Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑ

Recommended Posts

και εγώ στην αρχή είχα πληγωμένες θηλές! και εμένα με έσωσε η purelan, αλλά παρατήρησα ότι όλα τα επιθέματα δεν είναι ίδια!!!! Δοκίμασα 3 μάρκες και είδα ότι οι 2 επιδείνωναν την κατάσταση γιατί δεν ήταν πολύ απορροφητικά! Με την 3η σώθηκα! Δεν γράφω μάρκα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση!!!!!!!

r1iFp3.png

• 4 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια μου, σήμερα θα αγοράσω πιπίλες για το Ηλεκτράκι. Θηλάζω αποκλειστικά.

Μήπως πρέπει να έχω κάτι υπόψη για την επιλογή της πιπίλας; Κάπποιο συγκεκριμένο μοντέλο ίσως;;;

Ή απλά να πάρω μια καλή;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Μήπως πρέπει να έχω κάτι υπόψη για την επιλογή της πιπίλας; Κάπποιο συγκεκριμένο μοντέλο ίσως;;;

Ή απλά να πάρω μια καλή;

και γιατι να αγορασεις πιπιλα?

μην το κανεις.

εμενα την εμαθε στην εντατικη,δεν αντεχε η μαια τα κλαματα και το ταπωσε το μωρο.μετα ηρθαμε σπιτι,το ταπωνε η μανα μου και ο πατερας μου.τρελοι καυγαδες μεχρι σημερα.ευτυχως την παιρνει μονο για νανι το πρωι και το μεσημερι.την υπολοιπη μερα το στοματακι ειναι ελευθερο να μασαει οτι βρισκει μπροστα της και να λεει φωνηεντα.

πρς θεματογραφο,μηπως φταινε τα δοντακια???//και εμενα τελευταια με ποναει ο θηλασμος , οχι γιατι δεν ξερει να πιανει θηλη,ειναι 5 μηνων,αλλα γιατι την ενοχλουν τα ουλα της και βρισκει το στηθος σαν μασητικο.αφου φαει μετα δαγκωνει.καθε φορα την λεω 'μη μωρο μου ,ποναει η μαμα 'και με τροπο βγαζω την θηλη απο το στομα της.θα ελεγα να περιορισεις την πιπιλα κατα την διαρκεια της ημερας.αστο να μασαει διαφορα,να μιλαει και τετοια.

πως να την κοψεις δεν ξερω,αμα τα καταφερεις θελω και γω τον τροπο!!!

υπομονη και ολαθα περασουν...!!!!!

0GFrp3.png

Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα!Δεν υπάρχει λόγος να πάρει πιπίλα, άσχετα αν καμιά φορά μας βολέυει. Εμένα η μικρούλα μου θηλάζει αποκλειστικά και γενικά ούτε να τη βλέπει δε θέλει. Και σκέψου ότι στην αρχή είχα αγοράσει ένα κάρο πιπίλες!Μάταια προσπάθησαν οι γιαγιάδες και καμιά φορά και ο μπαμπάς της να της δώσουν. Η μικρή πήρε πιπίλα μόνο στο πρώτο μας ταξίδι με αεροπλάνο -στα επόμενα δυστυχώς δε μου έκανε τη χάρη!!!- και την παραμονή των Χριστουγέννων που την κατάφερε ο μπαμπακούλης της επειδή δε μπορούσε να την κοιμίσει αλλιώς!

Γενικά, βάζει οτιδήποτε βρει μπροστά της στο στόμα της εκτός αν θέλει να κοιμηθεί φυσικά, όπου συμβιβάζεται μόνο με το στήθος.

82nop2.png

:) Το ερώτημά μου ήταν ποια πιπίλα και όχι αν θα πάρω πιπίλα. Το έχω ψάξει το θέμα και έχω αποφασίσει, αφού ζύγισα τα υπέρ και τα κατά.

Ευχαριστώ πάντως για την παρέμβαση, δεν είμαι αγνώμων στις καλές προθέσεις.:-P

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

Np! :)

Τότε δοκίμασε της nuk. Εμένα από τις ελάχιστες φορές που πήρε μόνο αυτή την βόλεψε! Εχω ακούσει ότι είναι εγγύηση,αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου.

82nop2.png

1.000 ευχαριστώ!!!

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

:) Το ερώτημά μου ήταν ποια πιπίλα και όχι αν θα πάρω πιπίλα. Το έχω ψάξει το θέμα και έχω αποφασίσει, αφού ζύγισα τα υπέρ και τα κατά.

Ευχαριστώ πάντως για την παρέμβαση, δεν είμαι αγνώμων στις καλές προθέσεις.:-P

ok αλλωστε η καθε μανουλα ξερει καλυτερα.:-D

εμεις εχουμε νουκ,ειχα παρει και μια τις chicco αλλα αν δεις πως ειναι η θηλη,ταχα μου εχει φυσικο σχημα.η μπεμπα δεν την χωνεψε ποτε και βρεθηκε στον καδο με τα σκουπιδια.:P

0GFrp3.png

Κοριτσια αν θυμαμαι καλα δεν ειχανε απαγορευτει της chicco (δε ξερω αν το γραφω σωστα)?Κατι τετοιο ειχα διαβασει...ειχανε μια ουσια που ειναι επιβλαβης...Κανω λαθος?

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Ή απλά να πάρω μια καλή;

Θα σου συνιστουσα να παρεις της AVENT. Eκτος του οτι ειναι πολυ καλη εταιρεια σε ολα της (μπουκαλια, κρεμες, συσκευες κλπ) εχουν και καπακι και μπορεις να τις μεταφερεις ευκολα διατηρωντας τις αποστειρωμενες. Εμενα η θηκη η μεγαλη για τις πιπιλες δε με βολεψε καθολου. Ενω με την AVENT, μια χαρα. Στη τσεπη σου χωραει, γιατι η θηκη καλυπτει μονο τη θηλη.

Βεβαια ειναι και τα γουστα του μωρου (εχουν και γουστα τρομαρα τους!χεχε). Ο δικος μου CHICCO ουτε για αστειο, ουτε μπουκαλι ουτε τιποτα, ουτε και NUK πιπιλες. Τα μπουκαλια της NUK του αρεσουν. Μονο την AVENT πηρε και αυτη οχι φανατικα.

Ο,τι κι αν παρεις, να προσεξεις να ειναι BPA free. Της AVENT ειναι σιγουρα. Για τις υπολοιπες δε ξερω ....

Συμφωνώ με Ράννια, κι εγώ Avent συνιστώ. Η μεγάλη μου κόρη αυτές προτιμούσε - όταν ήταν μικρή :mrgreen: - (κι αυτή θήλασε 12,5 μήνες). Η μικρή δεν πήρε ποτέ (ούτε όμως έκανε εμένα πιπίλα).

Α, Ράννια, και μεις μπουκάλια NUK!

Κορίτσια, τι να πω με σκλαβώσατε! Τελικά σημερα θα πάω Λητώ, εχτές με τη βρόχα δεν κουνηθήκαμε...

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

H δικη μου που θηλαζε κι αυτη 6 μηνες η μονη πιπιλα που πηρε (αφου εκοψε το θηλασμο βεβαια και με το ζορι αφου πιπιλουσε αντιχειρα, κι ακομα το κανει...) ειναι της bebejou. Ειναι πολυ καλες πιπιλες, σε σχημα παρομοιο με της nuk αλλα πιο σκληρη σιλικονη, δε σπαει και δεν κοβεται ευκολα!

Κορίτσια, τι να πω με σκλαβώσατε! Τελικά σημερα θα πάω Λητώ, εχτές με τη βρόχα δεν κουνηθήκαμε...

Ελπίζω να σε προλάβω γειτόνισσα (εγώ μένω στην Ανοιξη:D). Και εμένα μου πρότειναν μια πιπίλα της Avent που μου είπαν ότι μοιάζει με δάκρυ. Πήγα στα Λητώ αλλά δεν κατάφερα να τη βρω. Πάντως και μένα της κόρης μου nuk και chicco δεν της ταίριαξαν με τίποτα και τείνω να πιστέψω ότι δε θα της ταιριάξει καμία:-D

Διαφημίσεις

Ελπίζω να σε προλάβω γειτόνισσα (εγώ μένω στην Ανοιξη:D). Και εμένα μου πρότειναν μια πιπίλα της Avent που μου είπαν ότι μοιάζει με δάκρυ. Πήγα στα Λητώ αλλά δεν κατάφερα να τη βρω.

μπορειτε να πατε και στα mothercare στην τατοιου να ρωτησετε αν την εχούν ,γιατι το συγκεκριμενο καταστημα φερνει avent. αλλιως με ενα τηλεφωνημα στα λητω,παραγγελνετε και τους αφηνετε τηλεφωνο να σας παρουν μολις τις εχουν..ειναι παρα πολυ εξυπηρετικες οι κοπελες στα λητω..

83hKp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εμείς απο τα mothercare πήραμε της Avent. Ο μικρουλης μας, αν και 2 μηνών έχει ενοχλήσεις στα ουλακια του. Βάζει το χέρι του, αλλα δεν το πιπιλαει. Το μασάει. Προσπαθεί να βάλει τη μπουνιτσα του στο στόμα και δαγκωνει. Του βάλαμε την πιπιλα, αρχικά την εγλυψε και έκλεισε ερμητικά το στόμα του. Μετα όταν εκλεγε, την έβαλα στο στόμα του. Την πιπιλισε 2 φορές και την εφτυσε.

Αυτό γίνεται κάθε φορά που του βάζουμε πιπιλα.

Θα περίμενε φαίνεται να βγάλει γάλα με το πιπιλισμα!

Και εγώ δεν τον πολυζοριζω. Όλες οι μαιες είπαν όχι στην πιπιλα μονο αν πιπιλαει το δαχτυλο του.

φοβάμαι μην έχουμε και πρόβλημα με το θυλασμο. Οπότε δεν τον ζοριζω.

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Εμένα αρχίζει και πιπιλάει τον αντίχειρά της. Όλοι επιμένουν να της δώσω πιπίλα. Εγώ φοβάμαι μη μου χαλάσει το θηλασμό. Τι να κάνω; Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να της δώσω αλλά την έφτυνε.

μπορειτε να πατε και στα mothercare στην τατοιου να ρωτησετε αν την εχούν ,γιατι το συγκεκριμενο καταστημα φερνει avent. αλλιως με ενα τηλεφωνημα στα λητω,παραγγελνετε και τους αφηνετε τηλεφωνο να σας παρουν μολις τις εχουν..ειναι παρα πολυ εξυπηρετικες οι κοπελες στα λητω..

Η AVENT υπαρχει και σε πολλα φαρμακεια .... και μαλιστα πολυ φθηνοτερα απο το Mothercare (8-8.5 ευρω), ενω σε φαρμακειο δε τις εχω βρει πανω απο 6.

Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Εμένα αρχίζει και πιπιλάει τον αντίχειρά της. Όλοι επιμένουν να της δώσω πιπίλα. Εγώ φοβάμαι μη μου χαλάσει το θηλασμό. Τι να κάνω; Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να της δώσω αλλά την έφτυνε.

Αυτο το κανουν κ στη κοιλια πριν γεννηθουν κ τους μενει γιατι ειναι κατι που τους κανει να νιωθουν ασφελεια κ να γνωριζουν το κοσμο(στοματικο σταδιο).Την ικανοποιηση αυτη του τη προσφερει ο θηλασμος.Το να πιπιλαει το δαχτυλο ειναι συνηθως ενδειξη οτι ηρθε η ωρα να ξαναθηλασει κι ας εχουν περασει μονο 10 λεπτα απο το τελευταιο θηλασμο.Η χρηση πιπιλας ειναι περιττη σε παιδια που θηλαζουν,ειναι μια προχειρη λυση η οποια γινεται συνηθεια που δε κοβεται ευκολα κ προκαλει προβληματα στη μαμα κ μακροπροθεσμα κ στο στομα του παιδιου.Εγω εκανα το λαθος κ του εδωσα απο τις 2 πρωτες μερες,ενω θηλαζα,καθως απο μαιες μεχρι κ η μανα μου με πρηξανε να του δωσω πιπιλα για να μη κλαιει(και τους ενοχλει:evil:)-κανανε κ κατι αλλο...του δινανε κ ξενο μπας κ στομωσει κ κοιμηθει.Οοοολα αυτα λοιπον μου ειχαν κ εχουν δημιουργησει προβληματα...δεν εχει νανι χωρις πιπιλα...αμα του πεσει ξυπναει κ τρεχω σα τη τρελλη να του τη βαλω οπου κ τη φτυνει ζηταει να θηλασει κ μη χειροτερα....Καλυτερα να του μαθεις ενα αρκουδακι αγκαλιτσα παρα πιπιλα...Γνωμη μου..καθως τραβαμε ζορι κ δε θελω να τη πατησουν κι αλλοι...Η αποφαση δικη σας

Αυτο το κανουν κ στη κοιλια πριν γεννηθουν κ τους μενει γιατι ειναι κατι που τους κανει να νιωθουν ασφελεια κ να γνωριζουν το κοσμο(στοματικο σταδιο).Την ικανοποιηση αυτη του τη προσφερει ο θηλασμος.Το να πιπιλαει το δαχτυλο ειναι συνηθως ενδειξη οτι ηρθε η ωρα να ξαναθηλασει κι ας εχουν περασει μονο 10 λεπτα απο το τελευταιο θηλασμο.Η χρηση πιπιλας ειναι περιττη σε παιδια που θηλαζουν,ειναι μια προχειρη λυση η οποια γινεται συνηθεια που δε κοβεται ευκολα κ προκαλει προβληματα στη μαμα κ μακροπροθεσμα κ στο στομα του παιδιου.Εγω εκανα το λαθος κ του εδωσα απο τις 2 πρωτες μερες,ενω θηλαζα,καθως απο μαιες μεχρι κ η μανα μου με πρηξανε να του δωσω πιπιλα για να μη κλαιει(και τους ενοχλει:evil:)-κανανε κ κατι αλλο...του δινανε κ ξενο μπας κ στομωσει κ κοιμηθει.Οοοολα αυτα λοιπον μου ειχαν κ εχουν δημιουργησει προβληματα...δεν εχει νανι χωρις πιπιλα...αμα του πεσει ξυπναει κ τρεχω σα τη τρελλη να του τη βαλω οπου κ τη φτυνει ζηταει να θηλασει κ μη χειροτερα....Καλυτερα να του μαθεις ενα αρκουδακι αγκαλιτσα παρα πιπιλα...Γνωμη μου..καθως τραβαμε ζορι κ δε θελω να τη πατησουν κι αλλοι...Η αποφαση δικη σας

Όλα αυτά υποψιαζόμουν και εγώ ότι θα συμβούν, για αυτό δεν της δίνω. Έλα ντε όμως που βγαίνει κάθε π.... στην τηλεόραση και τη βλέπουν οι πεθερές και

μου τα πρήζουν....Και είπε έτσι ...και είπε αλλιώς....Και ότι δεν θα το κόψει το δάχτυλο, είναι δύσκολο....

Και εμένα ο μικρός μου έβαζε το δάχτυλο στο στόμα και η παιδίατρος είπε καλύτερα πιπίλα. Το δάχτυλο κόβεται πιο δύσκολα και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από την πιπίλα. Υπάρχουν παιδιά που και σε μεγάλη ηλικία βάζουν το δαχτυλο στο στόμα για παρηγορια. Πάντως νομίζω ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και γι΄αυτό η κάθε μαμα πρέπει να κινείται με βάση τα σημάδια που της δείχνει το παιδί της. Εγώ αν και θηλάζω αποκλειστικά έδωσα πιπίλα από 7 ημερών. Ο μικρός έκανε εμένα πιπίλα για να κοιμηθεί. Ποτέ δεν έπαθε σύγχυση και την θέλει μόνο μέχρι να κοιμηθεί. Μέτα την φτύνει από μόνος του. Μάλιστα με την πιπίλα έμαθε να κοιμάται και μόνος του, χωρίς κουνημα ή αγκαλιά.

Ναι ρε γμτ...και εγώ αυτό βλέπω ότι για παρηγοριά το κάνει αλλά και μάλλον και για ανακούφιση από τη φαγούρα των δοντιών. Τώρα τελευταία δηλαδή επιδεινώνεται η κατάσταση. Θα δω...

Και εμάς έχει ξεκινήσει και βάζει τον αντιχειρα στο στόμα. Όταν θέλει να κοιμηθεί. Βάζει αντιχειρα στο στόμα, αφού "ζουλιξει" το προσωπακι του πρώτα.

Τι να κάνουμε. Στο "Έλενα" που πήρα τηλ. Μου είπαν, απο το να πιπιλαει το χέρι του, καλύτερα πιπιλα. Η πιπιλα κόβεται, το χέρι όχι!

Έπεσα απο τα σύννεφα, δεν το περίμενα.

Τι να κάνω δεν ξέρω. Και είναι πολυ μικρουλης. Στις 12/2 γίνεται 3 μηνών.

ε...καλα....εμενα η μανα μου ακομα με ρωταει ποτε θα σταματησω να θηλαζω,και σημερα κιολας μου ελεγε οτιειδε στη τηλ.οτι πρεπει να ξεκινανε στερεες απο το 4ο...κι οταν τη ρωτησα σε τι εξυπηρετει αυτο με ειπε για ακομη μια φορα αντιδραστικη και αλλα πολλα...Επιχειρηματα θελω...οχι εξυπναδες της λεω...ολο κακο μου εκανε απο την ωρα που γενησα με τις εξυπναδες της κ ολοι οι αλλοι...να ναι καλα ο αντρας μου που βρηκετο φορουμ εδω και με βοηθησανε ξενοι ανθρωποι...ολα σ αυτους τα οφειλω...Οι τριτοι ειναι για ζημια...κανε εσυ τοι νομιζεις καλυτερο και γραφτους...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...