Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απορία για θηλασμό βρέφους 3 μηνών

Recommended Posts

Καλησπέρα!Τελευταία προβληματίζομαι για το εξής: η μπέμπα μου είναι 3 μηνών κ 5 ημερών.Μέχρι πρόσφατα ήμασταν "όλη μέρα" στο στήθος.Ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθεί καθόταν για ώρες!Τελευταία κάθεται πολύ λιγότερη ώρα στο στήθος, λιγότερες φορές τη μέρα κ αν τη βάλω εγώ "με το ζόρι" από ανασφάλεια μήπως πεινάει αυτή κλαίει κ τραβιέται. Η ανάπτηξή της νομίζω ότι είναι κανονική - γεννήθηκε 3000 και τώρα είναι 5900.Παρατήρησα τις πάνες τις και διαπίστωσα ότι τις βρέχει σίγουρα 6-7 φορές.Τελευταία έχει μόνο 1-2 κενώσεις την ημέρα.Ποια η γνώμη σας?Φυσιολογικό να αραίωσε τόσο πολύ τους θηλασμούς?Να ακολουθήσω τους δικούς της ρυθμούς ή να την πιέζω?

Διαφημίσεις

Γειά!! κι εμενα ετσι ενω ετρωγε 8-10 φορες την ημερα και εφτανε μεχρι και τα 90 λεπτα τη φορα. Από το 3ο μηνα και μετα τρωει 7-8 φορες και 5-10 λεπτα τη φορα. Μην ανησυχεις φυσιολογικοτατο!! Οι κενώσεις της δικιας μου είναι μια φορα την ημερα ή μερα παρα μερα. Να σου ζήσει!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

δεν μπορεις να την πιεσεις να φαει.εσυ θα προσφερεις,αλλα εαν η ιδια δεν πειναει,μου φαινεται αδυνατον να κανει θηλαστικες κινησεις με το ζορι:):):)

εαν κανετε 8-10 γευματα το 24ωρο,και βρεχει πανες κανονικα,δεν υπαρχει προβλημα.ασε που οι αναγκες τους σε γαλα αλλαζουν διαρκως,οποτε θα διαπιστωνεις συχνα πυκνα οτι εχει αλλαξει η συχνοτητα-διαρκεια των θηλασμων σας!!!

μην ανησυχεις,και το βαρος σας ειναι σουπερ,να χαιρεσαι τον κοριτσαρο σου!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Μην αγχωνεσαι καθολου.....τα μωρα συνηθως τον πρωτο καιρο θηλαζουν για πολλη ωρα (ο πρωτος μου θηλαζει για 2-3 ωρες καθε φορα) και περιπου στον τριτο μηνα μαζευονται και θηλαζουν πιο συντομα και πιο αποτελεσματικα.

Σε λιγο καιρο θα δεις οτι θα κανει αλμα, δλδ θα αρχισει παλι να θηλαζει περισσοτερο για ενα διαστημα, αυτο γινεται για να αυξησει την παραγωγη σου, επειδη οι απαιτησεις του θα μεγαλωσουν. Μη νομισεις οτι δεν εχεις γαλα και δεν του φθανει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλησπέρα!Τελευταία προβληματίζομαι για το εξής: η μπέμπα μου είναι 3 μηνών κ 5 ημερών.Μέχρι πρόσφατα ήμασταν "όλη μέρα" στο στήθος.Ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθεί καθόταν για ώρες!Τελευταία κάθεται πολύ λιγότερη ώρα στο στήθος, λιγότερες φορές τη μέρα κ αν τη βάλω εγώ "με το ζόρι" από ανασφάλεια μήπως πεινάει αυτή κλαίει κ τραβιέται. Η ανάπτηξή της νομίζω ότι είναι κανονική - γεννήθηκε 3000 και τώρα είναι 5900.Παρατήρησα τις πάνες τις και διαπίστωσα ότι τις βρέχει σίγουρα 6-7 φορές.Τελευταία έχει μόνο 1-2 κενώσεις την ημέρα.Ποια η γνώμη σας?Φυσιολογικό να αραίωσε τόσο πολύ τους θηλασμούς?Να ακολουθήσω τους δικούς της ρυθμούς ή να την πιέζω?

τι να πιέσεις βρε καλή μου :-D:-D το μωρό σου είναι 3 μηνών και έχει σχεδόν διπλασιάσει το βάρος γέννησης του (παρά 100 γρ) πράγμα που συνήθως γίνεται γύρω στον 5- 6 μήνα............:-D:-D

Πλέον το μωράκι σου έχει μεγαλώσει και έμαθε πως να θηλάζει γρήγορα και αποτελεσματικότερα

Μια χαρά είναι και οι πάνες και οι κενώσεις .....

χαλάρωσε και απόλαυσε τον θηλασμό πλέον, τα καταφέρατε μια χαρά !!! (α.........και αν κάποια στιγμή το μωρό αρχίσει να ζητάει περισσότερο το στήθος απλά ανταποκρίνεσαι στην ανάγκη του, λέγεται άλμα ανάπτυξης και προσπαθεί να μεγαλώσει την παραγωγή σου σε 2-3 μέρες ξαναγυρνάει στο φυσιολογικό) :D:D

Κατι τετοια διαβαζω και παιρνω θαρρος.Και λεω η 1-1μιση ωρα που θηλάζουμε τωρα με κενα μιας ωρας αναμεσα....που θα παει θα στρωσει και θα γινει τεταρτο!!!!!Μακαρι μεχρι τους τρεις μηνες να στρωσουμε κι εμεις!!

QqmLp3.png

Κατι τετοια διαβαζω και παιρνω θαρρος.Και λεω η 1-1μιση ωρα που θηλάζουμε τωρα με κενα μιας ωρας αναμεσα....που θα παει θα στρωσει και θα γινει τεταρτο!!!!!Μακαρι μεχρι τους τρεις μηνες να στρωσουμε κι εμεις!!

θα στρώσει, θα στρώσει μην ανησυχείς ..... η κόρη μου ήταν πάνω στο στήθος από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ με μικρά διαλείμματα..... φως είδα μετά τις πρώτες 36 μέρες αλλά αυτούς τους χρόνους τους πιάσαμε γύρω στο 4 μήνα:-D:-D

Διαφημίσεις

Ναι κ γω έτσι έλεγα, να τελειώσουν αυτοί οι σχεδόν ολοήμεροι θηλασμοί - έβλεπα ολόκληρη ταινία ήσυχη με σχεδόν δυο θηλασμούς - κ τώρα που το κόψαμε πια το σπορ εμ ανησυχώ εμ πρέπει να βρίσκω άλλους τρόπους να την απασχολώ συνέχεια κ δεν βλέπω όχι ταινία, ούτε διαφήμιση....Οπότε δες καμιά ταινία, κανένα σήριαλ ήσυχη τώρα που μπορείς!

Εμ γι αυτο εγω εχω την κουνια μου (της φισερ πραις)...μια χαρα απασχολειται εκει μεσα...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ναι κ γω έτσι έλεγα, να τελειώσουν αυτοί οι σχεδόν ολοήμεροι θηλασμοί - έβλεπα ολόκληρη ταινία ήσυχη με σχεδόν δυο θηλασμούς - κ τώρα που το κόψαμε πια το σπορ εμ ανησυχώ εμ πρέπει να βρίσκω άλλους τρόπους να την απασχολώ συνέχεια κ δεν βλέπω όχι ταινία, ούτε διαφήμιση....Οπότε δες καμιά ταινία, κανένα σήριαλ ήσυχη τώρα που μπορείς!

χα χα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη;)

Εμ γι αυτο εγω εχω την κουνια μου (της φισερ πραις)...μια χαρα απασχολειται εκει μεσα...

αχ!! τη πρώτη εβδομάδα που την χρησιμοποίησε ήταν όλο ενθουσιασμό. τώρα πάνω από 10 λεπτά με τίποτα δεν βολεύεται κουνιέται γκρινιάζει....

Αυτη που παει δεξια αριστερα? Αληθεια? Εμενα την λατρευουν και τα δυο παιδια......αφου μολις μου χαλασε αγορασα αμεσως αλλη....δε ζω χωρις αυτην!

Διαφημίσεις

Για πες, τι κούνια είναι αυτή?Κάτι σαν πορτ μπεμπε που κουνιέται μόνο του ή κάτι άλλο?Ακριβό?Αχ θέλω κ γω κάτι να απασχολείται γιατί όλο στα χέρια την έχω...έχω κάνει μπράτσα πια...

Αυτη που παει δεξια αριστερα? Αληθεια? Εμενα την λατρευουν και τα δυο παιδια......αφου μολις μου χαλασε αγορασα αμεσως αλλη....δε ζω χωρις αυτην!

Αααα ποια είναι αυτη!!!! Όχι άλλη εχω. Περιμένουμε λεπτομέρειες!!!!

Mh se παρω στο λαιμο μου, γιατι καποιες κοπελες με πιο μεγαλα μωρα (4 μηνων πχ) δεν την βολευτηκαν, τα μωρα ειχαν μαθει αγκαλια και δεν καθοντουσαν εκει....εγω τα βαζω απο 2 βδομαδων και την λατρευουν. Ο μικρος προσπαθει να φυγει απο την αγκαλια για να τον βαλω εκει μεσα.......κουνιουνται (δεξια αριστερα τους αρεσει πολυ) και κοιμουνται η ρεμβαζουν....βαζω μουσικουλα η απλα με παρακολουθουν οταν κανω δουλειες....

Στα τζαμπο την πηρα 120 ευρω το συγκεκριμενο μοντελο (εχει κι ακριβοτερα) την βρισκεις και σε μαγαζια οπως Λητω.

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...l&pcat=bgsw_cs

Μερικα μωρα ειναι καπως νευρικα, κουνιουνται παρα πολυ και αν μπουν σε ηλικια 4 μηνων ισως να μη καθονται...ο μικρος ειναι νευρικος και κλωτσαει πολυ οταν ειναι σε κρεββατι αλλα στην κουνια κουρνιαζει και χαλαρωνει. Τι να σας πω........εγω την εχω βολευτει παρα πολυ, το παιδι την λατρευει, για μενα αξιζει τον κοπο.

Mh se παρω στο λαιμο μου, γιατι καποιες κοπελες με πιο μεγαλα μωρα (4 μηνων πχ) δεν την βολευτηκαν, τα μωρα ειχαν μαθει αγκαλια και δεν καθοντουσαν εκει....εγω τα βαζω απο 2 βδομαδων και την λατρευουν. Ο μικρος προσπαθει να φυγει απο την αγκαλια για να τον βαλω εκει μεσα.......κουνιουνται (δεξια αριστερα τους αρεσει πολυ) και κοιμουνται η ρεμβαζουν....βαζω μουσικουλα η απλα με παρακολουθουν οταν κανω δουλειες....

Στα τζαμπο την πηρα 120 ευρω το συγκεκριμενο μοντελο (εχει κι ακριβοτερα) την βρισκεις και σε μαγαζια οπως Λητω.

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...l&pcat=bgsw_cs

Για καποιο λόγο δεν μπορω να το ανοιξω

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42005&e=thumb&ppage=&ppagesize=&pcat=bgsw&selCat=bgsw&ccat=bgsw&ctype=article&site=gr

εδω γραφει γενικα

κι εδω ειναι η κουνια rainforest (139 euro)

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42001&e=detail&site=gr&pid=39950&selcat=bgsw

H Aquarium ocean wonders που εχω εγω ειναι φθηνοτερη, 120 ευρω

Αν πληκτρολογησετε στην αναζητηση fisher price κουνια θα βρειτε σχετικα ποστ.

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42005&e=thumb&ppage=&ppagesize=&pcat=bgsw&selCat=bgsw&ccat=bgsw&ctype=article&site=gr

εδω γραφει γενικα

κι εδω ειναι η κουνια rainforest (139 euro)

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42001&e=detail&site=gr&pid=39950&selcat=bgsw

H Aquarium ocean wonders που εχω εγω ειναι φθηνοτερη, 120 ευρω

Αν πληκτρολογησετε στην αναζητηση fisher price κουνια θα βρειτε σχετικα ποστ.

Ολα τα λεφτα ειναι η Aquarium ocean wonders!!!!

Μας ειχε σωσει τοτε!!!!

Μακαρι να χωρουσε ο μπεμπουλης μου και τωρα να καθησει... σνιφ σνιφ

Αχα!Ωραίο φαίνεται αυτό.Αν κ το δικό μου είναι πολύ παρόμοιο της cicco νομίζω,αλλά όταν η γιατρός μου έλεγε μετά τον τρίτο στο πορτ μπεμπέ νόμιζα ότι ενοούσε κ αυτό κ δεν την έβαζα.Και τώρα που άρχισα να τη βάζω κάθεται 10 λεπτά με το ρολόι κ μετά κλαίει για να βγει...κ δεν μπορώ να κάνω καμιά δουλειά,σνιφ!

Φυσιολογικό είναι. Εμένα τους είχε αραιώσει πολύ πιο νωρίς.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...