Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

kikileuteris εννοειται οτι σε ηλικιες των παιδιων μας κραταμε κ τον κλασσικο γιατρο αλλα κ τον ομοιοπαθητικο,εμενα η κορη μου περασε μια ιωση κ την χτυπησε σε ωτιτιδα,οταν την πηγα στον ομοιοπαθητικο μου ειπε να της βαλω αυτο που μου εδωσε ο κλασικος γιατρος,το οποιο ειχε μεσα κ κορτιζονη.Ειναι πολυ σημαντικο ο ομοιοπαθητικος που θα βρεις να ειναι καλος.

μου λες σε παρακαλω τι πυρετο ειχε η μικρη σου, ποσες μερες και τελικα τι πηραυτε????μας συνεβη το ιδιο με το μικρο μας για αυτο ρωταω...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

spyni εχουμε τον ιδιο ομοιοπαθητικο,τον επερνα συνεχεια τηλ στο κινητο κ τον εβρισκα παντα,εμενα εφτασε η μικρη μεχρι 39κ κατι εδινα ντεπον κ τα ομοιοπαθητικα,αλλα καθε μερα επερνε κ αλλα ομοιοπαθητικα,μεσα σε ενα απογευμα μου αλλαξε 2φαρμακα για τον βηχα,επειδη ηταν ξηρος κ τον ακουγα πιο επικινδυνο να της το γυρισει.Ξανα παρε τηλ κ ο Κυβελλος εαν κρινει οτι πρεπει να παρει αντιβιωση θα στο πει κατευθειαν δεν προκειται να το διακινδυνευση

α ξεχασα να σου πω οτι η ιωση κρατησε 7μερες,κ το παιδι ηταν πολυ χαλια δεν ετρωγε τιποτα,κ μετα της το γυρισε σε ωτιτιδα.Εαν δεν πεφτει ο πυρετος με αντιπυρετικα στα δικα μου παιδια τα πιανει οι κομπρεσες απο τα μπουτια κ κατω.

spyni εχουμε τον ιδιο ομοιοπαθητικο,τον επερνα συνεχεια τηλ στο κινητο κ τον εβρισκα παντα,εμενα εφτασε η μικρη μεχρι 39κ κατι εδινα ντεπον κ τα ομοιοπαθητικα,αλλα καθε μερα επερνε κ αλλα ομοιοπαθητικα,μεσα σε ενα απογευμα μου αλλαξε 2φαρμακα για τον βηχα,επειδη ηταν ξηρος κ τον ακουγα πιο επικινδυνο να της το γυρισει.Ξανα παρε τηλ κ ο Κυβελλος εαν κρινει οτι πρεπει να παρει αντιβιωση θα στο πει κατευθειαν δεν προκειται να το διακινδυνευση

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση...και για να αποκαταστησω την υποληψη του γιατρου να πω οτι η γραμματεας του μου εδωσε λαθος τηλ,-εντωμεταξυ μου περασε και εμενα απο το μυαλο διοτι ειχε μια πολυ ουαου μουσικη ενω περιμενα να το σηκωσει, απλα σκεφτηκα οτι ο γιατρος ειναι και σε αυτο εναλλακτικος-τελοσπαντων μου ειπε να δωσω τρεις δοσεις καμομιλα και να μιλησουμε και αυριο το πρωι...ελπιζω το βραδυ μας να ειναι πιο καλο απο το χτεσινο, που το καημενουλι ποναγε πολυ..

να ρωτησω κατι και εσενα αν ξερεις και τις πιο εμπειρες, πως και μου εδωσε καμομιλα αφου στη γενικη περιγραφη των φαρμακων στην πουλσατιλα αναφερει για ωτιτιδα????

α ξεχασα να σου πω οτι η ιωση κρατησε 7μερες,κ το παιδι ηταν πολυ χαλια δεν ετρωγε τιποτα,κ μετα της το γυρισε σε ωτιτιδα.Εαν δεν πεφτει ο πυρετος με αντιπυρετικα στα δικα μου παιδια τα πιανει οι κομπρεσες απο τα μπουτια κ κατω.

σε ευχαριστω...και εμας μας παινουν οι κομπρεσες ευτυχως!!!αλλα στο μετωπακι...το περιεργο με αυτη τη φορα ηταν οτι ο πυρετος ηταν περιοδικος, δηλ. ανεβαζε ενα 39αρι και μετα απο 12-13 ωρες ξαναεκανε πυρετο...αφου απο τη δευτερη κιολας μερα λεγαμε αντε περναει, ειναι στην αναρρωση...και να το το ωραιο..τελοσπαντων,,,ελπιζω να γινουμε καλα και να μην πεσουμε στην αναγκη της αντιβιωσης..

Διαφημίσεις

Εαν δεν πεφτει ο πυρετος με αντιπυρετικα στα δικα μου παιδια τα πιανει οι κομπρεσες απο τα μπουτια κ κατω.

Εκπλησσομαι! Εγω κανω κομπρεσες με νερο και ξυδι στο μετωπο και φυσικα χλιαρα ντους αφηνοντας το νερο να τρεξει στο κεφαλι.

Σοφία ένα βασικό χαρακτηριστικό των ολιστικών γιατρών που μ' αρέσει είναι η έμφαση στη βελτίωση της υγείας με σωστή διατροφή.

Δυστυχώς οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί στην Ελλάδα τουλάχιστον έχουνε μεσάνυχτα όσον αφορά τη διατροφή, δεν γνωρίζουνε και τίποτα ιδιαίτερο πέρα από τα κλασικά.

Ένα αγαπημένο μου βιβλίο:

Child Health Guide: Holistic Pediatrics for Parents

Kαι αυτά εξαιρετικά από τον ίδιο συγγραφέα:

The Holistic Baby Guide: Alternative Care for Common Health Problems

Flu: Alternative Treatments and Prevention

The Vaccine Guide: Risks and Benefits for Children and Adults

Ίσως να σας ενδιαφέρουν και αυτά:

http://www.cure-guide.com/

Holistic Pediatric Association

Ευχαριστώ Rosie!

βρε κοριτσια μου, πειτε λιγο τη γνωμη-εμπειρια σας...μολις εφυγε ο συμβατικος γιατρος και μου ειπε για ωτιτιδα στο μικρο-5 μηνων- αντιβιωση λεει για 10 μερες,,...εχω σκασει...δεν ξερω τι να κανω...με φοβισε οτι μπορει να του γυρισει μεχρι μηνιγγιτιδα...εχετε θεραπευσει ωτιτιδα με ομοιπαθητικη???

spyni, στην τελευταία ίωση της μικρής

ήμουν σίγουρη οτι πηγαίναμε βουρ για ωτίτιδα!

Μου παραπονιόταν

οτι την πόναγε το αυτάκι της

απο την πρώτη μέρα που παρουσίασε τον πυρετό

(είχαμε και στο παρελθόν ωτίτιδες)

Της έδωσα το ομοιοπαθητικό, και απο την επόμενη ημέρα

σταμάτησε να την πονάει!

Την ρώταγα "σε πονάει το αυτάκι σου τώρα?"

"όχι μου πέρασε!!" μου απαντούσε!

Τώρα τι να σου πω.....σε εμάς έπιασε!

Ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις!!

Με ενδιαφέρει το θέμα!

Περαστικά!!!!!!!

να ρωτησω κατι και εσενα αν ξερεις και τις πιο εμπειρες, πως και μου εδωσε καμομιλα αφου στη γενικη περιγραφη των φαρμακων στην πουλσατιλα αναφερει για ωτιτιδα????

Δεν λειτουργεί όπως η κλασική ιατρική, δλδ έχει ωτίτιδα πρέπει να πάρει το τάδε φάρμακο. Εμάς στην ωτίτδα πήραμε καλκάρεα που δεν την έπιασε και μετά μας το γύρισε σε πολυσατίλα. Νομίζω στην soevana της είχε δώσει καμομίλα. Κάθε παιδί ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του θα πάρει διαφορετική αγωγή για την ίδια ασθένεια. Αυτό που έχει σημασία να κάνεις εσύ σωστά, είναι να προσέχεις τα άκρα του αν είναι ζεστά ή κρύα (εμάς πχ είναι συνήθως δροσερά και στον πυρετό ζεματάνε), αν το παιδί το βοηθάει το κρύο ή η ζέστη, αν πίνει πολύ ή λίγο νερό, αν έχει όρεξη, αν ιδρώνει και πού, στα πόδια, στο κεφάλι και πού ακριβώς στο κεφάλι, σοτυς κροτάφους στο τριχωτό κλπ και διάφορες τέτοιες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τον γιατρό να δώσει εκ τηλεφώνου μία σωστή αγωγή. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ θα βοηθήσεις τον γιατρό!

Περαστικά σας και προσπάθησε να δείξεις αντοχές, για να μην καταφύγετε στην αντιβίωση. Κάθε αρχή και δύσκολη, να το θυμάσαι αυτό! :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

spyni emena μου ειχε δωσει κ τα δυο κ πουλσατιλα κ καμομιλα,κ τελικα οπως σου εγραψα επρεπε να παρει σταγονες που μου εδωσε ο κλασσικος γιατρος,το ιδιο εκανε κ η κορη μου εμεινα 1,5μερα απυρετη κ μετα αντε ξανα παλι με πυρετο.Ταρα δοκιμασε να κανειε κομπρεσες στα ποδια τους,ο πυρετος πεφτει κατευθειαν,τουλαχιστον εμεις που ειχαμε περασει μια γερη ιωση το καλοκαιρικ ειχε ο μικρος μου 9μερες 39πυρετο,ενα βραδυ δεν του επεφτε με τιποτα,ειμασταν ετοιμη να παμε νοσοκομειο,κ ευτυχως με τις κομπρεσες του επεσε.Του ειχα δωσει ντεπον, στο τριωρο ποσταν κ ξανα στο δυωρο παλι ντεπον κ δεν του επεφτε καθολου

Διαφημίσεις

Δεν λειτουργεί όπως η κλασική ιατρική' date=' δλδ έχει ωτίτιδα πρέπει να πάρει το τάδε φάρμακο. Εμάς στην ωτίτδα πήραμε καλκάρεα που δεν την έπιασε και μετά μας το γύρισε σε πολυσατίλα. [b']Νομίζω στην soevana της είχε δώσει καμομίλα.[/b] Κάθε παιδί ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του θα πάρει διαφορετική αγωγή για την ίδια ασθένεια.

Οχι, σε εμάς μας έδωσε arsenicum album

και μας έπιασε.

Και εαν διαβάσεις....καμία σχέση:

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=arsenicum

Μετά στον ξερόβηχα της νύχτας μας έδωσε άλλο:

aconitum napellus

που και αυτό μας έπιασε

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=aconitum

Είναι αυτό που λέει η fairys mom

ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου.

Οχι, σε εμάς μας έδωσε arsenicum album

και μας έπιασε.

Sorry το μπέρδεψα μάλλον με μια άλλη κοπέλα :)

Εσύ πάντως με ότι ασχοληθείς σιγά σιγά γίνεσαι αστέρι, από βιολογικά προιόντα μέχρι ομοιοπαθητική :-D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν λειτουργεί όπως η κλασική ιατρική' date=' δλδ έχει ωτίτιδα πρέπει να πάρει το τάδε φάρμακο. Εμάς στην ωτίτδα πήραμε καλκάρεα που δεν την έπιασε και μετά μας το γύρισε σε πολυσατίλα. Νομίζω στην soevana της είχε δώσει καμομίλα. Κάθε παιδί ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του θα πάρει διαφορετική αγωγή για την ίδια ασθένεια. Αυτό που έχει σημασία να κάνεις εσύ σωστά, είναι να προσέχεις τα άκρα του αν είναι ζεστά ή κρύα (εμάς πχ είναι συνήθως δροσερά και στον πυρετό ζεματάνε), αν το παιδί το βοηθάει το κρύο ή η ζέστη, αν πίνει πολύ ή λίγο νερό, αν έχει όρεξη, αν ιδρώνει και πού, στα πόδια, στο κεφάλι και πού ακριβώς στο κεφάλι, σοτυς κροτάφους στο τριχωτό κλπ και διάφορες τέτοιες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τον γιατρό να δώσει εκ τηλεφώνου μία σωστή αγωγή. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ θα βοηθήσεις τον γιατρό!

Περαστικά σας και προσπάθησε να δείξεις αντοχές, για να μην καταφύγετε στην αντιβίωση. Κάθε αρχή και δύσκολη, να το θυμάσαι αυτό! :)[/quote']

σε ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου και το κουραγιο !!ευτυχως ο μικρουλης ειναι λιγο καλυτερα, δεν εχει κανει πυρετο απο Παρασκευη βραδυ και συνεχιζω να του δινω καμομιλα...ειμαι πρωταρα για αυτο ειμαι πολυ ανασφαλης...προκειται για ενα μωρο 5 μηνων που οταν γκρινιαζει δεν μπορω να γνωριζω αν ειναι το αυτακι η κατι αλλο, π.χ. ουλα...εντωμεταξυ σημερα ο Κ. βλεπει Πειραια..θα του πω αυριο αμαμ ειναι να μας δει...

spyni emena μου ειχε δωσει κ τα δυο κ πουλσατιλα κ καμομιλα,κ τελικα οπως σου εγραψα επρεπε να παρει σταγονες που μου εδωσε ο κλασσικος γιατρος,το ιδιο εκανε κ η κορη μου εμεινα 1,5μερα απυρετη κ μετα αντε ξανα παλι με πυρετο.Ταρα δοκιμασε να κανειε κομπρεσες στα ποδια τους,ο πυρετος πεφτει κατευθειαν,τουλαχιστον εμεις που ειχαμε περασει μια γερη ιωση το καλοκαιρικ ειχε ο μικρος μου 9μερες 39πυρετο,ενα βραδυ δεν του επεφτε με τιποτα,ειμασταν ετοιμη να παμε νοσοκομειο,κ ευτυχως με τις κομπρεσες του επεσε.Του ειχα δωσει ντεπον, στο τριωρο ποσταν κ ξανα στο δυωρο παλι ντεπον κ δεν του επεφτε καθολου

να σε ρωτησω σχετικα με την ωτιτιδα και τον πυρετο...αν υποχωρησει ο πυρετος σημαινει οτι αρχιζει να υποχωρει και το υγρο απο το αυτι??διοτι σημερα δεν μπορω να τον παμε να τον δει εστω ενας συμβατικος γιατρος και φοβαμαι μηπως δεν τον πιασει η καμομιλα καλα και υποτροπιασει το αυτι το βραδυ και τρεχουμε...παραλληλα εχει και ενα βηχαλακι και λιγη γκρινια...τι να πω ειπαμε να παμε επισκεψη στον ομοιοπαθητικο για πρωτη γνωριμια και φοβαμαι θα τα δοκιμασουμε ολα....

...ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος δίνει οπωσδήποτε αγωγή στα μωρά; ή θα μπορούσα να τον συμβουλευτώ κυρίως ως προς τη διατροφή του παιδιού, καθώς αυτό που με προβληματίζει περισσότερο από τις καμπύλες και το βάρος του, είναι το γεγονός πώς φαίνεται να έχει μία ευαισθησία στο έντερο και κάθετί, ακόμη και τα δόντια, τον επηρεάζει εκεί, με διάρροιες ή πολλές κενώσεις,

Συνήθως ναι δίνει κάποια αγωγή. Κάποια συμπτώματα βρίσκει να τον οδηγήσουν κάπου. Παράδειγμα αυτά που γράφεις στο τέλος της παραγράφου.

Τώρα, σχετικά με την διατροφή συνήθως ασχολούνται περισσότερο με "τι τραβάει η όρεξή σου;" Είναι μέρος των στοιχείων που θέλουν (π.χ. ξινά, πικρά, γλυκά, αλμυρά, αυγά, κλπ). Συνήθως δεν δίνουν συμβουλές διατροφές, εκτός αν το έχουν σπουδάσει (π.χ. παιδίατροι, γαστρεντερολόγοι).

Αν δοκιμάσετε μια αλλαγή την φορά (και όχι αλλαγή διατροφής και ομοιοπαθητική αγωγή ταυτόχρονα), θα γνωρίζουμε και ποιό ακριβώς βοήθησε περισσότερο :D (χρήσιμο εκτός αν είναι κάτι οξύ επείγον το πρόβλημα).

Κατα τα άλλα με καλύπτει και με το παραπάνω, και με γλυτώνει από γράψιμο η fairy's mom, thanks :)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Εσύ πάντως με ότι ασχοληθείς σιγά σιγά γίνεσαι αστέρι' date=' από βιολογικά προιόντα μέχρι ομοιοπαθητική :-D[/quote']

Χα-χα-χα :lol: :lol: :lol: :lol:

Εεεεεχω δρόμο ακόμα μπροστά μου!!...... :lol: :lol:

σε ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου και το κουραγιο !!ευτυχως ο μικρουλης ειναι λιγο καλυτερα, δεν εχει κανει πυρετο απο Παρασκευη βραδυ και συνεχιζω να του δινω καμομιλα...ειμαι πρωταρα για αυτο ειμαι πολυ ανασφαλης...προκειται για ενα μωρο 5 μηνων που οταν γκρινιαζει δεν μπορω να γνωριζω αν ειναι το αυτακι η κατι αλλο, π.χ. ουλα...εντωμεταξυ σημερα ο Κ. βλεπει Πειραια..θα του πω αυριο αμαμ ειναι να μας δει...

την καμομιλα μας την εδωσε σε μας για τα δοντάκια του και επειδή τον έβλεπα να τρώει ότι βρει μπροστά του από το ζόρι του τον έδωσα παραπάνω απ'ότι έπρεπε και τον ντοπάρισα για ένα μήνα ξυπνούσε ανά 2ωρο και ήθελε παιχνίδια και νταντέματα έπαθα φρίκη.όταν ανέφερα στη γιατρό μας το περιστατικό μου εξήγησε ότι οφειλόταν στην υπερδοσολογία τώρα έχει περάσει ένας μήνας και τα πραγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο,γι'αυτό πρόσεχε τις δόσεις σου.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

την καμομιλα μας την εδωσε σε μας για τα δοντάκια του και επειδή τον έβλεπα να τρώει ότι βρει μπροστά του από το ζόρι του τον έδωσα παραπάνω απ'ότι έπρεπε και τον ντοπάρισα για ένα μήνα ξυπνούσε ανά 2ωρο και ήθελε παιχνίδια και νταντέματα έπαθα φρίκη.όταν ανέφερα στη γιατρό μας το περιστατικό μου εξήγησε ότι οφειλόταν στην υπερδοσολογία τώρα έχει περάσει ένας μήνας και τα πραγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο,γι'αυτό πρόσεχε τις δόσεις σου.

σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη σου!!μεχρι τωρα δινω μονο ο,τι μου πει ο γιατρος, ο οποιος βεβαια μεχρι τωρα για παραδειγμα εχει πει να δωσω τρεις...και βλεπουμε....λες να εχει και εμας τετοια...τωρα με το ζορι ειναι η αληθεια κοιμηθηκε...δεν ηξερα αν γκρινιαζει απο τη νυστα η απο το αυτι...

Αυτές οι αλλαγές στην συμπεριφορά που τις είχε και μένα ο γιος μου (και μένα μετά από chamomilla για τα δόντια)είναι και η απόδειξη ότι δεν μπορεί να είναι placebo τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής. Να δεχτώ ότι με την αυθυποβολή γινόμαστε καλά, αλλά όχι ότι αλλάζουμε και συμπεριφορά και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο, ανάλογα το φάρμακο!!! Περαστικά στο μωράκι!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...