Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γενικη αποροια για τους παιδιατρους....

Recommended Posts

Κοριτσια οι περισοτερες δεν συμφωνειται με τους παιδιατρους σας... Σε θεματα διατροφης, σε θεματα περιποιησεις... Γιατι δεν τους αλλαζετε???

Διαφημίσεις

Εγω γενικα συμφωνω με τον πρώτο παιδίατρο μας για αυτο και τον κράτησα!

Η μονη διαφωνία που ειχαμε ειναι οτι εκεινος ήθελε διατροφή γάλα σκονη εως τα δυο χρονων ενω εγω της την εκοψα στους 18 μήνες και την ξεκίνησα φρέσκο γάλα.

Κατα τα άλλα συμφωνουμε σε ολα!

Γιατί δεν το θεωρώ απαραίτητο να συμφωνώ σε όλα. Ήθελα έναν έμπειρο παιδίατρο, τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου είναι πολύ κρισιμα, και αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην αναπτυξη του θέλω να το δει έγκαιρα, πριν αρχίσω να αναρωτιέμαι τι δεν πάει καλά με το παιδί μου.

Για θέματα περιποίησης πχ δεν τον ρώτησα, εψαξα και βρηκα μονη μου τι είναι απαραίτητο, δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη του για το σαπούνι που χρησιμοποιώ στο μωρό.

Η φαρίν λακτε που μου προτεινε για εμένα είναι δευτερεύον ζήτημα, δεν τη δίνω και δεν το συζητάω. Αφού δεν με ενοχλεί με το θέμα του θηλασμού, όλα καλά. Δυστυχώς, παρόλο που είναι πολύ έμπειρος παιδίατρος δεν μπορεί (ή δεν έχει τη διάθεση) να στηρίξει μια μητέρα που θηλάζει, όμως αυτό δεν με πειράζει, ξέρω πού να απευθυνθώ αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα

Διαφημίσεις

Ο γιατρός γενικά πρέπει να περιορίζεται στην επιστήμη του. Αν τώρα πάει να σου συστήσει Body lotion και μάλιστα αυτό που έχει τα πολλά parabens δεν είναι ανάγκη να τον αλλάξεις, ούτε να εκνευριστείς, απλά τον αγνοείς και ίσως το συζητάς με τις φίλες σου απο το φόρουμ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ!!!! :lol::lol: Το ίδιο ισχύει και με τα θέματα θηλασμού και διατροφής! Σου δίνει δείγματα επί δειγμάτων, αλλά αν το παιδάκι σου δεν είναι άρρωστο μπορεί να φάει ας πούμε φρουτόκρεμα με φρουτάκια κι όχι κρεμούλα με ξερά βιομηχανικά παράγωγα! Το να πάς στον δίπλα γιατρό δεν σε σώζει πάντα (έχω αλλάξει τρείς) γιατι οι ίδιες εταιρείες περνάνε απο τα γραφεία ολονών! Επίσης ο γιατρός δεν είναι Θεός, ούτε υπάρχει η πιθανότητα, αν είσαι λίγο συνηδειτοποιημένος και υποψιασμένος γονιός, να βρείς κάποιον που θα εμπιστευεσαι απόλυτα και δεν θα τσεκάρεις συνεχώς!

ssttaa

έχω φρικάρει ήδη με δύο παιδιάτρους. περιμένω να χρονίσει η μπουμπού για να δω και 3η.

η πρώτη είναι παιδάιτρος στο ταμείο δικηγόρων. πήγαμε να την γνωρίσουμε όταν ήμουν έγκυος, στον 7ο, 8ο μήνα. της έκανα κάποιες ερωτήσεις για το θηλασμό κυρίως, την ενημέρωσα για όσα διάβασα και επιθυμώ και την ρώτησα τη γνώμη της, ιδίως για το βιβλίο της κας Πατσούρου. έδειξε να συμφωνεί. μιλήσαμε για θήλαστρο, για τον 3ο μήνα της ζωής της μπέμπας και μετά, οπότε θα επέστρεφα στη δουλειά.

την ρώτησα για αποστειρωτή. μου είπε δεν χρειάζεστε, αφού θα θηλάσεις αποκλειστικά. ωραία λέω, εδώ είμαστε.

αμ, δε! όλα όσα έκανε ήταν εχθρικά στο θηλασμό.

η κυρία βάλθηκε να αποθηλάσω. κάθε φορά που ζυγίζοντας τη μικρή μου έβλεπε πως έπαιρνε βάρος πάνω από το αναμενόμενο κατέβαζε τα μούτρα χωρίς να πει ούτε ένα μπράβο, κάτι. το χαιρόμουν βέβαια αφάνταστα!

στο θέμα του συγκάματος της μπέμπας, αφού εξάντλησε όλη την γκάμα καλλυντικών, φαρμάκων, έφερα άλλη παιδίατρο που μας έδωσε ελαιόλαδο νισεστέ. στο θέμα του θηλασμού όμως ήταν κουκουρούκου και η δεύτερη! αυτή την πλήρωσα.

ξαναπήγα στην πρώτη. οι οδηγίες της για την διατροφή της μπέμπας απαράδεκτες, τηλεγραφημα (ό,τι κατάλαβες κατάλαβες), δώσε κρέμα βανίλια, φαρίν λακτέ, έτοιμη να πλασάρει τα δειγματάκια της με το καλημέρα, δίνει αποτέλ προληπτικά για τα εμβόλια.

την Παρασκευή σε ένα τηλεφώνημά μου για μια απορία μου για το γιαουρτάκι, ως προς την ποσότητα, με την απορία έμεινα έτσι κι αλλιώς πάλι, ανακάλυψα ότι έπρεπε να δίνω στο μωρό 50 γρ μαγειρεμένο κρέας, ενώ εγώ έδινα 50 ζυγισμένο ωμό. έξαλλη.

κατά το Σεπτέμβριο θα δούμε άλλη παιδίατρο. ως τότε συνεχίζουμε να διαβάζουμε, να ενημερωνόμαστε, εγώ και ο σύζυγος.εμείς έχουμε την ευθύνη!

sevoula καλημερα σου ειχα προτεινει καποιους στην αλλα σελιδα (λιστα με τους παιδιατρους) για ρωτα ισως ειναι πιο συνηδητοποιημενοι!

συγνωμη για το σχετο μνμ

6Eujp3.png svAfp3.png

sevoula καλημερα σου ειχα προτεινει καποιους στην αλλα σελιδα (λιστα με τους παιδιατρους) για ρωτα ισως ειναι πιο συνηδητοποιημενοι!

συγνωμη για το σχετο μνμ

πού ποντικάκι μου γλυκό;:roll: δεν κατάλαβα.

το διάβασα. πρώτη φορά τους ακούω.

θα το δω. σ' ευχαριστώ πολύ.

είχα στο νου μου για τη Δημητρίου, δυστυχώς δεν είναι στη λίστα του ταμείου μας, όπως και για την Περιστέρη, είναι στη λίστα.

Διαφημίσεις

το διάβασα. πρώτη φορά τους ακούω.

θα το δω. σ' ευχαριστώ πολύ.

είχα στο νου μου για τη Δημητρίου, δυστυχώς δεν είναι στη λίστα του ταμείου μας, όπως και για την Περιστέρη, είναι στη λίστα.

Έχω γνωρίσει την Πελεκούδα και μου έκανε καλή εντύπωση...

Κατά τα άλλα εμείς βλέπουμε κυρίως την Άννα Πατσούρου στη Θεσ/νίκη (η οποία μας βοήθησε με το θέμα της αλλεργίας και του θηλασμού)

Αν χρειαστώ κα΄τι εδώ θα πάω στην Πελεκούδα ή Νοσοκομείο ( και ο Θεός βοηθός)

.pngy3DLp3.png