Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες για τις πρώτες αντλήσεις με θήλαστρο...

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθεια σας.

Θηλάζω τον μικρό μου αποκλειστικά απο την πρώτη στιγμή και τα πάμε μια χαρά.Την Κυριακή 40ντίσαμε και τώρα είμαστε σε φάση που κάνουμε ακόμα μαραθώνιους θηλασμούς σε πρόγραμμα...του μπέμπη!Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ συχνοί (ίσως και ανα 1 ώρα) κρατάνε σε διαρκεια από 20 λεπτά ώς....Το βράδυ πολλές φορές κοιμάται 3ωρα(καμια φορά και 4ωρα!).

Δίνω στήθος ανα θηλασμό.

Τώρα θέλω να δοκιμάσω να αντλήσω(δεν το εχω ξανακάνει) για κάποια φορά που θα θέλω να λείψω κάποιες ώρες προγραμματισμένα ή και να έχω στην καταψυξη μερικές μερίδες για κάποια έκτακτη περίπτωση.

Με αυτήν την τρελή συχνότητα θηλασμών, πως να ξεκινήσω την άντληση και πότε?

Να είναι το πρωί?Από το ένα στηθος?Μετά τον πρωτο πρωινό θηλασμό ή πριν?Και εαν βγάλω λίγο να το βάλω στο ψυγείο και να το αναμείξω με γάλα που θα αντλήσω κάποια στιγμή αργότερα?(και πότε δεδομένου του πιθανού...μαραθώνιου?).

Α!!Και από την στιγμή που δεν έχω ιδέα πόσο τρώει τώρα ο μπέμπης....Πόσο περίπου θα υπολογίζω οτι είναι η μερίδα του σε αυτήν την ηλικία??

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Θα ήθελα την βοήθεια σας.

Θηλάζω τον μικρό μου αποκλειστικά απο την πρώτη στιγμή και τα πάμε μια χαρά.Την Κυριακή 40ντίσαμε και τώρα είμαστε σε φάση που κάνουμε ακόμα μαραθώνιους θηλασμούς σε πρόγραμμα...του μπέμπη!

Συγχαρητήρια και να σου ζήσει.

Με αυτήν την τρελή συχνότητα θηλασμών, πως να ξεκινήσω την άντληση και πότε?

Να είναι το πρωί?Από το ένα στηθος?Μετά τον πρωτο πρωινό θηλασμό ή πριν?

Κατ' αρχ'ην πρέπει να κάνεις αρκετές αντλήσεις για να δεις πια ώρα ανταποκρίνεται πλήρως το στήθος σου. Αφού δίνεις ένα στήθος ανα γεύμα (αν και δεν ξέρω αν είναι σωστό και ίσως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το αλλάξεις) μπορείς να κάνεις δοκιμές στο τέλος του θηλασμού από το άλλο στήθος. εμένα έπαιζε καλύτερα τις πρωινές ώρες και ιδίως μετά τον πολύωρο ύπνο της.

Και εαν βγάλω λίγο να το βάλω στο ψυγείο και να το αναμείξω με γάλα που θα αντλήσω κάποια στιγμή αργότερα?(και πότε δεδομένου του πιθανού...μαραθώνιου?).

Κοίτα καλύτερα στο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20993 γιατί σίγουρα θα σου γεννηθούν και άλλες απορίες. Σε γενικές γραμμές ναι υπό προϋποθέσεις!

Α!!Και από την στιγμή που δεν έχω ιδέα πόσο τρώει τώρα ο μπέμπης....Πόσο περίπου θα υπολογίζω οτι είναι η μερίδα του σε αυτήν την ηλικία??

Πρέπει να υπολογίζεις 30 ml/κιλό βάρους. Αν είναι δηλαδή 4 κιλά πρέπει να αφήσεις γύρω στα 120ml.

Μη μαζεύεις πολύ πάντως... 1-2 γεύματα είναι αρκετά να έχεις στην κατάψυξη και κάθε φορά που θα πίνει το ένα το αντικαθιστάς με ένα καινούργιο.

JQVOp3.png

Mafalda2,ευχαριστώ για την απάντηση.

Φαντάζομαι οτι και για μένα η καλύτερη ωρα για άντληση θα είναι το νωρίς το πρωί καθώς κάνει το βραδυ πιο λίγους θηλασμους., αλλά αν για παράδειγμα αντλώ το πρωι από το δεξί και ξηπνώντας ο μικρός του δίνω αριστερό,οταν ξαναπεινάσει πως θα ξεκινήσω?Από όποιο να είναι?(μάλλον είναι χαζή η απορία μου αλλά ...)

Επίσης έχω κάποια μπιμπερουδάκια μικρά(125ml) της Avent ,φαντάζομαι οτι θα μπορώ να αποθηκεύσω εκεί γάλα αρχικά, μέχρι ναδώ πως πάει και να οργανωθώ καλύτερα...

QqmLp3.png

Φαντάζομαι οτι και για μένα η καλύτερη ωρα για άντληση θα είναι το νωρίς το πρωί καθώς κάνει το βραδυ πιο λίγους θηλασμους., αλλά αν για παράδειγμα αντλώ το πρωι από το δεξί και ξηπνώντας ο μικρός του δίνω αριστερό,οταν ξαναπεινάσει πως θα ξεκινήσω?Από όποιο να είναι?(μάλλον είναι χαζή η απορία μου αλλά ...)

Η αρχική μου εντύπωση ήταν "Χα! Τι χαζή ερώτηση" μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δε μπορούσα να σου απαντήσω :oops: . Υποθέτω ότι ξεκινάς με αυτό που άντλησες γιατί ο μπέμπης το αδειάζει καλύτερα από το θήλαστρο αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη. Φαντάζομαι όμως δεν παίζει και ιδιαίτερο ρόλο!

Εύχομαι να τα καταφέρεις!

JQVOp3.png

Eτσι ακριβως το σκέφτομαι και εγω.Οτι θα είναι και τα δυο "αδεια" την ίδια ωρα και αυτο που εχω αντλήσει πρώτο...

Θελω να προσπαθήσω από αύριο και...βλέπουμε!Εχω λίγο αγχος αν θα τα καταφέρω!!(με τον θηλασμό δεν είχα!!!!!)

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

να σου ζησει το μωρο σου.στη φαση που εισαι τωρα (την οποια περασα προσφατα)το σημαντικο ειναι να χρησιμοποιεις το θηλαστρο συχνα αλλα οχι για πολυ ωρα.το πολυ 15 λεπτα απο το καθε στηθος.τωρα που σαραντησες και ο θηλασμος σιγα σιγα γινετε κανονικος θα δεις οτι και με το θηλαστρο θα αυξηθει το γαλα σου.επεισης μπορεις να ανακατεβεις γαλατα αρκει να ειναι στην ιδια θερμοκρασια.απο την καταψυξη αν ξεπαγωσει και δεν το φαει το πετας.απο το ψυγεια μπορεις αλλη μια φορα να το ξεστανεις.εγω εχω κανει τραπεζα γαλακτος στην καταψυξη.μαζευω αρκετα γευματα την εβδομαδα.ετσι νιωθω πιο ελευθερη να φυγω ακομα και χωρις προγραμα.δοκιμασε το.αν δεν βγαλεις πολυ γαλα στην αρχη μην απογοητευτεις.σιγα σιγα δεν θα πιστευεις ποσο βγαινει.καλη επιτυχια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...