να σώσει και το δικό μου παιδί?

Αυτη ειναι μια φυσιολογικη φοβια που την εχουμε ολες μας. Εγω παρα μα παρα πολυ φοβαμαι, τρεμω βασικα, και μενω σε ησυχη περιοχη. Εννοειται πως δεν θα βγει μονο του....ομως τι πειραζει αν ειμαστε εξω, παιζει με τους φιλους του κι εγω απλα ειμαι θεατης; Εχει τρεξιμο το πραγμα αλλα τί να κανουμε.

To δικαίωμα στην ανεμελιά το στερούν από εμάς. Τα παιδιά παραμένουν ανέμελα (αν δεν τα τρομοκρατήσουμε υπερβολικά). Μην ξεχνάτε. Κι εμάς μας γκρίνιαζαν οι γονείς μας για διάφορα, 'που γυρίζετε όλη μέρα, που θα σκοτωθείτε, και ο Μεσημεράς κυκλοφορεί, θα σας χτυπίσουν τα αυτοκίνητα (και ας πέρναγε ένα κάθε μισή ώρα) κλπ κλπ κλπ '. Δε νομίζω να παθαίνουν τίποτα αυτά!

To δικαίωμα στην ανεμελιά το στερούν από εμάς. !

σωστα, αλλα κατ επεκταση, κανενα 8χρονο, 9χρονο, δεν θα 'αλητεψει' ενα καλοκαιρι, στη γειτονια του...

αυτο τους εχουν κλεψει.......

τομ σωγιερ, στα βιβλια μονο πλεον..

Αυτη ειναι μια φυσιολογικη φοβια που την εχουμε ολες μας. Εγω παρα μα παρα πολυ φοβαμαι, τρεμω βασικα, και μενω σε ησυχη περιοχη. Εννοειται πως δεν θα βγει μονο του....ομως τι πειραζει αν ειμαστε εξω, παιζει με τους φιλους του κι εγω απλα ειμαι θεατης; Εχει τρεξιμο το πραγμα αλλα τί να κανουμε.

Aπο μια ηλικία και μετά, εκεί γύρω στα 11-13, δε το δέχονται να είναι με τους φίλους τους και η μαμά παραδίπλα.

Και το καταλαβαίνω, ούτε και εγω το ήθελα.

Βέβαια, τα παιδιά σήμερα είναι πιο "εκπαιδευμένα" και περισσότερο καχύποπτα σε σχέση με εμάς, και πάλι όμως δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα.

Το φυστίκι όμως το είπε όμορφα. Με όλα αυτά τα παιδιά μας χάνουν την παιδικότητά τους, την ξενοιασιά τους που αν δε τα ζήσουν σε αυτές τις ηλικίες, δε τα ζουν ποτέ.

Αχχχχχ...Και όμως εν ετη 2010 υπάρχει γειτονιά που τα παιδιά παίζουν σε αδιέξοδο, σε πλακόστρωτα κοντά στο νεκροταφείο αλλά οι μαμάδες με βάρδιες στα μπαλκόνια να επιτηρούν...

Κάπου στην Νίκαια στην παλιά μας γειτονιά...

Τωρα στο Πειραιά ...τζιφος...

Παντως δεν θα ξεχασω ΟΣΟ ΖΩ το 79-80-81 στο Αργος Ορεστικό της Καστοριάς που ήμασταν τοτε, φευγαμε μόνες μας για το σχολειο στην αλλη ακρη του χωριου...(χωριο ηταν τοτε) και πηγαίναμε μονες μας αλλά μπουλούκι...

Βγαίναμε της Κυριακες για παιχνίδι και δεν μαζευόμασταν πριν να πεσει ο ηλιος μονες μας χωρίς να μας ψάξει κανείς γιατι ήξεραν πως σε κάποια αλλάνα θα την βγάζαμε ή σε καποιο σπίτι να βαπτίζουμε καμια κούκλα ξανα και ξανά και ξανά...

Το οτι δεν πάθαμε τίποτα είναι τυχαίο...Δεν το νομίζω...Ευχαριστώ...Γειά σας...:D

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...