Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕ 22 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Θα ηθελα να μαθω για το εξαρτημα που μπαινει σε ολα τα καροτσια σαν σκαλοπατακι (αν το λεω σωστα) κ οχι για καροτσι.

Σε αυτή τη σελίδα βρήκα μια βάση για μεγαλύτερο παιδί.Λογικά θα κουμπώνει κάτω απο το καρότσι.

http://www.trikiklo.com/On_the_road/Prams_accessories/micralite_board.html

Απλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν χρησιμοποιείται μόνο στα συγκεκριμένα καρότσια που αναφέρεται ή γενικά σε όλα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Καλημέρα. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι υπομονή και με τον καιρό θα φτιάξουν όλα. Και εσείς θα συνηθίσετε αλλά και τα παιδιά. Τ δικά μου έχουν 15 μήνες διαφορά το πρώτο με το δεύτερο αλλά και το δεύτερο με το τρίτο. Δράμα! Το καροτσάκι αυτό προσωπικά δε μου αρέσει γιατί το ένα παιδί βρίσκεται τόσο χαμηλά που μπορεί να λερωθεί με νερά , πολύ σκόνη από το δρόμο ή ακόμα και να πεταχτεί κάποια πέτρα από ρόδα αυτοκινήτου. Υπερβολική?!!! Στα πρώτα δύο είχα βολευτεί με το μάρσιπο μέχρι που η πρώτη μπορούσε να κάνει και μεγαλύτερες αποστάσεις με τα πόδια. Τώρα στο τρίτο: το μικρό μάρσιπο, η δεύτερη καρότσι (γιατί μόλις περπάτησε!!!!) και η μεγάλη ποδαράτο. Βέβαια δεν αναφέρομαι σε απόστάσεις χιλιομέτρων, αυτές απλώς τις αποφεύγουμε.

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Νιώθετε τύψεις όταν ασχολείστε με το ένα; Ακούγομαι παράλογη αλλά προσωπικά, όταν θηλάζω το μικρό νιώθω άσχημα γιατί μου φαίνεται οτι παραμελώ τον μεγάλο, ενώ όταν κοιτάζω εκείνον που κλαίει θέλωντας κάτι και δε δίνω σημασία στον μικρό στο ρηλάξ πάλι νιώθω ανεπαρκής... ¨Αραγε έιναι συναίσθημα που θα φτιάξει με τον καιρό και θα εξισσοροπηθεί μόνο του; Διότι ακόμη ούτε καν σαραντίσαμε...

Έχεις να προτείνεις κάποιο σλινγκ κατάλληλο για την περίπτωση; Έχω ψιλομπερδευτεί με τόσα που βλέπω...

Προσωπικα με βολεψε παρα πολυ το ring sling, του ηπια το αιμα και θα του το ξαναπιω!! Πηρα κι ενα mei tai αυτη τη φορα γιατι πιστευω πως για μακρινες αποστασεις θα ειναι πιο βολικο επειδη μοιραζει το βαρος και στους 2 ωμους αλλα ακομα δεν το εχω δοκιμασει...

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Νιώθετε τύψεις όταν ασχολείστε με το ένα; Ακούγομαι παράλογη αλλά προσωπικά, όταν θηλάζω το μικρό νιώθω άσχημα γιατί μου φαίνεται οτι παραμελώ τον μεγάλο, ενώ όταν κοιτάζω εκείνον που κλαίει θέλωντας κάτι και δε δίνω σημασία στον μικρό στο ρηλάξ πάλι νιώθω ανεπαρκής... ¨Αραγε έιναι συναίσθημα που θα φτιάξει με τον καιρό και θα εξισσοροπηθεί μόνο του; Διότι ακόμη ούτε καν σαραντίσαμε...

Κοιτα το μικρο δεν το αφηνω να κλαιει, αλλα καμια φορα διωχνω τον μεγαλο ή του φωναζω και, ναι, μετα εχω πολλες τυψεις. Ελπιζω με τον καιρο καθως θα φευγει η κουραση να βρω αλλους τροπους...

Λοιπόν,το εξάρτημα για το καρότσι είναι αυτό:

http://www.pramworld.co.uk/product/2155/Buggypod_Smorph.

Συν περίπου 35 λίρες μεταφορικά αν θυμάμαι καλά.

Εμένα με έχει βολέψει πολύ.

Απλά πρέπει να δείτε αν το καροτσάκι που έχετε είναι συμβατό με το συγκεκριμένο.

Στο site μέσα έχει κατάλογο με τα καρότσια,εγώ έχω το Inglesina Zippy.

Κοριτσια ωραια ολα αυτα αλλα πιο πανω ειπε καποια για ενα εξαρτημα σαν σκαλοπατακι που μπαινει πισω απο το καροτσι κ ειναι το παιδι ορθιο μπορει καποια να με βοηθησει?

Κοριτσια ωραια ολα αυτα αλλα πιο πανω ειπε καποια για ενα εξαρτημα σαν σκαλοπατακι που μπαινει πισω απο το καροτσι κ ειναι το παιδι ορθιο μπορει καποια να με βοηθησει?

Lascal buggyboard 3g ήταν αυτό που είχα πάρει εγώ και με βόλεψε απίστευτα. Ανέβαινε άνετα στα πεζοδρόμια, ανηφόρες, κατηφόρες, ανώμαλο δρόμο, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις

Α γεια σου αυτο εννουσα εσυ το παρηγγειλες μεσω ιντερνετ? Αν παω σε μαγαζι λες να μη βρω?

Το είχα αγοράσει από ebay το 2007, (νομίζω 90-100 ευρώ με μεταφορικά μέσα) όταν απέκτησα το δεύτερο παιδί μου. Θυμάμαι, αφού το είχα παραγγείλει, μου είχαν πει στο premaman ότι μπορούν να μου το φέρουν. Δεν ξέρω σήμερα ποιος το εισάγει στην Ελλάδα.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Το είχα αγοράσει από ebay το 2007, (νομίζω 90-100 ευρώ με μεταφορικά μέσα) όταν απέκτησα το δεύτερο παιδί μου. Θυμάμαι, αφού το είχα παραγγείλει, μου είχαν πει στο premaman ότι μπορούν να μου το φέρουν. Δεν ξέρω σήμερα ποιος το εισάγει στην Ελλάδα.

Να προσθέσω επίσης ότι παίζει ρόλο το ποιο καρότσι έχεις ήδη. Έχω τρίροδο με μεγάλες ρόδες και βοηθάει πολύ. Επίσης παίζει ρόλο το ύψος σου, αν είσαι ψηλή θα σε ενοχλεί στα πόδια γιατί ο άνδρας μου, ας πούμε, δεν μπορούσε να το οδηγήσει (χτύπαγε τα πόδια του) ενώ εγώ που είμαι μέτρια (1,63) δεν είχα πρόβλημα.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

στην ιστοσελιδα http://www.buggyboard.info εχει να δεις τι ακριβως κ πως ταιριαζει στο καθε καροτσι. ΕΙναι πολυ καλη ιδεα πιστευω για εμας με τα δυο παιδακια. Αφηστε που θα ειναι διασκεδαστικο για το μεγαλο παιδακι στη βολτα. Εμενα εχουν 25 μηνες-ο μικρος 2 μηνων- διαφορα κ γινεται πραγματικα τσιρκο.... Λεω να το χτυπησω το γκατζετ λοιπον :)

Προς όλες όσες έχουν παιδάκια με μικρή διαφορά ηλικίας, SOS!

Οι γιοί μου έχουν 22 μήνες διαφορά (ο ένας 23 μηνών και ο άλλος 31 ημερών).

Με απασχολούν διάφορα θέματα όπως:

- πώς πηγαίνουμε βόλτα και τα δύο μαζί (καρότσι διδύμων;)

- πώς απασχολούμε το "μεγάλο" τις πολλές ώρες που θηλάζουμε το μικρό;

- πώς γενικά χειριζόμαστε τις εκρήξεις του "μεγάλου" (διότι είναι σε ηλικία που έχει μάθει το όχι...)

Και γενικά, πώς ... επιβιώνουμε επιτυχώς σε μια τέτοια κατάσταση;

Νιώθω πολύ ευτυχισμένη με τα δύο μου παιδάκια αλλά κάποιες στιγμές κυριεύομαι από πανικό!

Βοήθεια υπάρχει μεν από γιαγιάδες (ο μπαμπάς δουλεύει με βαρύ ωράριο) αλλά θα ήθελα να είμαι όσο γίνεται πιο ανεξάρτητη και να μην πρέπει συνέχεια να είναι κάποια γιαγιά στο σπίτι για βοήθεια...

Έμπειρες μαμάδες, θα ήθελα τα φώτα σας!

Εμενα εχουν 24 μηνες (παρα 10 μερες). Καροτσι πειρα ενα tandem απο το ebay. Το καροτσι δυδιμων στη φαση που ειστε και με τη διαφορα βαρους που εχουν θα γερνει απο την πλευρα του μεγαλου.

Πειρα και σκαλακι που μπαινει στο καροτσι αλλα το χρησιμοποιουμε τους τελευταιους μηνες... Ο μαρσιπος βοηθαει πολυ σε συνδιασμο με το καροτσι. Βασικα δεν ξερεις ποτε θα κουραστει το μεγαλο ή θα θελεις να το περιορισεις λιγο.

Για το θηλασμο/ταισμα οταν εκανε ο μεγαλος κατι επικυνδινο πεταγα το μωρο (μερικες φορες στην κυριολεξια) στο port mpempe επιανα τον μεγαλο και συνεχιζα. Γενικα ο Θηλασμος ειναι πιο ευκολος γιατι εχεις ενα χερι ελευθερο. Επισης (αν και πολυ θα διαφωνησουν) εβαλα το μωρο σε καποιο προγραμμα ετσι ωστε να μην χρειαζεται να το ταιζω οταν ηταν ο μεγαλος γυρω. Πχ το πρωι τον ταειζα πριν ξυπνησει ο μεγαλος, μετα εβαζα τηλεωραση για να τον ξαναταεισω. Το μεσημερι τον ταιζα αφου ειχα βαλει για υπνο τον μεγαλο και ε μετα ερχοταν ο πατερας τους..

Διαφημίσεις

Μετα απο ενα χρονο ειμαι σιγουρη οτι ασχολουμε πολυ περισσοτερο με τον μεγαλο. Στον μικρο καλυπτα μονο τις αναγκες του δυστυχως... Τωρα ειδικα που ξεκινησα να δουλευω οι μονες ωρες που περανω με τον μικρο ειναι το βραδινο μπανιο του και το ταισμα του. Ενω τον μεγαλο τον ξυπναω το πρωι, χαζιλογαμε, περπαταμε μεχρι τον παιδικο και το απογευμα παμε στις κουνιες μετα τον παιδικο. Τον μικρο τον προσεχει η μαμα μου και δεν μας ακολουθουν..

γενναω σε ενα μηνα........

τα μωρα μου θε χουν διαφορα 17 μηνες σχεδον....

τρελα!!!!!!!!!!!!

πειτε συμβουλες να ακουω κι εγω να μαθαινω..........

να οπλιστω με υπομονη και θαρρος , να πεσω στα βαθια και να κολυμπησω........

παντως θεωρω πως το οπρωτο τριμηνο θα ειναι ασχημο.... μετα θα αρχισει να στρωνει η κατασταση....

ετσι νομιζω!!!!!!!! βασικα ετσι έλπιζω..........

τοση διαφορα εχουν και τα δικα μου οι πρωτοι 4 μηνες ειναι ζορικοι.το μονο που θα σου προτεινω ειναι υπομονη και να προσπαθησεις να γελας.δε θελω να σε απογοητευσω αλλα ειναι δυσκολα θελει πολυ γερα νευρα και βοηθεια (ειναι πιο δυσκολα απο τα διδυμα ).οτι και να γινει να το βλεπεις σαν αστειο και αγαπη πολλη αγαπη στο πρωτο παιδι.εγω περιμενω τον επομενο χρονο που ο μικρουλης μου θα γινει 1 χρονων και ....καλη δυναμη

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

στην ιστοσελιδα http://www.buggyboard.info εχει να δεις τι ακριβως κ πως ταιριαζει στο καθε καροτσι. ΕΙναι πολυ καλη ιδεα πιστευω για εμας με τα δυο παιδακια. Αφηστε που θα ειναι διασκεδαστικο για το μεγαλο παιδακι στη βολτα. Εμενα εχουν 25 μηνες-ο μικρος 2 μηνων- διαφορα κ γινεται πραγματικα τσιρκο.... Λεω να το χτυπησω το γκατζετ λοιπον :)
να ρωτησω κατι αλλο???φαινεται οτι ταιριαζει αλλα δεν ειναι προϋποθεση το δευτερο μωρο να μπορει να καθεται???για την ωρα εγω βαζω τον μικρο οσο πιο ψηλα γινεται και μπροστα στα ποδια του καθεται ο μεγαλος(εχω το peg perego pliko p3) βεβαια το καροτσι γινεται πολυ βαρυ αλλα διαφορετικα δεν εχει βολτα και δεν μπορεις να τους τη στερησεις...

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

καταρχην να σου ζησουν εμενα οι κορες μου εχουν 22 μηνες διαφορα,οταν θηλαζα ειχα την μεγαλη διπλα μου και κουβεντιαζαμε καθως της αρεσει η κουβεντα πολυ,στην βολτα το μικρο στο καροτσι η μεγαλη παρπατωντας αλλα οι βολτες μας κοντινες.Στην αρχηδεν πολυεδινα σημασια στο μωρο για να μην ζηλεψει η μεγαλη,οταν ομως και το μικρο μεγαλωσε και ηθελε και αυτο τις αγκαλιες του και ζηλευει και αυτο οταν αγκαλιαζουμε την μεγαλη και το αντιθετο εδω σε θελω!!!!Ειναι δυσκολο,θελει ΥΠΟΜΟΝΗ αλλα οταν σε αγκαλιαζουν και σου λενε "σε αγαπαω πολυ μανουλα μεχρι τον ουρανοοοοο" τα ξεχναω ολα!

Κοριτσια το σκαλοπατακι θα το χρησιμοπιησεται οταν το μεγαλο ειναι τουλαχιστον δυομιση. Πρεπει να καταλαβαινει οτι δεν μπορει να ανεβοκατεβαινει. Επισης δεν αντικαθιστα το καροτσι. Ειναι πολυ χρησιμο οταν πατε βολτα αλλα στο σουπερμαρκετ δεν εξυπηρετει. Επισεις το μεγαλο παιδακι δεν προστατευεται απο την βροχη.

http://philandteds.com/products/push/dash Κατι τετοιο θα χρησιμοποιουσα αν ειχα 2 παιδια με μικρη διαφορα ηλικιας..
οταν πηρα το καροτσι δεν υπολογιζα οτι τοσο συντομα θα εκανα και το 2ο αλλιως θα παιρνα για διδυμα.αυτο το βρισκω κομματακι ακριβο ή ιδεα μου ειναι?????

να ρωτησω κατι αλλο???φαινεται οτι ταιριαζει αλλα δεν ειναι προϋποθεση το δευτερο μωρο να μπορει να καθεται???για την ωρα εγω βαζω τον μικρο οσο πιο ψηλα γινεται και μπροστα στα ποδια του καθεται ο μεγαλος(εχω το peg perego pliko p3) βεβαια το καροτσι γινεται πολυ βαρυ αλλα διαφορετικα δεν εχει βολτα και δεν μπορεις να τους τη στερησεις...

εμεις μεχρι στιγμης βαζουμε το μωρο στο καροτσι κ ο μεγαλος κρατιεται απο το καροτσι κ αυτος. Φυσικα βολτα τους πηγαινω παντα με τον αντρα μου κ ποτε μονη. Τουλαχιστον οχι ακομη. Το μωρο ειναι 2 μηνων κ ο μεγαλος 2,5 χρονων.

Η μονη λυση ειναι πολλα οοοοοομμμμμμμ..... οοοοομμμμμμ κ απειρη γιογκα.;)

Η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη πραγματικα! Κατα τη γνωμη μου μετα απο τους 2 πρωτους μηνες με το μωρο στο σπιτι η λυση ειναι ΟΧΙ στον εκνευρισμο. Υπομονη θελει κ τιποτε αλλο. αλλα πολυ υπομονη........

παρα πολυ.....

Να σου ζήσει! Τόση διαφορά έχουν και οι δικές μου.

Ναι, αυτά όλες λίγο πολύ τα περνούμε... αλλά με τον καιρό ομαλοποιούνται τα πράγματα. Δεν είσαι καθόλου παράλογη.

Στη φάση αυτή ο θηλασμός του μικρού έχει απόλυτη προτεραιότητα. Αν φοβάσαι ότι ο μεγάλος θα κάνει κάτι επικίνδυνο, κλείσε τις πόρτες που οδηγούν στα επικίνδυνα δωμάτια. Αφιέρωσέ του χρόνο σε βάρος άλλων πραγμάτων, όχι όμως του θηλασμού του μωρού.

Αφού έχεις βοήθεια από τις γιαγιάδες, ζήτα τους να βγάζουν συχνά βόλτα τον μεγάλο, στη θάλασσα, στην παιδική χαρά κτλ., για να ξεσκάει κι αυτός και να νιώθει για λίγο το επίκεντρο της προσοχής. Έτσι θα μπορείς κι εσύ να θηλάζεις πιο ήσυχη. Όταν επιστρέφει, δείχνε του τη χαρά σου που τον ξαναβλέπεις, με αγκαλίτσες κτλ, ξέρεις εσύ.

Καροτσάκι έχουμε κι εμείς το phil&teds και βγαίνουμε συχνά έξω. Η μεγάλη μου είναι εδώ και καιρό σε μια φάση που, ενώ περπατά πολύ όταν είναι στις καλές της, μπορεί ανά πάσα στιγμή να πεισμώσει και να χρειαστεί να τη βάλω στο καροτσάκι. Επομένως το διπλό θα το χρειαζόμαστε για αρκετό καιρό ακόμη...

Ο μάρσιππος είναι πολύ καλός, αλλά όχι τόσο για περπάτημα γιατί πιάνεται η μέση, όσο για το σπίτι, την παιδική χαρά, τις επισκέψεις κτλ. Εγώ τον παίρνω πάντα μαζί μου στο καροτσάκι. Στην παιδική χαρά π.χ. στις αρχές είχα τη μικρή στο μάρσιππο και κουνούσα τη μεγάλη, και το χαίρονταν κι οι δυο τους. Ή ακόμη και τώρα βάζω τη μικρή στο μάρσιππο και χορεύουμε με τη μεγάλη.

Η αλήθεια είναι ότι δύο παιδιά είναι κουραστικά, αλλά είναι και πολύ όμορφο να βλέπεις πώς αναπτύσσουν την αδερφική αγάπη.

οταν πηρα το καροτσι δεν υπολογιζα οτι τοσο συντομα θα εκανα και το 2ο αλλιως θα παιρνα για διδυμα.αυτο το βρισκω κομματακι ακριβο ή ιδεα μου ειναι?????

η αληθεια ειναι πως ειναι κομματακι ακριβουτσικο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...