Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γενεθλια διχρονου.. σπιτι ή αλλου?

Recommended Posts

σκεφτομουν για τα γενεθλια της μικρης..

καμια 25αρια πιτσιρικια με τους αντιστοιχους γονεις, εννοειται..

σπιτι?

το σπιτι δεν ειναι τεραστιο... βεβαια, υπαρχει μεγαλη βεραντα...

στο σπιτι, θα εχω τη δυνατοτητα να φτιαξω μπουφε, περα απο την τουρτα δηλαδη και τα αναψυκτικα, θα εχω και φαγητο για μικρους μεγαλους..

το προβλημα ειναι 1ον) η κουραση μου... θα μου βγει η ψυχη και 2ον) δεν ξερω κατα ποσο θα διασκεδασουν τα παιδακια στο σπιτι...

παιδοτοπος?

δεν εχω ρωτησει ακομα για τιμες... αλλα φοβαμαι οτι θα μου βγει πολυ ακριβα και δεν ειμαι σιγουρη αν θα περιποιηθω τον κοσμο οσο και οπως θελω... τα παιδακια απο την αλλη, σιγουρα θα περασουν καλυτερα απο το σπιτι μου... (καθοτι δεν αφηνω κανεναν να σκαρφαλωνει στον πολυελαιο!!! :mrgreen: )

εχει κανει καποιος παρτυ στο yavolta? (ετσι λεγεται νομιζω), τον παιδοτοπο διπλα απο το yabanaki, στη βαρκιζα..

σκεφτηκα και κατι αλλο... μενω πολυ κοντα στη θαλασσα... τα γενεθλια του παιδιου ειναι αρχες σεπτεμβρη... θα μπορουσαμε να κανουμε το παρτυ σε καποια παραλια που να εχει καφε για να αραξουν οι γονεις... αλλα, ποσο μπορεις να εχεις το μυαλο σου ησυχο, κυνηγωντας ενα παιδακι στη θαλασσα?

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η παραλία είναι ωραία ιδέα, αλλά για μεγαλύτερα παιδάκια. Τα δίχρονα θα φτύνουν άμμο τρώγοντας την τούρτα... Χώρια τα παπούτσια...

Εγώ πέρυσι έκανα τα γενέθλια τους ( μαζί τους τα κάναμε μιας και η μεγάλη έχει γενέθλια 26/9 και ο μικρός 24/8) στο σπίτι.Είχαμε γύρω στα 20 παιδάκια με τους γονείς τους.Περάσανε όλοι πολύ ωραία.Απλά όπως είπες είναι μεγάλη κούραση στο σπίτι.Μπορείς για να απασχολήσεις τα παιδάκια στο σπίτι να φέρεις ένα κλόουν.Εγώ πέρυσι δεν το έκανα μιας και τα παιδιά ήταν πιο μικρά και δεν θα το χαιρόντουσαν αλλά φέτος θα φέρω.Τώρα για την θάλασσα και εμένα μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο!!!

Φυστίκι οικονομικά σίγουρα είναι καλύτερα σπίτι...μπορείς να κλείσεις έναν κλόουν ή ταχυδακτυλουργό κάτι να απασχολήσει τα παιδάκια και να παίξουν καλά....

έξω αν τα κάνεις μην σκεφτείς να ταίσεις όλους τους ανθρώπους...μόνο για τα παιδάκια και οι υπόλοιποι, καφέ αναψυκτικό και τουρτίτσα!

εγώ τα κάνω έξω γιατί δεν έχω πολλά παιδάκια 10 το πολύ , οι υπόλοιποι είναι μεγάλοι!!

και αποθηλασε επιτελους!

επίσης υπάρχει ένας παιδότοπος, είναι όμως στον Αλιμο, ο οποίος σου κάνει πακέτο φαγητού μόνο για παιδάκια, και από εκεί και πέρα, αν θες να ταίσεις και τους μεγάλους μπορείς να φέρεις εσύ ό,τι θες...

αν σε ενδιαφέρει (γιατί είναι στον Αλιμο) όπως είπα, θα σου τον πω...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

μπαλκόνι?? δεν χρειάζεται να κάθονται όλοι εννοείται...

εμένα μια ξαδερφούλα μου στην Αργυρούπολη με 3 παιδάκια, κάνει πάρτυ για 50-60 παιδάκια και μαγειρεύει αυτή!! το σπίτι της 70 τετραγωνικά....

χαρά στο κουράγιο της βέβαια, (εγώ η ανεπρόκοπη καμμία σχέση) αλλά ότι χωράνε χωράνε!!!

και αποθηλασε επιτελους!

να πω την αληθεια, δε μου φαινεται πως, οικονομικα θα εχει μεγαλη διαφορα σπιτι/παιδοτοπος...

σπιτι = φαγητα, ποτα, τουρτα, κλοουν, διακοσμηση σπιτιου..

παιδοτοπος = εισοδος για παιδακια, τουρτα

ασε που, στα σπιτια μας ολοι, οταν εχουμε καλεσμενους, ξεφευγουμε!!! καλουμε 10, μαγειρευουμε για 50 :lol::lol::lol::lol::lol:

Βασικά το ότι δεν είναι μεγάλο το σπίτι μη σε απασχολεί. Τα παιδιά παντού βολεύονται αρκεί να έχουν παρέα να παίξουν. Ε, οι γονείς σαλόνι-βεράντα. Η παραλία αποκλείεται, είναι φοβερά επικίνδυνη για παιδιά τέτοιας ηλικίας. Θεωρώ ότι ο παιδότοπος είναι πολύ απρόσωπος ωστόσο δεν έχω επισκεφθεί ποτέ κανέναν για να ξέρω αν θα τον προτιμούσα τελικά. Επειδή είμαι άνθρωπος του σπιτιού, μ αρέσει να έχω κόσμο και να τον τραπεζώνω εντελώς αντικειμενικά θα λεγα να το κάνεις στο σπίτι με την παρουσία ενός διασκεδαστή. Για μένα θα άξιζε η κούραση και τα χρήματά μου θα τα διαχειριζόμουν εγώ όπως επιθυμώ.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Κάνε ένα συνδυασμό. Κάντο στο σπίτι και για να μη κουραστείς κάλεσε catering.

Εμείς έχουμε σπίτι με κήπο στο Λαγονήσι και τα δύο τελευταία χρόνια κάναμε το πάρτυ γενεθλίων του Ευριπίδη (14/06) εκεί. Είχαμε παραγγείλει μόνο finger food για να μη χρειάζονται πηρούνια, το catering μας τα έφερε μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα προσέλευσης των καλεσμένων σε θερμοτράπεζες που τα κράτησαν όλα ζεστά και φρέσκα μέχρι τέλους. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και τα παιδιά και οι ενήλικες και εγώ δεν κουράστηκα καθόλου. Σκέψου ότι φέτος ήμουν και ετοιμόγεννη (τέσσερις ημέρες αργότερα γεννήθηκε η Ιφιγένεια) :cool:

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

να πω την αληθεια, δε μου φαινεται πως, οικονομικα θα εχει μεγαλη διαφορα σπιτι/παιδοτοπος...

σπιτι = φαγητα, ποτα, τουρτα, κλοουν, διακοσμηση σπιτιου..

παιδοτοπος = εισοδος για παιδακια, τουρτα

ασε που, στα σπιτια μας ολοι, οταν εχουμε καλεσμενους, ξεφευγουμε!!! καλουμε 10, μαγειρευουμε για 50 :lol::lol::lol::lol::lol:

Υπαρχει μια μικρή διαφορά στο θέμα του οικονομικού στον παιδότοπο.Εμένα για το πάρτυ που έκανα στα 2 παιδιά ο παιδότοπος μου ζητούσε για 20 παιδάκια καλέσμενα γύρω στα 700 ευρώ.Αλλά η παγίδα είναι ότι για τους 40 γονείς που θα συνόδευαν τα παιδιά μου ζητούσε ό,τι θα έπιναν και θα έτρωγαν.Οπότε όπως καταλαβαίνεις εκεί είναι που αυξάνεται η τιμή.Εμένα στο σπίτι μου που είναι 100 τ.μ με τα μπαλκόνια χώρεσαν 70 άτομα περίπου( γονείς, παιδάκια και κάποιοι συγγενείς μου), έφτιαξα μόνη μου γλυφιτζούρια, 3 πίτσες , λουκανικοπιτάκια , και διάφορα άλλα σφολιατοειδή , 3 μπόμπες,κεφτεδάκια, κοτοπουλάκια πανέ, και ρολό κοτόπουλο και πατάτες φούρνου , χυμούς για κάθε παιδί , δωράκια για κάθε παιδί από jumbo, τούρτα έτοιμη ( ε, να κάνουν κάτι και οι άλλοι) και όλα αυτά μου βγήκαν περίπου στα 300 ευρώ.( η τούρτα μόνο έκανε 90 ευρω-διότι είχε 2 παραστάσεις - μια για την κόρη μου και μία για το γιό μου )

resize.php

resize.php

Υπαρχει μια μικρή διαφορά στο θέμα του οικονομικού στον παιδότοπο.Εμένα για το πάρτυ που έκανα στα 2 παιδιά ο παιδότοπος μου ζητούσε για 20 παιδάκια καλέσμενα γύρω στα 700 ευρώ

resize.php

:shock:

οχι βρε κοπελια, κατι αλλο μαλλον εννοεις!

:shock:

οχι βρε κοπελια, κατι αλλο μαλλον εννοεις!

Όχι, μικρό fistikaki, δεν εννοώ κάτι άλλο!!!!Σε παιδότοπο εννοώ και μάλιστα αυτός ήταν και από τους φτηνούς.Γνωστός έκανε στο παιδί του σε παιδότοπο, πολύ γνωστό και τους βγήκε μαζί με όσα πήραν οι γονείς ( γύρω στα 25 παιδιά) 1200 ευρώ!!!!!Και εγώ καράφλιασα όταν μου το είπε!!!ΕΛΕΟΣ!!!!Ούτε βάφτιση να ξαναέκανα!!!!!!!

Σπίτι και πάλι σπίτι!!!Σου βγαίνει η πίστη ανάποδα άλλα δεν είναι το ίδιο κόστος σίγουρα!!!!!

Διαφημίσεις

Το Μαρακι σου ειναι ακομη μικρουλη και πιστεψε με δεν θα χαρη και πολλα πολλα, οποτε αν το κανεις σε καποια παραλια μονο η κουραση και το κυνηγητο θα σας μεινει,ασε που δεν θα ευχαριστηθεις και την παρεα των καλεσμενων σου.

Αυτο βεβαια θα συμβει και στο σπιτι ,μεχρι να εξυπηρετησεις ολο αυτο τον κοσμο να τον σερβιρεις και μαζι με ολα αυτα να εχεις και τον νου σου να μην σου ¨κατεδαφισουν¨το σπιτι τα πιτσιρικια ,αστο καλυτερα.....................

Καλο θα ηταν να βρεις ενα μερος ασφαλες μπορει να μην ειναι και παιδοτοπος ,οικονομικο, να κανεις και ενα ωραιο μπουφεδακι και να τα κανεις εκει.

Και εσυ θα εισαι πιο ηρεμη και θα ευχαριστηθεις και την παρεα των καλεσμενων σου και μετα στο τελος θα εχεις μονο να μαζεψεις τα δωρακια σας και να πατε στο συμαζεμενω σπιτακι σας και να τα ανοιξετε με ηρεμια να χαρει εκει η μικρη.

Μια λύση λίγο πιο ξεκούραστη είναι να το κάνεις σπίτι και να πάρεις catering.Δεν ξέρω κάτα πόσο πιο οικονομικό είναι αυτό.Κάποιοι παιδότοποι έχουν και προσφορές του στυλ μόνο 200 ευρώ για 10 παιδάκια ( με την τούρτα και το φαγητό τους μέσα) αν η γιορτή γίνει καθημερινή.Το είδα σε ένα παιδότοπο που πήγαμε πρόσφατα.

000203FB.gif

κορίτσια το catering είναι ακριβό μην το συζητάτε..

εγώ πέρυσι για 20-25 άτομα έδωσα 400 ευρώ μόνο για φαγητό...

συν τα ποτά + η τούρτα πάνω από 500 βγαίνει...

αν είναι έτσι ας το κάνει έξω να μην καθαρίζει και μετά!!

και αποθηλασε επιτελους!

Έχω υπ' όψιν μου αρκετές περιπτώσεις, όπου το πάρτυ γενεθλίων το έκαναν σε παιδική χαρά κοντά στο σπίτι. Φαντάζομαι ότι κάθε δήμος θα έχει τη δική του πολιτική για τη χρήση των παιδικών χαρών, μήπως θα σ' ενδιέφερε να το ψάξεις λίγο? Έχει όλα τα πλεονεκτήματα του παιδότοπου και από της άλλη μπορείς να χειριστείς όπως θέλεις το θέμα του φαγητού.

ναι βρε φυστίκι, εκεί στην Ανάβυσσο έχει τρομερή παιδική χαρά, και είναι και δίπλα στη θάλασσα που θέλεις εσύ!

γιατί όχι εκεί??

και αποθηλασε επιτελους!

κορίτσια το catering είναι ακριβό μην το συζητάτε..

εγώ πέρυσι για 20-25 άτομα έδωσα 400 ευρώ μόνο για φαγητό...

συν τα ποτά + η τούρτα πάνω από 500 βγαίνει...

αν είναι έτσι ας το κάνει έξω να μην καθαρίζει και μετά!!

Με έβαλες και έψαξα τις αποδείξεις μου :lol::lol: Λοιπόν για 55 άτομα (23 παιδάκια και οι υπόλοιποι ενήλικες) δώσαμε φέτος στο catering 270 ευρώ με την τούρτα μέσα. Μαζί με ποτά και δώρα για τα παιδιά μας πήγε γύρω στα 350 ευρώ.

Να σημειώσω ότι από τα φαγητά που περίσσεψαν κέρασε την επόμενη ημέρα ο Ευριπίδης όλο τον παιδικό σταθμό (παιδιά και προσωπικό σύνολο 70 άτομα).

etCDp3.png hk8kp3.png

εχουμε καταπληκτικη παιδικη χαρα κοντα μας... μειονεκτημα? ειναι στην παραλια.. διπλα στη θαλασσα... που σημαινει παλι, οτι θα κυνηγαμε ολοι τα μωρα μας..

αυτο ειναι το προβλημα με τους εξωτερικους χωρους.... φορας τα καλα σου (nike, adidas, puma) και τρεχεις!!!!!

Με έβαλες και έψαξα τις αποδείξεις μου :lol::lol: Λοιπόν για 55 άτομα (23 παιδάκια και οι υπόλοιποι ενήλικες) δώσαμε φέτος στο catering 270 ευρώ με την τούρτα μέσα. Μαζί με ποτά και δώρα για τα παιδιά μας πήγε γύρω στα 350 ευρώ.

Να σημειώσω ότι από τα φαγητά που περίσσεψαν κέρασε την επόμενη ημέρα ο Ευριπίδης όλο τον παιδικό σταθμό (παιδιά και προσωπικό σύνολο 70 άτομα).

δεν σε πιστεύω...μπορείς να μου στείλεις σε πμ το όνομα του catering??

γμτ εδώ στα νότια προάστια δεν βρήκα τίποτα πιο φθηνό...

και αποθηλασε επιτελους!

δεν σε πιστεύω...μπορείς να μου στείλεις σε πμ το όνομα του catering??

γμτ εδώ στα νότια προάστια δεν βρήκα τίποτα πιο φθηνό...

Έχεις πμ. :D

etCDp3.png hk8kp3.png