Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τουρτα Tομας το τραινακι δεν ειναι τελεια??

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Το εφτιαξα με γλασο βουτυρου. Δεν προτιμησα σαντιγυ γιατι λιωνει ευκολα. Με μια μεγαλη σπατουλα το ισιωσα. Μετα εκανα και τις ροζετες με το ιδιο υλικο. Την εβαλα μετα στην καταψυξη και εγινε πολυ σταθερη. Τις γραμμες τις εκανα με κορνε. Ελιωσα λιγη σοκολατα την εβαλα στο κορνε και επειδη η τουρτα ηταν πολυ παγωμενη η σοκολατα δεν τρεχει και αν κανεις καποιο λαθος αφαιρειται πολυ ευκολα. Piece of cake!!!

να σου ζησουν τα παιδακια σου πολυ ωραιες τουρτες.μπραβο!!!εχω δει στο you tube διαφορες τουρτες πως φτιαχνονται και δεν το χω τολμησει ποτε.και παλι μπραβο.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Το εφτιαξα με γλασο βουτυρου. Δεν προτιμησα σαντιγυ γιατι λιωνει ευκολα. Με μια μεγαλη σπατουλα το ισιωσα. Μετα εκανα και τις ροζετες με το ιδιο υλικο. Την εβαλα μετα στην καταψυξη και εγινε πολυ σταθερη. Τις γραμμες τις εκανα με κορνε. Ελιωσα λιγη σοκολατα την εβαλα στο κορνε και επειδη η τουρτα ηταν πολυ παγωμενη η σοκολατα δεν τρεχει και αν κανεις καποιο λαθος αφαιρειται πολυ ευκολα. Piece of cake!!!

Σε ευχαριστω. Το πρασσινο πως το πετυχες? Με χρωμα ζαχαροπλαστικης?

Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια. Κι εγω πρωτη φορα προσπαθησα!

Ναι τα χρωματα τα πηρα απο τα vefas house απ τo Internet. Εχουν ομως και τα super.

Διαφημίσεις

Το γλάσο βουτύρου πως το έκανες? Γευστικά είναι ωραίο? Επειδή στα προηγούμενα γενέθλια έκανα του΄ρτα με ζαχαρόπαστα, ναι μεν πολυ ωραία εμφάνιση αλλά γευστικά δεν τρελάθηκα, προτιμώ τη σαντιγύ σαν επικάλυψη αλλά δεν έχεις πολλές επιλογές με τη διακόσμιση. Δώσε μας συνταγή.

Γλασο βουτυρου:

1 κουπα βουτυρο

3 κουπες ζαχαρη αχνη

2 βανιλιες

1/2 κουπα γαλα

Χτυπαμε το βουτυρο (σε θερμοκρασια δωματιου) με τη ζαχαρη σε μεσαια ταχυτητα στο μιξερ ωσπου να γινει τριμματα. Προσθετουμε τη βανιλια και το γαλα για να αποκτησει την σωστη υφη.

Για λευκοτερο γλασο προτιμησε λευκη φυτικη μαργαρινη. Για χρωματιστο γλασο προσθετουμε χρωμα ζαχαροπλαστικης και χτυπαμε στο μιξερ.

Αν θες σοκολατενιο γλασο προσθετεις στην αρχη 2/3 κουπας κακαο και λιγο γαλα παραπανω(για περισσοτερο χρωμα προσθετεις 2-3 κουταλιες σιροπι σοκολατας).

Αυτη τη συνταγη τη βρηκα στο βιβλιο της Αλεξιας Αλεξιαδου "Μια γιορτη για τα παιδια". Εχει τα παντα!

• 2 weeks later...

Καλά κορίτσι μου, τί έφτιαξες? Μπράβο σου.

Το ωραίο είναι ότι μπήκα στο φόρουμ για να πάρω καμία ιδέα για τούρτα για το Φάνη (που λατρεύει τον Τόμας!!!!) και βρήκα την ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΡΤΑ.

Αντε τώρα να δω πώς θα καταφέρω να σε ξεπεράσω....

Αλήθεια τώρα και τα δικά σου έχουν την ίδια τρελλή μανία που έχουμε κι εμείς? Διαθέτουμε δε όλα τα μοντέλα του Τόμας σε κάθε μέγεθος, κάποια δε τα έχουμε διπλά και τρίδιπλα γιατί στην διαδρομή τα σπάσαμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς αυτά, οπότε τα ξαναπήραμε....

:-)

Μεγαλη τρελα με τα τρενα!!!

Εμεις εχουμε τα σιδερενια τρενακια της σειρας Thomas και ετσι δε σπανε. Το μονο προβλημα ειναι να μη σπασουν κανενα κεφαλι μ΄αυτα!!!! :D

Καλη επιτυχια αγαπητη μαμα! Να χαιρεσαι το παιδακι σου και χρονια του πολλα!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι ακομη? Εγω πειρα τον Henri που ειναι το νουμερο 3. Ειναι ομως παρσσινος. Τι χρωμα μπορω να κανω το γλασσο?

Γιατί όχι πράσινο? Δες εδώ μια φωτό τούρτας Henry

http://www.deartheresa.com/2009/02/henry-train-cake.html

Μπορείς να βάλεις και καφέ γλάσο (δεν ξέρω όμως αν υπάρχει, ίσως λίγο κακάο να βοηθούσε στη συνταγή γλάσου λλά προσοχή μην βγει πικρό το γλάσο) και να κάνεις την επικάλυψη σαν χώμα

Επίσης μπορείς να μην έχεις γλάσο απαραίτητα για βάση, αλλά απλή επικάλυψη σοκολάτας όπως στο παρακάτω link (βλέπε Train 20)

http://www.coolest-birthday-cakes.com/train-birthday-cake.html

Καλή επιτυχία με την όποια δημιουργία και σίγουρα θα αρέσει στο παιδάκι σου και να το χαίρεσαι!

Φιλικά,

Μαίρη

Μπορεις να το κανεις μισο-μισο πρασινο μπλε ή καφε μπλε. Το χρωμα δε χρειαζεται να το κανεις εντονο. Το καφε θα το κανεις με κακαο οπως εγραψα παραπανω στη συνταγη του γλασου. Αλλα και σκετο πρασινο θα γινει καλο πιστευω. Δες κι αυτο:thomas-birthday-cake-33.jpg

Γιατί όχι πράσινο? Δες εδώ μια φωτό τούρτας Henry

http://www.deartheresa.com/2009/02/henry-train-cake.html

Μπορείς να βάλεις και καφέ γλάσο (δεν ξέρω όμως αν υπάρχει, ίσως λίγο κακάο να βοηθούσε στη συνταγή γλάσου λλά προσοχή μην βγει πικρό το γλάσο) και να κάνεις την επικάλυψη σαν χώμα

Επίσης μπορείς να μην έχεις γλάσο απαραίτητα για βάση, αλλά απλή επικάλυψη σοκολάτας όπως στο παρακάτω link (βλέπε Train 20)

http://www.coolest-birthday-cakes.com/train-birthday-cake.html

Καλή επιτυχία με την όποια δημιουργία και σίγουρα θα αρέσει στο παιδάκι σου και να το χαίρεσαι!

Φιλικά,

Μαίρη

Μπράβο Μαίρη! H συγκεκριμένη ιστοσελίδα http://www.coolest-birthday-cakes.com/train-birthday-cake.html είναι εκπληκτική. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οργάνωσα τέλεια το πειρατικό πάρτυ γενεθλίων του μικρού μου!Προσκλήσεις, διακόσμηση κ.α. εντελώς δωρεάν! Έχω βέβαια αρκετό χρόνο μπροστά μου μέχρι το σεπτέμβρη αλλά έχω από τώρα ξετρελαθεί...... και έχω και πολλές εκπτυπώσεις και μπολικη χαρτοκοπτική να κάνω! Thanks!

• 4 weeks later...

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις ιδεες και τη βοηθεια για την τουρτα μας...βεβαια εμεις δεν καναμε τραινακι, αλλαμια με το Γουινι, μιας και αυτος αρεσε στη μικρη μας απο το σαιτ που αναφερετε πιο πανω...τελειο το γλασο βουτυρο και το δουλευεις πανευκολα...την καταευχαριστηθηκαμε και ολοι ενθουσιαστηκαν με την παρουσια!να ειστε καλα!!!