Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΙΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ;

ARNIKOL

Recommended Posts

Δε θα έλεγα "δε συγχωρώ". Αλλά απομακρύνομαι εντελώς......

..... από τα άτομα τα οποία σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου -ιδιαιτέρως αν βρίσκονται σε θέσεις "ισχύος". Ακόμα και στα προφανή σου λένε εντελώς αβάσημες δικαιολογίες που ακούγονται εντελώς ψεύτικες και ενώ γνωρίζουν πως αντιλαμβάνεσαι πλήρως τις σαχλαμάρες τους, εξακολουθούν το τροπάρι τους.

Μου είχε τύχει να επιμένει κάποιος πως εκτέλεσε μια εργασία, ενώ την είχα φτιάξει εγώ με τα ίδια μου τα χέρια. Και ενώ τον άφησα να "κοκορευθεί" για το πώς τα κατάφερε και πόσο κόπιασε, είπα λιτά πως εγώ το έφτιαξα και ....... στην προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμάζευτα..... επέμενε πως δεν τα ξέρω καλά τα πράγματα (!!!) :shock: , και πως.... εκείνος το έκανε! :?:mad::confused: Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος................

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ωραιο θεμα αλλα απ οσα διαβασα νιωθω ασχημα μαλλον επειδη τα ειδα μαζεμενα και ενωσα οτι τελικα μαλλον δεν ειμαι μεγαλοψυχος ανθρωπος και ειχα αλλη γνωμη για τον εαυτο μου.

αχ ARNIKOL εγω ολα τα παραπανω δεν τα συγχωρω μαζι και αυτο που ανεφερες πρωτο, θα προσθεσω επιπλεον αν και νομιζωτο εχετε πει με αλλο τροπο, την υποκρισια και το ξεσπασμα των νευρων.

ναι ναι αυτο με ενοχλει παλι πολυ γιατι αν εχει νευρα καλε καποιος να παρει τα βουνα αντε απο κει οποιον βρουν μπροστα τους ξεσπανε. αμαν εμεις δλδ γιατι ξεσπαμε στον εαυτο μας.

Alkyon ειναι μια λυση η απομακρυνση αλλα αν δε ερναει απ το χερι σου τι κανεις; αστα ειναι να μη σου τυχει!

Ειλικρινά δεν ξέρω τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση Χαμομηλάκι...!! Να ευχόμαστε όλοι να μην έχουμε τέτοιους....

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

alkyon,ασχετο αλλα τι σημαινουν αυτα που γραφεις κατω απο τη φωτογραφια (ερρορ -ερρορ και τα συναφη ) και τι βοηθεια γυρευεις απελπισμενη:)??

Διαφημίσεις

1. κουτοπονηρια

2. διπροσωπια σε μεγιστο βαθμο( αχ, ποσο σε λατρευω {στριμμενη})

3. αδιακρισια-αγενεια...

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Εκτός από τα κλασικά υποκρισίες, ψέματα, κ.λπ. που αναφέρθηκαν αυτό που συνήθως με αηδιάζει ενώ δεν φαίνεται να ενοχλεί την πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μου είναι η κολακεία.

Γνωρίζω άτομα που εκφράζονται τόσο συχνά και τόσο έντονα με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα προς όλους, που για μένα καταντάει έως και προσβλητικό να εκφραστούν με κολακευτικά λόγια για το άτομό μου.:evil:

Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά, σας έχει τύχει;

.....δε νομίζω τάκη....

ναιιιιιιιιι!:evil::twisted:

αλλα μου εχει τυχει και μετα ,οταν δε εγινε αυτο που ηθελαν και για αυτο με κολακευαν,να πανε περιπατο οι γλυκες και τα ωραια λογια.... σε δευτερολεπτα!

δεν αντέχω με τίποτα να υποτιμά ο άλλος τη νοημοσύνη μου και να με περνάει ηλίθια!γίνομαι τούρμπο!επίσης δεν αντέχω καθόλου τη διπροσωπία και την υπεροψία!

Καλώς ή κακώς γενικά ΔΕΝ συγχωρώ οτιδήποτε μου χαλάει την ψυχολογία και την ψυχική ηρεμία γενικά εμένα και της οικογένειάς μου.μπορεί να είναι και κάτι απλο (πχ κατινιά), δεν μου αρέσει να περιτριγυρίζομαι από άτομα που γενικά με χαλάνε...

Διαφημίσεις

Εκτός από τα κλασικά υποκρισίες, ψέματα, κ.λπ. που αναφέρθηκαν αυτό που συνήθως με αηδιάζει ενώ δεν φαίνεται να ενοχλεί την πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μου είναι η κολακεία.

marandnik, οταν λεω διπροσωπια εννοω και αυτο.. και επειδη την επαθα, οποτε ξανα με γλ.. συγγνωμη κολακευουν.. παντα την ψιλιαζομαι..

επίσης απεχθάνομαι να με στήνουν στα ραντεβου!:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:[/QUOT

την κολλητη μου την μισουσα γι'αυτο.. απο τις φοιτητικες μας βολτες μεχρι τωρα που βγαινουμε με τα συνολικα 4 κουτσουβελα παντα με στηνει.. αλλα επειδη μενει μακρια πια και την βλεπω σπανια.. εχω αναθεωρησει στο θεμα τις ασυνεπειας..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Αλλα αφου θελεις κατι διαφορετικο απο τα αυτονοητα αυτα...κατι που με τρελλαινει ειναι να ειναι ο αλλος ξερολας (και δυστυχως εχω πολλους στο οικογενειακο μου περιγυρο).Να ειναι ισχυρογνωμων και να θελει ντε και καλα να κανει κουμαντο σε ολα(και απο αυτο εχω..συνηθως παει πακετακι με την ξερολιαση).Επισης μου τη σπαει τελειως να μη μπορει να δεχτει οτι εχω αντιθετη αποψη απο αυτον..αλλα θα με πριζει μεχρι ντε και καλα να με πεισει οτι εχω λαθος ( ασε με ρε φιλε να πιστευω οτι θελω...σε ενοχλω?).Α και αυτο το να καυχιεται για τον εαυτο του(χωρις λογο κι αιτια συνηθως).Μετα απο 3 χρονια που ειμαι με τον αντρουλη μου ο οποιος το κανει αυτο καταλαβα οτι πισω απο αυτο κρυβεται μια πολυ μεγαλη ανασφαλεια.

Μία απ' τα ίδια! Όλα αυτά!

Είναι εκνευριστικό να είναι ο άλλος ξερόλας.

Επίσης το να θελει να κανει κουμαντο σε ολα και κυρίως σε θέματα που δεν τον αφορούν!

Επίσης κι εγώ δεν έχω καταλάβει πώς και γιατί κάποιοι άνθρωποι καυχιούνται χωρίς λόγο ή έχουν ένα στυλ "εγώ είμαι κι άλλος δεν είναι". Τόοοοση αυτοπεποίθηση για τόσα πολλά θέματα και χωρίς λόγο;

Πάντως, απ'ό,τι βλέπω, είμαστε πολύ απόλυτες σε θέματα συμπεριφοράς. Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; Μήπως πρέπει να γίνουμε πιο επιεικείς με τους ανθρώπους γύρω μας; Δεν είναι ρητορική η ερώτηση. Πραγματικά με απασχολεί. Ο άντρας μου μου λέει χαρακτηριστικά:"Ακόμα και ο Θεός συγχωρεί, εσύ όχι;Τόοοοσο εγωισμό έχεις;!"

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Μία απ' τα ίδια! Όλα αυτά!

Είναι εκνευριστικό να είναι ο άλλος ξερόλας.

Επίσης το να θελει να κανει κουμαντο σε ολα και κυρίως σε θέματα που δεν τον αφορούν!

Επίσης κι εγώ δεν έχω καταλάβει πώς και γιατί κάποιοι άνθρωποι καυχιούνται χωρίς λόγο ή έχουν ένα στυλ "εγώ είμαι κι άλλος δεν είναι". Τόοοοση αυτοπεποίθηση για τόσα πολλά θέματα και χωρίς λόγο;

Για πείτε μου κορίτσια, εσείς γιατί πιστεύετε ότι κάνουν τα παραπάνω και πώς συμπεριφερόμαστε αντίστοιχα; Π.χ. όταν κάποιος σου λέει επιτακτικά τη γνώμη του για θέμα που δεν του πέφτει λόγος; του τύπου "Να κάνεις αυτό κι αυτό" (χωρίς να έχεις εκφράσει εσύ κανένα σχετικό προβληματισμό ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις)

Διαφημίσεις

Εγώ δεν αντέχω την έπαρση και το στύλ ¨όλα τα ξέρω¨. Δυστυχώς όμως όλο και περισσότερος κόσμος γύρω μας ζεί με την ψευδαίσθηση ότι υπερέχει από τους υπόλοιπους.

Για πείτε μου κορίτσια, εσείς γιατί πιστεύετε ότι κάνουν τα παραπάνω και πώς συμπεριφερόμαστε αντίστοιχα; Π.χ. όταν κάποιος σου λέει επιτακτικά τη γνώμη του για θέμα που δεν του πέφτει λόγος; του τύπου "Να κάνεις αυτό κι αυτό" (χωρίς να έχεις εκφράσει εσύ κανένα σχετικό προβληματισμό ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις)

Πιστεύω ότι δεν έχουν κάποιο κίνητρο, είναι απλά θέμα χαρακτήρα-αυταρχικού χαρακτήρα... Τώρα όσο για την αντίδραση τη δική μου θα ήταν να αδιαφορήσω... όσο μπορώ. Πάντως το ζω αυτό από άτομο του συγγενικού μου περιβάλλοντος και μάλιστα μου κάνει υποδείξεις για τα παιδιά μου (ενώ δεν έχει δικά της) σύμφωνα με αυτά που βλέπει στη Μενεγάκη.Ξέρετε...που φιλοξενεί παιδιάτρους κατά καιρούς... Άκουσον άκουσον! Εμένα, της λέω, ο παιδίατρος μου είπε αυτό (σχετικό με το θέμα)...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Πιστεύω ότι δεν έχουν κάποιο κίνητρο, είναι απλά θέμα χαρακτήρα-αυταρχικού χαρακτήρα... Τώρα όσο για την αντίδραση τη δική μου θα ήταν να αδιαφορήσω... όσο μπορώ. Πάντως το ζω αυτό από άτομο του συγγενικού μου περιβάλλοντος και μάλιστα μου κάνει υποδείξεις για τα παιδιά μου (ενώ δεν έχει δικά της) σύμφωνα με αυτά που βλέπει στη Μενεγάκη.Ξέρετε...που φιλοξενεί παιδιάτρους κατά καιρούς... Άκουσον άκουσον! Εμένα, της λέω, ο παιδίατρος μου είπε αυτό (σχετικό με το θέμα)...

σου δινω ενα τεραστιο δικιο σ αυτο

εγω απο τοτε που γεννησα ξαφνικα αρχισα να γινομαι, η παραξενη ή εκεινη που δεν ακουει κανεναν, που μεγαλωνω τα παιδια ως κακομαθημενα διοτι δεν ακουγα τις οδηγιες τους που επρεπε να τα παραταω νηστικα, να κλαινε, να μην τα αλλαζω, να μην τα πλενω, να τα μαλωνω, να δινω και καμια (ειδικα αυτο αμαν).

εφτασαν σε σημειο να μου πουν οτι ο τροπος που γαλουχω τα παιδια μου επειδη δεν εχει αυστηρη πειθαρχια θα γυρισει εναντιον μου οταν πια ειναι εφηβοι

στην τελικη εγω δεν μπορω να υιοθετησω αυτες τις μεθοδους ανατροφης ή διαπαιδαγωγησης στα παιδια μου , δε θα ενιωθα καλα με τον εαυτο μου

καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και λειτουργει με αλλους τροπους και μεθοδους.

εγω και απ την αρχη να ξεκινουσα και παλι τις ιδιες μεθοδους θα ακολουθησα

γιατι ετσι ειμαι εγω! και τα παιδια εγω τα μεγαλωνω! ειμαι εκει σε καθε τους ανασα και να μου περισσευει η γνωμη τους οταν ειναι υπεροπτικη και κακοπροαιρετη

σιγα τωρα ολοι οι αλλοι τα εκαναν σωστα

εδω και το γαλα που περνουμε μαζι για τα παιδια οταν βγαινουμε εκτος σπιτιου το εχω εισπραξη σε παρατηρηση

"καλα κουβαλατε και γαλα μαζι"

-ε, ναι αν πεινασουν;

"μονο ενα νερο"

σιγα καλε θα βγω εγω να πιω το καφεδακι μου και το παιδι να μας κοιτα στα ματια για γαλατακι

αμαν! αν μπορεις αδερφε να βοηθησεις ουσιαστικα οκ ευπροσδεκτο

οδηγιες και κατευθυνσεις μονο αν στο ζητησουμε αι χασου και συ μηρμιγκακι...

Κοίτα, στην δική μου περίπτωση, δεν αμφιβάλλω ότι το κάνει από αγάπη και ενδιαφέρον προς τα παιδιά. Υπερβολικό ενδιαφέρον θα έλεγα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα... Σε καμία περίπτωση όμως δεν δέοχομαι υποδείξεις. Με προσβάλλει αυτό, πώς να το πω! Άσε που είμαι γενικώς του ρητού "μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν", δηλ. σε καμία περίπτωση δεν θα διαννοούμουν να δώσω συμβουλές με ύφος ξερόλα σε μια νέα μαμά π.χ. παρ' όλο που εκ των πραγμάτων ίσως ξέρω 5 πράγματα παραπάνω... πρακτικά έτσι; Θα έδινα, αν μου το ζητούσε κάποια ή αν ήξερα ότι δεν θα το πάρει στραβά...Πόσω μάλλον, κάποια που δεν έχει παιδιά... Ε εκεί εκνευρίζομαι αφάνταστα!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Κοίτα, στην δική μου περίπτωση, δεν αμφιβάλλω ότι το κάνει από αγάπη και ενδιαφέρον προς τα παιδιά. Υπερβολικό ενδιαφέρον θα έλεγα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα... Σε καμία περίπτωση όμως δεν δέοχομαι υποδείξεις. Με προσβάλλει αυτό, πώς να το πω! Άσε που είμαι γενικώς του ρητού "μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν", δηλ. σε καμία περίπτωση δεν θα διαννοούμουν να δώσω συμβουλές με ύφος ξερόλα σε μια νέα μαμά π.χ. παρ' όλο που εκ των πραγμάτων ίσως ξέρω 5 πράγματα παραπάνω... πρακτικά έτσι; Θα έδινα, αν μου το ζητούσε κάποια ή αν ήξερα ότι δεν θα το πάρει στραβά...Πόσω μάλλον, κάποια που δεν έχει παιδιά... Ε εκεί εκνευρίζομαι αφάνταστα!

γνωμη μου ειναι επειδη χανεις τη θετικη σου ενεργεια κ τη στερεις απο σενα και τα παιδια σου να μην ασχολεισαι.

τοσα χρονια καταλαβα οτι οσο εδινα σημασια τοσο πιο πολλα μου σερβιραν

οταν ανοιξα διοδο αναμεσα στα αυτακια μου, βαρεθηκαν. μαλιστα εμενα ηταν ατομα πολυ κοντινου βαθμου συγγενειας που και να ηθελα να απομακρυνθω δε γινοταν εννοειται δε θα το ηθελα.

απ το ενα αυτακι περνουσαν απ το αλλο αστραπιαια τσουπ (για να γελασεις) εβγαιναν. καμια φορα ακομη με πειραζουν καποιοα που ακουω ειδικα αν με συγκρινουν με αλλες μαμαδες και μου λενε αυτη εκανε ετσι, βρρρρ τα νευρα μου, αλλα προσπαθω να μη δινω σημασια, δυσκολο παλευω με τον εαυτο μου επειδη ειμαι πολυ αντιδραστικη απο παντα, ξερεις τι καταφερα να τους κανω να βαρεθουν. θα πουν μια δυο τρεις ε αφου δεν τους περναει βαριουνται, καλα ειναι κια καποιοι που δεν το παιρνουν αποφαση και εκει το χαλβα τους. ε γραψ τους πες ναι ναι λες μαλλον εχεις δικιο και κανε το δικο σου σα να μην καταλαβες καλα τις οδηγιες! χε χε! αν σου πουν κατι πες τους οτι δεν ηταν σαφεις και συγκεκριμενοι ολο και καπου θα εχουν κενα!

γνωμη μου ειναι επειδη χανεις τη θετικη σου ενεργεια κ τη στερεις απο σενα και τα παιδια σου να μην ασχολεισαι.

τοσα χρονια καταλαβα οτι οσο εδινα σημασια τοσο πιο πολλα μου σερβιραν

οταν ανοιξα διοδο αναμεσα στα αυτακια μου, βαρεθηκαν. μαλιστα εμενα ηταν ατομα πολυ κοντινου βαθμου συγγενειας που και να ηθελα να απομακρυνθω δε γινοταν εννοειται δε θα το ηθελα.

απ το ενα αυτακι περνουσαν απ το αλλο αστραπιαια τσουπ (για να γελασεις) εβγαιναν. καμια φορα ακομη με πειραζουν καποιοα που ακουω ειδικα αν με συγκρινουν με αλλες μαμαδες και μου λενε αυτη εκανε ετσι, βρρρρ τα νευρα μου, αλλα προσπαθω να μη δινω σημασια, δυσκολο παλευω με τον εαυτο μου επειδη ειμαι πολυ αντιδραστικη απο παντα, ξερεις τι καταφερα να τους κανω να βαρεθουν. θα πουν μια δυο τρεις ε αφου δεν τους περναει βαριουνται, καλα ειναι κια καποιοι που δεν το παιρνουν αποφαση και εκει το χαλβα τους. ε γραψ τους πες ναι ναι λες μαλλον εχεις δικιο και κανε το δικο σου σα να μην καταλαβες καλα τις οδηγιες! χε χε! αν σου πουν κατι πες τους οτι δεν ηταν σαφεις και συγκεκριμενοι ολο και καπου θα εχουν κενα!

Αχ...εχεις μεγαλο δικιο.Οντως το μονο που καταφερνεις ειναι να χαλας τον εαυτο σου...τον εχω χαλασει ηδη αρκετα.

Πλεον προσπαθω να εξασκηθω στο να λεω "ναι ,ναι" και να αδιαφορω.

Ελπιζω μεχρι τα Χριστουγεννα που γενναω να το εχω καταφερει...αλλιως δε τη βγαζω καθαρη....θα εχουμε θυματα.

Αχ...εχεις μεγαλο δικιο.Οντως το μονο που καταφερνεις ειναι να χαλας τον εαυτο σου...τον εχω χαλασει ηδη αρκετα.

Πλεον προσπαθω να εξασκηθω στο να λεω "ναι ,ναι" και να αδιαφορω.

Ελπιζω μεχρι τα Χριστουγεννα που γενναω να το εχω καταφερει...αλλιως δε τη βγαζω καθαρη....θα εχουμε θυματα.

σε φανταζομαι

χι χι χι

alkyon,ασχετο αλλα τι σημαινουν αυτα που γραφεις κατω απο τη φωτογραφια (ερρορ -ερρορ και τα συναφη ) και τι βοηθεια γυρευεις απελπισμενη:)??

Πρόβλημα στο λαπτοπ... :mad: :mad: :mad:

Πρόβλημα στο λαπτοπ... :mad: :mad: :mad:

Alkyon μ εκανες και γελασα (αθελα σου) με το off topic που εβαλες

στο λεω να σκασει και σενα το χειλακι σου λιγο

ποια ελαττωματα δε συγχωρειτε:

το λαπτοπ να τα φτυνει την ωρα της αγωνιας!

περαστικα στο λαπτοπακι σου

ανοιξε θεμα βοηθειας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...