Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα γινει... δεν την παλευω αλλο!!

barbita

Recommended Posts

... και τι εννοώ. Πρόβλημα με τον ύπνο μέσα στην ημερα και το βραδυ. Προσπαθω μία ώρα να τη κοιμησω και κοιμαται 20 λεπτα, αυτό γινεται μετά από κάθε γευμα. Γκρίνια... κλάμα... Τα βραδια μπάνιο, θηλασμος και μου θέλει δύο ώρες να κοιμηθεί όπου ουρλιάζει... στριγγλίζει γίνεται κοκκινη μαύρη της σταματαει για λίγο η αναπνοή από την υστερία και στο τελος κοιμαται..... και μετα από μισή ώρα ξυπνάει κουνημα πιπιλα και ξανακοιμαται. Το συγκεκριμένο το κάνει 2-3 φορες μεσα στη νυχτα και σηκώνεται άλλες δύο για φαγητό. Παλιότερα στο στηθος ηρεμούσε, αλλά τωρα αν νυσταζει δεν προκειται να χαλαρωσει ούτε εκεί,τρωει λίγο και μετα κλαιει...

Δεν τη παλεύω άλλο, έχω κουραστεί πολύ δεν ξέρω πως να το χειριστώ και δεν ξέρω αν την ενοχλεί κάτι ή αν είναι παραξενιάρα και γκρινιάρα:-(

Αν έχετε παρομοια εμπειρια θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί τα πραγματα είναι σκούρα:roll:

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

ax, κοριτσακι μου υπομονή! Έτσι ένιωθα με τη μεγάλη, έλεγα τι γκρινιάρικο παιδί που γέννησα... μέχρι που γεννήθηκε και η τελευταία και αναγνωρίζω τις διαφορες! Όχι δεν γέννησα ξαφνικά έναν αγγελο! Απλά τώρα εγώ είμαι αλλιώς θηλάζω και είμαι εκεί μαζί της 100%, ενω με τη μεγαλη ο νους μου ήταν στο μπαλκόνι να βγω έξω με την παρεα... θηλάζω και το κάνουμε ξάπλα για να μην την αγγίζω πολυ και ιδρώνει και δυσασχετεί, ενώ τότε τον μόνο τρόπο που ηξερα ήταν αγκαλιά και δώστου κλάμα και ποτάμι ο ιδρώτας, τώρα δεν έβαλα πρόγραμμα : ααα, η ώρα 11.30 ώρα για τον πρωινό ύπνο! όχι!- αυτο έκανα στην μεγαλη και δεν νύσταζε- άραγε γιατί! Τώρα ακολουθώ το προγραμμά της και με καθοδηγεί, ποτε θα κοιμηθεί ποσο θα φάει, είμαι πιο ευαίσθητη στο να την νιώθω και κυρίως να την κατανοώ!

ΟΠΟΤΕ αν δεν παίζει το ενδεχόμενο αθελά σου να την πιέζεις, δηλ. στο να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα, χαλάρωσε λίγο και αφουγκράσου τις αναγκες της, να σαι λίγο πιο χαλαρή, όταν πραγματικά νυστάξει θα το καταλάβεις,

ή ίσως έιναι κάτι προσωρινό, πχ δόντια, εεε;;;

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

ΟΠΟΤΕ αν δεν παίζει το ενδεχόμενο αθελά σου να την πιέζεις, δηλ. στο να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα, χαλάρωσε λίγο και αφουγκράσου τις αναγκες της, να σαι λίγο πιο χαλαρή, όταν πραγματικά νυστάξει θα το καταλάβεις,

Αυτό που με σκάει είναι ότι τη βλέπω να χασμουριεται να τριβει τα ματακια της και το προσωπακι της να κοκκινίζουν τα ματια της, μάλιστα κάνει και κάποιο θορυβο σα να νανουριζεται, αλλά όταν προσπαθω να τη κοιμίσω σα να μη μπορεί να χαλαρώσει... τι να πώ... ουφ

καμιά φορά το παθαίνουμε και μεις τώρα, οι στιγμές που ξέρω ότι θέλει να κοιμηθεί αλλά αποσυντονίζεται! αλλά τότε την αλλάζω δωμάτιο, της τραγουδάω κάτι σε άλλο χώρο, την ηρεμώ γενικώς- καμιά φορά την ψευτομαλώνω, ίσα ίσα να με προσεξει- και μετά πάμε πάλι φτου απ την αρχή στα νανουρίσματά μας! ααα. και δεν αλλαζουμε συνηθειες οσον αφορα τον ύπνο!

Αυτό που με σκάει είναι ότι τη βλέπω να χασμουριεται να τριβει τα ματακια της και το προσωπακι της να κοκκινίζουν τα ματια της, μάλιστα κάνει και κάποιο θορυβο σα να νανουριζεται, αλλά όταν προσπαθω να τη κοιμίσω σα να μη μπορεί να χαλαρώσει... τι να πώ... ουφ

Δοκίμασε να την αφήσεις μόνη της να κοιμηθεί στο κρεβατάκι και ίσως να της μιλας ή να της τραγουδάς. Μερικά μωράκια απλα δεν είναι της αγκαλιάς. Εμένα η μικρή μου κοιμάται σχεδόν πάντα μόνη της και οταν μιλάω στο τηλ. και με ακούει είναι το καλύτερό της.:lol:

Διαφημίσεις

Δοκίμασε να την αφήσεις μόνη της να κοιμηθεί στο κρεβατάκι και ίσως να της μιλας ή να της τραγουδάς. Μερικά μωράκια απλα δεν είναι της αγκαλιάς. Εμένα η μικρή μου κοιμάται σχεδόν πάντα μόνη της και οταν μιλάω στο τηλ. και με ακούει είναι το καλύτερό της.:lol:

Αυτό δεν πιάνει με τίποτα γκανιάζει στο κλάμα.... έχθες είπα να την αφησω να κλαψει να δουμε τι θα γινει... ε πάνω απο 2 λεπτα δεν μπορεσα να την αφησω νόμιζα ότι θα μεινει...:shock:

Λίγο ουζάκι στο γαλατάκι;;;;;;;Πλάκα κάνω..έτσι κι αλλιως θυλάζεις! Μην αγχώνεσαι πάντως. Θα βρείτε ρυθμούς μαμα κ κόρη. Να πω κάτι;;μπας κ έχει κολλικούς το νινάκι σου;Ισως λίγο τσαγάκι να βοηθούσε.

Λίγο ουζάκι στο γαλατάκι;;;;;;;Πλάκα κάνω..έτσι κι αλλιως θυλάζεις! Μην αγχώνεσαι πάντως. Θα βρείτε ρυθμούς μαμα κ κόρη. Να πω κάτι;;μπας κ έχει κολλικούς το νινάκι σου;Ισως λίγο τσαγάκι να βοηθούσε.

Τι μόνο ουζακι όλα τα εχω σκεφτει αλλά....:lol: ειχε κολικους, τα περασαμε κι αυτα... δεν ξερω αν ειναι τα δοντια,αλλα να της βγαινει σχεδον μονο στον υπνο?

koita na δεις, το καθε παιδακι ειναι περιπου όπως το μάθουμε και λίγοτερο πως μας οδηγεί και η ιδιοσυγκρασία του! αυτό λεει η μικρή μου πειρα, η μεγαλη ηθελε τραγουδια, μετα θηλασμου! η μεσαια κοιμόταν και μόνη της - πήρε μπουκαλι από τον τριτο μηνα-με μένα πάνω απο το κεφαλάκι της αλλά γενικά κοιμόταν ευκολα και γρηγορα! η μικρότερη θέλει τα χάδια της, κοιμάται στο θηλασμό, χωρίς τραγούδια, τιποτα, και κακώς ή καλώς αφού το συνηθίσαμε κοιμάται στο κρεβατι μας, μετά την πάω στο δικό της αφού κοιμηθεί καλά, προχθες που δοκιμασα τρεις φορες να την βαλω στο δικό της απο την αρχή που την ψιλοεπαιρνε ο ύπνος μου ξυπνούσε τελικά, έτσι και γω δεν το ξαναδοκιμάζω, στο κρεβατι μας λοιπόν και άγιος ο θεός... με βοηθησε πολύ το διάβασμα εδω στο φόρουμ, να βγω από νορμες, προσταγες και πρεπει. το καθε μωρό το αποδεχόμαστε και το σεβομαστε... μην την βαζεις να κοιμάται μόνη γιατί πρέπει, στο λεω εγω που το κανα στη μεγαλη και τελικά απλά βοηθησα να γινει ενα νευρικό παιδακι, όχι ότι δεν θα ταν αλλά και γω την στριμωχνα πολύ με ένα σωρό πρέπει...

να ξερες ποσο απολαμβανω τωρα το ότι κοιμιζω τη μικρή μου... τελευταία την παίρνω αγκαλιτσα πάνω μου και ηρεμώ και γω... σκέφτομαι ποσο γρηγορα μεγαλώνουν και θέλω απλά να απολαμβανω την κάθε μας στιγμή!

ααα, καμια ωριτσα το βραδυ την χρειαζεται με μενα διπλα και με θηλασμό για να κοιμηθεί βαθιά, αυτό για να προσδιορισεις λίγο το χρόνο, να μην περιμενεις π.χ να κοιμάται σε 10 ή 20 λεπτα ...

Μου πρότειναν να την κραταω όλη μέρα ξύπνια για να ξεραίνεται το βράδυ... δεν ξέρω το θεωρω πολύ βάρβαρο και νομ΄ζω ότι θα έχει τα αντίθετα αποτελεσματα ... δηλαδή τα νεύρα της θα γίνουν κρόσια

Διαφημίσεις

ακριβως μην της το κανεις αυτό! αστην ας κοιμάται έστω ένα εικοσαλεπτο, μετά πάρτην μέσα να καταλαβει ότι τέρμα ο ύπνος! έχει σημασια η ρουτινα, και το που κοιμούνται... αλλά το βραδυ μηπως νιώθει ανασφαλειαότι θα της φυγεις, εμεις μια φορά που προσπαθουσα να βγω νωρις για να παω στις μεγαλες μου άργησε πολύ κανα δυωρο, ένιωθε την εντασή μου, τελικά τις μεγαλες την πήγε ο μπαμπάς για ύπνο! και επισης μεγαλώνουν και κοιμούνται λιγότερο, ααα, και το βραδυ στανταρ ξυπνάει για θηλασμό, διαβασε σχετικά, εγω ξεστραβώθηκα από δω απ το φορουμ γιατί ελεγα μα πριν την θηλασα και όμως ξαναήθελε στήθος, και σωθηκα - οσον αφορα τον ύπνο μου- επειδή θηλαζω μισοκοιμισμένη! ΒΕΒΑΙΑ , εχω την συμπαρασταση συζυγου και παιδιών αλλιώς θα τα ΠΑΝδυσκολο.

το βραδυ επειδη ακομα κοιμαται στο δωματιο μας εχω φροντισει να ειναι ολα οκ στο σπιτι για ν ξεκιναμε διαδικασια υπνου και ειμαι κοντα της, τη κουναω της τραγουδαω, τη σηκωνω... λες να φταιει που της τραγουδαω...??

Το καθε παιδακι εχει τα δικα του κοριτσι μου. Υπομονη και θα βρεις το κλειδι σου με το μωρο. Υπομονη μεχρι να βγει η ψυχη σου.....που ελεγε και η γιαγια μου.....!! :D Συμπληρωματικα το μωρο ΔΕΝ αντεχει ολη μερα ξυπνιο σε αυτη την ηλικια, και αν αντεξει θα ειναι ΜΕΣΑ στα νευρα. Μην του το κανεις αυτο. Να την αφηνεις να κοιματε οσο θελει οποτε θελει. Ειναι νωρις ακομα. Εδω η δικια μου και αν μεινει ξυπνια απο το πρωι στις 7 το βραδυ ειναι οφφ εντελως ετσι......? με ματια κατακοκκινα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ελπ'ιζω να φτιαξει σιγα σιγά αν και ξέρω ότι σήμερα αυτό... αύριο κάτι άλλο... οι παλαιότερες στο άθλημα ξερετε καλύτερα... σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις

Μήπως έχει σχέση με οδοντοφυία?

Η δικιά μας χάλασε ό,τι είχε σχετικό με "πρόγραμμα" εδώ και κάποιες μέρες. Έγινε πολύ νευρική δεν κοιμόταν τα μικρά μισάωρα μέσα στη μέρα με αποτέλεσμα κάθε επόμενος ύπνος (μικρός και μεγάλος) να γίνεται χειρότερος (volcano effect)

http://www.naturalparenting.com.au/flex/the-volcano-effect-why-skipping-a-nap-results-in-meltdown/98180/1

με λίγα λόγια το σκεπτικό είναι ότι όσο "μαζεύεται" πίεση αϋπνίας γίνεται όλο και χειρότερα. Καλό είναι να κοιμάται έστω αρκετά 20λεπτα στη μέρα για να κοιμηθεί καλύτερα αργότερα (τουλάχιστον έτσι πάει σ' εμάς).

Το μπάνιο εμείς το καταργήσαμε από ρουτίνα ύπνου...Την κάνουμε πλεον μπάνιο το μεσημέρι, το βράδυ ξεσηκώνεται.

Επίσης, ίσως απλά θέλει κάτι "διαφορετικό". Δοκίμασε λίγο παιχνίδι μετά απ' το γεύμα και μετά ύπνο, ίσως θέλει να κουραστεί λίγο. Η δικιά μου κάποιες φορές ηρεμεί με "αλλαγή παραστάσεων" όπως βόλτα στο μπαλκόνι αγκαλιά και μετά για ύπνο.

Διαφημίσεις

Μήπως έχει σχέση με οδοντοφυία?

Η δικιά μας χάλασε ό,τι είχε σχετικό με "πρόγραμμα" εδώ και κάποιες μέρες. Έγινε πολύ νευρική δεν κοιμόταν τα μικρά μισάωρα μέσα στη μέρα με αποτέλεσμα κάθε επόμενος ύπνος (μικρός και μεγάλος) να γίνεται χειρότερος (volcano effect)

http://www.naturalparenting.com.au/flex/the-volcano-effect-why-skipping-a-nap-results-in-meltdown/98180/1

με λίγα λόγια το σκεπτικό είναι ότι όσο "μαζεύεται" πίεση αϋπνίας γίνεται όλο και χειρότερα. Καλό είναι να κοιμάται έστω αρκετά 20λεπτα στη μέρα για να κοιμηθεί καλύτερα αργότερα (τουλάχιστον έτσι πάει σ' εμάς).

Το μπάνιο εμείς το καταργήσαμε από ρουτίνα ύπνου...Την κάνουμε πλεον μπάνιο το μεσημέρι, το βράδυ ξεσηκώνεται.

Επίσης, ίσως απλά θέλει κάτι "διαφορετικό". Δοκίμασε λίγο παιχνίδι μετά απ' το γεύμα και μετά ύπνο, ίσως θέλει να κουραστεί λίγο. Η δικιά μου κάποιες φορές ηρεμεί με "αλλαγή παραστάσεων" όπως βόλτα στο μπαλκόνι αγκαλιά και μετά για ύπνο.

Πολυ ενδιαφερον και ωραιο αρθρο ευχαριστουμε. Αν και πιστευω οτι τα νουμερα ειναι σχετικα για τις ωρες αναλογα με την ηλικια ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι πολυ κοντα στο ενδεικτικο. Ας πουμε εμεις 21 μηνων πλεον καθομαστε ξυπνιες οριακα 8ωρο. Και για να μπορεσει να κοιμηθει ενδιαμεσα πρεπει να εχει περασει μινιμουμ 6ωρο με 7ωρο......οποτε εχει να κανει και με το παιδι. Αλλα με ελαχιστες διαφορες ειναι πολυ σωστο. Θυμαμαι 3, 4 μηνων το μικρο δεν καθοταν ξυπνιο περαν της 1 ωρας αντε 2 ωρων. Και μετα νανι παλι......ετσι ειναι. Απλα ενημερωτικα ετσι για να γνωριζεται τι παιζει 'καμια' φορα και στα μεγαλυτερα νηπια, η δικια μας αν κοιμηθει 'εστω' και 10 λεπτα στο καροτσι πριν τον μεσημεριανο καταστροφη. Αυτο το 10λεπτο ειναι αρκετο για να την κανει να μην κοιμηθει καθολου μεχρι το βραδυ. Εκει λοιπον που σε πολυ μικρες ηλικιες τα 20λεπτα ειναι ΣΩΤΗΡΙΑ (και εμεις τα καναμε) σε μεγαλυτερες ειναι καταστροφικα.........

Να'σαι καλα.......για το λινκ

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ellemphriem είναι από ένα δύο βιβλία νομίζω πολύ καλά για τον ύπνο των παιδιών που "ανακάλυψα" προχθές:

(The no-cry sleep solution, κι έβγαλαν και The no-cry nap solution)

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php

Ουσιαστικά είναι η εναλλακτική της "γνωστής" τεχνικής: "αφήνουμε το μωρό να πλαντάξει για όλο και μεγαλύτερα διαστήματα μέχρι να μάθει να μην κλαίει και να κοιμάται" - δηλαδή, τρόποι χωρίς κλάμα και, γενικώς, μου αρέσει πολύ το όλο σκεπτικό της συγγραφέως.

Αν και το no-cry sleep solution θεωρείται από τις πιο gentle μεθόδους, εφαρμόζεται τουλάχιστον μετά τους 6 μήνες.

barbita, πόσο συχνά θηλάζετε; Και δεν κατάλαβα ακριβώς, κοιμάται με το θηλασμό για 20λεπτα ή θηλάζετε και μετά αποκοιμιέται χωρίς θηλασμό; Δοκίμασες να την ξαναθηλάζεις μόλις πάει να ξυπνήσει;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα κορίτσια μου!! Ευχαριστώ για τις νέες πληροφορίες!

Σημερα κι αν δεν την παλεύω... αυτά που έγιναν το βραδυ δεν΄ΥΠΆΡΧΟΥΝ. Γύρω στις 9 νυσταζε πολυ, εφαγε με το ζορι 5 λεπτα και αρχισε το κλαμα και βρηκα τη λυση!!! της εβαλα με το κινητο τραγουδια τη κουνησα λίγο, πιπιλα και μεσα σε 10 λεπτα κοιμηθηκε. Στις 10 ξυπνησε, φυσιολογικο σκεφτμαι αφου το παιδακι δεν ειχε φαει καλα. Τα ιδια φαι 5 λεπτα κλαμα, τραγουδι σε 10 υπνος. Ξυπναει στις 11, κουνημα, πιπιλα υπνος. 11.30 ξυπναει παλι τη ταιζω ξανα (εφαγε κανονικα) κλαμα τραγουδι υπνος. Μετα μεχρι τις 12.45 ξυπναγε ανα 10 λεπτα. Στις 3.50 ξυπνησε για φαγητο μια χαρα-υπνος και ξαναξυπνησε στις 6 για φαγητο, εμεινε 90 λεπτα ξυπνια και γκρινια, κοιμηθηκε και ξυπναγε ανα 5 λεπτα.... σας κουρασα...:oops::oops:

Τα νευρα μου χαλια, οχι τιποτε αλλο, αλλα θα αρχισω να της το περναω, δεν εχω ορεξη να τη κοιταξω, να της χαμογελασω, νατης μιλησω και αυτο με στεναχωρει απιστευτα:-(

Αν και το no-cry sleep solution θεωρείται από τις πιο gentle μεθόδους, εφαρμόζεται τουλάχιστον μετά τους 6 μήνες.

barbita, πόσο συχνά θηλάζετε; Και δεν κατάλαβα ακριβώς, κοιμάται με το θηλασμό για 20λεπτα ή θηλάζετε και μετά αποκοιμιέται χωρίς θηλασμό; Δοκίμασες να την ξαναθηλάζεις μόλις πάει να ξυπνήσει;

Κανουμε 8-9 γευματα, μεσα στην ημερα ανα 2-3 ωρες. τη θηλαζω (πανε οι καλες εποχες που κοιμοταν στο στηθος), παιζει χαζολογαει 20-30, αρχιζει γκρινιαζει επειδη νυσταζει, κανει 40-60 να κοιμηθει (μες στη γκρινια) και κοιμαται για 20 λεπτα και φτου κι απ'την αρχη

Κανουμε 8-9 γευματα, μεσα στην ημερα ανα 2-3 ωρες. τη θηλαζω (πανε οι καλες εποχες που κοιμοταν στο στηθος), παιζει χαζολογαει 20-30, αρχιζει γκρινιαζει επειδη νυσταζει, κανει 40-60 να κοιμηθει (μες στη γκρινια) και κοιμαται για 20 λεπτα και φτου κι απ'την αρχη

Στην ηλικία αυτή τα μωρά ασχολούνται πολύ με το περιβάλλον, προσπάθησε να απομονώνεστε σε ήσυχο δωμάτιο χωρίς ερεθίσματα.

Δοκίμασε να ξαναθηλάζεις μόλις αρχίζει η γκρίνια. Και αυτό που προτάθηκε παραπάνω: Ξαπλώστε μαζί στο διπλό, βάλε μαξιλάρια τριγύρω και θηλάστε έτσι. Αν την πάρει ο ύπνος, έχει καλώς, αν όχι, παίζε και μίλα της ήρεμα και μετά από λίγο ξαναπροσπάθησε να θηλάσεις. Αν τύχει και κοιμηθεί, άφησε την στη θέση της και στο πρώτο κιχ, ξαναξάπλωσε και θήλασε την κοιμισμένη.

Επίσης, δοκίμασε χλιαρά σύντομα μπανάκια, για την περίπτωση που ζεσταίνεται ή που την χαλαρώνουν.

Το τι χαλαρώνει κάθε μωρό ποικίλει. Η δικιά μου, αν τραγουδούσα, άνοιγε γαρίδα το μάτι και το μπάνιο δεν την χαλάρωνε. Την κρατούσα σε ... καταστολή :lol: μόνο με απανωτούς θηλασμούς. Πιπίλα δεν χρησιμοποιήσαμε, την έχω κουνήσει μετρημένες φορές.

Πάντως, αν είσαι σίγουρη ότι δεν θέλει να θηλάσει, το κούνημα μπορεί να το κάνει και κάποιος άλλος και να σε ξεκουράσει λίγο. Επίσης, μια-δυο σύντομες βόλτες την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν το μωρό να βρει καλύτερο ρυθμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Στην ηλικία αυτή τα μωρά ασχολούνται πολύ με το περιβάλλον, προσπάθησε να απομονώνεστε σε ήσυχο δωμάτιο χωρίς ερεθίσματα.

Δοκίμασε να ξαναθηλάζεις μόλις αρχίζει η γκρίνια. Και αυτό που προτάθηκε παραπάνω: Ξαπλώστε μαζί στο διπλό, βάλε μαξιλάρια τριγύρω και θηλάστε έτσι. Αν την πάρει ο ύπνος, έχει καλώς, αν όχι, παίζε και μίλα της ήρεμα και μετά από λίγο ξαναπροσπάθησε να θηλάσεις. Αν τύχει και κοιμηθεί, άφησε την στη θέση της και στο πρώτο κιχ, ξαναξάπλωσε και θήλασε την κοιμισμένη.

Επίσης, δοκίμασε χλιαρά σύντομα μπανάκια, για την περίπτωση που ζεσταίνεται ή που την χαλαρώνουν.

Το τι χαλαρώνει κάθε μωρό ποικίλει. Η δικιά μου, αν τραγουδούσα, άνοιγε γαρίδα το μάτι και το μπάνιο δεν την χαλάρωνε. Την κρατούσα σε ... καταστολή :lol: μόνο με απανωτούς θηλασμούς. Πιπίλα δεν χρησιμοποιήσαμε, την έχω κουνήσει μετρημένες φορές.

Πάντως, αν είσαι σίγουρη ότι δεν θέλει να θηλάσει, το κούνημα μπορεί να το κάνει και κάποιος άλλος και να σε ξεκουράσει λίγο. Επίσης, μια-δυο σύντομες βόλτες την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν το μωρό να βρει καλύτερο ρυθμό.

Σ'ευχαριστω amaretto μου, θα το δοκιμασω μήπως πιάσει... το έχω πει είαι τρελόπαιδο τι να κάνω:wink:

H παιδιάτρος της μικρής μου είχε πει ότι τα μωρά που θηλάζουν αργούν να κόψουν το βραδυνό ξύπνημα όλα σχετικά είναι βέβαια ο θηλασμός θέλει γαιδουρινή υπομονή γερά νεύρα και φυσικά η δουλειά σου είναι να θηλάζεις να θηλάζεις να θηλάζεις στο λέω απο προσωπική εμπειρία εγώ θήλασα τη μεγάλη μου 8 μήνες και είναι δύσκολο σπόρ αλλά μαγική εμπειρία ότι καλύτερο έκανα

τον πρωτο μηνα ο μπεμπης ξυπνουσε καθε μια ωρα...εννοειται πως δεν κλειναμε ματι......!!!!!!!!!κοιμοταν στο στηθος μου και με το που τον ακουμπουσα στην κουνια του ουρλιαζε...αυτο γινοταν ολο το βραδυ......το μονο που καναμε ειναι υπομονη.εγω θα σου προτεινα ,οταν ξυπναει να μην της μιλας να την αλλαζεις γρηγορα να την ταιζεις και αμεσως στο κρεβατακι με μια απαλη μουσικουλα......!και το κλαμα καμια φορα καλο κανει...!δεν παθαινει τιποτα..!!!εμεις στην αρχη απο την απογνωση μας πως αν τον βγαλω απο το στηθος μου θα ξυπνησει..κοιμοταν στην αγκαλια μου κι εγω τον κοιτουσα...ειχα γινει σαν ζομπι...υπομονη και παλι υπομονη.φιλακια!!

Είχαμε και εμείς τα ίδια προβλήματα με την κορούλα μου στην ηλικία που είναι η δικιά σου και λίγο αργότερα θα έλεγα. Αχ πώς σε καταλαβαίνω!!!!!!!!! Τα νεύρα μου είχαν γίνει κομμάτια, έλεγα δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!!! Ώσπου τελικά το αποδέχτηκα............. είπα έτσι είναι το μωράκι μου και τέρμα!!!!!! Και εκεί που το είχα πάρει απόφαση ξαφνικά άρχισε σταδιακά να ηρεμεί, δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα ενός μηνός περίπου είχε κάνει στροφή 180 μοιρών :D!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα κοιμάται μόνη της κυρίως χωρίς κούνημα, δεν γκρινιάζει σχεδόν καθόλου, ξυπνάει λίγες φορές μέσα στην νύχτα της βάζω την πιπίλα και ξανακοιμάται και κυρίως δεν ζητάει γάλα!!!!!!!!!!! Κοιμάται ένα 10ωρο πλέον. Δεν ξέρω αν μεσολάβησε το γεγονός ότι ξεκίνησε τις στερεές τροφές και μπήκε σε άλλους ρυθμούς ή κάτι άλλο αλλά το αποτέλεσμα είναι πώς οι δύσκολες μέρες πέρασαν πλέον :D!!!!!!!! Εντάξει μωρό είναι θα έχει και τις γκρινίτσες της πότε - πότε αλλά καμία σχέση με τους πρώτους μήνες. Και είναι και στην περίοδο της οδοντοφυίας που θα έπρεπε να γίνεται πανικός από γκρίνιες.

Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλεύσω είναι να κάνεις υπομονή. Άν νομίζεις ότι παίζει κάτι άλλο, ψάξτο. Μήπως τρέχει κάτι με το γάλα σου και της προκαλεί δυσφορία; Μήπως δεν χορταίνει; Ψάξτο από όλες τις πλευρές για να βγάλεις άκρη.

aYVcp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...