Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός διδύμων! Βοήθεια δεκτή από Αγλαία και όποια άλλη μανούλα έχει την καλοσύνη!

Recommended Posts

http://www.osteopathy.gr/link4.html

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος στη Ρόδο.

Υπάρχουν όμως και άλλοι θεραπευτές που έχουν διδαχθεί κρανιοϊερό μασάζ (craniosacral), ψάξε μήπως υπάρχει κάποιος.

Αν δεν υπάρχει, τότε δες τη λύση του θήλαστρου (το στέλνουν παντού για ενοικίαση)

Καλημέρα σας!!

Σε ευχαριστώ Αγλαία μου, μάλλον θα ακολουθήσω την μέθοδο της άντλησης αν και ο χρόνος είναι λίγο περιορισμένος!!

Έχω ήδη νοικιάσει το symphony της medela!!

LFdxp3.png

Διαφημίσεις

Το πρώτο που καλό θα ήταν να κάνεις είναι μια συνεδρία με τον οστεοπαθητικό Μπουλανζέ. Αν είναι τέτοιας φύσεως το πρόβλημα θα λυθεί με μία ή δύο συνεδρίες και δεν θα παιδεύεσαι ούτε εσύ ούτε το μωρό.

Αγλαια ειναι καλυτερα με τον ανδρα? υπαρχει και Μπουλανζε Μαργαριτα. Σκεφτομαι να παω το μωρο....ειναι ολοι εκπαιδευμενοι για μωρακια?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλημερίζω και πάλι!!!

Λοιπόν, μετά τους πειραματισμούς με τον Β' μπέμπη μου, τους ζύγισα εχθές και πήρε μέσα σε 9 μέρες μόνο 300 γραμμάρια. Λίγα δεν είναι??? Ο μπέμπης Α' μόνο με τον θηλασμό, πήρε 600γραμμάρια.

Ο ταυτόχρονος θηλασμός πλέον είναι πιό κουραστικός και λόγω της ζέστης αλλά και γιατί δεν θέλουν τα μικρά να τα βάζω μαζί, το καταλαβαίνουν και ξεκινάνε την γκρίνια μέσα στα πρώτα 5 λεπτά!!! Από την άλλη πάλι, ο Α' θέλει συνεχώς να είναι στο στήθος μου και έτσι περιορίζει τον χρόνο του άλλου. Ακόμα και μισή ώρα πριν να τον έχω ταίσει, με το που βάζω τον Β' να θηλάσει ξυπνάει αμέσως και δεν ησυχάζει μέχρι να τον βάλω στο στήθος μου!

Συνεχίζω και δίνω στον Β' μόνο 60ml και προσπαθώ όσο μπορώ στο στήθος και πριν το συμπλήρωμα και μετά. Πολλές φορές πρόσεξα το στοματάκι του ήταν γεμάτο γάλα, άρα αν έχει όρεξη αρκετή, τρώει! Ξυπνάει όμως κάθε 1,5-2 ώρες και πεινάει πάλι.

Ουφ...αυτά τα νεότερα.

Παρακαλώ μόνο πείτε μου αν το βάρος του Β' που πήρε είναι πολύ λίγο και πρέπει να αλλάξω κάτι!!!

LFdxp3.png

300 γραμμαρια σε 9 μερες δεν τα βρισκω λιγα.......δλδ σε ενα μηνα ειναι 900.....καθολου ασχημα. Τα παιδια δεν παιρνουν ολα το ιδιο βαρος.

Ο πρωτος μου γιος θηλαζε ολη μερα επι ωρες καθε φορα......τον πρωτο μηνα πηρε περιπου τοσο....800-1000 γραμμαρια.....η παιδιατρος ηταν πολυ ευχαριστημενη

Ο δευτερος τωρα που θηλαζει λιγο και τον κυνηγαω συνεχεια, πηρε 1 μισι κιλο σε ενα μηνα. Και γεννηθηκαν ιδια κιλα και υψος...δεν ξερω πως λειτουργει αυτο το πραγμα με το βαρος, αλλα δεν παιρνουν το ιδιο βαρος, χωρις αυτο να σημαινει απαραιτητα κατι αρνητικο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Καλημερίζω και πάλι!!!

Λοιπόν, μετά τους πειραματισμούς με τον Β' μπέμπη μου, τους ζύγισα εχθές και πήρε μέσα σε 9 μέρες μόνο 300 γραμμάρια. Λίγα δεν είναι??? Ο μπέμπης Α' μόνο με τον θηλασμό, πήρε 600γραμμάρια.

Ο ταυτόχρονος θηλασμός πλέον είναι πιό κουραστικός και λόγω της ζέστης αλλά και γιατί δεν θέλουν τα μικρά να τα βάζω μαζί, το καταλαβαίνουν και ξεκινάνε την γκρίνια μέσα στα πρώτα 5 λεπτά!!! Από την άλλη πάλι, ο Α' θέλει συνεχώς να είναι στο στήθος μου και έτσι περιορίζει τον χρόνο του άλλου. Ακόμα και μισή ώρα πριν να τον έχω ταίσει, με το που βάζω τον Β' να θηλάσει ξυπνάει αμέσως και δεν ησυχάζει μέχρι να τον βάλω στο στήθος μου!

Συνεχίζω και δίνω στον Β' μόνο 60ml και προσπαθώ όσο μπορώ στο στήθος και πριν το συμπλήρωμα και μετά. Πολλές φορές πρόσεξα το στοματάκι του ήταν γεμάτο γάλα, άρα αν έχει όρεξη αρκετή, τρώει! Ξυπνάει όμως κάθε 1,5-2 ώρες και πεινάει πάλι.

Ουφ...αυτά τα νεότερα.

Παρακαλώ μόνο πείτε μου αν το βάρος του Β' που πήρε είναι πολύ λίγο και πρέπει να αλλάξω κάτι!!!

Δες εδώ http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html πόσο βάρος πρέπει να παίρνουν στην ηλικία που είναι την εβδομάδα!

Την ημέρα πρέπει να παίρνουν περίπου 22-34 γραμμάρια, δηλαδή 198-309 γρ. είναι φυσιολογικά για τις 9 μέρες! Ο Β μπεμπούλης τα πάει πάρα πολύ καλά! Απλά ο Α πάει να σπάσει το ρεκόρ!:D

Το ότι ξυπνάει κάθε 1,5-2 ώρες είναι φυσιολογικότατο, δεν οφείλεται ούτε στο ότι ο αδελφός του τον εμποδίζει να φάει, ούτε στο ότι δεν του φτάνει το γάλα σου! Μάλιστα, τα περισσότερα μωρά στην ηλικία σας ξυπνάνε πολύ συχνότερα!

Τα πάτε πολύ καλά, προσπάθησε με το θήλαστρο να δίνεις όσο πιο πολύ μητρικό μπορείς και στον Β και πιστεύω πως μεγαλώνοντας θα καταφέρει και αυτός να θηλάσει αποκλειστικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Αγλαια ειναι καλυτερα με τον ανδρα? υπαρχει και Μπουλανζε Μαργαριτα. Σκεφτομαι να παω το μωρο....ειναι ολοι εκπαιδευμενοι για μωρακια?

Βέρα, προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν. Μου τον έχουν αναφέρει 4 ή 5 μητέρες που πήγαν στον Μπουλανζέ και είδαν διαφορά. Περισσότερες πληροφορίες δυστυχώς δεν έχω. Αν μάθεις κάτι θα με ενδιέφερε για να ξέρω τι να λέω στις άλλες μητέρες.

Sofuka σε ευχαριστώ!

Μήπως δηλαδή πρέπει να προσέξω τον Α' που πήρε το διπλάσιο βάρος από το φυσιολογικό?

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις σχετικά με τον Α είναι να μην αγχωθείς όταν κάποια στιγμή μειώσει τους ρυθμούς με τους οποίους θα παίρνει βάρος. Πολλά παιδιά με αποκλειστικό θηλασμό αυξάνουν πάρα πολύ γρήγορα το βάρος τους τους πρώτους μήνες και μετά η αύξηση μειώνεται. Εσύ θα έχεις στο μυαλό σου ότι μέχρι περίπου τον 6ο μήνα θα πρέπει να έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης (όπως πάει θα γίνει πολύ νωρίτερα αυτό) και γενικά θα κοιτάς τον μέσο όρο της αύξησης του βάρους, δηλαδή όχι τι πήρε σε κάθε μήνα, αλλά πχ στους 3 μήνες ο μέσος όρος να είναι αυτός που πρέπει κλπ. Γενικά στο θηλασμό δεν αγχωνόμαστε με τη γρηγορότερη αύξηση βάρους, κάποια στιγμή θα μειωθούν οι ρυθμοί, το κάθε μωρό ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Βέρα, προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν. Μου τον έχουν αναφέρει 4 ή 5 μητέρες που πήγαν στον Μπουλανζέ και είδαν διαφορά. Περισσότερες πληροφορίες δυστυχώς δεν έχω. Αν μάθεις κάτι θα με ενδιέφερε για να ξέρω τι να λέω στις άλλες μητέρες.

Τοτε μαλλον εννοουν τον αντρα (η αλλη φαινεται να ειναι συζυγος).Σκεφτομαι να το δοκιμασω, θα ενημερωσω για αποτελεσματα.

γεια σας!μπαινω σφηνα γιατι ειχαμε παει εμεις στον Μπουλανζε οταν η μικρη ηταν 20 ημερων...καπου τα ειχα γραψει αναλυτικα.....δεν θυμαμαι που!παντως με μια συνεδρια ειδαμε σταδιακα διαφορα μεσα σε 10 μερες και οταν σαραντισε ειχε λυθει το προβλημα...

η Μαργαριτα ειναι η μητερα του, ο Δημητρης εχει ειδικευτει σε βρεφη, κανει ομως κ σε ενηλικες (θα παω παλι συντομα:rolleyes:), το ιατρειο το εχουν μαζι στην Αθηνα.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σας κορίτσια,

Σας παραθέτω και τις τελευταίες μετρήσεις.

Μπέμπης Α'

Βάρος γέννησης 6/7/10: 2560γρ

Βάρος εξόδου 9/7/10: 2450γρ

11/7/10: 2430γρ

24/7/10: 2920γρ

10/8/10: 3790γρ

28/8/10: 4600γρ

Μπέμπης Β'

Βάρος γέννησης 6/7/10: 2240γρ

Βάρος εξόδου 9/7/10: 2165γρ

11/7/10: 2140γρ

24/7/10: 2600γρ

10/8/10: 3200γρ

28/8/10: 3800γρ

jasmini τι κανετε? πως τα πατε? :)

Anastasie μου, συνεχίζω και βάζω τον Β' στο στήθος ο οποίος μάλιστα δείχνει να τρώει πλέον περισσότερο και για πιο πολύ ώρα παραμένει ξύπνιος μασουλώντας κανονικά. Όμως και πάλι δεν αρκείτε. Μάλιστα βλέπω ότι ερεθίζει προφανώς τόσο την παραγωγή όπου το στήθος τρέχει με πολύ μεγάλη ροή αμέσως με τον που τον βάλω. Μετά όμως από κανένα 10-15λεπτο αρχίζει και τραβάει την θηλή με νεύρο και γκρινιάζει... σαν να τελείωσε το γάλα... σαν κάτι να τον ενοχλεί και δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Από εκεί και έπειτα δεν κάθεται λεπτό παραπάνω και καταλήγω να του δώσω συμπλήρωμα είτε από προηγούμενη άντληση, είτε ξένο.

Λέω από προηγούμενη άντληση, γιατί δοκίμασα βγάζοντας τον από το στήθος να κάνω άντληση ώστε να αδειάσει το στήθος και να πιεί το υπόλοιπο το μωρό. Αυτό όμως που βγάζω μετά από 10-15λεπτά άντλησης είναι 10-20ml. Τι σημαίνει αυτό? Ότι το μωρό άδειασε το στήθος και θα έπρεπε να έχει χορτάσει? Γιατί δεν χορταίνει. Τρώει 60-90Ml Συμπλήρωμα για να χορτάσει. Ρώτησα και τον παιδίατρο και μου είπε σύνολο αν πχ τρώει μόνο ξένο το πολύ να του δίνω 120Ml. Αν του δίνω δικό μου όσο φάει και αν δώσω συμπλήρωμα..το πολύ 90ml. Αν λέει, το μωρό τρώει συμπλήρωμα 120ml σημαίνει ότι από το στήθος δεν έφαγε καθόλου.

Κάποια στιγμή λοιπόν του έδωσα μόνο ξένο 120ml να δω αν θα χορτάσει και δεν χόρτασε!!! Ούρλιαζε από πείνα, μασουλούσε με μανία τα χέρια του και έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι που το έβαλα στο στήθος και έφαγε λίγο (εφόσον έβλεπα το στόμα του γεμάτο γάλα) και ηρέμησε.

Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο Β΄ έχει παλλινδρόμηση και συνήθως το βγάζει το γάλα, το δικό μου. Δοκιμάζω τελευταία θηλασμό σε όρθιες θέσεις και να το κρατάω σε θέση ρεψίματος περισσότερη ώρα οπότε κάποιες φορές γλυτώνω τις ρουκέτες. Σε ξένο γάλα του δίνω αντιαναγωγικό και δεν το βγάζει.

Ο Α' για να μην τον ξεχνάμε θηλάζει καθαρά αποκλειστικά!!! Δεν του δίνω καθόλου συμπλήρωμα και αν χρειαστεί να λείψω για κάποια ώρα, κάνω άντληση και του το δίνει άλλος.

Αυτά τα νέα μας! Ελπίζω να μην σας κούρασα! Φιλάκια στα μωρά σας.

Καλό σας βράδυ!!

LFdxp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας και πάλι!!!

Ήθελα να σας ενημερώσω για τα τελευταία νέα μας!

Λοιπόν, ο μικρός μου ξεκίνησε από μόνος του εδώ και καμιά βδομάδα να τρωει περισσότερο από το στήθος, αφού πλέον, αν αρχίσει να δυσανασχετεί στον ένα μαστό, τον βάζω και στον άλλο. Σαν να μου φαίνετα ότι και η παραγωγή μου τα πάει πολύ καλύτερα!! Το αποτέλεσμα είναι να τρώει κάπου 8-9 γεύματα την ημέρα εκ των οποίων πλέον να ζητάει μόνο στα 2 με 3 γεύματα μόνο συμπλήρωμα. Στα άλλα τρώει και μετά κοιμάται κανονικά. αφού κάποιες φορές ανησύχησα και πήγα να του δώσω από μόνη μου συμπλήρωμα (φοβούμενη μην τον υποσιτήσω) αλλά δεν ήθελε με τίποτα και άλλη φορά που επέμεινα λίγο παραπάνω..το έβγαλε!

Πρέπει να ανησυχήσω που έκοψα έτσι απότομα το συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα (να τονίσω ότι μιλώντας για συμπλήρωμα, του δίνω 90ml) ή να θεωρήσω ότι καλώς χορταίνει από το δικό μου και έχω ελπίδες να πετύχουμε έστω και τώρα τον αποκλειστικό θηλασμό?

Επίσης οι πάνες που κατουράει είναι 8-9 την ημέρα και αυτές που λερώνει είναι 3-4 την ημέρα!

LFdxp3.png

jasmini καλησπερα!

φαινεται να τα πηγαινετε πολυ καλα..! οι πανες σας ειναι μια χαρα... νομιζω και ενα ζυγισμα σε λιγο καιρο θα σε βγαλει απο σκεψεις... μπραβο σας!

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...