Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σχετικά με ηπια ανεπάρκεια τριγλώχινας

Recommended Posts

Εχθές έκανα την Β επιπέδου εξέταση και η γιατρός που μου την έκανε μου είπε πως παρατηρείτε μια ηπια ανεπάρκεια τριγλωχινας η οποία καλό είναι να εξεταστεί και από εμβρυοκαρδιολόγο. Η ίδια (γιατρός) ήταν αρκετά καθισυχαστική και μάλιστα μου είπε πως όταν πάω να κάνω υπέρηχο για την καρδούλα του ίσως να έχει επανέλεθει η παρούσα βλάβη. Βέβαια η γιατρός αυτή ήταν του ιατρικού κέντρου και οχι η γυναικολόγος μας που περιμένω να μιλήσω μαζί της σήμερα. Απλά όπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθεί φοβερά αν ξέρει κάποια/ος κάτι θα ήθελα μια άποψη - συμβουλή.

Συγνώμη που έφτιαξα νέο θέμα αλλά το "πρόβλημά" μου δεν ήξερα που να το εντάξω.

Και πάλι σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Εχθές έκανα την Β επιπέδου εξέταση και η γιατρός που μου την έκανε μου είπε πως παρατηρείτε μια ηπια ανεπάρκεια τριγλωχινας η οποία καλό είναι να εξεταστεί και από εμβρυοκαρδιολόγο. Η ίδια (γιατρός) ήταν αρκετά καθισυχαστική και μάλιστα μου είπε πως όταν πάω να κάνω υπέρηχο για την καρδούλα του ίσως να έχει επανέλεθει η παρούσα βλάβη. Βέβαια η γιατρός αυτή ήταν του ιατρικού κέντρου και οχι η γυναικολόγος μας που περιμένω να μιλήσω μαζί της σήμερα. Απλά όπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθεί φοβερά αν ξέρει κάποια/ος κάτι θα ήθελα μια άποψη - συμβουλή.

Συγνώμη που έφτιαξα νέο θέμα αλλά το "πρόβλημά" μου δεν ήξερα που να το εντάξω.

Και πάλι σας ευχαριστώ

Με συγχωρείς που σε ρωτάω αλλά τι ακριβώς είναι αυτό;Εγώ στο β επιπέδου είχα θέμα με το ασβέστιο που φαινόταν στην καρδούλα, είναι κάτι τέτοιο;

Με συγχωρείς που σε ρωτάω αλλά τι ακριβώς είναι αυτό;Εγώ στο β επιπέδου είχα θέμα με το ασβέστιο που φαινόταν στην καρδούλα, είναι κάτι τέτοιο;

Οχι δεν έχει σχέση με το ασβέστιο, απλά ας το πουμε κάποια αρυθμια στη δεξια κάτω κοιλία (αν δεν κάνω λάθος) της καρδιας. Στο διαδικτυο που κοιταζω δεν μπορω να καταλάβω και πολλά αλλά π.χ αναφέρεται και το γνωστο "φύσημα" στην αναζήτηση της τριγλώχινας. Αυτο που με αγχώνει είναι αν το μωράκι μου θα έχει χρόνια προβλήματα με την καρδούλα του.

Οχι δεν έχει σχέση με το ασβέστιο, απλά ας το πουμε κάποια αρυθμια στη δεξια κάτω κοιλία (αν δεν κάνω λάθος) της καρδιας. Στο διαδικτυο που κοιταζω δεν μπορω να καταλάβω και πολλά αλλά π.χ αναφέρεται και το γνωστο "φύσημα" στην αναζήτηση της τριγλώχινας. Αυτο που με αγχώνει είναι αν το μωράκι μου θα έχει χρόνια προβλήματα με την καρδούλα του.

Σου εύχομαι μέσα σπό την καρδιά μου να αποκτήσεις ένα κατάγερο μωράκι!Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά, να έχεις πίστη.

εχω ακριβως το ιδιο θεμα με σενα το οποιο το ανακαλυψαμε μετα απο προγραμματισμενο υπερηχο καρδιας στο ωνασειο. η εμβρυοκαρδιολογος που με εξετασε μου ειπε οτι ειναι πολυ ηπιας μορφης και να μην ανησυχω καθόλου και οτι αυτο φευγει απο μονο του μεχρι τη γεννα αλλα θα συνιστουσα και σε εσενα να πας να κανεις ενα υπερηχο καρδιας σε εξειδικευμενο καρδιολογο (εμενα στη β επιπεδου δεν ειχε φανει). εγω να φανταστεις κανονισα να ξαναπαω σε 1 μηνα για να σιγουρευτω οτι εφυγε (πολυ αγχος αυτη η εγκυμοσυνη ρε παιδι μου...) Μη φρικαρεις παντως ειναι κατι συνηθισμενο...

Διαφημίσεις

Γεια σου sadamo,

επειδή κι εμείς είχαμε ένα μικρό κομβίο ασβεστίου στην καρδούλα αλλά ο υπέρηχος καρδιάς ήταν πεντακάθαρος δε θα κάνουμε αμνιοπαρακέντηση. Εσάς τι σας είπε ο γιατρός; Θα κάνετε κάτι παραπανω γιαυτό;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Εμας κορίτσια ο β επιπεδου μας βρήκε και τα δυο και το ηνδογενη (ασβεστωμα) και την τριγλωχινα. Παρόλα αυτά ήδη έχω προγραμματίσει τις επόμενες εξετάσεις (καρδιολόγο, αμνιοκέντηση) αλλά η γιατρός μου ήταν ιδιαίτερα καθυσυχαστική σε σημείο που κάπποια στιγμή δεν πίστευα αυτά που άκουγα. Βέβαια εμείς γιατροί δεν είμαστε και συμπεριλαμβανομένου της εμπειρίας του κάθε γιατρού και αντίστοιχης απειρίας δική μας νομίζω πως πρέπει να χαλαρώσουμε. Συγκεκριμένα η δική μου μου πρότεινε να μην κάνω αμνιοκέντηση διότι απ ότι φαίνεται παρότι έχει βρεθεί αυτή η κουκιδα δεν άλλαξε το ποσοστό για τρισωμία από το α τέστ. Για την τριγλώχινα επίσης μου είπε ότι αυτό θα φύγει μέχρι την γέννα οπότε να πάψω να το σκέφτομαι μάλιστα μου έφερε παράδειγμα και μου είπε το εξής αν δεν έκανες υπέρηχο καρδιάς και από στο β επίπεδου δεν υπήρχε τότε θα το ήξερες? Βέβαια εφόσον υπάρχει εξειδίκευση και υπάρχει ο εμβρυοκαρδιολόγος πήγαινε να σου πεί αυτός περισσότερα και να σε ενημερώσει περισσότερο απ ότι εγω.

Αυτά, ..... τέλος για να μην σας πρίζω μπορώ να πω πως χαλάρωσα αρκετά, εκτός και αν υπάρχει κάτι πολύ πιο σοβαρό και δεν μας το λένε για να μην μας κάνουν χειρότερα!