Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πανικός με δύο παιδιά

taskot

Recommended Posts

Ο μεγάλος μου είναι 20 μηνών και ήρθε στη ζωή μας και ο μικρούλης, 20 ημερών. Μέχρι τώρα η μαμά μου κράταγε τον μεγάλο. Τώρα όπου πάω έξω για δουλειά πρέπει να παίρνω μαζί μου τον μεγάλο, αφού ο μικρούλης ακόμα πρέπει να μένει σπίτι. Για να κρατήσει και τα δύο μαζί η μητέρα μου βλέπω ότι είναι δύσκολο, αφού ο μεγάλος θέλει έναν άνθρωπο από πίσω του και είναι ιδιαίτερα ζωηρός. Δύσκολα τα πράγματα...Θέλω την εμπειρία σας και συμβουλές...

Διαφημίσεις

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ο μεγάλος μου είναι 20 μηνών και ήρθε στη ζωή μας και ο μικρούλης, 20 ημερών. Μέχρι τώρα η μαμά μου κράταγε τον μεγάλο. Τώρα όπου πάω έξω για δουλειά πρέπει να παίρνω μαζί μου τον μεγάλο, αφού ο μικρούλης ακόμα πρέπει να μένει σπίτι. Για να κρατήσει και τα δύο μαζί η μητέρα μου βλέπω ότι είναι δύσκολο, αφού ο μεγάλος θέλει έναν άνθρωπο από πίσω του και είναι ιδιαίτερα ζωηρός. Δύσκολα τα πράγματα...Θέλω την εμπειρία σας και συμβουλές...

Σε τί ακριβώς θες την συμβουλή μας;

Εγώ είμαι στην ίδια κατάσταση με σένα αλλά τα δεύτερα είναι δίδυμα. Ακόμα πιο δύσκολα δηλαδή.

αφου εχεις και τη μανα σου να σου κραταει το ενα απο τα δυο μια χαρα εισαι!!!

γενναω σε δυο μηνες.... ο γιος μου τοτε θα ειναι 17 μηνων.... και δεν εχω κανεναν.........

οπλιζομαι με υπομονη απο τωρα και σκεφτομαι ενα σωρο πατεντες για να μπορεσω να ανταπεξελθω..... παντως ειμαι αισιοδοξη!!!!!

αφου λεω ο καλος μου (αντρας μου) ειναι διπλα μου, μου φτανει....

Σίγουρα, δεν πρέπει να παραπονιέμαι, αφού έχω και τη μαμά μου. Γενικά, ήθελα να μάθω πώς τα βγάζετε πέρα, όταν είστε μόνες με όλα τα παιδιά μαζί, χωρίς κανέναν άλλον για βοήθεια εκεί και αν το βρίσκετε εφικτό η μαμά μου να μπορέσει να κρατήσει και τα δύο μαζί?

αν υπαρχει αναγκη σιγουρα η μαμα σου θα μπορει να τα κρατησει και τα δυο, αλλα νομιζω πως θα πρεπει να ξερει τα κουμπια των παιδιων σου για να μη τη παιδευουν...

Διαφημίσεις

οταν πεσεις στο νερο χωρις μπρατσακια κολυμπας αν εχεις μπρατσακια δεν μαθενεις ποτε .

σωστηηηηηηηηηηη.........

να δω οταν θα πεσω εγω κατευθειαν στα βαθια αμα τα καταφερω η αν θα ζητησω βοηθεια απεγνωσμενα!!!!@!

Δεν υπάρχει κάτι να συμβουλεύσω... μόνο τόοοοοονους υπομονής και ψυχολογική στήριξη (από όποιον μπορείς να την βρεις).

Κι εμένα έχουν 18 μήνες διαφορά με τον μεγάλο να κάνει ό,τι μα ό,τι παλαβομάρα τού έρθει στον εγκέφαλο μια κατάσταση δλδ απολύτως φυσιολογική για την ηλικία του. όσο για το "έξω" το ξεχνάς με 2 μωρά. Η θα πρέπει να τα βγάζεις εναλλάξ ή με παρέα (να έχει ο καθένας από ένα) ή να βγάλεις ακόμη 2 χέρια και 2 πόδια _πράγμα που δεν γίνεται..

Και μην θέλοντας να σε πτοήσω νομίζω πως η μαμά όσο καλές προθέσεις και να έχει η γυναίκα δεν θα μπορέσει να στα κρατήσει και τα δυο (εκτός και εάν είναι πολύ νέα στην ηλικία και σχετικά ξεκούραστη).

Υπομονή σε όλες !!!! Welcome to the club !

Και χαιρετισμούς -αγωνιστικούς- στην κοπελιά με τα δίδυμα που έγραψε πιο πάνω.... Θεά !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

σωστηηηηηηηηηηη.........

να δω οταν θα πεσω εγω κατευθειαν στα βαθια αμα τα καταφερω η αν θα ζητησω βοηθεια απεγνωσμενα!!!!@!

Μια χαρα θα τα καταφέρεις θα δεις και εσύ και η taskot υπομονή θελει μονο και καλή διάθεση...και οσο για τις δουλειες του σπίτιου εκει ίσως χασεται τον έλενχο αλλά δεν πειράζει τα παιδάκια σας εχουν προτεραιότητα.......σας το λεω εγω που είμαι μονη μου με 4 παιδια αλλά καλα τα μεγάλα μου δεν είναι στην ηλικια των δικών σας αλλά και πάλι θέλουν την φροντιδα τους.....αλλά μια χαρα τους φέρνω βόλτα όλους γιατί έχουμε και ενα παιδί ακομα να φροντίσουμε όλες μας....... τον σύζυγο!!!!!!!

Διαφημίσεις

Αφού έχεις την μαμα σου μια χαρά εισαι! Εγώ ακριβως λόγω της μαμας μου δεν μπορώ να πω ότι έχω δυσκολευτεί πολύ ακόμα..Σκέψου ότι ο μικρός θα είναι για λίγο ακόμα τόσο μικρός. Οπότε μετά μπορείς να αφήνεις έναν από τους δύο στην μαμα σου και να πηγαίνεις όπου θέλεις. Πράγματα που σου φαίνονταν βουνό με τον πρώτο,τώρα θα είναι μια χαρά. Για να βγαίνετε όλοι μαζί μπορείς να έχει τον μεγάλο στο καρότσι και τον μικρό σε μάρσιππο..;)

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Αισιοδοξώ ότι ο μεγάλος μεγαλώνοντας θα καταλαβαίνει πιο πολλά πράγματα...Για να επανέλθω στη δουλειά, σίγουρα θα περάσει αρκετός καιρός. Ο θεός βοηθός...

αχχχ κοριτσια καλησπερα... οταν γεννηθηκε η μικρη μου πριν 2,5 μηνες η μεγαλη μου ηταν 19 μηνων.... βουνο τα εβλεπα ολα πριν γεννησω.. μονη μου χωρις καποια βοηθεια.. ο αντρας μου να δουλευει βραδυ και οι γονεις μακρια... ολα πανω μου!! απο οταν ηρθε και το δευτερο μωρακι σπιτι ολα πηραν τον δρομο τους σιγα σιγα.. τα εβαλα σε προγραμμα και τα δυο.. 9 το βραδυ και τα δυο κοιμουντε.. να ηρεμω κι εγω λιγακι γιατι απο τις 7 το πρωι η μερα ειναι πραγματικα γεματη... οσο για το εξω ειναι καπως δυσκολο αλλα οχι ανεφικτο. αναφερετε και πιο πανω καροτσι το μεγαλο μαρσιπο το μικρο. πιστευω πως η καθε μαμα με την αγαπη που εχει για τα παιδια της βρισκει τελικα την λυση και τα βγαζει παντα περα... δεν θα ειναι για παντα μωρα αλλωστε!! υπομονη!

Μια χαρα θα τα καταφέρεις θα δεις και εσύ και η taskot υπομονή θελει μονο και καλή διάθεση...και οσο για τις δουλειες του σπίτιου εκει ίσως χασεται τον έλενχο αλλά δεν πειράζει τα παιδάκια σας εχουν προτεραιότητα.......σας το λεω εγω που είμαι μονη μου με 4 παιδια αλλά καλα τα μεγάλα μου δεν είναι στην ηλικια των δικών σας αλλά και πάλι θέλουν την φροντιδα τους.....αλλά μια χαρα τους φέρνω βόλτα όλους γιατί έχουμε και ενα παιδί ακομα να φροντίσουμε όλες μας....... τον σύζυγο!!!!!!!

οσο για τις δουλειες δεν ανησυχω.... δεν ειμαι και πολυ φανατικη του αθληματος... κανω μονο τα βασικα, χωρις υστριες για τελειο σπιτι... το ξερω πως δε γινεται...

κι αυτο προτεινω και στη taskot... να τα ξεχασουμε ολα τα δευτερευοντα και να απολαυσουμε τα παιδακια μας....

Γιατί ανοίγετε τέτοια θέματα;Για να τρομοκρατείτε εμάς που σκεφτόμαστε για δεύτερο;:-D

Λοιπόν,εγώ έχω τον θηλυκό Taz !Σίφουνας λέμε !Θέλουμε σιγά σιγά να κάνουμε και ένα δεύτερο για να έχουν μικρή διαφορά (τρομάρα μας!) . Έχω επίγνωση της κατάστασης και ξέρω πολύ καλά τι με περιμένει με δύο μωρά αλλά...θέλω!:roll: Τουλάχιστον όταν είναι κοντά κοντά τρως μια φορά το ''λουκί'' και μετά ξεμπερδεύεις από το κυνηγητό και την πάνα

Πφφφ... αυτά διαβάζω και λέω από μέσα σου ''Άστο Λένα , θα ξεσκατίζεις τα εγγόνια μια και καλή!'':-)

Κάθε μέρα μαζί σου είναι γιορτή κι ομορφότερη απο ότι η χτεσινή...Κάθε μέρα μαζί σου νιώθω πως δώρο είσαι που μου στειλε ο θεός

KUeyp3.png

Διαφημίσεις

Tί να πω βρε κορίτσια;

Εμένα καμιά φορά παίρνει η μάνα μου κάποιον από τους 3 σπίτι της και με 2 νιώθω πώς δεν έχω παιδί στο σπίτι!

Θα βρείτε το ρυθμό σας με βοήθεια ή χωρίς. Αφού υπάρχει βοήθεια, είναι ακόμα πιο εύκολο. Η μαμά σου, δύσκολα θα κρατήσει και τα δύο, το να παίρνεις μαζί το μεγάλο, είναι καλό γιατί περνάει παραπάνω χρόνο μαζί σου και πιθανόν έτσι να μην ζηλεύει. Όταν αρχίσεις να βγάζεις έξω και το μωρό, σκέψου το διπλό καρότσι, οπότε θα μπορείτε να πάτε μια βόλτα για ψώνια ή στις κούνιες οι τρεις σας.

Δύο μωρά είναι πολύ ζόρι, αλλά είναι μια φάση που περνάει γρήγορα. Ήδη σ΄ένα χρόνο και κάτι θα είναι σχεδόν σαν δίδυμα, θα τα ταΐζεις μαζί, θα τα κάνεις μπάνιο μαζί και όταν αρχίσουν να παίζουν μόνα τους θα ξεχνάς ότι είναι στο σπίτι. Η αρχή είναι λίγο δύσκολη.

Θυμάμαι που θήλαζα το μικρό ενώ ο "μεγάλος" κατέβαζε και έσπαγε τις μπάλλες από το δέντρο στο σαλόνι... :lol:

momma θηλυκος taz????? να την γνωρισουμε με την δικια μου!!! μου εχει διαλυσει τα παντα!!! θα τα πανε καλα οι δυο τους σιγουρα!!!

Άσε Κατερίνα...

13 μηνών και δεν της ξεφεύγει τίποτα !Ο κόσμος να χαλάσει θα κάνει το δικό της .Δύσκολος χαρακτήρας αλλά όταν ηρεμεί είναι ένας άγγελος. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...Πόσο είναι η δικιά σου;

Να τις γνωρίσουμε...θα κάνουν συμμαχία !:-D

Κάθε μέρα μαζί σου είναι γιορτή κι ομορφότερη απο ότι η χτεσινή...Κάθε μέρα μαζί σου νιώθω πως δώρο είσαι που μου στειλε ο θεός

KUeyp3.png

Μπραβο τετοια να διαβαζω να περνω θαρρος που αποφασισα να μην κανουμε αλλο.......!!!!!!! Αντε καλες υπομονες......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου καλή υπομονή!!!!!! Ωστόσω πιστεύω και εγώ πώς η αγάπη για τα παιδάκια σου θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια!!!!!!!! Το ότι έχεις βοήθεια από την μητέρα σου είναι πολύ σημαντικό. Όλα θα πάνε καλά, μην αγχώνεσαι!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Ακόμα είναι μικρούλικο το μωράκι σου. Σε λίγο καιρό θα συνηθίσετε όλοι σας την αλλαγή. Εγώ μέχρι να σαραντήσω με δυο παιδιά ήμουν έτοιμη να λυποθυμήσω τα βράδια, χωρίς να υπερβάλλω. Επέστρεψα στη δουλειά μου στις δυο εβδομάδες. Θα δεις όλα καλά θα πάνε.

ISGLp2.pngilpPp3.png

momma και φυσικα να τις γνωρισουμε γιατι οχι! ειναι 22 μηνων η μεγαλη και 2 μηνων η μικρη. καθε μερα ειναι ενα πανηγυρι στο σπιτι μας!! το σαλονι εχει γινει ενας ατελειωτος παιδοτοπος!!! στην ηλικια των 13 μηνων η αληθεια ειναι πως ηταν χειροτερα γιατι εβαζε και τα παντα στο στομα!!! ελπιζω η μικρη μου να βγει λιγο πιο ησυχη και τα κοριτσακια μας να παιξουν καποια στιγμη με κουκλες επιτελους!!

Ακόμα είναι μικρούλικο το μωράκι σου. Σε λίγο καιρό θα συνηθίσετε όλοι σας την αλλαγή. Εγώ μέχρι να σαραντήσω με δυο παιδιά ήμουν έτοιμη να λυποθυμήσω τα βράδια, χωρίς να υπερβάλλω. Επέστρεψα στη δουλειά μου στις δυο εβδομάδες. Θα δεις όλα καλά θα πάνε.

Επέστρεψες πολύ νωρίς. Και τα παιδάκια σου ποιος τα κράταγε?

Λοιπον εμεις ειμαστε 3 και 1. Και εγω απο την αρχη επερνα ενα μαζι μου (βεβαια εγω εβγαλα το μωρο αμεσως εξω). Παντως οσο το μωρω σου ειναι τοσο μικρουλι ειναι πιο ευκολα. Ουσιαστικα ασχολειστε με τον μεγαλο. Απλα οταν αλλαζεται πανα φροντιζεται να ειναι καπου κοντα σας ή καπου περιορισμενος. Εγω ξεκινησα προσφατα να δουλευω και δεν μπορεσα να βαλω τον μεγαλο καθε μερα στο παιδικο οποτε αναγκαστικα 2 μερες μενει σπιτι μαζι με την γιαγια και τον μικρο.

Για μας τα πραγματα δεν εχουν βελτιωθει γιατι τωρα θελει και ο μικρος καποιον να τον κυνηγαει συνεχια. Επισεις ειναι πιο εκτεθιμενος τωρα στις σπρωξιες του μεγαλου μια και ειναι στο πατωμα. Μπορει να παιζουν μαζι και ξαφνικα να του ριξει μια σπρωξια ο μεγαλος να τον ριξει κατω..

Να σημειωσω οτι ο μεγαλος ηταν φοβερα ηρεμος και υπομωνετικος σαν μωρο