Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποκόλληση που δε λέει να περασει

Recommended Posts

Ο εφιάλτης ξεκίνησε στις 2/7 (8,5 εβδ. έγκυος)... οταν ξύπνησα με αιμορραγία... μεγάλη! Οταν ειδαμε πως το μωρό ηταν δόξα τω Θεό καλά, ο γιατρός μου συνεστησε ακινησία. Επίσης, μου έκοψε την ασπιρίνη και την αντιπηκτική ένεση.... τουλάχιστον για 2 μερες... γιατί μετά οταν είδαμε πως η αιμορραγία μειώθηκε κατά πολύ, είπαμε να ξεκινησουμε και πάλι την αντιπηκτική ένεση... μέχρι που μου ξανάνοιξε αιμορραγία (6/7). Οταν πήγαμε και ειδαμε πως και πάλι το μωρο ήταν καλά, η αποκόλληση ήταν εμφανως μικρότερη απο την πρώτη φορά... και πάλι σταματησαμε την αντιπηκτικη για 2 μερες. Σήμερα (13/7), η αποκόλληση ήταν ακόμη εκεί και μάλιστα στη μέτρηση βγήκε ελαφρώς πιο μεγάλη από την τελευταια φορά που τη μετρήσαμε! Ειμαι τρομοκρατημένη... ο γιατρός μου ειπε κομμένες όλες οι ενέσεις μέχρι να μην έχω πια αίμα... Υποτίθεται ότι η αποκόλληση δεν ειναι μεγάλη... αλλά εγώ που τη βλέπω μου φαίνεται αρκετό το μέγεθος ώστε να με αγχώσει πολύ. Πόσο καιρό παίρνει να περάσει μια αποκολληση ρε παιδια??? Και πόσο κινδυνευει απο αυτην το μωρο???

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Ο εφιάλτης ξεκίνησε στις 2/7 (8,5 εβδ. έγκυος)... οταν ξύπνησα με αιμορραγία... μεγάλη! Οταν ειδαμε πως το μωρό ηταν δόξα τω Θεό καλά, ο γιατρός μου συνεστησε ακινησία. Επίσης, μου έκοψε την ασπιρίνη και την αντιπηκτική ένεση.... τουλάχιστον για 2 μερες... γιατί μετά οταν είδαμε πως η αιμορραγία μειώθηκε κατά πολύ, είπαμε να ξεκινησουμε και πάλι την αντιπηκτική ένεση... μέχρι που μου ξανάνοιξε αιμορραγία (6/7). Οταν πήγαμε και ειδαμε πως και πάλι το μωρο ήταν καλά, η αποκόλληση ήταν εμφανως μικρότερη απο την πρώτη φορά... και πάλι σταματησαμε την αντιπηκτικη για 2 μερες. Σήμερα (13/7), η αποκόλληση ήταν ακόμη εκεί και μάλιστα στη μέτρηση βγήκε ελαφρώς πιο μεγάλη από την τελευταια φορά που τη μετρήσαμε! Ειμαι τρομοκρατημένη... ο γιατρός μου ειπε κομμένες όλες οι ενέσεις μέχρι να μην έχω πια αίμα... Υποτίθεται ότι η αποκόλληση δεν ειναι μεγάλη... αλλά εγώ που τη βλέπω μου φαίνεται αρκετό το μέγεθος ώστε να με αγχώσει πολύ. Πόσο καιρό παίρνει να περάσει μια αποκολληση ρε παιδια??? Και πόσο κινδυνευει απο αυτην το μωρο???

Η αποκόλληση μπορεί να πάρει και μήνες για να περάσει. Κάνε αυτό που σου είπε ο γιατρός (η ακινησία παίζει σημεντικό ρόλο) και όλα θα πάνε καλά. Εγώ έμεινα σε ακινησία 3 μήνες (και σε μένα άρχισε αποκόλληση με πολύ αίμα μόλις ξύπνησα από μεσημεριανό ύπνο), έκανα και κάποιες ενέσεις για υποστήριξη του εμβρύου, έπαιρνα και duphaston για το πρώτο τρίμηνο και όλα πήγαν καλά στην πορεία. Το σημαντικό είναι ότι το μωράκι σου είναι καλά.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου SKEK... ειναι πολύ ανακουφιστικό να βλεπεις οτι κι αλλες κοπελες εχουν περασει παρόμοιες καταστασεις και ότι στο τέλος ολα πήγαν καλα... Απλά, για να καταλάβω... κατα τη διάρκεια των 3 μηνών ειχες και αιμορραγία?

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!

Αρκεί να σας πώ οτι εγώ έπαθα την 1η αποκόλληση στις 6 εβδομάδες και μου κράτησε ως και την 13η εβδομάδα περίπου! Κατά την διάρκεια αυτών των 2 μηνών περίπου έφτιαχνε η μία και μετά καπάκι η άλλη..είχα απογοητευτεί ειλικρινά.. Εννοείται οτι δεν πήγα 2 μήνες στην δουλειά και ήμουν σε ακινησία.. Αλλά με το που μπηκα στον 4ο μήνα ως δια μαγείας δόξα το θεό η αποκόλληση τέρμα!! Με λίγα λόγια υπομονή και όλα θα πάνε καλά :)

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου SKEK... ειναι πολύ ανακουφιστικό να βλεπεις οτι κι αλλες κοπελες εχουν περασει παρόμοιες καταστασεις και ότι στο τέλος ολα πήγαν καλα... Απλά, για να καταλάβω... κατα τη διάρκεια των 3 μηνών ειχες και αιμορραγία?

Την πρώτη μέρα είχα μεγάλη αιμορραγία. Τις επόμενες και για μία εβδομάδα είχα αίμα αλλά όχι τόσο πολύ και γενικώς απέφευγα να σηκωθώ από το κρεββάτι ακόμα και για τουαλέτα. Ήταν χειμώνας και επειδή το ζεστό νερό στο μπάνιο βοηθάει την αιμορραγία, έκανα μπάνιο με σχεδόν κρύο νερό :cry:

Μετά την πρώτη εβδομάδα της αιμορραγίας δεν είχα αίμα αλλά επαναλαμβάνω ότι είμουν πολύ προσεκτική σε όλα. Ούτε μετακινήσεις, ούτε αυτοκίνητο και για να πάω να με δει ο γιατρός κάθε εβδομάδα πήγαινα ξαπλωτή στα χέρια του συζύγου μου.

Να προσέχεις και να ακολουθείς τις συμβουλές του γιατρού σου, όμως για τις αντιπηκτικές ψάξε το λίγο. Γιατί τις χρειάζεσαι? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι να σου πω για τη θρομβοφιλία. Εκανα αναλύσεις κι έδειξε ότι ειμαι ετερόζυγη και όλες οι υπολοιπες εξετασεις που εκανα ήταν μεσα σε φυσιολογικά πλαίσια. Αυτή η φορά είναι η 9η για να καταλάβεις που είχα θετική χοριακή. Τις 5 φορές ήταν βιοχημική εγκυμοσύνη... η μια διακόπηκε στα καλά καθούμενα την 9 περίπου εβδομάδα, στην άλλη έλειπε από το έμβρυο ενα χρωμοσωμα και δεν αναπτυσσόταν σωστα, στην άλλη έπαθα οξεία γαστρεντερίτιδα και απο τους εμετούς έσπασε ο σάκος και τώρα διανύω την τελευταια μου εγκυμοσύνη (10 εβδ. και 4 ημερ.) κι έπαθα αποκόλληση. Η μόνη εγκυμοσύνη που υπάρχει υπόνοια για το ότι χαθηκε λόγω θρομβοφιλίας ειναι αυτή που διακόπηκε ξαφνικά την 9 εβδομαδα. Κανένας όμως δε μου το επιβεβαίωσε ποτε... Και κανενας γιατρός δε μου ειπε πως εχω προβλημα θρομβοφιλιας. Ειλικρινά δεν ξέρω τι ειναι σωστο να κανω...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κατάλαβα... Πέρασες αρκετά... Το θέμα είναι ότι η θρομβοφιλία επιβεβαιώνεται με εξετάσεις. Επειδή όμως ο γιατρός δεν είμαι, σου ξαναλέω ότι αυτό που περνάει από το χέρι σου είναι η ξεκούραση και η ακινησία. Κάνε αυτό και υπομονή... Όλα θα πάνε καλά, σου το εύχομαι. Και αφού περάσει η αποκόλληση, σου εύχομαι μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!

Γι αυτό και τωρα ειμαι τόσο πολύ αγχωμένη... Δεν πειράζει... οτι θέλει ο Θεός θα γίνει. Μόνο αυτός μπορεί να προστατεψει κι εμενα και το μωρό μου... Εγω όπως λές κι εσύ θα κάνω ότι περναει απο το χέρι μου... ακινησία και πιστή εφαρμογή των συμβουλών του γιατρού... απο εκει και πέρα ελπίζω στη δύναμη του Θεόυ. Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως και για τις συμβουλες σου και για τις ευχές σου...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Ότι χρειαστείς και μπορώ, μην διστάσεις. Και γω τα πέρασα (όχι τόσα πολλά όσο εσύ βέβαια) και καταλαμβαίνω πως νιώθεις. Να είσαι αισιόδοξη!!

Διαφημίσεις

Κι εκεί που όλα έδειχναν οτι πήγαιναν καλά και το αίμα είχε πια στερέψει... ξαφνικά, καθώς καθομουν στον καναπέ, αισθανομαι ενα φλουπ... αίμα και πάλι... αυτή τη φορά φοβάμαι πολύ... χτες και σημερα ένιωθα κατι περιέργα πονάκια στη κοιλιά... σε λιγότερο από μια ώρα θα είμαι στο γιατρό... ότι θέλει ο Θεός θα γίνει...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κι εκεί που όλα έδειχναν οτι πήγαιναν καλά και το αίμα είχε πια στερέψει... ξαφνικά, καθώς καθομουν στον καναπέ, αισθανομαι ενα φλουπ... αίμα και πάλι... αυτή τη φορά φοβάμαι πολύ... χτες και σημερα ένιωθα κατι περιέργα πονάκια στη κοιλιά... σε λιγότερο από μια ώρα θα είμαι στο γιατρό... ότι θέλει ο Θεός θα γίνει...

τι εγινε κοριτσι μου? ολα καλα? ο Θεος μαζι σου !

Χάθηκα γιατί είχα περιπέτειες... είχα αιμορραγία και γι αυτό μπήκα κλινική. Σήμερα βγήκα και πήγα για την αυχενική διαφάνεια... Η αυχενική διαφάνεια βγήκε καλή 1,4 αλλά το papp-a βγήκε χάλια! Κι επειδή πήγαμε σχετικά νωρίς 11εβδ. και 5 μέρες μας (γιατί θα λείπει την άλλη εβδομάδα) είπε πως κάτι παει να δει στο κεφάλι ως ρινικό οστό αλλά δεν μπορούσε να είναι σίγουρος. Ετσι μας είπε να πάμε στις 2/8. Εμείς όμως κλείσαμε τη Δευτέρα να πάμε και σε κάποιον αλλο πολύ καλό ακτινολόγο που θα είναι και οι μέρες πιο κατάλληλες για την εξέταση. Αισθάνομαι διαλυμένη... μας έβγαλε πιθανότητα 1/61 για σύνδρομο down. Εάν φανεί το ρινικό οστό τη Δευτερα η πιθανότητα αυξανεται στο 1/320 που κάτι είναι κι αυτό. Η λήψη τροφοβλάστη σε μένα απαγορεύεται λόγω της αιμορραγίας που έχω... Και πάλι όλες μου οι ελπίδες στο Θεό... και πάλι ας γίνει το θέλημά του...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια αυριο θα ξανακάνω την εξέταση και σε άλλο γιατρό... εύχομαι να μη μου κοπούν τελείως τα πόδια... ήδη έχω καταρρεύσει... μακάρι να φανεί το ρινικό οστό στο μωράκι μου... μακάρι...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κορίτσια αυριο θα ξανακάνω την εξέταση και σε άλλο γιατρό... εύχομαι να μη μου κοπούν τελείως τα πόδια... ήδη έχω καταρρεύσει... μακάρι να φανεί το ρινικό οστό στο μωράκι μου... μακάρι...

Τώρα είδα τις εξελίξεις σου κοπέλα μου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σταμάτα να κλαις δεν κάνει καλό ούτε σε σένα ούτε και στο μωράκι σου. Να ανάψεις ένα κεράκι το πρωί ενώ θα πηγαίνεις για εξέταση και να παρακαλέσουμε και το Θεό όλα να πάνε καλά. Εύχομαι τα καλύτερα με όλη μου την καρδιά.

Κορίτσια τα νέα μου είναι αποκαρδιοτικά... η νέα γιατρός μου έβγαλε ποσοστό 1:9!!!!!!!!!! Κι ενώ για την τρισωμία 13 είχα αποτέλεσμα 1:14582, αυτή μου έβγαλε 1:72!!!!! Μόλις πριν λίγο ανακακάλυψα και κάτι λάθη που είχε το report της! Ενώ εγώ ήμουν 12 και 2 ημερών στο πρόγραμμα με πέρασε ως 12 και 5 ημερων... δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο στις μετρήσεις... κι επίσης ειδα ότι η ημερομηνια που περιμενω να γεννήσω εγραφε ότι είναι 3 Φεβρουαρίου αλλά ο γιατρός μου και ο άλλος ο γιατρος που έκανε την αυχ. διαφ. με υπολογίζουν για τις 6 Φεβρ.. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω... ειμαι απαρηγόρητη... Θέλω να με ναρκώσουν και να ξυπνήσω τη μέρα που γεννήσω... δε θέλω να ζω άλλο αυτόν τον εφιάλτη!!! Τη Δευτερα θα ξαναπάμε στον πρώτο γιατρό για να δούμε αν τελικά φανεί το ρινικό οστό... Κι αυτή χτες ειπε οτι έβλεπε κάτι αλλά δεν ηταν σίγουρη... Δεν αντεχω άλλο!!! Παρακαλώ συνέχεια το Θεό να μου δίνει δύναμη... μόνο αυτό χρειάζομαι τωρα! Δύναμη να αντεξω!!!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

θα σου δωσει δυναμη ο θεος κοριτσακι, παντα δινει...

διαβασω μερες την ιστορια σου και πραγματικα συγκινουμαι.

σου ευχομαι να πανε ολα καλα απο καρδιας!!

668bab1939.png