Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σχέση ζευγαριού κατά την εγκυμοσύνη

Tachydromos

Recommended Posts

εμενα μου εβαζε χερι που εκανα δουλειες, αλλα να βαλει ενα χερακι κι εκεινος... ουτε καν!!!! νταξ, μου τα χε πρηξει 'μη κανεις αυτο, και μη κανεις εκεινο' αλλα τον ειχα συνδεσει και γω κανονικα με κα'ι'ρο...

Διαφημίσεις

εμενα μου εβαζε χερι που εκανα δουλειες, αλλα να βαλει ενα χερακι κι εκεινος... ουτε καν!!!! νταξ, μου τα χε πρηξει 'μη κανεις αυτο, και μη κανεις εκεινο' αλλα τον ειχα συνδεσει και γω κανονικα με κα'ι'ρο...

οχι εμενα μου λεγε να κανω δουλειες, να πηγαινω σουπερ μαρκετ, για να γυμναζομαι....μου κανε καλο δλδ λιγη κινηση (μακαρι να το λεγε και για τον εαυτο του ολη μερα ξαπλα σε εναν καναπε!)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

αν δεν θελει ούτε να το συζητήσει μήπως να τις έγραφες ένα γραμμα με ότι αισθάνεσαι και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν όλα αυτα στην σχέση σας και στο μωράκι σας??? Γράψε το ,αφησε το το πρωι στο τραπέζι και πήγαινε στην δουλειά σου και αν το μεσημέρι γυρίσεις σπίτι και δεις αντιδράσεις με νευρα ...δεν φοβάσαι είσαι συνηθισμένος. ΥΠΟΜΟΝΗ

YiMXp3.png

αν δεν θελει ούτε να το συζητήσει μήπως να τις έγραφες ένα γραμμα με ότι αισθάνεσαι και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν όλα αυτα στην σχέση σας και στο μωράκι σας??? Γράψε το ,αφησε το το πρωι στο τραπέζι και πήγαινε στην δουλειά σου και αν το μεσημέρι γυρίσεις σπίτι και δεις αντιδράσεις με νευρα ...δεν φοβάσαι είσαι συνηθισμένος. ΥΠΟΜΟΝΗ

Πολύ καλή η πρότασή σου. Ένα γράμμα μπορεί να την συνέφερνε λίγο.

Τα γράφεις και ωραία οπότε για προσπάθησέ το.

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση παρέμβαση. Το ότι υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοια προβλήματα είναι λίγο παρηγορητικό αν και τελικά το πρόβλημα έχει χειροτερέψει από όταν σας έγραψα λίγες μέρες πριν. Έχω καταλήξει ότι χρειάζεται βοήθεια από ειδικό με τα νεύρα της και νιώθω εγκλωβισμένος από αυτή την ιστορία. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. Το πρωί ξεκινήσαμε να πάμε εκδρομή με κάτι φίλους. Άργησε μια ώρα να ετοιμαστεί και μας περίμεναν 10 άτομα. Επειδή τόλμησα να της κάνω παρατήρηση έκανε φασαρία. Έκανα πίσω γιατί είπα από μέσα μου "ΟΡΜΟΝΕΣ". Αφού φτάσαμε στην παραλία είχε υπερβολικό κύμα κ είχε και κάτι βράχια. Πήγε να βρέξει τα πόδια της και αυτοί που ήμασταν και κοιτούσαμε φοβηθήκαμε αφού μπορούσε ένα κύμα άνετα να σε ρίξει. Έτρεξα και της είπα να προσέχει. Ομολογώ ότι ήμουν λίγο απότομος αλλά όχι αρκετά για να ξεσπάσει πάλι. Σηκώθηκε και έφυγε. Όλοι με κοιτούσαν περίεργα. Είπε μερικές δικαιολογίες και έτρεξα από πίσω της. Δεν το συζήτησα για να μην οξυνθούν πάλι τα πράγματα. Τώρα είναι στο δωμάτιο και δεν θέλει να το συζητήσει. Εγώ λυπάμαι μόνο αυτό το παιδί που βιώνει από τώρα όλη αυτή την ένταση....και που είσαι ακόμα. Για πρώτη φορά.....σκέφτομαι ως και τη λήξη της σχέσης αν αυτό συνεχιστεί. Σκοπεύω να της ζητήσω να πάμε σε κάποιον ειδικό για τα νεύρα της. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω....

Καλησπέρα κ από μένα.

Μέσα από το φόρουμ είναι δύσκολο να καταλάβεις καλά μια κατάσταση, παρόλα αυτά μέσα απ' τα γραφόμενά σου φαίνεται πώς το πρόβλημα της γυναίκας σου έχει τη ρίζα του αλλού κ όχι στην εγκυμοσύνη..Η εγκυμοσύνη απλά κάνει πιο έντονο το σύμπτωμα. Υπάρχουν συναισθήματα μέσα της που έχουν πιάσει κόκκινο και αυτό πιθανότατα σχετίζεται με τον εαυτό της. Πολλές φορές καταστάσεις που βιώσαμε ως παιδιά που μπορεί να τις έχουμε "θάψει" και συναισθήματα που νιώσαμε κάποτε κ δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε επιτυχώς μας ακολουθούν στην ενήλικη ζωή και βγαίνουν σε αυτούς που αγαπάμε χωρίς να το ελέγχουμε...Αν ισχύει κάτι τέτοιο η λύση του ειδικού είναι "βάλσαμο" γιατί θα την βοηθήσει να γνωρίσει τι την πλήγωσε ως παιδί (για το οποίο νιώθει τόσο θυμό) να συνειδητοποιήσει τι της φταίει και να προσπαθήσει να το ξεπεράσει...

Ενδεχομένως να έχεις κ εσύ με κάποιο τρόπο μερίδιο ευθύνης και να μην το αντιλαμβάνεσαι..

Δεν ξέρω τι έγινε αν της μίλησες για τον ειδικό..Εγώ θα της πρότεινα να πάμε να μιλήσουμε σε κάποιον για το καλό της σχέσης και για να δούμε που κάνουμε το λάθος κ οι δύο....

Μπράβο σου που προσπαθείς, είναι φυσικό να αισθάνεσαι όσα λες πως αισθάνεσαι, συνέχισε να το παλεύεις..όλα μπορούν να φτιάξουν με καλή θέληση κ προσπάθεια ουσιαστικής επικοινωνίας κ απ' τους δυο..

Σκεφτείτε ότι το παιδί που περιμένετε μπορεί να γίνει η αφορμή όχι για συγκρούσεις αλλά για να αλλάξετε κ οι δυο και να βελτιώσετε τη σχέση σας..Ξέρω ότι δεν είναι είναι καθόλου εύκολο αλλά δεν το αξίζει;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Πολύ καλή η πρότασή σου. Ένα γράμμα μπορεί να την συνέφερνε λίγο.

Τα γράφεις και ωραία οπότε για προσπάθησέ το.

Ναι...... κι αν δεν της αρεσει θα το κανει σαιτα και θα στο πεταξει στο κεφαλι! Δεν χανεις τιποτα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

http://www.jesuslovesyou.gr/Woman/Family/F_12.htm

Πως να διατηρήσετε το γάμο σας

το βρηκα ψαχνωντας για ασχετο θεμα ( παιδικα βιβλια με προσευχες ) μου αρεσε και ειπα να το παραθεσω

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Καλημέρα, έρχομαι με φρέσκα νέα. Χθες αφού ηρέμισε αρκετά της εξήγησα με όσο πιο ήρεμο τρόπο μπορούσα ότι οι εκρήξεις της δεν έχουν να κάνουν με τους τσακωμούς και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό. Της είπα ότι είμαι δίπλα της και δέχτηκε να πάμε σε έναν ειδικό. Ελπίζω να μην το είπε για να με ξεφορτωθεί. Εγώ πάντως θα επιμείνω….. για το καλό και των τριών μας. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Είναι πολύ καλό να μιλάς με ανθρώπους σε παρόμοια φάση με σένα.

Ελπίζω να φανώ κι εγώ χρήσιμος κάποια στιγμή με τις συμβουλές μου

Ο Ταχυδρόμος

Ζωή, όσο με πληγώνεις ΤΟΣΟ με πωρώνεις!

η αποψη μου ειναι οτι η εγκυμοσυνη ειναι φυσικη κατασταση, οχι αρρωστια...

και στανταρ δε δινει σε κανεναν αλλοθι να τσαλαπαταει κανεναν αλλο..

δε μ αρεσε, αλλα επιβιωσα....

να κι αν ειχα νευρα, να κι αν δεν ειχα........

θελω να σου δωσω να καταλαβεις οτι, οσο χωρο δινεις - τοσο χωρο παιρνει ο αλλος..

Συμφωνώ με το φυστικάκι. Μου τη δίνει να τα ρίχνουν όλα στις ορμόνες, είναι μισογύνικο επιχείρημα. Σε τρεις εγκυμοσύνες δεν έπαθα καμιά μετάλλαξη λόγω ορμονών, μόνο κουραζόμουν περισσότερο. Μετά είναι θέμα χαρακτήρα, ή συνεχίζεις να κάνεις ό,τι έκανες, ή τα φορτώνεις σε κάποιον.

Στην δική σου περίπτωση τώρα... Συζήτησε μαζί της τι είναι αυτό που την ενοχλεί. Μήπως έχεις εστιάσει πολύ στην εγκυμοσύνη της και την πνίγεις με την έννοια και τη φροντίδα σου; Μήπως θέλει εκείνη το χώρο της και νιώθει ότι την επιτροπεύεις; Το να της κάνεις παρατήρηση επειδή θέλει να κολυμπήσει μόνη της είναι λίγο υπερβολικό νομίζω. Κολυμπούσα στον όγδοο με κύμα σε παραλία με πέτρες με το δίχρονο αγκαλιά και δεν δεχόμουν από κανέναν υποδείξεις, δεν ήμουν μειωμένου καταλογισμού λόγω εγκυμοσύνης, ήξερα τι έκανα.

Αντε μπραβο...πολυ καλη εξελιξη.Ετσι συνεχισε να την εχεις με το καλο να παει σε εναν ειδικο και να δεις ποσο καλο θα σας κανει.Και να θυμασαι πως ολοι σε αυτη την κατασταση τα ιδια περναμε...δεν ειστε η εξαιρεση αλλα ο κανονας.Δεν ειναι κακο να ζηταμε βοηθεια που και που...ισα ισα που ειναι και προς τιμη μας.

Εγω παντως χθες κιολας φροντισα μεταξυ σοβαρου και αστειου να πω στον αντρουλη μου οτι απόσα διαβαζω αποτις αλλες μανουλες τα νευρα εγκυμοσυνης δεν ειναι τπτ εν συγκριση με τα νευρα μετα τη γεννα...ετσι να μπαινει στο κλιμα σιγα σιγα να ξερει οτι αυτο που βλεπει δεν ειναι το χειροτερο...εχει κι αλλο κατηφορο η καταστασημου...χιχιχι.

Τι να πω...ας ξεκινησει γιογκα,διαλογισμο,βαλεριανα,ηρεμιστηκα...οτι νομιζει οτι θα τον βοηθησει να με αντεξει.

Αντε και καλο κουραγιο σε ολους μας....

Διαφημίσεις

το σπίτι το σπάει.......τα άλλα οχι

Στο πρώτο σου μήνυμα μας γράφεις πως γνώριζες ότι η γυναίκα σου είχε από ανέκαθεν πρόβλημα με τα νεύρα της. Άρα γνώριζες τι άνθρωπο είχες κοντά σου. Τώρα μας λες πως τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.......Ως πότε θα κάνεις υπομονή και θα ανέχεσαι τα καπρίτσια της;;; Όπως σου γράφει και άλλο μέλος πιο πάνω δεν έχει δικαίωμα κανείς να υποτιμά, να προσβάλλει και να θίγει (πόσο μάλλον δημόσια) τον άλλον. Ακόμη χειρότερα όταν μιλούμε για το έτερον ήμισυ. Δεν τιμά πρωτίστως την ίδια να εξευτελίζει τον σύζυγό της κατά αυτόν τον τρόπο, γιατί τι να κάνεις έναν σύζυγο που μονίμως έχει σκυμμένο το κεφάλι και τα ακούει;;; Ο καθένας έχει την θέση του μέσα στην οικογένεια, μπορώ λόγω εγκυμοσύνης να της βρω λίγα ελαφρυντικά (πολύ λίγα) αλλά όχι τόσα πολλά που να δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή αν κάποιος πάνω στα νεύρα του θέλει να αρχίσει να βαράει κόσμο; Τα σπάει στο σπίτι;;; Αν είχες εσύ την ίδια συμπεριφορά θα την ανεχόταν; Μήπως θα πρέπει να δείξεις λίγο πιο δυνατός και πιο αποφασιμένος;; Αν αύριο σε εκμηδενίζει μπροστά στο παιδί σας;;; Ότι αφήνεις να εξελίσσεται, μεγεθύνεται.

Ότι αφήνεις να εξελίσσεται, μεγεθύνεται. συμφωνω απολυτα με την ελενα79 αλλωστε εγραψα τα ιδια κ εγω στην αρχη......δηλαδη αργοτερα με το παιδι τι θα γινει μεσα στο σπιτι?και ειναι λαθος να τα ριχνουμε ολα στις ορμονες...πολυ καλο το να δει εναν ειδικο!!

Καλημέρα, έρχομαι με φρέσκα νέα. Χθες αφού ηρέμισε αρκετά της εξήγησα με όσο πιο ήρεμο τρόπο μπορούσα ότι οι εκρήξεις της δεν έχουν να κάνουν με τους τσακωμούς και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό. Της είπα ότι είμαι δίπλα της και δέχτηκε να πάμε σε έναν ειδικό. Ελπίζω να μην το είπε για να με ξεφορτωθεί. Εγώ πάντως θα επιμείνω….. για το καλό και των τριών μας. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Είναι πολύ καλό να μιλάς με ανθρώπους σε παρόμοια φάση με σένα.

Ελπίζω να φανώ κι εγώ χρήσιμος κάποια στιγμή με τις συμβουλές μου

Ο Ταχυδρόμος

Πολύ θετική εξέλιξη μπράβο! :D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Καλημέρα, μετά από συζήτηση με τη γυναικολόγο της γυναίκας μου με συμβούλεψε να αποφύγω τώρα την τακτική επίσκεψη σε ψυχολόγο για τις εκρήξεις νεύρων της. Βέβαια η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι πολύ ήρεμη και γλυκιά. Το σημαντικό είναι ότι συζητάμε αρκετά για όλα όσα συμβαίνουν έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις μικροπαρεξηγήσεις και τις κόντρες. Όσον αφορά το σεξουαλικό θέμα μετά από μια φωτοτυπία με ενδεικτικές στάσεις που μας έδωσε η γιατρός μας όλα μια χαρά. Είμαι κάθετος όμως στο ότι έχει άλυτα θέματα και πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσει με έναν ειδικό στο μέλλον.

Ζωή, όσο με πληγώνεις ΤΟΣΟ με πωρώνεις!

Διαφημίσεις

Παντως η αληθεια ειναι οτι κι εγω απο τον 4ο μηνα και μετα δεν εχω πολυ ορεξη για σεξ.Βασικα για να το πω καλυτερα...ορεξη εχω...αλλα φοβαμαι μη παθει κατι το μωρο.Εχει φουσκωσει πλεον και η κοιλιτσα αρκετα και δε βολευει...εχω παρει και κατι κιλακια..ε δεν ειναι και το καλυτερο μου.

Παροτι το εχουμε ψαξει πολυ κι εγω και ο αντρας μου και πουθενα δε διαβασα οτι το σεξ μπορει να δημιουργησει προβλημα στο μωρο...ωστοσο εγω φοβαμαι.Συν το οτι εχω αρκετη υπνηλια και δεν ειμαι για πολλα ξενυχτια.Ετσι οι επαφες μας εχουν μειωθει.Εννοειται οτι ο αντρουλης μου παραπονιεται και δε μου αρεσει αυτο.Κανω μια προσπαθεια εγω να πνιγω τους φοβους μου και να χαλαρωνω...κανει μια προσπαθεια κι αυτος να κανει υπομονη και να κατανοει οτι ολο αυτο οφειλεται στο φοβο για το παιδι και οχι στο οτι αλλαξαν τα συναισθηματα μου γι'αυτον..ε και καπως ετσι προχωραμε μαζι.

Ωστοσο το οτι εχει μειωθει το σεξ δε σημαινει οτι εχει μειωθει και η τρυφεροτητα ματαξυ μας.

Συνεχιστε να κουβεντιαζετε τα παντα,καθηστε αγκαλια και δειτε μια ταινια,καντε μασαζακι ο ενας στον αλλον και θα νιωσετε και οι δυο πολυ καλυτερα.

Καλημέρα, μετά από συζήτηση με τη γυναικολόγο της γυναίκας μου με συμβούλεψε να αποφύγω τώρα την τακτική επίσκεψη σε ψυχολόγο για τις εκρήξεις νεύρων της. Βέβαια η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι πολύ ήρεμη και γλυκιά. Το σημαντικό είναι ότι συζητάμε αρκετά για όλα όσα συμβαίνουν έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις μικροπαρεξηγήσεις και τις κόντρες. Όσον αφορά το σεξουαλικό θέμα μετά από μια φωτοτυπία με ενδεικτικές στάσεις που μας έδωσε η γιατρός μας όλα μια χαρά. Είμαι κάθετος όμως στο ότι έχει άλυτα θέματα και πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσει με έναν ειδικό στο μέλλον.

Είδες??? Κακώς έφερνες την καταστροφή. Η γυναίκα είναι φυσιολογική, απλά έχουν πειραχτεί λίγο τα νεύρα της με την εγκυμοσύνη.

Πολύ θετική η εξέλιξή σου. Χαίρομαι.:-P

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...