Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε γυρνάμε το καρεκλάκι στο αυτοκίνητο;

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω πότε μπορείς να γυρίσεις το καρεκλάκι του αυτοκινήτου προς τα εμπρός.

Επίσης επειδή δε βρίσκω τις οδηγίες, μήπως έχει καμία το καρεκλάκι peg perego, αυτό που δίνουν μαζί με το καρότσι;;;Αυτό γυρνάει μπροστά ή είναι μόνο για να βλέπει πίσω;;;

Διαφημίσεις

Έχω αυτό το καρεκλάκι και το γύρισα μπροστά όταν ο μικρός ήταν 9 μηνών γιατι δεν χωρούσαν πια τα ποδαράκια του. Το ίδιο δέσιμο κάνεις απλά γυρνάς το καρεκλάκι:D

Απο 9 κιλα και πανω μπορεις να γυρισεις το καθισμα με κατευθυνση μπροστα.Δεν εχουνε ολα τα καθισμα το ιδιο δεσιμο εχω 3 διαφορετικα και το καθε ενα δενεται με διαφορετικο τροπο.Και βεβαια εννοειται οτι το καθισμα πρεπει να ειναι απο αυτα που γυριζουνε και μπροστα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Δλδ για να καταλαβω...η ασχετη ξανθια...το καθισματακι στο αυτοκινητο τους πρωτους μηνες το εχουμε να κοιταει προς τα πισω?Για ποιο λογο?

Θα οδηγαω,θα εχω το μωρο πισω και δε θα μπορω να το βλεπω απο τον καθρεφτη για παραδειγμα?

Ολα τα καθισματακια ετσι ειναι η υπαρχουν και καθισματα για νεογεννητα που δενονται κανονικα και κοιτανε μπροστα?

Διαφημίσεις

εγω εχω αυτο απο το 2004 http://www.amazon.com/Primo-Viaggio-Infant-Base-2d-Black/dp/B00007LP11,εχω'>http://www.amazon.com/Primo-Viaggio-Infant-Base-2d-Black/dp/B00007LP11,εχω μεταφερει με αυτο τον 2ο και τον 3ο μεχρι και 13 μηνων ο ενας,15 ο αλλος,οσο το επετρεπαν τα κιλα τους,παντα ομως να κοιταει πισω

ετσι εχω τωρα και τον 4ο!Το εχω στο καθισμα του συνοδηγου με απενεργοποιημενο τον αεροσακο

Σε λιγους μηνες που θα χρειαστω για τον 4ο καθισματακι 9-18kg σκεφτομαι να παρω παλι να κοιταζει αναποδα ,ριξε μια ματια εδω http://www.amazon.com/Primo-Viaggio-Infant-Base-2d-Black/dp/B00007LP11

4

Δλδ για να καταλαβω...η ασχετη ξανθια...το καθισματακι στο αυτοκινητο τους πρωτους μηνες το εχουμε να κοιταει προς τα πισω?Για ποιο λογο?

Θα οδηγαω,θα εχω το μωρο πισω και δε θα μπορω να το βλεπω απο τον καθρεφτη για παραδειγμα?

Ολα τα καθισματακια ετσι ειναι η υπαρχουν και καθισματα για νεογεννητα που δενονται κανονικα και κοιτανε μπροστα?

Για τον πολυ σοβαρό λόγο ασφαλείας. Απαγορευεται να ειναι γυρισμενο ενα μωρο μπροστα μεχρι να φτασει καποιο ύψος και συγκεκριμένα κιλα. Το κάθε κάθησμα έχει τις δικές του προδιαγραφές αλλα ΙΔΙΩΣ τους πρωτους μηνες, το μωρο περπει να κοιταει πίσω.

Υπαρχουν ειδικοι καθρεφτες για να βλεπεις τι κανουν.

Για τον πολυ σοβαρό λόγο ασφαλείας. Απαγορευεται να ειναι γυρισμενο ενα μωρο μπροστα μεχρι να φτασει καποιο ύψος και συγκεκριμένα κιλα. Το κάθε κάθησμα έχει τις δικές του προδιαγραφές αλλα ΙΔΙΩΣ τους πρωτους μηνες, το μωρο περπει να κοιταει πίσω.

Υπαρχουν ειδικοι καθρεφτες για να βλεπεις τι κανουν.

ετσι ακριβως ειναι!

επισης παρολο που μπορεις να γυρισεις το καθισμα μπροστα μολις ξεπερασει τα 13 κιλα ή το κεφαλακι το υψος της πλατης του καθισματος,πλεον προτεινεται τα παιδια να μενουν προς τα πισω μεχρι να φτασουν 18 κιλα δηλ.περιπου 4 ετων.

επισης για τις μαμαδες οδηγους που θελουν να ελεγχουν τα μωρα υπαρχουν ειδικα καθρεφτακια ή η τοποθετηση στην θεση συνοδηγου με απενεργοποιημενο αεροσακο!

Τα παιδιά μου είναι 14 μηνών και ακόμα δεν τα έχω γυρίσει να κοιτάνε πμπροστά και ούτε θα τα γυρίσω για όσο μπορώ (έως 3 ετών ελπίζω). Τα καθισματάκια που έχουμε είναι έως 13 κιλά τα οποία δεν τα έχουμε φτάσει και ναι τα ποδαράκια τους ακουμπούν στι κάθισμα αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο για την σφάλεια τους αυτό που μετράει είναι τα κιλά και εάν εξέχει το κεφαλάκι τους. Όσο για το ανάποδο έως όσο μπορώ απλώς θα σας έλεγα να διαβάσετε εδώ μια συζήτηση με τίτλο ανάποδα καθίσματα αυτοκινήτου

Ο δικός μου είναι 22 μηνών και ακόμα δεν τον έχω γυρίσει μπροστά. Και εμένα το κάθισμα ειναι μέχρι 13 κιλά ( για να κοιτάει πίσω) και σκέφτομαι εαν θα αγοράσουμε αλλο που είναι για πίσω μέχρι 4.

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια μου έφεραν ένα καθσματάκι δώρο είναι μάρκας juniors και στις οδηγίες λέει ότι από 9 μηνών πρέπει να το γυρίσω να κοιτάει μπροστά.

Εγώ δεν θέλω να το γυρίσω αλλά που το δοκίμασα στο αυτοκίνητο της μικρής μου τα πόδια είναι ίσα ίσα με το κάθισμα οπότε μόλις γίνει 9 μηνών λογικά τα ποδαράκια της θα εξέχουν και θα βρίσκουν στην πλάτη του καθίσματος του αυτοκινήτου....

Έτσι είναι όλα τα καθισματάκια ή όχι;

Μήπως να το γυρίσω; Και ποιό να δω;

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

Οχι τοσο μικρο παιδι δεν βρισκουν τα ποδαρακια του...εχω το maxi mobi που ειναι μεχρι 4 ετων πισω,ο γιος μου ειναι 18 μηνων αλλα με τιποτα τα ποδαρακια δε βρισκουν ακομη το καθισμα.Κι αργοτερα ομως εχει χωρο για τα ποδαρακια τα οποια καθονται κανονικα κατω.Για το καθισμα υπαρχουν ειδικα καλυμματα αν δε θες να στο καταστρεψει.

Δες τις φωτογραφιες.....

http://www.familjeliv.se/Forum-3-101/m50039495.html

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Οχι τοσο μικρο παιδι δεν βρισκουν τα ποδαρακια του...εχω το maxi mobi που ειναι μεχρι 4 ετων πισω,ο γιος μου ειναι 18 μηνων αλλα με τιποτα τα ποδαρακια δε βρισκουν ακομη το καθισμα.Κι αργοτερα ομως εχει χωρο για τα ποδαρακια τα οποια καθονται κανονικα κατω.Για το καθισμα υπαρχουν ειδικα καλυμματα αν δε θες να στο καταστρεψει.

Δες τις φωτογραφιες.....

http://www.familjeliv.se/Forum-3-101/m50039495.html

Αχ τώρα αγχώθηκα πάλι, γιατί όπως βλέπω στις φωτογραφίες στο δικό μας αυτοκίνητο η πίσω πλάτη είναι πολύ πιο κοντά στα ποδαράκια του μωρού...:-(

Μήπως όμως φταίει το κάθισμα; Γιατί αυτά που βλέπω δεν έχουν καμιά σχέση με το δικό μας...:-(

Τέλειο το λινκ που μου έβαλες πάντως. Σε ευχαριστώ.

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Αχ τώρα αγχώθηκα πάλι, γιατί όπως βλέπω στις φωτογραφίες στο δικό μας αυτοκίνητο η πίσω πλάτη είναι πολύ πιο κοντά στα ποδαράκια του μωρού...:-(

Μήπως όμως φταίει το κάθισμα; Γιατί αυτά που βλέπω δεν έχουν καμιά σχέση με το δικό μας...:-(

Τέλειο το λινκ που μου έβαλες πάντως. Σε ευχαριστώ.

Κατ αρχην τι καθισμα εχεις......το εχεις/εχουν τοποθετησει σωστα?Γιατι αν παρατηρησες τα καθισματα ειναι τοποθετημενα ακριβως εκει που αρχιζει τι κατω μερος του καθισματος...δεν ξερω αν με καταλαβαινεις...εμενα το δικο μου εχει μια γραμμουλα που δειχνει που θα το καθισεις.Το μονο ας πουμε προβλημα,γιατι εμενα προσωπικα μπροστα στην ασφαλεια του παιδιου,δε μ ενοχλει καθολου,το συνηθισα κιολας,ειναι οτι το μπροστινο καθισμα παει λιγο μπροστα και δεν εχω την ευρυχωρια που ειχα πριν....

Μην μου αγχωνεσαι,τα παντα διορθωνονται!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

• 3 months later...

Η κόρη μου είναι 24 μηνών, 12 κιλά και έχει ύψος 92 πόντους.Το κάθισμά της το έχω να κοιτάει προς τα πίσω. Μερικές φορές δείχνει να ζαλίζεται έτσι ανάποδα που την έχω γυρισμένη, κλαίει και αναγκάζομαι να κάθομαι πίσω ανάμεσα σε δύο παιδικά καθίσματα (έχω και του γιου μου).

Μπήκα λοιπόν στο ιντερνετ για να δω πότε μπορώ να γυρίσω το κάθισμά της προς τα μπροστά, για να κάνουμε και εμείς ένα ταξίδι χωρίς την γκρίνια της. Διάβασα πολλά και είδα και αρκετά video για crash tests.

Όταν έπεσα πάνω σε αυτό:

αποφασισα οτι θα μείνει ανάποδα μέχρι τα .... τέσσερά της. Κοιτάξτε τι μπορεί να πάθει ο σβέρκος τους. Εδω δεν παίζουμε παιδιά.....

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες κοίτα στον τίτλο ανάποδα καθίσματα αυτοκινήτου...εγώ απόρησα με την άγνοια μου και φυσικά αγόρασα καθισματάκια για τα παιδιά έως τα 4 χρόνια τους

• 3 εβδομάδες μετά...

A, OK!!! Εγώ έχω καθισματάκι ανάποδα και κάθομαι κι εγώ πίσω, μαζί του. Περίμενα πως και πως να πάει 2 για να τον γυρίσω και να ξανακαθίσω στη θέση του συνοδηγού, αλλά μου φαίνεται θα το επανεξετάσω.

Υπάρχει κάθισμα για μεγαλύτερα παιδιά που να κοιτάει πίσω; Στην Ελληνική αγορά το μόνο που βρήκα (και πήρα, αν και πανάκριβο) ήταν αυτό http://www.securatot.co.uk/image_show.php?item_id=54&type=super&vc=fe354db3782665b88d8bf67194ceeaed

Αναφέρει ότι είναι μέχρι 4 ετών εδώ http://www.securatot.co.uk/besafe-izi-combi-isofix, αλλά ο γιος μου είναι 22 μηνών και είναι ήδη 13,5 κιλά. Το κάθισμα είναι μέχρι 18.

Και τί γίνεται με το ύψος; Το κεφάλι του είναι ίσα-ίσα με το πάνω μέρος του καθίσματος...

Αχ βρε κορίτσια κι εγώ θέλω μέχρι τα 4 της να την έχω ανάποδα αλλά το καρεκλάκι της Chicco που έχω ακουμπάει στην πλάτη του πίσω καθίσματος και τα ποδαράκια της βρίσκουν εκεί. Δεν έχει δηλ. κάποιο κενό για να κρέμοντε κάτω από το κάθισμα...έτσι είναι όλα;

Το έχω βάλει σωστά και είναι χωρίς isofix μιας και δεν έχει το αυτοκίνητό μας (είναι παλιό). Μήπως αυτό φταίει;

Είναι πολύ στιμωγμένο το παιδί και ανησυχώ....αφήστε που η κλίση που έχει δήθεν για να είναι ελαφρώς ξαπλωμένο είναι πολύ μικρή και όταν κοιμάται η μικρή μου κάποιες φορές - όχι πάντα όμως- πέφτει μπροστά το κεφαλάκι της...

Αφήστε που με το 2ο μωρό όταν έρθει δεν θα χωρώ να κάθομαι πίσω με 2 καρεκλάκια και θα πρέπει την μεγάλη μου να την βάλω στην θέση του συνοδηγού με το καρεκλάκι της...ευτυχώς δεν έχουμε αερόσακους...

Πολύ μπέρδεμα...:(

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

εγώ έχω την εξής απορία: ο μπέμπης μας 7 μηνών είναι σε καρεκλάκι που κοιτάζει ανάποδα ως 4 ετών be safe x3. όταν όμως τον παίρνει ο ύπνος γέρνει το κεφαλάκι του και όλος του ο σβέρκος προς τα εμπρος. μήπως τον βάζω λάθος στο κάθισμα;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

και εμείς ανάποδα έχουμε έως 4 ετών. Απο ότι ξέρω μέσα απο συζήτηση που έχει γίνει σε άλλη ενότητα "ανάποδα καθίσματα αυτοκινήτου" δυστηχώς όταν το κεφάλι του παιδιού εξέχει απο το κάθισμα δεν είναι πλεόν ασφαλές.

Φαντάζομαι σε μένα το έλεγες αυτό TWINMAMA, έ;

νελλίτσα, αν έχουμε το ίδιο κάθισμα, έχει σκάλες που το βάζεις. Όταν κοιμάται το ξαπλώνεις όσο παίρνει. Εγώ έχω πάρει κι αυτά τα μαξιλαράκια για το λαιμό από τα jumbo. Και του το βάζω όταν κοιμάται από μπροστά και κρατάει το κεφαλάκι του να μην πέφτει ούτε μπρος, ούτε στο πλάι... Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές...

• 4 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...