Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερωτήσεις για τον θηλασμό.

Recommended Posts

Καλησπερα...

Τα προβληματα συνεχίζονται....

Οι θηλές μου είναι και πάλι πληγωμενες, ενω βάζω συνέχεια μιά φορα την μερα purelan και επάληψη με γάλα. Τελικά δεν πιάνει καλα τη θηλή με τίποτα. Εχω δοκιμάσεις και άλλες στασεις θηλασμου και πάλι δεν γινετε τίποτα. Της βάζω όλη τη θηλη μεσα και τη στρωχνει έξω:(, με αποτελεσμα να παιζει και να πιπιλάει μονο.

Απο χθες που βγάζω με το θηλαστρο και της δίνω τρωει σαν τρελη και μετά κοιμάται ήρεμη. Ουτε κλαματα, ουτε στο στήθος ανα 10 λεπτά. Αρα γκρίνιαζε επειδή δεν έτρωγε.

Εχω κοψει τον σίδηρο που έπινα κάθε πρωί μηπως την ενοχλεί, γιατί εμενα μου προκαλεί δυσκοιλιότητα.

Η παιδίατρος για το βαρος μου είπε οτι είναι παρα πολύ λιγο και μου είπε να προσπαθησω να δίνω μητρικο έστω και με το μπουκάλι. Αν δουμε οτι και τοτε δεν βαζει βάρος, τότε θα κάνουμε κάποιες εξετασεις και θα δώσουμε συμπληρωμα.

Οπότε..... προσπαθώ με το θηλαστρο μεχρι να στρωσουν οι θηλές μου και μετά θα προσπαθησω πάλι... Τί άλλο μπορώ να κάνω?

Purelan βάζεις μετά από κάθε θηλασμό, μια φορά την ημέρα που βάζεις είναι λίγο.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

Για να αυξήσεις το γάλα σου, μπορείς να δεις εδώ http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain_increase.html

και δώσε σημασία στο σύνδεσμο που αναφέρεται στο breast compression. Νομίζω πως θα βοηθήσει

ISGLp2.pngilpPp3.png

Όσες το έχουμε πάθει, έχουμε δαγκωθεί κάπως έτσι, έχουμε κλάψει, έχουμε ξεφυσήσει και δυσανασχετήσει στην ιδέα του επόμενου θηλασμού!

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από πληγωμένες ή και ματωμένες θηλές, ακόμη και από τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο. Είναι ένα συχνό πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως κατά τους πρώτους θηλασμούς.

Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού. Οι πονεμένες θηλές συχνά φοβίζουν τις νέες μητέρες, δυσχεραίνουν τον θηλασμό κι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε αποθηλασμό.

Είναι εξαιρετικά επώδυνο και ιδιαίτερα δυσάρεστο να προσπαθεί μια μητέρα να θηλάσει με πληγωμένες θηλές. Από τη μια να θέλει να θρέψει με τον πιο φυσικό κι ευχάριστο τρόπο το μωρό της κι από την άλλη να τρέμει την ώρα και τη στιγμή που θα ξαναπιάσει τη θηλή... Ο θηλασμός από μια μοναδική εμπειρία τείνει να γίνει φόβος και τρόμος, το ξένο γάλα η εύκολη λύση και τελικά ο αποθηλασμός να καραδοκεί!

Καλό είναι λοιπόν να είμαστε ενήμερες από πριν έτσι ώστε να αποφύγουμε να πληγωθούν οι θηλές μας ή αν πληγωθούν να ξέρουμε άμεσα πώς να τις αντιμετωπίσουμε.

Η πιο συχνή αιτία είναι η λάθος τοποθέτηση του μωρού στο στήθος! Δεν φταίνε ούτε οι συχνοί θηλασμοί ούτε τα παρατεταμένα γεύματα. Αν το μωρό θηλάζει σωστά μπορεί να κάνει ακόμη και μαραθώνιους θηλασμούς (μέχρι και 23 ώρες το 24ωρο) χωρίς να πονέσουν ή να πληγωθούν καθόλου οι θηλές.

Αν πονάει η θηλή σας την ώρα του θηλασμού, σημαίνει ότι το μωρό δεν την έχει πιάσει σωστά! την έχει αρκετά πιο έξω στο στόμα του απ' ότι πρέπει... Η θηλή πρέπει να βρίσκεται βαθειά μέσα στο στόμα του, τόσο ώστε να πιάνει και μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω (το σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από τη θηλή).

Το λάθος πιάσιμο δεν επιτρέπει στο μωρό να πίνει αρκετό γάλα, τότε πεινάει κι εκνευρίζεται γρήγορα, δεν ικανοποιείται και χρειάζεται συμπλήρωμα για να χορτάσει, το στήθος αναγνωρίζει μειωμένη ζήτηση και σταδιακά ελαττώνεται η παραγωγή του, μοιραία λοιπόν θα οδηγηθούμε σε αποθηλασμό (έτσι, πολλές μανούλες λένε «δεν είχα αρκετό γάλα....» ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα ήταν το λάθος πιάσιμο...).

Επίσης, επειδή τις πρώτες μέρες παράγεται το πρωτόγαλα που είναι μεν μειωμένο σε ποσότητα αλλά το πλέον θρεπτικό για το νεογέννητο μωρό μας, πολλές μητέρες σε συνδυασμό με τον πόνο στις θηλές νομίζουν πως επειδή δεν έχουν αρκετό γάλα πονάει το στήθος τους και καταφεύγουν στο ξένο γάλα...

Ακόμη, η λάθος απομάκρυνση του μωρού από το στήθος μπορεί να ερεθίσει και να τραυματίσει τις θηλές. Εάν το μωρό δεν έχει αφήσει από μόνο του τη θηλή, τότε βάζουμε το μικρό μας δαχτυλάκι στο στόμα του, ώστε να περάσει μέσα αέρας, να χαλαρώσει το πιάσιμο της θηλής και να το απομακρύνουμε χωρίς τράβηγμα.

Φροντίζουμε να κάνουμε εναλλαγές στις στάσεις/θέσεις θηλασμού! Έτσι αποφεύγουμε την πίεση σε συγκεκριμένα μόνο σημεία της θηλής που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Και φυσικά θηλάζουμε και από τα δύο στήθη! Αν για κάποιο λόγο θηλάζουμε μόνο από το ένα ή θηλάζουμε περισσότερο από το ένα, τότε μπορεί να προκληθεί ερεθισμός ή και πληγή!

Το συχνό πλύσιμο βλάπτει! γενικά αποφεύγουμε την υγρασία, είναι λάθος αυτό που λένε για πλύσιμο μετά από κάθε θηλασμό (έτσι επιδεινώνεται η κατάσταση). Μπορούμε να πλυθούμε μια φορά μέσα στη μέρα με νερό και σαπούνι αλλά όχι παραπάνω! εκτός από την υγρασία του νερού, το σαπούνι προκαλεί ξηρότητα, προϋποθέσεις για ερεθισμό της θηλής.

Ο καλός αερισμός της περιοχής είναι απαραίτητος. Αφήνουμε όσο μπορούμε το στήθος εκτεθειμένο στον αέρα χωρίς επιθέματα, σουτιέν ή ρούχα απομακρύνοντας την ανεπιθύμητη υγρασία.

Το μητρικό γάλα βοηθάει στην επούλωση των πληγών! Απλώνουμε μερικές σταγόνες πάνω στη θηλή και το αφήνουμε να στεγνώσει! Θα σχηματιστεί έτσι ένα προστατευτικό φιλμ. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και σαν μέτρο πρόληψης μετά από κάθε θηλασμό!

Υπάρχουν πολλά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτές τις περιπτώσεις, προτιμότερα είναι όμως αυτά που δεν θέλουν ξέβγαλμα για να αποφύγουμε περεταίρω ερεθισμό, τέτοιες είναι οι αλοιφές καθαρής λανολίνης. Εγώ σώθηκα με την purelan που είχε γίνει η καλύτερή μου φίλη!! αλλά μπορείτε να δοκιμάστε και την lansinoh, και οι δύο δεν βλάπτουν το μωρό και μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και πριν από τον θηλασμό.

Επίσης πολλές μητέρες έχουν βρει βολικές τις θηλές σιλικόνης κοινώς τις ψευδοθηλές. Μέχρι να βελτιωθούν τα πράγματα τις χρησιμοποιούν γιατί έτσι θηλάζει μεν το μωρό αλλά δεν πονάνε οι θηλές τους. Χρειάζεται όμως προσοχή στη χρήση τους! μπορεί να τις συνηθίσει το μωρό και αργότερα να μην δέχεται τη θηλή του στήθους.

Τέλος, πληγή στη θηλή μπορεί να γίνει εξαιτίας κοντού χαλινού της γλώσσας του μωρού! Αν βεβαιωθείτε πως το μωρό πιάνει σωστά τη θηλή αλλά εξακολουθεί να σας πονάει κι έχετε πληγή μπροστά στη θηλή κι όχι επάνω, ζητήστε τη γνώμη του παιδιάτρου σας.

Συχνά, χρειάζεται καιρός για να επουλωθούν οι πληγές, όμως δεν σταματάμε να θηλάζουμε ούτε καταφεύγουμε στο συμπλήρωμα αν φυσικά θέλουμε να εδραιώσουμε την γαλουχία!

Σε εξαιρετικά επώδυνες καταστάσεις (όπως πληγές που ματώνουν) μπορούμε να πάρουμε κάποιο παυσίπονο πριν από τον θηλασμό πχ depon, panadol κ.τ.λ. (η παρακεταμόλη είναι συμβατή με τον θηλασμό) παραλείπουμε κάποια γεύματα από το πολύ πονεμένο στήθος και θηλάζουμε ξανά από το άλλο στον επόμενο θηλασμό μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εάν η θηλή σας ματώνει και το μωρό σας μαζί με το γάλα πίνει και αίμα αυτό δεν είναι αιτία αποθηλασμού! το αίμα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο μωρό.

Γενικά, ξεκινάμε τον θηλασμό από το λιγότερο πονεμένο στήθος και φροντίζουμε να τοποθετούμε το μωρό σωστά! Εάν αισθανθείτε πόνο, απομακρύνετε το μωρό από το στήθος και επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να σας «πιάσει» καλά!

Κάτι ακόμη που πρέπει να γνωρίζετε...

Αν έχετε εφαρμόσει σωστά όλα τα παραπάνω αλλά εξακολουθείτε να πονάτε τόσο κατά τον θηλασμό όσο και σε άσχετες στιγμές ανάμεσα στους θηλασμούς, όχι μόνο πάνω στη θηλή αλλά συχνά και μέσα στο στήθος, αν παρατηρήσετε ξηροδερμία και ξεφλούδισμα στη θηλή, ακόμη και άσπρες σημαδάκια στο εσωτερικό του στόματος του μωρού, υπάρχει πιθανότητα καντιντίασης (μυκητίαση).

Τις περισσότερες φορές, όταν πρόκειται για καντιντίαση, δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα παρά έντονος πόνος και δυστυχώς είναι κάτι που δεν το αναγνωρίζουν άμεσα οι γιατροί...

Η προτεινόμενη αντιμετώπιση είναι ο περιορισμός της ζάχαρης στο ελάχιστο, μεγάλη κατανάλωση πρόβειου γιαουρτιού κι επάλειψη της θηλής -πριν από τον θηλασμό- με γέλη daktarin που καλό είναι να γλείφει και το μωρό (η χρήση της βέβαια γίνεται εφόσον έχει διαπιστωθεί καντιντίαση! μην ξεχνάτε, η γέλη αυτή, είναι φάρμακο και καλό είναι να είναι το τελευταίο μέτρο αντιμετώπισης!).

Πέρα απ' αυτά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να πονά το στήθος (όχι μόνο η θηλή) μιας θηλάζουσας γυναίκας, όπως είναι κάποιος μπλοκαρισμένος αδένας, ένας φραγμένος πόρος ή ακόμη και μαστίτιδα.

Ανάλογα με τα συμπτώματα ψάχνουμε για την κατάλληλη αντιμετώπιση.

.....

vera μου έχω δοκιμασει ξαπλωτα αλλά έχω μικρό στηθος και δεν βολευει καθόλου. Εχω δοκιμασει και κάτω απο τη μασχαλη, μέχρι και όρθιο να το κρατάω. Ενω προσπαθω να βάζω τη θηλαια άλω στο στόμα της αυτη κρατάει μονο τη θηλη. Σε συμβουλο θηλασμου δεν έχω ζητησει βοηθεια ακόμα.

Και τα δυο μου παιδια ειχαν θεμα στην αρχη και δεν επιαναν καλα. Ο πρωτος με σακατευε για αρκετο καιρο και ο δευτερος μονο τις πρωτες μερες στο μαιευτηριο.....μου χε βγαλει φουσκαλες με υγρο στη θηλη να καταλαβεις που πονουσαν φριχτα......αλλα εμαθαν...

Θεμα κοντού χαλινού της γλώσσας το εχει αποκλεισει η παιδατρος?

Πρεπει να μαθουν να πιανουν καλα, το κανουν αυτο τον πρωτο καιρο να πιανουν δλδ τη ρωγα μονο και να πιπιλανε......που νσ βαλει βαρος αν δεν θηλαζει σωστα.

Καλα θα ηταν να μπορουσε καποιος να δει πως θηλαζετε και να σας διορθωσει...αμα το κανει μερικες φορες θα στρωσει.........με τον πρωτο ειχα μεγαλο θεμα σου λεω.....τον εβαζα με το ζορι να πιανει καλα...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πληγωμένες θηλές

14 Ιουν 2010 Γράψτε ένα σχόλιο

by perithilasmou in Απορίες περί θηλασμού

Οι πληγωμένες θηλές πονούν υπερβολικά και είναι συχνό σύμπτωμα των πρώτων ημερών του θηλασμού, καθώς είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης τοποθέτησης του μωρού στο στήθος από την, συνήθως, άπειρη μητέρα. Χαρακτηριστικά, ο πόνος είναι φριχτός μόλις αρχίσει το μωρό να θηλάζει και μαλακώνει σε λίγα λεπτά. Ενδιάμεσα των θηλασμών δεν πονάτε.

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί σʼ εσάς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες, απευθυνθείτε στο ιατρείο, στο κατάστημα “Περί θηλασμού” (2310-242727 begin_of_the_skype_highlighting 2310-242727 end_of_the_skype_highlighting), στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδας (La Leche League) ή σε Πιστοποιημένες Συμβούλους Θηλασμού και Γαλουχίας ΙBCLC και κρατήστε την πίστη σας: όσο κι αν πονάτε, όσο κι αν λείπουν ολόκληρα κομμάτια από τη θηλή σας, σε ελάχιστες μέρες θα γίνετε τελείως καλά και θα χαρείτε το μωρό και τη μητρότητα.

Στάση θηλασμού:

• Διορθώστε τη στάση του μωρού και τον τρόπο που πιάνει στο στήθος:Τοποθετήστε το μωρό στην αγκαλιά σας, κοιλιά με κοιλιά. Το κεφάλι του μωρού πρέπει να μη στρίβει σε σχέση με το σώμα του την ώρα που θηλάζει. Το στόμα του πρέπει να είναι διάπλατα ανοιχτό ώστε να αγκαλιάζει όχι μόνο τη θηλή, αλλά και τη θηλαία άλω, δηλαδή το σκούρο τμήμα γύρω από τη θηλή. Εάν πονάτε πολύ αλλά δεν έχετε ακόμη ορατές πληγές στη θηλή ή γύρω της, και μόνο αυτό το μέτρο μπορεί να σταματήσει το πρόβλημα.
  • Μη βγάζετε ποτέ το μωρό από το στήθος χωρίς το σωστό χειρισμό (με το δάχτυλό σας να γλιστρήσει στο στόμα του).
  • Μη χρησιμοποιείτε επιθέματα στήθους του εμπορίου.
  • Μην «καθαρίζετε» τις θηλές σας με νερό, σαπούνι, οινόπνευμα, βορικό οξύ ή οποιοδήποτε άλλο σας προτείνουν. Το γάλα σας και το σάλιο του μωρού πρέπει να μείνουν στην θηλή για να την επουλώσουν.

Κάντε τα εξής:

• Αφήνετε το γάλα σας με το σάλιο του μωρού να στεγνώσει επάνω στις θηλές μετά από κάθε θηλασμό.
  • Βάζετε πολύ τακτικά (κάθε 15-30 λεπτά) μητρικό γάλα στις θηλές και αφήνετε τες να στεγνώσουν στον αέρα.
  • Χρησιμοποιείστε λανολίνη στις θηλές (κρέμες Purelan ή Lansinoh).
  • Χρησιμοποιήστε σπαθόλαδο κάθε 1 ώρα.
  • Χρησιμοποιήστε κηραλοιφή: 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας, λιωμένο σε 150 ml βιολογικό ελαιόλαδο. Η λανολίνη, το σπαθόλαδο και η κηραλοιφή δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν από τη θηλή πριν θηλάσει το μωρό.
  • Χρησιμοποιήστε φακελάκια μαύρου τσαγιού. Τα βρέχετε, τα στύβετε και τα βάζετε επάνω στις θηλές για 5 λεπτά 5-10 φορές την ημέρα. Καλό θα είναι να είστε ξαπλωμένη.
  • Ειδικά αν οι πληγές είναι ορατές και μεγάλες, αγοράστε ειδικά «προστατευτικά θηλής» (Medela) ή «ανατομικές καλύπτρες στήθους» (Avent), ή φτιάξτε κάτι αντίστοιχο με δυο σουρωτήρια για τσάι.

Γενικά μέτρα:

• Μη φοράτε συνθετικά εσώρουχα και ρούχα.
  • Τρώτε 3 κύρια γεύματα και 2 μικρά ενδιάμεσα π.χ. για βραδινό όχι 1 φρούτο, αλλά κανονικό γεύμα. Η δίαιτά σας πρέπει να περιλαμβάνει κρέας, λαχανικά και φρούτα.
  • Μην τρώτε ζάχαρη, γλυκά και άσπρο ψωμί. Εμποδίζουν την επούλωση.
  • Κοιμηθείτε το μεσημέρι και ξαπλώστε νωρίς το βράδυ.
  • Αν πονάτε πολύ χρησιμοποιήστε ψευτοθηλές.
  • Αν δεν αντέχετε άλλο τον πόνο, σταματήστε προσωρινά το θηλασμό. Αντλείστε το γάλα σας και δίνετε το με μπουκάλι. Η άντληση δεν πονά όσο ο θηλασμός και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν πονά καθόλου. Οι θηλές σας θα επανέλθουν πολύ σύντομα. Στη συνέχεια θα θηλάσετε χωρίς πόνο για όσο καιρό θέλετε.

Πόνος στη θηλή κατά τη διάρκεια αλλά κυρίως ενδιάμεσα των θηλασμών, που αντανακλά στο θωρακικό τοίχωμα.

Εάν εμφανίζετε τέτοιο πόνο και η θηλή σας δε φαίνεται πληγωμένη, μάλλον έχετε μυκητίαση. Ο πόνος μπορεί να αντανακλά προς το θωρακικό τοίχωμα και να αισθάνεστε σαν να σπάζουν γυαλιά μέσα στο στήθος. Η θηλή μπορεί να μην εμφανίζει καμία βλάβη ή να φαίνεται σαν «ωμό κρέας». Σε αυτή την περίπτωση, κάντε τα παρακάτω:

Μην τρώτε ζάχαρη.

Καθαρίζετε τις θηλές μετά από κάθε θηλασμό με ξυδόνερο.

Απευθυνθείτε στο Ιατρείο, στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος ή σε πιστοποιημένους Συμβούλους Θηλασμού και Γαλουχίας.

ΑΝΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΟΥ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

.....

Διαφημίσεις

Αγλαϊα αν δεις το θέμα μου θα ήθελα και τη δική σου γνώμη.

Και όποια αλλη κοπελα γνωρίζει κάτι.....

Απαντάω και στο ερωτηματολογιο που βρήκα παραπάνω.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37+6ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους θυλη

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κ.τ.

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ίκτερος 9 τη μερα που βγήκαμε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ----

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

ημερ.γενν. 04/08/10 3.440

ημερ.εξοδου 07/08/10 3.180

09/08/10 3.200

10/08/10 3.170

11/08/10 3.200

12/08/10 3.200

13/08/10 3.190

14/08/10 3.250

15/08/10 3.270

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 12-14

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει. σε όλα εκτος απο 1 που δίνω πάλι μητρικό

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ---

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Το elite της ameda

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο. μία

7β. ποιες ώρες αντλείτε και το πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα απο το καθε στηθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-9 είναι οι βρεγμενες πάνες. Δεν έχω μετρησει αναλυτικά με χαρτι κουζίνας, αυτες όμως οι 8-9 είναι καλα βρεγμένες.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

6-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μόνο που έχω παρατηρησει είναι οτι όταν κάνει κακακια δείχνει να ποναει η κοιλίτσα της και κλαίει.

Η ερωτηση μου αφορα στο βάρος του μωρου. Νομίζω οτι θα επρεπε να έχει πάρει παραπάνω.

Χθες βραδυ θηλαζε σχεδον ανα ώρα για 15 λεπτα. Μήπως δεν φτάνει το γαλα μου ή απλά πεινάει πιο συχνά?

Και για την διατροφή μου, επειδή την βλέπω που πονάει οταν κανει κακακια εκτος απο όσπρια, κρεμυδι, κουνουπιδι, μπροκολο τί άλλο πρεπει να κόψω? Λογικά ουτε τα πικάντικα φαγητά κάνουν...

γεννησα 3-6-2010 και θηλαζω αποκλειστικα!συνεχισε και ολα θα παν καλα!!!!!!!να αποφευγεισ¨ ΄αχλαδι,μπροκολο,λαχανο.κρεμμυδι,ροδακινο,κουνουπιδι,σκορδο,ολα τα οσπρια,τηγανιτα,πολλα μπαχαρια,πιπεριες και μαλάκια!ειναι λιστα απο μαία!ελπιζω να σε βοηθησα

Α

γεννησα 3-6-2010 και θηλαζω αποκλειστικα!συνεχισε και ολα θα παν καλα!!!!!!!να αποφευγεισ¨ ΄αχλαδι,μπροκολο,λαχανο.κρεμμυδι,ροδακινο,κουνουπιδι,σκορδο,ολα τα οσπρια,τηγανιτα,πολλα μπαχαρια,πιπεριες και μαλάκια!ειναι λιστα απο μαία!ελπιζω να σε βοηθησα

Καλημερα!

Χάθηκα αυτες τις μερες γιατι είχα περιπέτεις...

Σας ευχαριστω πολύ και πάλι για τις συμβουλες σας.

Η μικρή δεν πιάνει σωστα το στήθος όσες στάσεις και να δοκιμάσω όσες φορες κ αν προσπαθησα να τη διορθωσω:(. Το μονο που καταφερνα είναι να εκνευριζεται και να κλαιει σαν τρελη.

Αφου ξεκινησα να βγάζω με θηλαστρο (λογω πληγωμενων θηλων για ακομα μια φορα) η μικρή πήρε τα πάνω της και ετρωγε τρελες ποσοτητες. Και ενω έβγαζα ανα 2-3 ωρες πετρωσε το ενα στηθος. Με φρικτους πόνους εγω, ανέβασα πυρετό και όσα παυσιπονα πήρα δεν παιρνουσε με τίποτα. Τελικά σήμερα είμαι καλυτερα και συνεχίζω να βγάζω με θήλαστρο.

Το κλάμα της μικρής δεν ηταν κολικοι, ήταν πείνα:oops:...

Χθες χτυπησε ενα 38αρι και τα είδα όλα, ήταν και συνεχως κοιμησμένη για 1 μερα και τη ξυπνουσε με χίλια ζορια να φάει. Ο πυρετος ήταν απο τη ζέστη:oops:, εβαλα κλιματισμό και της έδωσα δροσερο το γαλα, κάναμε μπανακι και επανηλθε στα κανονικά.

Απο χθες τρώει καλά και την παρακολουθουμε στα κιλά και τη συμπεριφορά της.

Σας ευχαριστω πολύ και πάλι.

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Eλα ρε κωνκωνακι....περαστικα σας κοριτσακι μου!!!

Κ μενα ο μπουλης δεν λεει να μαθει να πιανει με τπτ....ποναω αλλα τουλαχιστον δεν με πληγωνει κ εχει βαλει κ βαρος....

Χθες μου φανηκε ζεστος αλλα μολις του ανοιξα την πανα δροσισε....το κλιματιστικο το εχω ανοιχτο συνεχεια στους 29 κ χαμηλα.....

Το βραδυ ηταν ανησυχος...συνεχως γκρινιαζε κ δεν κοιμοταν....τωρα τι να ναι

αυτο;;;κολικοι;;;αχ αχ αχ...:)

Τον γιατρο τον ειπες για τον πυρετο;;;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Τον γιατρο τον ειπες για τον πυρετο;;;

Ναι βέβαια. Γιατί σε περίπτωση που συνεχιζόταν θα έπρεπε να παμε αμεσως στο Παιδων.

Μου είπε απο την αρχη η παιδίατρος οτι ηταν μάλλον απο τη ζέστη.

Τα δικά σας, αν είναι ταϊσμενος και αλλαγμένος, μπορεί να είναι και κολικοί. Απ οσο θυμάμαι πιάνουν συνηθως απογευματινες και βραδινες ώρες.

Διαφημίσεις

κωνκων σε αυτη τη φαση πια χρειαζεσαι καποιον συμβουλο να σε βοηθησει, πριν χασεις το παιχνιδι. Το στηθος δεν αδειαζει καλα με μη νοσοκομειακο θηλαστρο, θα χεις τετοια προβληματα.

Σκεψου καλα, αξιζει τον κοπο να προσπαθησεις με τη βοηθεια ενος συμβουλου, μη το αφησεις. Διαβασες τι γραφει η Αγλαια σε αυτο το τοπικ? Μιλαει για οστεοπαθητικη που μπορει να βοηθησει τα μωρα που εχουν προβλημα να θηλασουν σωστα, δεν ξερω αν φορα εσας αλλα μηπως εχει προβλημα το μωρακι.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=67157

Δεν ξερω αν ειναι για την περιπτωση σου, αλλα ριξε μια ματια.......εγω σκεφτομαι να παω το μωρο μου για να το δουν.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το θηλαστρο που εχω είναι νοσοκομειακό. Τεσπα... αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει να τρωει καλα το μωρό μου, μετα απο 2 βδομαδες πείνας που πέρασε.

Τα κιτρινοπρασινα κακακια μπορεί να είναι απο το συμπληρωμα που έχω δώσει ή είναι κάτι άλλο???

κων μου απο οσα διαβασα οταν πρασινιζουν τα κακα σημαινει οτι το μωρο πινει μονο το γαλα στην αρχη κ οχι το παχυ μετα....πρεπει δλδ να μενει πιο πολυ ωρα στο στηθος κ να θηλαζει...

Ας απαντησουν κ οι εμπειρες μανουλες :)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...