Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λήμνος-Τήνος-Μύκονος-Σύρος-Εύβοια-Χαλκιδική με το μικρό μας!!

zwaki28

Recommended Posts

Μετά απο μια μίνι κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά αποκόμισσα πολλές εντυπώσεις και δυστυχώς οι περισσότερες αρνητικές!

Πρώτος σταθμός Λήμνος! Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να περνάει καλά σε αυτό το νησί αλλά εμείς φύγαμε τρέχοντας!!!Αυτό το νησί πάσχει απο όποια άποψη και αν το δείς. Η υποδομή του είναι άθλια, η συμπεριφορά των κατοίκων αθλιότερη το περιβάλλον το λες δε το λες νησιώτικο. 1η μέρα, φτάνουμε και πήγαίνουμε απευθείας στο σουπερ μαρκετ να πάρουμε τα βασικά για τον μικρό (γάλα, κρέμες,και κανα βαζάκι έτοιμο φαγητό μέχρι να βρούμε ένα αξιόπιστο ταβερνάκι με μαγειρευτό). Μπαίνω στο μεγαλύτερο μαγαζί του νησιού και δε βρίκω ΤΙΠΟΤΑ- μου έρχεται το πρώτο σοκ!! ρωτάω το προσωπικό " φρέσκο γάλα δεν υπάρχει;" και έρχεται η απάντηση "κάθε τρίτη και πέμπτη"!!!! και συνεχίζω, "δεν υπάρχει ούτε βρεφικό γάλα διαρκείας;", "'οχι δεν έχουμε"! συγνώμη τα παιδιά τους εκεί τί πίνουν;;;;;;;; τέλος παντων μπαίνω στο αυτοκίνητο και ξεφυσάω. Στο επόμενο μαγαζί ευτυχώς βρήκα γάλα! Πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο και αντικρίζουμε ένα κτίριο υπο κατασκευή, με χώματα δεξιά και αριστερά μπουλντόζες να σκάβουν και ένα σύννεφο σκόνης να σκεπάζει τον υγρό και τρομερά ζεστό περιβάλλον. Μας δούλεψε ψιλό γαζί η κυρία απο το τηλέφωνο! και είχε το θράσος να συνεχίζει το δούλεμα! δυστυχώς φτάσαμε στις 8 στο νησί και δεν είχαμε περιθώρια να βρούμε κάτι άλλο αγκαλιά με το μωρό. Μείναμε 2 νυχτες, μιας που δε βρήκαμε κάπου αλλού (κρίση σου λέει μετα) και πήραμε το καράβι με προορισμό τη Τήνο. Αν συνεχίσω να γράφω τα αρνητικά του νησιού θα γράψω βιβλίο! ο κόσμος απο ότι έμαθα δεν θέλει τουρισμό! τα μαγαζιά τους χάλια, ψάρι για να βρεις να φας επρεπε να εχεις κάνει τάμα! παραλιακά μαγαζιά και σέρβιραν σουβλάκια!! αυτά για να μη τσατιστώ και άλλο!! Στην Τήνο είχαμε κλήσει δωμάτιο απο το τηλέφωνο σε μεγάλο ξενοδοχειο. Όταν με το καλό φτάσαμε και πήγαμε να δούμε το δωμάτιο...ε τι να σας πώ, απόρρησα πως έδινε ο κόσμος εκεί 90 τη βραδιά!!και ήταν σχεδόν γεμάτο! άθλιο!! απο την εποχή του 60 μάλλον απο τις ταινίες με τον Κωνσταντάρα βγήκε! γυρίσαμε όλο το νησί και το μόνο που βρήκαμε ήταν με 150 τη βραδιά. Ωραίο μεν δε μπορώ να πώ αλλά και τα 150 ηταν ακόμα ποιο ωραία. Και εκεί η συμπεριφορά τους ξινή! που είναι ορε η Ελληνική φιλοξενεία;;; μάλλον απευθύνεται μόνο στους ξένους! Η Τήνος είναι ένα όμορφο και γραφικό νησάκι δίχως όμως να σε εντυπωσιάζει για κάτι. Δεσπόζει βέβαια η Εκκλησια της Παναγίας η οποία ναι μεν είναι όμορφη αλλά έχω και εκεί να προσάψω κάτι (οχι που δε θα είχα). Προσκυνάς μια εικόνα (βοήθεια μας!!) στην οποία δυστυχώς δε βλέπεις το εικόνισμα!!!βλέπεις μόνο μαργαριτάρια και χρυσαφικά! Κάποιος θα έπρεπε να τους τονίσει οτι τα τάματα μπαίνουν γύρω απο το εικόνισμα όχι πάνω σε αυτό. Μία βραδιά καθίσαμε και φύγαμε για Μύκονο στην οποία απλώς κάναμε μια βόλτα, ήπιαμε ενα καφέ, φάγαμε και πήραμε το επόμενο για Σύρο. Καλά τι να πώ για τη Μύκονο, άλλος πλανήτης. Είχε το θράσσος να μου δώσει τιμή για δωμάτιο 470 ευρώ! βέβαια όλα τα υπόλοιπα ηταν κλειστά, εδώ δεν βρήκαμε Λήμνο θα βρίσκαμε να μείνουμε στη Μύκονο.Στη Σύρο άλλος κόσμος. Φιλόξενος πραγματικά! απο τον περιπετρά μέχρι τον ξενοδόχο! φάγαμε ήπιαμε αλλά το νησί μοιάζει περισσότερο με πόλη. Δεν προτείνεται για ζευγάρια με μωρά.Η παραλίες άψογες, τα νερά εκπληκτικά. Μείναμε κ εκεί 2 μέρες και πήραμε το πλοίο για Πειραιά. Στην Εύβοια καταλήξαμε για μια μέρα επειδή είχαμε συγγενείς. Είχα ξαναπάει και ήξερα ότι οι παραλίες είναι χάλια αλλά και οτι το φαγητό ήταν κ αυτό χάλια το χόνεψα καλά!! Μου έφερε να φάω τηγανητό σαλάχι που είχε επάνω του ενα κιλό αμμωνία. Τελικά έφαγα αθάνατη σαρδελίτσα! Τέλος καθίσαμε τρείς μερούλες στον Μαρμαρά Χαλκιδικής όπου η κατάσταση ήταν γνώριμη. Καθαρή θάλασσα, ωραίο καφεδάκι και βόλτες. Αυτό που με λύπη μου αντιμετώπισα σε όλα τα μέρη ακόμα και στη Θεσσαλονίκη που έμεινα 3 μέρες μετά είναι οτι ο κόσμος έχει στραβώσει πάρα πολύ. Στο σουπερ μαρκετ αν τους ακουμπήσεις με το καρότσι σε κοιτάζουν στραβά, λειτουργούν λες και είναι μόνοι τους στο πλανήτη και ο διπλανός τους ενοχλεί μόνο που αναπνέει! Άν δεν ήμουν ψύχραιμη θα είχα μαλώσει 800 φορές άσε που κ ο ΄συζυγος κόντεψε να πλακωθεί με έναν τύπο στη παραλία που του ακούμπησε το μηχανάκι του (με το χέρι!!). Το νερό φταίει ο ήλιος το φαινόμενο του θερμοκηπίου και έχει καεί ο εγκέφαλος όλων...τι να πώ!

Ό μικρούλης μας έκανε απο τώρα μια γύρα στα νησιά, στα 5 του θα έχει γυρίσει όλη την ελλάδα! Ευτυχώς η θάλασσα τον κούραζε τόσο που ξεραινόταν μετά στον ύπνο.

Γεροί να είμαστε αντε και του χρόνου!

Διαφημίσεις

θυμαμαι που εψαχνες για διακοπες....

κριμα παντως...τελικα τζαμπα τοση ερευνα!

δεν πειραζει δες το σαν περιπετεια...

καλο χειμωνα τωρα και του χρονου στα σιγουρα χαλκιδικαρα!!!

(επρεπε να πας κω):wink:

Καλα αυτο με την στραβομαρα γενικως,το χω παρατηρησει κι εγω.

Δυστυχως εχει χαθει η ευγενεια κι ενα απλο χαμογελο δεν κοστιζει τιποτα.

Και μιλαω γενικα απο σουπερ μαρκετ οπως λες μεχρι πολυκαταστημα πχ

Εχω αντιμετωπισει απαραδεκτη και προσβλητικη συμπεριφορα υπαλληλου γνωστοτατου πολυκαταστηματος καλλυντικων και αντι να ξεκατινιαζομαι με την ιδια πηγα κατευθειαν στον διευθυντη της,και δεν εμεινα εκει επικοινωνησα και με τον ιδιοκτητη της αλυσιδας.

Γιατι κοριτσια ωραια ειναι τα χαμογελα οταν ερθει η ωρα της μισθοδοσιας,μονο που θα πρεπει να εχουμε και την ευαισθησια και την ευθυνη για την δουλεια μας να εξυπηρετουμε τον πελατη μ ενα απλο χαμογελο.

Παντως ο μικρουλης σας εκανε την τσαρκα του στα ελληνικα νησια!

Ευχομαι του χρονου να ειναι πολυ πολυ καλυτερα για ολους μας!

. Μπαίνω στο μεγαλύτερο μαγαζί του νησιού και δε βρίκω ΤΙΠΟΤΑ- μου έρχεται το πρώτο σοκ!! ρωτάω το προσωπικό " φρέσκο γάλα δεν υπάρχει;" και έρχεται η απάντηση "κάθε τρίτη και πέμπτη"!!!! και συνεχίζω, "δεν υπάρχει ούτε βρεφικό γάλα διαρκείας;", "'οχι δεν έχουμε"! συγνώμη τα παιδιά τους εκεί τί πίνουν;;;;;;;; τέλος παντων μπαίνω στο αυτοκίνητο και ξεφυσάω. Στο επόμενο μαγαζί ευτυχώς βρήκα γάλα!

Σκέψου λοιπόν τους ντόπιους που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους εκεί και σε ακόμα μικρότερα νησιά. :evil: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσ/κη. Εσείς πήγατε μόνο για λίγες μέρες και ήρθατε αντιμέτωποι με τις ελλείψεις, αν και καλοκαίρι. Ελπίζω να μην κατηγορείτε τους ντόπιους για αυτό...

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Σκέψου λοιπόν τους ντόπιους που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους εκεί και σε ακόμα μικρότερα νησιά. :evil: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσ/κη. Εσείς πήγατε μόνο για λίγες μέρες και ήρθατε αντιμέτωποι με τις ελλείψεις, αν και καλοκαίρι. Ελπίζω να μην κατηγορείτε τους ντόπιους για αυτό...

Την κοπέλα στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν την κατηγόρισα γιατί δεν υπήρχε γάλα ή οτιδήποτε άλλο για να φάει ενα μωρό, αλλά γιατί μου μιλούσε σαν να ήρ8α απο άλλο πλανήτη και δεν έκανε το κόπο καν να μου πεί οτι αν έψαχνα κάπου αλλού θα έβρισκα γάλα. Σίγουρα δεν φταίει ο καθένας τους εκεί για τις ελλείψεις και πόσο μάλλον ενας υπάλληλος. Αλλά το να είσαι άνθρωπος και να συμπεριφέρεσαι σωστά είναι νομίζω απαραίτητο οταν καλείσαι να εξυπηρετήσεις το κοσμάκι. Το πρόβλημα μου μορε δεν ήταν το γάλα και η κρέμα ήταν γενικά η συμπεριφορά των ανθρώπων στο νησί. Σίγουρα θα υπήρχαν και εξαιρέσεις απλά δεν είχα τη τύχη να πέσω πάνω τους! Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις για φαγητό σε μεγάλη ταβέρνα και να σου λέει "καλά εσείς στις 3 θυμηθήκατε να φάτε ψάρι;δεν έχω να σας εξυπηρετήσω". Συγνώμη αλλά τι ώρα τρώνε???στις 9 μετά το πρωινό? και όταν τους είπαμε οτι η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη και ότι ετσι θα ψάχνουν τους πελάτες με φακό, ναι μου είπε ίσως και να έχεις δίκιο. Απο πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω!

Διαφημίσεις

Σίγουρα το είδα σαν περιπέτεια και τολμώ να πώ οτι δεν πέρασα και άσχημα. Είδα και νησάκια που δεν είχα δει και έτσι τώρα ξέρω οτι δεν θέλω να πάω και να σπαταλήσω χρόνο και χρήμα άδικα. Ευτυχώς ο Δημήτρης μου είναι ακόμα μικρούλης και δεν έχει άποψη γιατί αν ήταν σε άλλη ηλικία σίγουρα δε θα μπορούσαμε να γυρίσουμε απο δω και εκεί με τόση άνεση. Πάντως όταν έχεις μικρό μωρό όπου και να πας είναι μια απο τα ίδια. Πρωινό με φωνές και κυνηγητό, παραλία για κανα 2ωρο το πολύ και αυτό με φωνές (το άτιμο δεν το ήθελε το καπέλο με τίποτα!!μας άκουγε ολη η παραλία!), μετά ύπνος (ευτυχώς που κοιμόταν μαζί του ο μπαμπάς και έτσι το έσκαγα εγώ στη παραλία για καμιά βουτιά με ηρεμία), ύστερα πάλι κανα 2ωρο για μπάνιο και βραδινή τσάρκα με φαγητό και στις 12 νανάκια. Πάνε οι εποχές που τα πίναμε στα παραλιακά μπαράκια και ξημερώναμε στο μπαλκόνι. Σκέφτομαι οταν με το καλό έρθει (Αν θέλει κ ο Θεός) το δεύτερο τι θα γίνει και απο τώρα πανικοβάλομαι. Πρέπει να αρχίσουμε τις οικονομίες μήπως και μας κάτσει κανα εξοχικό γιατί θα κάνουμε μαύρα μάτια να δούμε θάλασσα. Μεγάαααααααααααααααααλοι στόχοι αλλά γεροί να είμαστε και ποτέ δε ξέρεις.

Από τα μέρη που λές έχω πάει με παιδιά Λήμνο (τη λατρεύουμε), Μύκονο και Σύρο, οπότε για αυτά τα τρία νησιά σε βρίσκω υπερβολική. Συνάντησα ευγενικούς ανθρώπους, αξιοπρεπή καταλύματα (ειδικά στη Μύκονο που έχει τη φήμη της ακριβής και μπορεί να είναι κιόλας, μείναμε σε ωραιότητα ενοικιαζόμενα με πισίνα, σε δίχωρο δωμάτιο με 80 ευρώ πέρσυ, το είχαμε κλείσει βέβαια δύο εβδομάδες πριν), και καταπληκτικές παραλίες για παιδιά (εγώ λατρεύω τις βοτσαλωτές παραλίες, αλλά για τα παιδιά 'θυσιάζομαι' με τις αμμουδιές). Στην Λήμνο έχω πάει τρεις συνεχόμενες χρονιές, δεν έχω συναντήσει αγενή άνθρωπο -εκτός από έναν ηλικιωμένο ξενοδόχο, για τον οποίο ο γιος του μου ζήτησε συγνώμη-. Αυτό που λες για το ξενοδοχείο ήταν ατυχές πράγματι. Η αγορά της όμως είναι πολύ καλή, το κέντρο της πόλης, η διαδρομή από το Ρωμαϊκό στον Τούρκικο γιαλό είναι καταπληκτική και καθαρά.... νησιώτικη. Επίσης να σου πω κάτι για το φαγητό σε αυτά τα νησιά. Το καλό ψάρι το 'κρατάς' ή το διαλέγεις νωρίς και πας και το τρως όποτε θέλεις. Την τουριστική περίοδο δεν είναι εκεί να μας περιμένει, γιατί οι ποσότητες είναι λίγες και φεύγουν για τα ξενοδοχεία ή για την αθήνα. Οπότε η αλήθεια είναι ότι στις 3.00 μόνο από σύμπτωση θα βρεις καλό και μεγάλο ψάρι?:oops::oops:

Πάντως η διαδρομή που έκανες είναι πολύ κουραστική και μάλιστα με μωρό παιδί που, είναι φυσικό να μην έμεινες ικανοποιημένη. Το καλύτερο με τα μικρά παιδιά είναι να αράζεις 10 μέρες κάπου, να κάνουν τα μπάνια τους και να χαλαρώνεις κι εσύ.

Από τα μέρη που λές έχω πάει με παιδιά Λήμνο (τη λατρεύουμε), Μύκονο και Σύρο, οπότε για αυτά τα τρία νησιά σε βρίσκω υπερβολική. Συνάντησα ευγενικούς ανθρώπους, αξιοπρεπή καταλύματα (ειδικά στη Μύκονο που έχει τη φήμη της ακριβής και μπορεί να είναι κιόλας, μείναμε σε ωραιότητα ενοικιαζόμενα με πισίνα, σε δίχωρο δωμάτιο με 80 ευρώ πέρσυ, το είχαμε κλείσει βέβαια δύο εβδομάδες πριν), και καταπληκτικές παραλίες για παιδιά (εγώ λατρεύω τις βοτσαλωτές παραλίες, αλλά για τα παιδιά 'θυσιάζομαι' με τις αμμουδιές). Στην Λήμνο έχω πάει τρεις συνεχόμενες χρονιές, δεν έχω συναντήσει αγενή άνθρωπο -εκτός από έναν ηλικιωμένο ξενοδόχο, για τον οποίο ο γιος του μου ζήτησε συγνώμη-. Αυτό που λες για το ξενοδοχείο ήταν ατυχές πράγματι. Η αγορά της όμως είναι πολύ καλή, το κέντρο της πόλης, η διαδρομή από το Ρωμαϊκό στον Τούρκικο γιαλό είναι καταπληκτική και καθαρά.... νησιώτικη. Επίσης να σου πω κάτι για το φαγητό σε αυτά τα νησιά. Το καλό ψάρι το 'κρατάς' ή το διαλέγεις νωρίς και πας και το τρως όποτε θέλεις. Την τουριστική περίοδο δεν είναι εκεί να μας περιμένει, γιατί οι ποσότητες είναι λίγες και φεύγουν για τα ξενοδοχεία ή για την αθήνα. Οπότε η αλήθεια είναι ότι στις 3.00 μόνο από σύμπτωση θα βρεις καλό και μεγάλο ψάρι?:oops::oops:

Πάντως η διαδρομή που έκανες είναι πολύ κουραστική και μάλιστα με μωρό παιδί που, είναι φυσικό να μην έμεινες ικανοποιημένη. Το καλύτερο με τα μικρά παιδιά είναι να αράζεις 10 μέρες κάπου, να κάνουν τα μπάνια τους και να χαλαρώνεις κι εσύ.

Κοίταξε να δείς, οτι είμαστε μα....μαγνήτες είναι ενα γεγονός εδώ και χρόνια αποδεδειγμένο! Ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι το ξέρω και άλλωστε αυτούς ακούσαμε και πήγαμε (στο δρόμο της επιστροφής με όσους και να μίλησα στο πλοίο και μάλιστα ντόπιους ενίσχυσαν την άποψη μου). Επίσης είναι καθαρά υποκειμενικό το πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα και δε προσπαθώ να πείσω κάποιους. Προσωπικά λοιπόν είμαι στα 30 και δεν μου έχει τύχει τόσα και τόσα καλοκαίρια να κλείσω το γεύμα μου πρίν καν πεινάσω. Επίσης δεν έχω συναντήσει τέτοια άθλια συμπεριφορά σε κανένα μέρος και έχω πάει σε αρκετά. Ούτε έχω φάει τέτοιο δούλεμα για το δωμάτιο και ας έκλεινα απο το τηλέφωνο χωρίς καν να το δώ. Για τις παραλίες του νησιού δεν έχω να πώ κάτι κακό ήταν πραγματικά πολύ όμορφες αλλά στην ελλάδα ζούμε και ξέρουμε οτι στα περισσότερα νησιά η θάλασσα είναι απλά υπέροχη. Τώρα όσον αφορά τη μύκονο, έχω ξαναπάει και δεν αντιμετώπισα τέτοια κατάντια! και μάλιστα όχι μια φορά. Έχω μείνει σε όμορφα δωμάτια και πολύ ποιο οικονομικά απο τη τιμή που ανέφερες. Απλά η φετινή χρονιά ήταν το κάτι άλλο. Για την Σύρο είπα τα καλύτερα, απλά λόγω του ότι είχαμε το μικρό δε μπορέσαμε να σκαρφαλώσουμε στην άνω πόλη η οποία είναι το στολίδι τους (και φάγαμε φρεσκότατο ψάρι στις 9 το βράδυ). Η δική μου ματιά μπορεί να αντίκρυσε άλλη όψη απο εκείνη της δικής σου. Αλλά αν δεν συμβαίνει αυτό πώς θα υπάρχει κόσμος σε όλα τα νησιά; θα ειχαμε όλοι την ίδια αποψη και κάποια θα πεινούσαν...

Μου έχει τύχει κι εμένα να ξεκινήσω με τις καλύτερες των προθέσεων και να βγει πατάτα. Και αυτό, όταν είσαι με παιδιά, είναι ΠΟΛΥ μεγάλη πατάτα. Δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις με χιούμορ. Εμείς είχαμε πάρει δύο μωρά να πάμε τριήμερο, και περάσαμε τόσο μα τόσο χάλια που αποφασίσαμε ότι με παιδιά θα πηγαίνουμε ΜΟΝΟ σε ενοικιαζόμενα απέναντι από τη θάλασσα. Λίγες βόλτες, μικρό ταξίδι και παρέα για τα παιδιά. Τις wild διακοπές... τις κάνουμε οι δυό μας.

Μετά απο μια μίνι κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά αποκόμισσα πολλές εντυπώσεις και δυστυχώς οι περισσότερες αρνητικές!

Πρώτος σταθμός Λήμνος! Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να περνάει καλά σε αυτό το νησί αλλά εμείς φύγαμε τρέχοντας!!!Αυτό το νησί πάσχει απο όποια άποψη και αν το δείς. Η υποδομή του είναι άθλια, η συμπεριφορά των κατοίκων αθλιότερη το περιβάλλον το λες δε το λες νησιώτικο. 1η μέρα, φτάνουμε και πήγαίνουμε απευθείας στο σουπερ μαρκετ να πάρουμε τα βασικά για τον μικρό (γάλα, κρέμες,και κανα βαζάκι έτοιμο φαγητό μέχρι να βρούμε ένα αξιόπιστο ταβερνάκι με μαγειρευτό). Μπαίνω στο μεγαλύτερο μαγαζί του νησιού και δε βρίκω ΤΙΠΟΤΑ- μου έρχεται το πρώτο σοκ!! ρωτάω το προσωπικό " φρέσκο γάλα δεν υπάρχει;" και έρχεται η απάντηση "κάθε τρίτη και πέμπτη"!!!! και συνεχίζω, "δεν υπάρχει ούτε βρεφικό γάλα διαρκείας;", "'οχι δεν έχουμε"! συγνώμη τα παιδιά τους εκεί τί πίνουν;;;;;;;; τέλος παντων μπαίνω στο αυτοκίνητο και ξεφυσάω. Στο επόμενο μαγαζί ευτυχώς βρήκα γάλα! Πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο και αντικρίζουμε ένα κτίριο υπο κατασκευή, με χώματα δεξιά και αριστερά μπουλντόζες να σκάβουν και ένα σύννεφο σκόνης να σκεπάζει τον υγρό και τρομερά ζεστό περιβάλλον. Μας δούλεψε ψιλό γαζί η κυρία απο το τηλέφωνο! και είχε το θράσος να συνεχίζει το δούλεμα! δυστυχώς φτάσαμε στις 8 στο νησί και δεν είχαμε περιθώρια να βρούμε κάτι άλλο αγκαλιά με το μωρό. Μείναμε 2 νυχτες, μιας που δε βρήκαμε κάπου αλλού (κρίση σου λέει μετα) και πήραμε το καράβι με προορισμό τη Τήνο. Αν συνεχίσω να γράφω τα αρνητικά του νησιού θα γράψω βιβλίο! ο κόσμος απο ότι έμαθα δεν θέλει τουρισμό! τα μαγαζιά τους χάλια, ψάρι για να βρεις να φας επρεπε να εχεις κάνει τάμα! παραλιακά μαγαζιά και σέρβιραν σουβλάκια!! αυτά για να μη τσατιστώ και άλλο!! Στην Τήνο είχαμε κλήσει δωμάτιο απο το τηλέφωνο σε μεγάλο ξενοδοχειο. Όταν με το καλό φτάσαμε και πήγαμε να δούμε το δωμάτιο...ε τι να σας πώ, απόρρησα πως έδινε ο κόσμος εκεί 90 τη βραδιά!!και ήταν σχεδόν γεμάτο! άθλιο!! απο την εποχή του 60 μάλλον απο τις ταινίες με τον Κωνσταντάρα βγήκε! γυρίσαμε όλο το νησί και το μόνο που βρήκαμε ήταν με 150 τη βραδιά. Ωραίο μεν δε μπορώ να πώ αλλά και τα 150 ηταν ακόμα ποιο ωραία. Και εκεί η συμπεριφορά τους ξινή! που είναι ορε η Ελληνική φιλοξενεία;;; μάλλον απευθύνεται μόνο στους ξένους! Η Τήνος είναι ένα όμορφο και γραφικό νησάκι δίχως όμως να σε εντυπωσιάζει για κάτι. Δεσπόζει βέβαια η Εκκλησια της Παναγίας η οποία ναι μεν είναι όμορφη αλλά έχω και εκεί να προσάψω κάτι (οχι που δε θα είχα). Προσκυνάς μια εικόνα (βοήθεια μας!!) στην οποία δυστυχώς δε βλέπεις το εικόνισμα!!!βλέπεις μόνο μαργαριτάρια και χρυσαφικά! Κάποιος θα έπρεπε να τους τονίσει οτι τα τάματα μπαίνουν γύρω απο το εικόνισμα όχι πάνω σε αυτό. Μία βραδιά καθίσαμε και φύγαμε για Μύκονο στην οποία απλώς κάναμε μια βόλτα, ήπιαμε ενα καφέ, φάγαμε και πήραμε το επόμενο για Σύρο. Καλά τι να πώ για τη Μύκονο, άλλος πλανήτης. Είχε το θράσσος να μου δώσει τιμή για δωμάτιο 470 ευρώ! βέβαια όλα τα υπόλοιπα ηταν κλειστά, εδώ δεν βρήκαμε Λήμνο θα βρίσκαμε να μείνουμε στη Μύκονο.Στη Σύρο άλλος κόσμος. Φιλόξενος πραγματικά! απο τον περιπετρά μέχρι τον ξενοδόχο! φάγαμε ήπιαμε αλλά το νησί μοιάζει περισσότερο με πόλη. Δεν προτείνεται για ζευγάρια με μωρά.Η παραλίες άψογες, τα νερά εκπληκτικά. Μείναμε κ εκεί 2 μέρες και πήραμε το πλοίο για Πειραιά. Στην Εύβοια καταλήξαμε για μια μέρα επειδή είχαμε συγγενείς. Είχα ξαναπάει και ήξερα ότι οι παραλίες είναι χάλια αλλά και οτι το φαγητό ήταν κ αυτό χάλια το χόνεψα καλά!! Μου έφερε να φάω τηγανητό σαλάχι που είχε επάνω του ενα κιλό αμμωνία. Τελικά έφαγα αθάνατη σαρδελίτσα! Τέλος καθίσαμε τρείς μερούλες στον Μαρμαρά Χαλκιδικής όπου η κατάσταση ήταν γνώριμη. Καθαρή θάλασσα, ωραίο καφεδάκι και βόλτες. Αυτό που με λύπη μου αντιμετώπισα σε όλα τα μέρη ακόμα και στη Θεσσαλονίκη που έμεινα 3 μέρες μετά είναι οτι ο κόσμος έχει στραβώσει πάρα πολύ. Στο σουπερ μαρκετ αν τους ακουμπήσεις με το καρότσι σε κοιτάζουν στραβά, λειτουργούν λες και είναι μόνοι τους στο πλανήτη και ο διπλανός τους ενοχλεί μόνο που αναπνέει! Άν δεν ήμουν ψύχραιμη θα είχα μαλώσει 800 φορές άσε που κ ο ΄συζυγος κόντεψε να πλακωθεί με έναν τύπο στη παραλία που του ακούμπησε το μηχανάκι του (με το χέρι!!). Το νερό φταίει ο ήλιος το φαινόμενο του θερμοκηπίου και έχει καεί ο εγκέφαλος όλων...τι να πώ!

Ό μικρούλης μας έκανε απο τώρα μια γύρα στα νησιά, στα 5 του θα έχει γυρίσει όλη την ελλάδα! Ευτυχώς η θάλασσα τον κούραζε τόσο που ξεραινόταν μετά στον ύπνο.

Γεροί να είμαστε αντε και του χρόνου!

axxx ποσο δικαιο εχεις!!!η ελλαδα ειναι για τα μπαζα...δεν τουσ νιαζει αν ξαναερθεις...μονο να τα αρπαξουνε θελουν!!!

ενασ φιλο μου με 370 ευρω πηγε...μαλτα!!!ολα μεσα.με ξενοδοχειο.αεροπλανο!!!!και μετα λενε γιατι εχουμε κριση στην ελλαδα μας!!ετσι θα ειναι παντα,αρπα κολλα!!!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...