Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πονάει η καλλιέργεια κολπικού υγρού???

Recommended Posts

Κορίτσια είμαι έγκυος στην 9η βδομάδα και σε 2 βδομάδες θα κάνω την καλλιέργεια κολπικού υγρού. Πονάει αυτή η εξέταση? Υπάρχει περίπτωση να βλάψει η εξέταση το έμβρυο??? Θέλω τα φώτα σας....!!!

Διαφημίσεις

Χωρίς να είμαι γιατρός, απλά από την προσωπική μου πείρα, έχοντας κάνει την αντίστοιχη εξέταση και στην αρχή της κύησής μου αλλά και τώρα προς το τέλος άλλη μια φορά εφόσον είναι εξέταση ρουτίνας για μια κύηση, θα έλεγα ότι

α. αφενός δεν βλάπτει το έμβρυο. Αν υπήρχε τέτοια περίπτωση, οι γιατροί δεν θα τη ζητούσαν. Καλού κακού όμως, επεσήμανε την κύησή σου την ώρα που θα πάς για τη λήψη του κολπικού υγρού. Μου είχαν εξηγήσει ότι μόνο σε περίπτωση που γίνει λήψη υγρού από τον τράχηλο (π.χ. για Test ΠΑΠ), θα υπήρχε περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα αλλά είπαμε ότι εφόσον είσαι σε κύηση, ΔΕΝ γίνεται λήψη παρά μόνο κολπικών υγρών.

β. αφετέρου όσον αφορά τον πόνο, αυτό είναι σχετικό. Εγώ την πρώτη που έκανα, έτυχα σε μια πολύ συμπαθητική κοπέλα στα εξωτερικά γυναικολογικά του Αλεξάνδρα (Αθήνα) και ήταν πολύ ευγενική και απαλή. Τη δεύτερη φορά, πριν λίγες μέρες, την έκανα στο μικροβιολογικό του ΙΚΑ στον Πειραιά... μη σου τύχει... η κοπελιά εκεί, πραγματικά δεν ξέρω τι της είχαν κάνει, πόσο μισούσε τη δουλειά της ή τη διάολο άλλο συνέβαινε στη ζωή της αλλά με έσκισε... Με ανάγκασε να της πω: "Καλέεε... ήρεμα... Με ΠΟΝΑΣ!!!" χωρίς υπερβολές... και όταν έφευγα... στο ασανσέρ συναντήθηκα τυχαία με την κοπέλα που είχε μπει πριν από μένα... Με κοιτάει... και με ρωτάει μεσ' τα νεύρα και απηυδισμένη: "Σε πόνεσε κι εσένα;" Τεσπά... απ' ότι φαίνεται μάλλον πέσαμε στην περίπτωση. Εύχομαι να μην είσαι άτυχη σαν κι εμένα. Κανονικά, ΔΕΝ πρέπει να πονέσεις ρε παιδί μου.

Καλή δύναμη και καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης. Απόλαυσέ το, όσο μπορείς!